Cum se aplică pentru un dba în texas

DBA este scurt pentru "Facand afaceri ca." În Texas, se numește adesea un "Numele asumat." Un DBA este o declarație juridică pe care o conduceți de afaceri sub un nume diferită de numele dvs. juridic, personal. Dacă vă numiți afacerea dvs. altceva decât numele legal, trebuie să trimiteți un DBA cu grefierul județului din județul în care se află afacerea dvs.

Pași

Partea 1 din 2:
Completarea documentelor
  1. Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 1
1. Să înțeleagă ce nume asumat este. Un nume asumat este un nume de afaceri care nu este numele legal al afacerii sau organizației. De asemenea, este cunoscut "nume comercial" sau "Numele de afaceri fictiv."
  • O afacere nu poate fi acționată în conformitate cu numele său asumat, deoarece numele asumat nu creează o entitate juridică. Pur și simplu este numit asumat de o entitate juridică existentă.
  • Prin urmare, în timp ce afacerea dvs. poate funcționa utilizând un nume înregistrat, acesta trebuie să-și folosească numele legal pentru orice tranzacții juridice, inclusiv semnarea contractelor sau a contractelor de leasing și a inventarului de cumpărare.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 2
    2. Decideți dacă ar trebui să aplicați pentru o "înregistrare de nume."Întreprinderile din Texas trebuie să-și înregistreze numele legal cu secretarul de stat, deci publicul poate găsi informații despre ele. Nici două întreprinderi din Texas nu pot avea același nume înregistrat la secretarul de stat. Prin urmare, depunerea pentru o înregistrare de nume va împiedica depunerea altor întreprinderi sub numele ales, iar afacerea dvs. nu poate depune sub un nume care este deja înregistrat.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 3
    3. Fișier pentru un nume asumat dacă aveți deja un nume înregistrat. Ar trebui să aveți deja un nume legal înregistrat la secretarul de stat pentru afacerea dvs. înainte de a face acest lucru. Un nume asumat vă permite să vă faceți griji pentru publicul folosind un nume diferit de cel listat în înregistrarea numelui dvs.
  • Mai mult de o afacere poate avea același nume asumat înregistrat în Texas.
  • Prin urmare, nu puteți împiedica o altă companie pentru utilizarea denumirii "asumate" doar pentru că aveți un certificat de nume asumat.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 4
    4. Cunoașteți motivele pentru care solicitarea unui nume asumat. Întreprinderile adesea dosar pentru nume asumate atunci când nu pot înregistra numele legal pe care proprietarii doresc. Acest lucru este, de obicei, pentru că o altă afacere a făcut deja acest lucru. Cu un nume asumat, veți putea să prezentați numele pe care îl doriți pentru public.
  • Franchising este un alt motiv comun pentru obținerea unui nume asumat. De exemplu, dacă "Lexus" a deschis o sucursală în Texas, numele legal înregistrat ar fi pur și simplu "Lexus."Cu toate acestea, francizatul special poate dori să utilizeze numele asumat" Lexus of Houston "în comunitate.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 5
    5. Asigurați-vă că numele dorit este disponibil. Faceți acest lucru înainte de a completa orice documentație. Deși legal, mai multe întreprinderi pot folosi același nume asumat, probabil că doriți un nume original pe care nimeni altcineva nu îl folosește. Alegeți un alt nume dacă cel dorit este deja utilizat pentru a evita încălcarea mărcii și confuzia consumatorilor în jos.
  • Rulați o căutare a mărcii comerciale pentru a vă asigura că numele nu este marcat.Puteți verifica baza de date federală Aici.
  • Înregistrarea numelui DBA face nu vă permite să utilizați numele dacă acest lucru ar încălca drepturile legale ale altcuiva la numele.
  • Pentru a căuta online, vizitați site-ul SOS Direct de Stat al lui Texas și solicitați un cont.Fiecare căutare pe care alergi va costa $ 1.
  • De asemenea, puteți vizita biroul grefierului județului personal și puteți solicita unui angajat să verifice disponibilitatea numelui. Ei pot percepe o taxă mică.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 6
    6. Obțineți o cerere de certificat de nume asumat. În Texas, se numește "Formularul 503: certificat de nume asumat." Pentru a obține acest document, vizitați grefierul județului pentru a ridica un formular în persoană sau pentru a vizita site-ul Secretarului de Stat pentru al descărca.
  • Versiunea descărcabilă a formularului este un fișier PDF (Formatul documentului portabil). Este posibil să trebuiască să descărcați software-ul care vă va lăsa să îl deschideți pe computer.
  • Adobe Acrobat Reader este un program gratuit care vă va permite să deschideți și să citiți documentul.
  • Odată ce ați deschis aplicația, imprimați-o astfel încât să o puteți completa.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 7
    7. Decideți cum va fi structurată afacerea dvs. Cea mai complicată parte a aplicației DBA va fi declarația structurii afacerii dvs. Ar trebui să vă gândiți mult și greu despre modul în care doriți să vă structurați afacerea, deoarece acest lucru va avea un efect durabil asupra cât de multă putere, responsabilitate și obligație pe care o veți avea.Cel mai bine este să consultați un avocat corporativ care să vă ajute să decideți ce entitate este cel mai bun model pentru situația dvs. specifică. Cele mai frecvente opțiuni sunt:
  • Singura Proprietorship: Tu ești singura persoană implicată în afaceri. Tu și afacerea sunt una în același. Acesta este un model foarte simplu, dar înseamnă, de asemenea, că aveți toată responsabilitatea, inclusiv orice datorie pe care o poate lua afacerea.
  • Singurul practician: Sunteți singurul proprietar al afacerii, dar ați putea angaja personal de asistență, cum ar fi asistenții sau vânzătorii.
  • Parteneriat general: Doi sau mai mulți co-proprietari împărtășesc îndatoririle de management în mod egal.
  • Parteneriat limitat: Un parteneriat limitat are, de asemenea, doi sau mai mulți co-proprietari. Cu toate acestea, în acest caz, ei nu împărtășesc investiții sau responsabilitate în mod egal. Un proprietar poate fi pur și simplu un investitor care deține 25% din afacere, în timp ce celălalt proprietar conduce afacerea și deține 75% din ea.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 8
    8. Completați elementele 1-4 pe aplicație. Odată ce aveți formularul, dvs. sau reprezentantul dvs. legal (cum ar fi un avocat sau agent înregistrat) trebuie să o completeze corect și cu sinceritate. Elementele 1-4 solicită să furnizați:
  • Numele presupus pe care doriți să îl utilizați.
  • Informații de contact de bază pentru afacerea dvs. Aceasta ar trebui să fie adresa în care afacerea dvs. primește poștă, nu adresa dvs. personală
  • Structura afacerii dvs
  • Orice număr de fișier care este deja atribuit afacerii dvs. Pentru a afla dacă aveți un număr de fișier, sunați secretarul biroului de stat sau căutați SOS online în numele legal al afacerii dvs.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 9
    9. Elementele complete 5-8 pe formular. Această secțiune a formularului vă cere să furnizați:
  • Jurisdicția și adresa biroului dvs. principal, dacă este diferită de locația afacerii, depuneți-o. Acest lucru nu trebuie să fie în Texas.
  • Adresa de birou pentru locația principală a afacerii dvs. din Texas, dacă biroul dvs. principal nu este în Texas.
  • Durata pe care o veți folosi numele asumat pentru. Durata maximă este de 10 ani, deși forma poate fi reînnoită la sfârșitul acestei perioade.
  • Județul sau județele în care se va folosi numele asumat.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 10
    10. Verificați documentele cu partenerii dvs. Dacă sunteți singura persoană care gestionează afacerea, puteți sări peste acest pas. Dar, dacă depuneți această lucrare în numele coproprietarilor, asigurați-vă că aprobă toate informațiile pe care le-ați furnizat în aplicație.
  • Partea 2 din 2:
    Trimiterea cererii
    1. Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 11
    1. Luați formularul completat la un notar public. Un notar licențiat este o parte imparțială în afara care 1) verifică identitatea dvs., 2) vă asigură că nu sunteți forțați să faceți nimic împotriva voinței dvs. și 3) confirmă faptul că înțelegeți ce spune documentul. Trebuie să aveți semnătura dvs. pe aplicația notarizată înainte de a fi acceptată.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 12
    2. Trimiteți formularul DBA Secretarului de Stat. După ce a semnat aplicația și a fi notariat, trimiteți-l secretarului de la Biroul de Stat. Secretarul adresei statului este: P.O. Caseta 13697, Austin, TX 78711-3697. Includeți o taxă de 25 USD cu această aplicație, fie ca o comandă sau o comandă de bani.
  • Imagine intitulată Aplicați pentru un DBA în TEXAS PASUL 13
    3. Trimiteți formularul biroului grefierului județului. Veți depune fie în 1) județul în care afacerea dvs. are "locul principal de afaceri" sau 2) un sediu social în Texas, în cazul în care locul principal de activitate al afacerii este în afara statului. Pentru a găsi un birou de grefier județ, vizitați secretarul site-ului web al statului.
  • Dacă alegeți să trimiteți filtrul, scanați-o sau fotocopiați-o și păstrați o copie pentru dvs. Asigurați-vă că includeți plata cu aplicația (a se vedea următorul pas).
  • Trimiterea cererii în persoană este utilă dacă aveți întrebări. Angajații de la biroul grefierului județean vă vor verifica formularele pentru a vă asigura că totul sa făcut corect.
  • Imaginea intitulată Aplicați pentru un DBA în Texas Pasul 14
    4. Comandați o copie a formularului aprobat. Odată ce formularul dvs. a fost aprobat la biroul grefierului județului, doriți să păstrați dovada în fișierele dvs. Dacă apar probleme în viitor, veți avea o copie oficială în înregistrările dvs. pentru a vă apăra.
  • Județele oferă adesea o taxă pentru acest serviciu, dar ar trebui să o faceți întotdeauna. Este mai bine să aveți acea pace a minții decât să salvați câțiva dolari.
  • Imaginea intitulată se aplică pentru un DBA în Texas Pasul 15
    5. Reînnoiți dba atunci când este necesar. Certificatul DBA este valabil timp de 10 ani după ce îl depuneți. Vă puteți reînnoi în termen de șase luni de la data expirării.
  • Dacă nu doriți să utilizați numele asumat, trebuie să depuneți un certificat de abandon, care este formularul 504.
  • Nu puteți modifica un certificat DBA. Dacă doriți să modificați numele afacerii dvs., trebuie să completați un nou formular.
  • sfaturi

    La finalizarea și aprobarea aplicației dvs. Texas DBA, puteți deschide un cont de verificare la o bancă în numele dvs. DBA. Majoritatea băncilor nu vor permite întreprinderilor să facă acest lucru fără a finaliza procesul DBA.
  • Un notar public va percepe o taxă pentru serviciul notarial, uneori pe baza numărului de semnături necesare. Puteți economisi bani prin formularul la banca dvs., care are adesea un notar de personal care poate efectua acest serviciu fără taxă.
  • Dacă aveți probleme cu completarea sau înțelegerea documentelor, consultați un avocat.Acest lucru poate împiedica să plătească taxele de depunere de mai multe ori.
  • Avertizări

    Certificatele TEXAS DBA sunt bune timp de 10 ani. Dacă afacerea dvs. funcționează încă după acest timp, asigurați-vă că ați re-aplicat.
  • Dacă afacerea dvs. este structurată din punct de vedere legal ca parteneriate corporații, LLC, LLP sau limitate, trebuie să trimiteți un alt certificat de nume asumat secretarului de stat Texas.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Texas asumat nume de cerere de nume
    • Adobe Acrobat Reader software
    • Cashierul, ordinea de plată sau numerar
    • Scaner sau fotocopier
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar