Cum să vă plângeți într-un restaurant

Politicul se plânge într-un restaurant poate face diferența între crearea unei scene sau a fi flippant și corectarea unei greșeli pentru a relua o noapte plăcută. Acționând imediat, rămânând calm, explicând în mod clar plângerea dvs. și solicitarea unui manager sunt toate modalitățile de a se plânge într-un restaurant fără a fi nepoliticos, ciudat sau dificil.

Pași

Partea 1 din 2:
Raportarea alimentelor și a serviciilor
  1. Imagine intitulată se plânge într-un restaurant pasul 1
1. Acționează imediat. Cheia plângerii reușite este evidențiază imediat problema, oferind astfel restaurantului posibilitatea de a rezolva problema cu agitația minimă. Cu cât vă avertizezi mai repede personalul plângerii dvs., mai repede, poate fi rezolvată.
  • Nu vă plângeți de o masă după ce ați mâncat jumătate din ea, cu excepția cazului în care întâmpinați gătit dăunător sau periculos.
  • Imaginea intitulată se plânge într-un restaurant pasul 2
    2. Obțineți atenția serverului dvs. Dacă aveți o plângere ușor ridicați mâna, faceți privirea politicoasă pentru a comunica către serverul dvs. că aveți nevoie de atenție, apelați discret chelnerul, explicați problema și cereți-i să rezolve situația. Dacă serverul dvs. este inactiv sau nu este conștient de încercările dvs. de a-și atrage atenția, încercați să obțineți atenția unui alt server și să vă explicați problema.
  • Încercați să evitați să părăsiți locul pentru a găsi serverul dvs. Ar trebui să existe o mulțime de oportunități pentru a atrage atenția unui alt server sau a unui manager.
  • Imagine intitulată se plânge într-un restaurant pasul 3
    3. Să fie clar și concis. Cei mai clară puteți fi despre problema pe care doriți să o rezolvați cu atât mai ușor, restaurantul va fi capabil să vă ajute. Vorbiți în mod clar și evitați mormantarea atunci când adresați personalului despre o plângere.
  • Încercați să nu exagerezi problema spunând lucruri precum "Urăsc acest lucru", "Aceasta este dezgustător" sau "Nu pot mânca asta."În schimb, încercați să menționați problema cât mai clar posibil", mâncarea mea este legată "," am cerut nici o lapte ", sau" nu este ceea ce am comandat."
  • Imaginea intitulată se plânge într-un restaurant pasul 4
    4. Raportați imediat orice boli.Dacă, odată ce ați părăsit un restaurant, deveniți bolnav intoxicație alimentară cauzate de manipularea slabă a alimentelor, raportați imediat la restaurantul și Agenția de Sănătate Locală sau Agenția de Standarde Alimentare.
  • Partea 2 din 2:
    Consultarea managementului
    1. Imaginea intitulată se plânge într-un restaurant pasul 5
    1. Cereți să vorbiți unui manager. Majoritatea ridicată a problemelor dintr-un restaurant provine din organizarea, formarea sau recrutarea slabă. Cererea de a vorbi cu un manager va ajuta pe toată lumea să găsească sursa problemei cât mai repede posibil, indiferent dacă poate fi serverul dvs., bucătăria sau managementul.
    • Politicy cere să vorbească cu managerul după ce ați terminat să vă dați plângerea la serverul dvs., ca și în "Aș dori să vorbesc cu managerul dvs., vă mulțumesc."
    • De asemenea, managerii au tendința de a avea o vedere mai cuprinzătoare asupra modului în care restaurantul funcționează în acea zi și vă poate da un motiv pentru care serviciul sau alimentele nu sunt satisfăcătoare.
  • Imaginea intitulată se plânge într-un restaurant pasul 6
    2. Nu vă stricați pentru compensare gratuită. În cele din urmă, este în cele din urmă la restaurant pentru a decide cum vor compensa plângerea dvs. Orice restaurant decent știe că pot transforma orice plângere sau critică într-o experiență pozitivă și plăcută. Cu toate acestea, dacă credeți că nu ați primit ceea ce ați plătit, cum ar fi alimentele crude sau ignorarea unei alergii alimentare, vorbește politicos cu un manager despre posibilele rambursări.
  • Întreabă-l pe manager dacă există posibilitatea de a fi compensat prin rambursare sau un voucher dacă masa ta a fost inadecvată, ca în "mâncarea mea a fost servită la mine crude și mă întreb dacă există ceva în care ar putea să o faci."
  • Amintiți-vă, scopul lor este nu numai serviciul clienți, ci loialitatea clienților. Ei ar dori să vă vadă din nou, astfel încât compensația lor vă poate surprinde.
  • Imaginea intitulată se plânge într-un restaurant pasul 7
    3. Stai calm. Starea calmei va ajuta la rezolvarea oricărei probleme ar putea fi cât mai repede posibil. Cu cât este mai nepoliticos sau flippant, cu atât este mai puțin probabil ca managementul să fie să vă ajute. Nu dați în vina automat chelnerului - rețineți că o așteptare lungă pentru alimente sau un fel de mâncare care nu este gătită pentru satisfacția dvs. este probabil defecțiunea bucătarului, mai degrabă decât a serverului.
  • Nu ar trebui să existe nici un motiv să vă ridicați vocea. Înțelegeți că se întâmplă greșeli.
  • Imagine intitulată se plânge într-un restaurant pasul 8
    4. Evitați amenințările. Amenințarea de a lăsa o revizuire proastă asupra lui Yelp sau TripAdvisor nu va face prea mult spre rezolvarea plângerii dvs. Personalul și managerii la un restaurant înțeleg valoarea criticii constructive în industria serviciilor. Amenințându-le cu o revizuire proastă vă va face să parcă flippant și supărat și să nu inspirați personalul să încerce să facă experiența dvs. mai plăcută.
  • În loc să se întoarcă la Yelp sau Tripadvisor, scrieți un e-mail la restaurantul care vă exprimă dezamăgirea. Vei fi surprins de cât de receptiv ar fi.
  • sfaturi

    Dacă ați avut o călătorie proastă la restaurant înainte, nu vă plângeți noului dvs. chelner despre serviciul anterior.
  • Alertați serverul dvs. la alergii. Dacă oricare dintre ingredientele menționate sunt apoi prezente în masă, informați serverul dvs. și cereți un înlocuitor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar