Cum de a converti unitățile folosind analiza dimensională

Ați vrut vreodată să știți cum să convertiți rapid de la o unitate la alta, unde unitățile nu erau în același formular (unități imperiale pentru metrice, poate)?În timp ce majoritatea conversii pot fi găsite rapid, unii au nevoie de o explicație puțin mai mică. Analiza dimensională, cunoscută și ca metodă de etichetare a factorului sau analiza unității poate fi aici pentru a vă ajuta.Dacă doriți să aflați acest lucru, acest articol poate fi aici pentru a vă ajuta.

Pași

  1. Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 1
1. Studiați problema.
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 2
    2. Uită-te la această problemă îndeaproape.Aflați ce unitate aveți nevoie pentru a vă converti și ce unitate trebuie să lucrați pentru a găsi unitatea dorită.
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 3
    3. Precizați cantitatea cunoscută pe care va trebui să o convertiți de la.Jot-o pe hârtie.
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 4
    4. Recunoașteți că va trebui să învățați cum să Înmulțiți fracțiunile Pentru a rezolva această problemă. Acest pas este crucial.
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 5
    5. Căutați o fracțiune echivalentă / conversie implicită.Uneori este ușor să descifreze în problemă, uneori nu este și trebuie să fie găsit undeva (sau ar putea fi chiar o problemă cu mai multe etape). Exemplu: Dacă vi se administrează centimetri și li se cere să-l convertiți în inci și aveți fracțiunea dată, aveți suficiente informații pentru a rezolva.Dacă nu (cum ar fi dacă vi se oferă inci și trebuie să convertiți la milimetri printr-o unitate de centimetri), va trebui să faceți mai multă muncă.
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 6
    6. Repetați configurarea factorilor de conversie până când ajungeți la unitatea necesară (opțional, în funcție de unități).
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivel înalt) Pasul 7
    7. Scrieți fracțiunea implicită cu un spațiu mic între ele. În acest fel, unitatea pe care ați folosit-o deja poate deveni denominatorul fracției.Unitățile vor anula mai târziu, lăsându-vă unitatea, în cele din urmă, trebuie să rezolvați ca parte a numărătorului.
  • Uneori, ei o vor face ușor și număratorul va deveni o cantitate de 1, dar asta depinde de discreția problemelor și fiecare problemă este diferită.
  • Imagine intitulată Utilizarea analizei dimensionale pentru a rezolva o ecuație de conversie (nivelul liceului) Pasul 8
    8. Multiplicați fracțiunile.Să înțeleagă că ar putea exista o implicită 1 (fără unitate atașată) cu o unitate de sub cantitatea inițială de care aveți nevoie pentru a converti de la.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar