Cum de a alege un subiect de hârtie

Scrierea unei hârtii poate fi descurajantă, dar poate fi și mai dificilă de a alege un subiect. Poate fi greu de știut de unde să începeți sau dacă zona dvs. de interes va avea suficiente resurse pentru a sprijini o teză. Prin idei de brainstorming, efectuând cercetări preliminare și perfecționarea ideii dvs. largi, puteți selecta un subiect de hârtie grijuliu pe care îl veți simți emoționat și pregătit să scrie despre.

Pași

Partea 1 din 3:
Brainstorming Subiecte de hârtie
1. Determinați dacă hârtia trebuie să aibă un accent specific. Dacă nu aveți permisiunea de a selecta propriul subiect, trebuie să urmați cu atenție instrucțiunile furnizate de profesor sau profesor. Este posibil să vi se solicite să scrieți o lucrare despre un anumit text sau poate fi furnizată o serie de subiecte pentru dvs.
  • Dacă vi se cere să scrieți despre un anumit text, gândiți-vă la temele majore din roman sau la concluziile trase într-o carte nonfiction. Acest lucru ar trebui să vă ajute să vă concentrați atenția.
  • Dacă aveți o serie de subiecte de a alege, luați în considerare care vă interesează cel mai mult. De asemenea, este posibil să doriți să faceți o cercetare preliminară pe mai multe subiecte pentru a determina care are cele mai multe informații disponibile.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 1
    2. Consultați programa. Dacă ați primit gratuit interval pentru a vă selecta propriul subiect de hârtie, consultați programa pentru a vedea ce zone sunt cele mai relevante pentru curs și interesele profesorului. Citiți obiectivul cursului și revizuiți misiunile până în prezent pentru a obține unele idei care curg.
  • Au existat proiecte sau citiri care vă interesează în mod deosebit? Utilizați acest lucru ca un ghid pentru a începe ideile potențiale de brainstorming.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 2
    3. Faceți un exercițiu de scriere temporizat pentru a crea o listă. Odată ce ați reîmprospătat amintirile dvs. de lucru recent, adunați un creion și hârtie pentru a crea o listă. Setați un cronometru timp de 5 minute și scrieți cât mai multe subiecte potențiale pe care le puteți gândi în acel moment. Nu fi prea critic față de tine în această etapă timpurie - încercați doar să obțineți câteva idei. Puteți constata că creierul dvs. face conexiuni neașteptate și plăcute.
  • Acestea nu trebuie să fie declarații de teză coerentă. Începeți să creați o bază de idei.
  • Pentru o clasă de arhitectură, s-ar putea să scrieți: Frank Lloyd Wright, modern modern, schimbări de-a lungul timpului, Chicago, Planificare Urbană, arhitecți influenți, Mies van der Rohe, multe ferestre, stil Prairie, natura.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 3
    4. Căutați modele sau zone de interes. Treceți prin lista dvs. și utilizați simboluri, cum ar fi stelele sau asteriscurile, pentru a nota ideile asociate. Luați în considerare care idei au o mulțime de direcții de a alege și care au mai puține. Ați avut multe de spus despre un subiect, dar a luptat cu alții? Căutați modele pentru a înțelege mai bine unde se află interesul dvs.
  • Este mai probabil să scrieți cu pasiune despre ceva care vă interesează cu adevărat.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 4
    5. Restrângeți lista până la trei subiecte potențiale. Folosind lista dvs. de Brainstorms ca ghid, eliminați ideile mai puțin interesante până când aveți trei subiecte potențiale sau cuvinte cheie corelate pe care ați putea dori să le abordați. Acestea nu trebuie încă să fie declarații de teză fermă, ei pot fi doar zone mai înguste de concentrare pe care doriți să le explorați.
  • De exemplu, folosind exemplul de arhitectură de mai sus, trei idei ar putea fi: Mies van der Rohe și Chicago-natură și Prairie Style - și Frank Lloyd Wright și la mijlocul secolului modern.
  • Partea 2 din 3:
    Efectuarea cercetării pentru a selecta un subiect larg
    1. Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 5
    1. Delve mai profund folosind enciclopedia. Utilizați Enciclopedia Americana, Enciclopedia Britannica sau o altă enciclopedie de renume pentru a căuta termenii-cheie în cele trei subiecte largi pe care le-ați prezentat.
    • Citiți articolele care apar și păstrați un pad de hârtie din apropiere pentru a scrie orice fapte interesante sau informații importante pe care le descoperiți. Acest lucru vă va oferi o înțelegere mai aprofundată a subiectelor la îndemână.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 6
    2. Citiți articolele de ziar curente despre subiectele potențiale. Căutați bazele de date ale ziarelor reputate, cum ar fi Washington Post și New York Times, pentru cuvintele dvs. cheie de subiect. Acest lucru va aduce orice articole curente despre subiectele dvs. Acest lucru vă va ajuta, de asemenea, să înțelegeți dacă există evoluții noi sau critice pentru a vă considera că alegeți o zonă pentru a scrie despre.
  • Unele baze de date ziare se întind înapoi în anii 1800, astfel încât acestea pot oferi și o perspectivă istorică.
  • Salvați adresele URL ale unor articole deosebit de bune sau utile, deoarece acestea pot fi surse utile pentru dvs. mai târziu. Aceste informații vă pot ajuta să faceți împreună o listă citată de lucrări.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 7
    3. Cereți unui bibliotecar pentru ajutor. Faceți o întâlnire cu un bibliotecar la școala dvs. sau la biblioteca publică. Aduceți notele pe care le-ați luat despre cercetarea dvs. timpurie. Discutați prin subiectele potențiale cu bibliotecarul și vedeți ce cărți sau baze de date unice consideră că ar putea fi relevante pentru cercetarea dvs. Acest lucru vă poate prezenta la unghiuri noi pe potențialul dvs. subiect.
  • De exemplu, în exemplul nostru de arhitectură, un bibliotecar ar putea să vă permită accesul la arhiva digitală a articolelor de digerare arhitecturale sau a articolelor trecute de Institutul Urban Land.
  • Notați orice parole importante sau nume de utilizator trebuie să accesați resursele pe care le pune bibliotecarul dvs.
  • 4. Vorbi cu un expert. Gândiți-vă dacă cunoașteți pe cineva care lucrează în câmpul pe care îl cercetați. Dacă nu, puneți prietenii și membrii familiei dacă știu pe cineva sau faceți o căutare online a experților în acest domeniu. În multe cazuri, este posibil să le puteți contacta prin telefon sau prin e-mail pentru a le pune întrebări.
  • Un expert în subiect poate avea o înțelegere mai profundă a ideilor dvs. de subiect. Acestea pot fi capabile să vă ofere expertiză sau sfaturi în profunzime și specifice.
  • 5. Să fie atenți la utilizarea surselor online. Pentru lucrările academice, siturile precum Wikipedia nu sunt, în general, permise. Cu toate acestea, ați putea folosi un site ca Google Scholar pentru a vă ajuta să găsiți surse de calitate. Asigurați-vă că alegeți surse care sunt factuale, mai degrabă decât convingete și care respectă orice orientări furnizate de profesorul sau profesorul dvs.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 8
    6. Determinați ce subiecte au cele mai multe surse de tragere. După cercetarea dvs. preliminară, faceți stocuri de subiecte largi au o mulțime de resurse critice și care au mai puține. Comparați notele dvs. în fiecare din cele 3 zone. Veți dori o mulțime de materiale bune pentru a vă susține teza mai târziu.
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 9
    7. Alegeți un subiect larg pentru lucrarea dvs. pe baza cercetării dvs. Procesul de a cunoaște subiectele ar fi trebuit să vă ajute să vă simțiți mai bine în ce zonă este cea mai mare interes pentru dvs. Cântărește interesul dvs. în ceea ce ați aflat și resursele disponibile. O zonă de mare interes cu o mulțime de resurse este ideală.
  • Este o idee bună să creați o teză de lucru pe măsură ce mergeți pentru a vă ajuta să vă simțiți pentru ce fel de abordare va face cea mai de succes hârtie.
  • În exemplul nostru de arhitectură, natura și arhitectura stilului Prairie ar putea fi subiectul dvs. larg pentru a rafina în continuare.
  • Partea 3 din 3:
    Rafinarea subiectului mai larg
    1. Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 10
    1. Expresie subiectul dvs. ca o întrebare de cercetare. Folosind cercetarea dvs. preliminară ca ghid, transformați-vă ideea largă într-o întrebare de cercetare pe care o veți încerca să răspundeți cu hârtia dvs. Poate fi util să luați în considerare relația dintre cuvintele dvs. cheie.
    • A făcut sau influențează cealaltă? Au întâmplat sau au trăit simultan? Natura ideii tale largi va informa felul de întrebări care are sens.
    • Deci, de exemplu, mai degrabă decât natura și arhitectura stilului Prairie, o întrebare de cercetare ar putea fi: cum au reprezentat arhitecții în stil Prairie în arhitectura lor?
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 11
    2. Restrângeți domeniul de întrebare prin adăugarea de detalii. Asigurați-vă întrebarea mai specifică, astfel încât să vă adresați subiectului într-un mod unic. Cea mai bună modalitate de a face acest lucru este de a restricționa subiectul prin adăugarea de condiții. Limitările despre geografie, intervalul de timp sau populația sunt câteva modalități populare de a face acest lucru.
  • Deci, cum au reprezentat arhitecții în stil Prairie natura în arhitectura lor din partea de vest a lui Chicago? Sau cum au reprezentat arhitecții în stil Prairie natura în arhitectura lor în anii 1950?
  • Imagine intitulată Alegeți un subiect de hârtie Pasul 12
    3. Formează o declarație de teză. Acum, utilizați cercetarea dvs. preliminară pentru a forma un răspuns de bază la întrebarea pe care ați creat-o. Acesta va fi subiectul lucrării dvs. și ideea în jurul căreia centralizați cercetări mai profunde înainte de a merge mai departe. Răspunsul ar putea fi evident în opinia dvs. bazată pe ceea ce ați citit sau ați putea dori să revizuiți câteva articole și surse acum pe care le-ați restricționat subiectul.
  • De multe ori nu există nici un răspuns corect la o interogare de cercetare și nu trebuie să fie! Răspunsul depinde de opinia dvs. și de modul în care interpretați ceea ce ați citit. Nu vă fie frică să vă atrageți propriile concluzii.
  • Deci, de exemplu, cum a reprezentat arhitecții în stil Prairie natura în arhitectura lor din partea de vest a lui Chicago? Întrebarea ar putea fi răspunsată: "Spațiile verzi deschise largi ale arhitecților de la Prairie din Chicago West Side inspirat pentru a adăuga ferestre mari. "Acesta ar putea fi subiectul tău de hârtie înainte.
  • sfaturi

    Evitați subiectele bine trodată, cum ar fi controlul armelor, sinuciderea și sarcina, cu excepția cazului în care vă simțiți că aveți o perspectivă unică asupra uneia dintre aceste probleme.
  • Citiți cu atenție misiunea pentru a vă asigura că respectați orice limitări sau constrângeri pe subiectele de hârtie.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar