Cum să creați idei de afaceri mici

Ideile creative și antreprenoriale pentru întreprinderile mici apar adesea după o serie de sesiuni de brainstorming. Brainstorming-ul poate fi o modalitate eficientă de a gândi fără limitări sau reținere. Funcționează bine când există mai mulți oameni care o fac împreună pentru că vă va permite să lăsați idei înainte și înapoi și să stimulați comentariile și luarea în considerare. Companiile și corporațiile mari angajează adesea consultanți scumpe pentru a-și imagina și își dezvoltă ideile. Întreprinderile mici pot avea aceleași resurse bugetare, dar pot încă să apară în creativitatea liderilor lor. Brainstorm idei de afaceri mici prin obținerea oamenilor inteligenți și creativi împreună pentru a împărtăși gândurile despre modul în care puteți iniția și menține o afacere nouă de succes.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea sesiunii de brainstorming
  1. Imaginea intitulată Fii o bună dezbatere
1. Definiți obiectivul sesiunii dvs. de brainstorming. Trebuie să știți ce sperați să câștigați din brainstorming. Indiferent dacă sperați să clarificați un model de afaceri, veniți cu o idee de afaceri sau un produs sau găsiți o soluție la un client de nevoie, trebuie să fiți absolut clar despre scopul discuțiilor dvs. Ce vrei să ai în cele din urmă? Un plan de afaceri finalizat? Un design de produs? Scrieți acest obiectiv în jos și plasați-l în mod vizibil în spațiul dvs. de brainstorming pentru a vă menține pe dvs. și echipa dvs. pe drumul cel bun.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 8
    2. Veniți cu un punct de plecare. Indiferent dacă aveți sau nu o idee de afaceri reală încă, aveți nevoie de un punct de plecare din care pot curge celelalte idei de brainstorming. Ideile de afaceri mici încep de obicei ca ceva ce observă fondatorul, ca un fel de nevoie nesatisfăcută în comunitatea sa sau o idee că trebuie să îmbunătățească un proces. Acestea pot fi o perspective bruște sau rezultatul de a observa lucruri mici prin ani de muncă într-o anumită industrie sau profesie. Oricare ar fi ideea că ți-a făcut să aduci oamenii împreună și să gândești o afacere mică, să o definească și apoi să avansezi de acolo.
  • De asemenea, este important să definiți în mod clar și succint punctul de plecare sau impulsul pentru sesiunea de brainstorming, astfel încât toată lumea să se concentreze pe aceeași intrare și rezultate.
  • Cele mai de succes companii au început cu o combinație de o nevoie recunoscută pe piață și o nouă tehnologie. De exemplu, Google combinate de oameni trebuie să găsească lucruri ușor online cu tehnologia de căutare proprietară. Un bun loc de plecare ar putea fi unul sau ambele, dintre aceste două părți.
  • Imagine intitulată Piața unui produs Pasul 19
    3. Decideți ce vreți de la ideea dvs. de afaceri. Punctul de plecare nu trebuie neapărat să fie o idee solidă sau o idee de produs. În schimb, poate fi un scop, cum ar fi să câștigați bani, creând un produs unic sau câștigând o cotă de piață. Acest lucru este mai greu de început cu, deoarece nu aveți îndrumări pentru a decide ce va face sau face exact afacerea dvs. viitoare. Cu toate acestea, acest lucru deschide, de asemenea, posibilități nelimitate. Și chiar dacă aveți o idee solidă, determinând ceea ce doriți de la afacerea dvs. vă poate ajuta cu planificarea pe termen lung.
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru un interviu de angajare Pasul 10
    4. Brainstorm cu un grup de oameni. Nu invitați oameni care vor gândi la fel ca tine. Brainstorming-ul de succes provine din opinii și perspective diferite. Permiteți acestor persoane să împărtășească propriile puncte de vedere, probleme și experiențe. De exemplu, ați putea beneficia de experți în afaceri mici sau ați creat o întâlnire cu un mentor sau cu un lider de afaceri pe care îl respectați și admirați.
  • Porniți-vă ideile către expert și bun venit la orice feedback. Fiți dispuși să auziți comentarii pozitive și critici negative.
  • Exprimați-vă recunoștința față de toți cei care au ajutat. Puțini oameni se simte pe cont propriu, deci asigurați-vă că vă mulțumiți echipei care se încredințează cu dvs. Timpul este o resursă valoroasă, iar oamenii vor aprecia recunoașterea dvs. de ajutorul și înțelegerea lor.
  • Imaginea intitulată Obțineți o bursă completă Pasul 21
    5. Configurați locația dvs. de brainstorming. Locația dvs. de brainstorming este aproape la fel de importantă ca și echipa pe care o selectați. Asigurați-vă că alegeți o locație relativ liniștită, fără distragere exterioară sau a zgomotului. Apoi, eliminați toate dispozitivele electronice din cameră, cu excepția computerelor utilizate pentru cercetare. Oferă membrilor echipei cu note de note individuale pentru a scrie idei. Au o tablă de tablă, tablă sau o placă mare într-o locație centrală pentru a urmări ideile tuturor.
  • Luați în considerare redarea muzicii pentru a spori gândirea creativă. Încercați să utilizați muzica clasică fără cuvinte.
  • Furnizați băuturi, cum ar fi apă sau cafea, pentru a vă menține echipa hidratată și concentrată.
  • Acesta poate ajuta echipa dvs. să iasă din zona în care vă întâlniți de obicei, cum ar fi să vă retrageți sau pur și simplu să mergeți afară într-un parc. Schimbarea împrejurimilor vă poate ajuta să vedeți noi perspective și să vă schimbați modelele de gândire.
  • Partea 2 din 3:
    Dezvoltarea ideilor
    1. Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un designer grafic Pasul 10
    1. Cercetarea obiectului relevant. Citiți articole, căutați pe Internet și vizionați videoclipuri despre subiectele care sunt relevante pentru ideile de afaceri pe care le aveți brainstorming. Cu cât aveți mai multe informații, deciziile mai bune pe care le puteți face. De asemenea, ar trebui să vă uitați la încercările trecute pe care le-ați făcut sau altcineva pentru a rezolva problema pe care o adresați sau fixați produsul pe care vi se va concentra. Ce au făcut bine? Unde a mers încercarea lor? Aducerea acestui tip de context la discuțiile dvs. vă poate ajuta să vă formați propriile idei.
    • Aflați despre industria în care sperați să intrați. Uită-te la organizația sa, principalii jucători și reglementările guvernamentale relevante.
    • De asemenea, puteți ajunge la conexiunile de afaceri ale dvs. care sunt implicate în această industrie pentru a-și obține gândurile cu privire la anumite aspecte ale pieței.
  • Imagine intitulată Dezvoltarea abilităților de gândire critică Pasul 16
    2. Gândiți independent. Membrii grupului dvs. beneficiază de ideea individuală și apoi colectează notele într-un dosar Google DOC sau Dropbox. Apoi, toți să revizuiască pe toți ideile celorlalți în mod individual și să vină cu gânduri noi. În cele din urmă, veniți împreună ca un grup și împărtășiți aceste idei noi. În acest fel, începeți cu o bază mai largă de idei.
  • Imagine intitulată Piața unui produs Pasul 14
    3. Întrebarea ipotezelor pieței. Multe startupuri de succes sunt perturbatoare prin faptul că oferă ceva complet nou pe piață, care în cele din urmă schimbă modul în care funcțiile de piață. Gândiți-vă la Uber sau Airbnb, care au perfecționat noi soluții la problemele comune. Acestea au fost soluții pe care nimeni nu le-ar fi fost sigur că ar funcționa în practică și care stăteau împotriva statutului actual al piețelor lor respective.
  • Pentru a începe, încercați să rupăm o nevoie a consumatorului sau un produs imperfect în esența sa. Ce serviciu este furnizat? Ignorați soluțiile actuale pentru a vă gândi la modalitățile de știri pe care problema le poate rezolva.
  • Adresa ipotezelor actuale despre acest produs sau serviciu direct prin scrierea lor. Apoi, gândiți-vă la modalități în jurul acestor ipoteze sau modalități de a le înlocui.
  • Unele companii noi de succes fac pur și simplu o schimbare la modelul de afaceri predominant al industriilor lor, care nu schimbă neapărat ofertele de produse sau trebuie abordate. Nu vă concentrați atât de mult pe oferirea dvs. că uitați beneficiile potențiale ale unui model de afaceri mai bun.
  • Imagine intitulată Piața unui produs Pasul 18
    4. Onorați toate sugestiile și ideile. Brainstorming-ul nu poate funcționa dacă limitările sunt puse pe procesul creativ. Tratați fiecare idee de către fiecare membru al ideii de brainstorming în același mod, dezvoltându-l și pune întrebări până când este considerat nepractic sau absolvenți "bună idee" listă. Sunt de acord să ia în considerare toate ideile, indiferent de cât de imposibil păreau ei.
  • De fapt, venirea cu idei teribile poate fi benefică pentru procesul dvs. creativ. Încercați să veniți cu cele mai grave idei pe care le puteți gândi (idei ilegale, nepractice sau costisitoare).
  • Apoi, încercați să schimbați aceste idei pentru a le face idei mai bune. Acest proces vă poate ajuta să vă gândiți la problema dvs. în moduri noi.
  • Imaginea intitulată reușește în marketingul de rețea Pasul 4
    5. Întreabă întrebări. Brainstorming-ul necesită să ceri întrebări specifice și generale despre fiecare aspect al fiecărei idei. Încercați să puneți întrebări care să vă forțeze echipa să ia în considerare alternative, să regândească ipotezele sau să continue cu trenul lor actual de gândire. Lăsați-vă întrebările deschise și permiteți membrilor echipei dvs. suficient timp să vă gândiți și să răspundeți.
  • Imagine intitulată Scrieți o propunere de grant Pasul 3
    6. Documentați sesiunea de brainstorming. Atribuiți unui membru al grupului să fie secretarul sau scriitorul pentru întâlnire. Luați-i să înregistreze totul discutat, idei pe care le alegeți să avansezi, iar progresul sau punctul de oprire. Acest lucru vă va permite să ridicați unde ați rămas când aveți următoarea sesiune.
  • Imaginea intitulată Obțineți un împrumut personal Pasul 4
    7. Repetați sesiunea de brainstorming. Nu este probabil ca să veniți cu ideea dvs. de milioane de dolari la prima încercare. Să fie persistente și să se întâlnească în mod regulat cu grupul de brainstorming sau cu grupuri diferite pentru a veni cu noi modalități de gândire. Ideea dvs. poate veni la dvs. într-o sesiune ulterioară sau într-un timp complet neașteptat. Doar asigurați-vă că salvați notele din sesiunile anterioare, astfel încât să nu pierdeți niciun progres.
  • Asigurați-vă că vă evaluați procesul. Când vă terminați brainstorming-ul, luați ceva timp pentru a observa ceea ce a funcționat bine și ce nu a funcționat pentru dvs. în a veni cu idei de afaceri mici. Acest lucru vă va ajuta în viitoarele sesiuni de brainstorming și strategie.
  • Partea 3 din 3:
    Concentrându-vă ideea
    1. Imagine intitulată Piața unui produs Pasul 5
    1. Evaluați-vă ideile. Cele mai bune idei sunt inutile dacă nu puteți vedea o modalitate de a le dezvolta într-o afacere complet funcțională. Când ați venit cu mai multe dintre ele prin intermediul brainstormingului, evaluați ideile dvs. utilizând următoarele criterii:
    • Ești persoana potrivită de a construi pe această idee? Aveți experiența sau know-how-ul tehnologic necesar pentru a rezolva această problemă mai bună decât concurenții dvs?
    • Vor dori clienții acest produs sau serviciu? Un produs poate fi util în teorie, dar nu suficient pentru a face ca clienții să plătească efectiv.
    • Această idee rezolvă o problemă pe care o are clientul? Face acest lucru atât de eficient și eficient?
    • Este pregătită piața? Luați în considerare potențialii dvs. concurenți și barierele de intrare pe care le pot prezenta. De asemenea, gândiți-vă dacă există suficienți clienți potențiali pentru a vă menține afacerea.
    • Luați în considerare operațiunile dvs. Puteți face o structură de afaceri pentru a construi sau a oferi acest produs sau serviciu? Mai important, puteți aduna capitalul necesar dezvoltării și construirii acestuia?
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 4
    2. Definiți toți factorii și detaliile care trebuie luate în considerare. Fiți pregătiți pentru provocările și oportunitățile care vin cu ideile de afaceri mici pe care vă faceți brainstorming. De exemplu, gândiți-vă la următoarele:
  • Banii de care va trebui să începeți. Brainstorm Cât de mult capital va fi necesar pentru a începe afacerea dvs. mică. Discutați prin cele mai bune modalități de a ridica acești bani, fie prin împrumuturi sau investitori.
  • Factorii logistici care sunt implicați. Listează aspectele operaționale ale afacerii dvs. mici, care vor avea nevoie de atenție, inclusiv personal, inventar, spațiu fizic pentru costurile de afaceri și de marketing.
  • Cronologia ta. Aflați cât timp va dura pentru a începe afacerea mică și a-l transforma într-un succes.
  • Planul dvs. pe termen lung. Figurați ce trebuie făcut mai întâi, apoi următorii pași după aceea.
  • Imaginea intitulată Reduceți plățile dvs. de împrumut pentru studenți Pasul 6
    3. Alegeți cea mai bună idee. Cea mai bună idee poate fi aleasă în funcție de câteva criterii importante. În primul rând, evaluați costul. Puteți veni cu banii necesari pentru a urmări această idee? Apoi, luați în considerare capacitatea afacerii dvs. de a crea acest produs sau serviciu. Aveți expertiza, capacitatea și capacitatea necesară? În cele din urmă, căutați un avantaj competitiv în ideile dvs. Puteți crea această idee mai rapidă, mai bună sau mai ieftină decât concurenții dvs? Odată ce o idee trece aceste criterii, ar trebui să mergeți mai departe cu acesta.
  • Imagine intitulată Obțineți împrumuturi de afaceri Pasul 1
    4. Creați un plan de afaceri. Odată ce ați terminat brainstorming-ul dvs. și aveți o viziune pentru afacerea dvs. mică, scrieți-o jos. Acesta va fi un plan de afaceri abreviat, care este pur și simplu un cadru pentru afacerea dvs. cu cât mai multe informații pe care le aveți, mai degrabă decât un plan de afaceri complet. Începeți cu o descriere de o singură propoziție a ideii dvs. Ce faceți și care va fi efectul acestui produs sau serviciu? Apoi, scrieți o scurtă descriere a acestui produs sau serviciu, utilizând informațiile pe care le aveți până acum.
  • Scrieți ceea ce știți despre organizația dvs. de afaceri, cum ar fi structura dvs. de management, modelul de distribuție și planul de prețuri.
  • Determinați ce ar putea costa dezvoltarea și producerea produsului sau pentru a vă pregăti să vă furnizați serviciul. Includeți toate costurile potențiale de inițiere.
  • Apoi, includeți ceea ce știți despre piață, de la concurenți și cota de piață la tendințele și baza potențială a clienților.
  • Imaginea intitulată Obțineți un împrumut personal Pasul 8
    5. Incepe. Singura modalitate de a ști dacă planul dvs. de afaceri va funcționa este să-l încerce. Începeți să vă întrebați pe colegii și conexiunile dvs. pentru a forma o echipă pentru a vă face ideea. Începeți rețelele cu oamenii în industria pe care încercați să o introduceți. Veniți cu modalități de finanțare a afacerii dvs. Cel mai important, perfecționează continuu ideea sau produsul până când este suficient de bun să se ia pe piață.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar