Cum să încorporați creativitatea în scrisul tehnic

În calitate de scriitor tehnic sau cineva care studiază comunicările tehnice, obiectivul major al muncii dvs. este adesea pus pe scrierea genurilor profesionale, cu conținut precis și precis conceput pentru utilizare imediată. Aceste calități ale scrisului tehnic sunt de mare importanță, dar de multe ori sunt asociate cu a fi dense de către cititorii săi. În aceste cazuri, creativitatea este răspunsul. Există o modalitate de a menține profesionalismul și integritatea scrisului tehnic, inclusiv gândirea creativă, îmbunătățirea lizibilității și permițând divertisment pentru cititorii săi. Acești pași simpli vă vor ajuta să creați buzunare de creativitate în documentele tehnice și să le condimenteze fără să-și piardă intenția.

Pași

Partea 1 din 3:
Evaluarea documentului dvs.
  1. Imagine intitulată Fii prieteni cu toată lumea Pasul 16
1. Găsiți de ce. Creativitatea încorporării este o modalitate excelentă de a face un document mai angajat și de a distra la cititorii săi. Ce creativitate nu va face este să facă conținutul unui document mai accesibil. Dacă credeți că vă luptați cu o problemă de conținut, poate că gândiți-vă la rescrierea documentului dvs. tehnic într-un mod care se simte mai accesibil publicului dvs. dorit.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect pentru a scrie despre pasul 5
    2. Brainstormați documentul dvs. Gândiți-vă la ce fel de document scrieți. Este important să stabiliți "Tipul corect" de creativitate în documentul dvs. Creativitatea poate ajuta la structura, lizibilitatea, înțelegerea și prezentarea oricărui document atunci când este utilizat bine. Când faci acest brainstorming gândiți-vă la voi ca un imaginar, dar în loc de atracții de Disney Inginerie, sunteți inginerie un document tehnic. În funcție de gen, există anumite aspecte care sunt oferite și pot conduce direcția pe care o puteți merge cu piesa dvs. Pentru a obține sucurile dvs. creative care curge, încercați să vă imaginați următoarele lucruri:
  • Imaginați-vă secțiunea de documente pe secțiune
  • Imaginați-vă publicul
  • Imaginați-vă cititorii care interacționează cu documentul dvs
  • Imagine intitulată Gândiți-vă pasul 6
    3. Uită-te mai adânc.Gândiți-vă mai mult în profunzime cu privire la lucrurile pe care le-ați imaginat în pasul unu și formulați întrebări în jurul lor. Acesta este un factor important al scrierii tehnice, deoarece sa arătat că "Atât retorica, cât și motivația afectează creativitatea, nu ar trebui să le despărțim atunci când luăm întrebări despre comportamentele creative ale comunicatorilor tehnici. modul în care influențează - pentru creativitatea comunicatorilor de bun sau mal-tehnică."

    Întrebări opționale

    Când vă imaginați documentul pe care îl puteți întreba: Formatul meu are sens? Îmi place modul în care conțin conținutul meu pe pagină? Unde ar fi elementul meu creativ să se potrivească cel mai bine?

    Când vă imaginați publicul, puteți întreba: Cine este audiența mea? Unde sunt ei? Ce fac ei?

    Când vă imaginați cititorii care interacționează cu documentul dvs., puteți întreba: Unde vreau ca ochii lor să meargă mai întâi? Documentul le păstrează angajat? Ce vrei să-l ducă de la ea?

  • Imaginea intitulată Scrie un eseu argumentativ Pasul 3
    4. Utilizați strategia. Identificați o zonă a documentului dvs. care este cel mai potrivit pentru creativitate. În funcție de document, poate exista o singură zonă în care o atingere creativă va face truc pentru a menține cititorul angajat. Este sarcina dvs. să găsiți zona (domeniile) pe care documentul dvs. va beneficia de o anumită creativitate. În mod specific, dacă există zone în care textul poate apărea ca fiind prea dens sau dacă credeți că publicul dvs. ar putea beneficia de o vizuală pentru a câștiga mai multă claritate a unei anumite secțiuni.
  • Partea 2 din 3:
    Alegerea unui bulevard creativ
    1. Imaginea intitulată Fii un grup de gânditor creativ 17
    1. Alegeți bulevardul. Aici decideți ce tip de element al creativității credeți că este cel mai bun pentru documentul dvs. Ceea ce alegeți va varia în funcție de ce fel de document tehnic pe care îl creați. Nu ați dori neapărat să încorporați glume într-o propunere de cercetare, dar puteți include un exemplu răcoros al modului în care propunerea se poate referi la publicul dvs. O glumă poate fi mai potrivită pentru documentele tehnice cum ar fi instrucțiunile pas cu pas sau o prezentare.Ceva de reținut este "Limba întruchipează semnificațiile care sunt controlate de cultură și... Designul vizual este un mijloc de a crea credibilitate și de utilizare a utilizabilității." În funcție de documentul dvs., puteți găsi un aspect (cultural vs. vizual) este mai importantă decât cealaltă atunci când se indică implicarea și lizibilitatea audienței.

    Bacsis: Acest lucru poate dura ceva timp, așa că nu vă faceți griji dacă o idee nu vine imediat. Dedicarea unei părți a zilei dvs. pentru a face o gândire creativă este încurajată.

  • Imaginea intitulată Gândiți-vă ca un designer grafic Pasul 9
    2. Încercați un element vizual. Prin utilizarea elementelor vizuale în documentele tehnice, acestea sunt zonele pentru cititori să aibă o pauză în zonele în care există blocuri de text (textul densă am vorbit în etapa 4), precum și o modalitate de a crea un alt nivel de angajament cu documentul dvs. Mai jos veți găsi beneficiile utilizării elementelor vizuale în documentele tehnice, precum și cele șase elemente pentru a produce un design vizual eficient.

    Beneficiile elementelor vizuale - Când vă uitați la site-uri, broșuri sau fluturași, pe măsură ce cititorii au tendința de a coborî rapid prin aceste documente, folosind elemente vizuale ca ancore pentru a căuta o sursă de fiabilitate și / sau practică. Nu este până după această scurtă prezentare, decidem dacă documentul merită cu adevărat citit în profunzime. Există șase elemente pe care le bazăm inconștient această decizie în afara - am subliniat fiecare dintre aceste șase elemente care sunt importante pentru executarea construirii designului vizual.Ei includ:
  • (1) Aranjament - echilibrul și simetria ar trebui să apară, precum și o discuție despre modul în care elementele sunt grupate împreună.
  • (2) Accent - Prominația sau intensitatea expresiei.
  • (3 și 4) Claritate și concisitate - nu doar un impuls pentru minimalism, ci și un scop pentru scriitori să cântărească fiecare cuvânt și fiecare element vizual, întrebându-se ceea ce este necesar și ceea ce împiedică utilitatea documentului.
  • (5) Ton - La fel ca într-un text scris, cum ați descrie atitudinea documentului?.
  • (6) Etos - încercând să stabilească credibilitatea cu o audiență, dar și în ceea ce privește eforturile depuse pentru a comunica etic, fără a oferi mai mult spațiu la o singură alegere dacă există două opțiuni care trebuie luate în considerare sau prin date greșite prin utilizarea unei diagrame înclinate.
  • Atenție: Elementele vizuale nu sunt cele mai bune calea de creativitate pentru fiecare document tehnic. Această secțiune este destinată persoanelor care utilizează sau se gândește la utilizarea elementelor vizuale numai dacă acest lucru nu este, atunci vă simțiți liber să nu luați în considerare aceste informații până la o dată ulterioară când ați putea avea nevoie de el și să săriți înainte.

  • Imaginea intitulată Gândiți-vă la pasul mare 3
    3. Practicați gândirea mare. Există idei creative nesfârșite de ales. Nu vă limitați de lucrurile pe care le cunoașteți și ați văzut-o înainte. Brainstorm idei care sunt în afara casetei și țin cont de lucrurile care vă atrage atenția. Aceste lucruri, cel mai probabil, vor apuca și atenția altor oameni. Câteva exemple sunt:
  • Adăugarea de culori sau imagini în documentul dvs
  • Aluzie la un film, cântec sau o referință populară populară pop
  • Inclusiv un cuvânt sau o glumă (testați-o mai întâi pentru a vă asigura că este amuzant)
  • Imaginea intitulată nu are grijă ce cred oamenii pasul 8
    4. Lucruri rein în. Acum că ați avut o șansă să fiți un gânditor abstract și să lăsați creativitatea să aibă calea lui, este timpul să tragem puțin. Deși ar fi distractiv să încercați să încorporați toate ideile creative pe care le-ați avut într-o singură bucată, trebuie să le restrângeți. Alegeți câteva dintre ideile dvs. preferate și vedeți cum fiecare dintre ele funcționează în cadrul documentului dvs. Apoi alegeți cea mai bună atunci când este timpul.
  • Imagine intitulată Gândiți-vă pasul 3
    5. Gândiți-vă în mod oficial. Vrei să te gândești la modul în care formal documentul scrisului tehnic pe care îl creați este. Doriți să vă asigurați că elementul creativ pe care îl alegeți nu se îndepărtează de formalitatea sa și să facă ca documentul să se întâlnească ca neprofesional. Pentru a face acest lucru doriți să vă întrebați:
  • Este acest element creativ potrivit pentru documentul meu?
  • Publicul meu va aprecia acest lucru "Comic Relief"?
  • Ar trebui să fiu creativ cu formatul și / sau livrarea mea?
  • Partea 3 din 3:
    Proiectarea elementului dvs. creativ
    1. Imaginea intitulată Scrieți subtitrări bune în PhotoJournalism Pasul 22
    1. A executa. Când vă dați documentul tehnic, alegerea de a fi creativă poate avea mari plăți. Poate fi, de asemenea, o lectown dacă nu este executată corect. Primul exemplu de mai jos este un mod inventiv de a încerca să folosească creativitatea într-un raport științific care, în cele din urmă, lipsește marcajul. Întrucât a doua poezie este mai reușită în lizibilitate și se simte abordabil cu cititorii din afara domeniului tehnic specific.Acum, în timp ce poezia nu este singurul mijloc de creativitate pe care îl puteți folosi ca fiind un punct de vedere tehnic, vreau să arăt că nu există nicio limitare a cât de creativ poate fi.

    Exemplul 1:

    Reacțiile amidicului de potasiu
    Cu halobenzeni în amoniac
    Prin intermediul intermediarilor Benzyne apar.
    Bergstrom și asociați au raportat,
    Bazat pe două concurențe,
    Brombenzenul cel mai rapid pentru a reacționa,
    Py Iodobenzen a urmat îndeaproape,
    Compusul clorului rămânând departe în urmă,
    Și fluorbenzenul este destul de inert la reflex.

    Exemplul 2:

    Un scriitor tehnic în Blater
    încerca să vândă o mașină de scris.
    El a făcut tot ce putea face
    Și când a lovit doi
    El a fost într-adevăr o mașină de scris de scris.

    Sperăm că aceste exemple contrastante servesc ca o reflectare a motivului pentru care este important să nu depășiți lucrurile atunci când executați elementul dvs. creativ.
  • Imagine intitulată Brainstorm Pasul 1
    2. Editați apoi editați din nou. Acum că aveți un element de creativitate, este timpul să vă uitați de la toate unghiurile pe care le puteți putea. Deși inițial vă puteți iubi elementul creativ pe care l-ați ales, este întotdeauna bine să plecați de la ea și să vă întoarceți la ea cu o minte proaspătă. Scopul aici este de a încerca să faceți o critică de sine a acestui element creativ așa cum ați face un document tehnic. Aceleași proces de redactare și evaluări ale colegilor pe care le-ați face în mod normal în domeniul comunicațiilor tehnice (sau în orice domeniu care implică scrierea pentru această chestiune) pot fi aplicate și aici. Sa spus că, "Scriitorul tehnic are nevoie de mai multă personalitate... Cu cât comunicarea intrapersonală, amestecul de stimuli interni și externi, feedback intern și extern, cu atât ideația sa mai bună, cu atât este mai bună rezultatul nostru, copia tehnică."
  • Imagine intitulată 135695 1
    3. Amintiți-vă de lizibilitatea. Dacă ați ajuns atât de departe, asta însemna că până acum ți-ai făcut elementul creativ și ai avut câțiva (sau mulți) de oameni citesc documentul tău. Acesta este sfârșitul procesului. Iată câteva cuvinte pentru a vă lăsa încurajați în timp ce mergeți în călătoria dvs. creativă,

    "Scrierea este citită numai când este creativă"

  • sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar