Cum să fii inteligent

Fiind inteligent, deși legat de inteligență, nu este același lucru. Inteligența este adesea cum vă întâlniți la alți oameni, cât de repede sunteți la analiză și acționați în situații și cât de inteligenți sunt ideile dvs. Eroul grec Odysseus a fost considerat inteligent (el a spus Polimiosul Cyclops că numele său nu era nimeni, așa că Polypium nu ar fi putut să-i spună pe nimănui care l-a orbit). S-ar putea să nu învingeți nici o creaturi mitice, dar inteligența este o trăsătură învățată, pe care și o puteți lucra la dezvoltare.

Pași

Partea 1 din 3:
Aplicând inteligent în acest moment
  1. Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 1
1. Vorbește ultima dată. Dacă așteptați în timpul unei conversații și ascultați diferiții participanți, înainte de a sări în Fray, veți apărea mai inteligent, pur și simplu pentru că ați avut mai mult timp să ascultați opinii și laturi și să evaluați aceste opinii înainte de a vă oferi propriul dvs.
  • De exemplu: spuneți că sunteți conversație cu vărul tău Bob, mătușa de mătușa, și sora ta, Sarah, despre cel mai bun mod de a crista o curcan. Lăsați ceilalți trei nu-i face puțin în timp ce ascultați și evaluați eficacitatea fiecărei părți a argumentului. Apoi, alunecați-vă în ideea voastră pentru a da bastură Turciei, odată ce argumentul se înfășoară. Asigurați-vă că este diferit de celelalte trei - dacă sunteți de acord cu unul dintre ceilalți, eventual mătușa Milly, oferă un argument mai convingător decât ea sau să dea un motiv pentru această opțiune pe care ceilalți ar fi putut să o aibă luat în considerare.
  • Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a evita privirea opusului de inteligent, prin faptul că nu numai că vă deschideți gura și spuneți ce vă vine în capul vostru.
  • Adesea, persoana care vorbește ultima este mai puțin probabil să sublinieze pur și simplu faptele evidente sau regurgitate. În schimb, ei vin de obicei cu ceva mai creativ sau mai original, pe care oamenii îl au mai multe șanse de a-și aminti.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 2
    2. Au unele "buzunar" fapte. Acestea sunt tipurile de fapte pe care le puteți biciui în timpul unui argument care susține orice afirmație pe care o faceți. Șansele nu veți avea posibilitatea de a avea fapte pentru fiecare argument pe care l-ați putea intra în potențial, deci alegeți cele mai importante pentru dvs.
  • De exemplu: Dacă sunteți cu adevărat pasionați de schimbările climatice la nivel mondial, ați putea să vă asigurați că aveți statistici memorate care analizează diferența dintre vreme și climă, care arată ceea ce sa schimbat atât de repede în ultimii ani (și cum este legat la lucruri precum dioxidul de carbon) și modul în care acest lucru este diferit de schimbările climatice mai lente, mai lungi, care se întâmplă fără ajutorul practicilor umane.
  • Este foarte bun să adun câteva fapte (fapte reale) pentru lucruri pe care toată lumea le presupune că sunt adevărate. Suflarea ipotezelor din apă vă poate face să apară foarte inteligent.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 3
    3. Aflați Lingo-ul corespunzător. Fiecare grup sau locul de muncă are Lingo care merge împreună cu ea. Acest lucru poate veni sub formă de acronime sau abrevieri sau chiar porecle pentru anumite lucruri. Învățându-le pentru locurile pe care le aveți și locurile pe care le vizitați, vă vor ajuta să vă cunoașteți.
  • De exemplu: în pescuitul de zbor există tone de cuvinte și fraze diferite pe care trebuie să le învățați când sunteți începători. Nu cunosc termeni cum ar fi "cast" (mișcarea pe care o faceți când aruncați tija, tamburul și linia înainte și înapoi) sau a "minciună" (zonele dintr-un râu sau lac în care peștele tind să fie) vă vor face să pari că nu știți ce faceți, opusul inteligent.
  • Dacă nu știți că cineva îl folosește, acordați atenție contextului cuvântului sau cuvintelor. De obicei, puteți să vă dați seama de semnificația de bază din partea asta. În caz contrar, întrebați pe cineva în privat, astfel încât toată lumea să nu se înțeleagă că nu înțelegeți tot ceea ce spun.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 4
    4. Fii convingător. De multe ori persuasivitatea și inteligența sunt legate în mintea oamenilor. A face cel care va face ca oamenii să o coreleze cu cealaltă. Având tine "buzunar" Faptele și vorbirea ulterioară vă pot ajuta să fiți convingări, dar și câteva alte lucruri. Amintiți-vă că persuasiunea este, în principiu, oamenii să facă ceva care este în interesul lor (spre deosebire de manipulare), beneficiind și de dvs.
  • Contextul și calendarul sunt părți foarte importante de a fi convingătoare. Ca exemplu: Nu încercați să întrebați-vă sora pentru bani pentru a vă ajuta cu părinții dvs. chiar când și-a pierdut slujba. Ea va fi mai preocupată de bani și de a avea nevoie de bani. În schimb, așteptați până când a găsit un nou loc de muncă sau dacă tocmai a obținut o creștere.
  • Vorbiți clar și concis. Cu atât mai clar și mai repede puneți o problemă cuiva, cu atât mai multe dintre ele trebuie să înțeleagă exact ce îi cereți să faceți și cu atât mai multe șanse să vă ajute. Oamenii tind să preferă o tactică simplă, mai degrabă decât să bată despre tufiș.
  • Evitați jargonul (cuvinte speciale și expresii utilizate de un anumit grup care îi face dificilă pentru alții să le înțeleagă - eu.E. Legea jargonului). Oamenii nu te vor asculta dacă nu înțeleg ce spui și nu te va face să arăți inteligent, dacă nu poți să-ți iei punctul peste. Doar dacă nu vorbiți cu oamenii care înțeleg aceleași termeni tehnici ca tine, nu le folosiți.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 5
    5. Oferiți soluții simple. De multe ori o problemă nu are nevoie de o soluție complexă. În timp ce acest lucru poate părea contra-intuitiv, cea mai simplă soluție este adesea cea mai utilă, precum și cea pe care alții tind să nu se gândească. Oamenii par se îndoaie să găsească cea mai dificilă și mai complexă cale de a face lucrurile. Nu căzut în acea capcană te va face să ieși afară.
  • Adesea o întrebare bună de întrebat când căutați o soluție este: ce puteți face mai puțin? De obicei, care poate ajuta la buruieni pe unele dintre opțiunile mai puțin productive.
  • De asemenea, întrebați-vă și alte întrebări specifice. Dacă încercați să construiți o mai bună gestionare a timpului, nu întrebați "Cum putem construi o mai bună gestionare a timpului?" Întrebarea este prea mare, și de obicei veți obține răspunsuri prea mari, de asemenea. O întrebare mai bună ar putea fi "Ce instrumente ar putea să ne ajute să lucrăm mai repede" sau "Dacă am petrecut 2 ore pe un anumit proiect în loc de 4 ore, cum am putea funcționa mai repede pentru a obține aceleași rezultate?"
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 6
    6
    Fii încrezător. Fiind încrezător în tine și munca ta, vei prezenta ca mai inteligent decât cineva care este foarte inteligent și inteligent, dar nu încrezător. Oamenii tind să creadă în încredere, chiar și atunci când nu există atât de mult de susținut. Prezent la fel de încrezător și inteligența va urma.
  • Utilizați limbajul corpului pentru a vă înșela creierul în gândirea că este încrezător, chiar dacă nu vă simțiți așa de fapt. Stați în picioare și în poziție verticală. Plimbare cu un pas încrezător, ca și cum ai face parte oriunde te afli. Mențineți limba corpului deschis. Nu vă traversați brațele peste piept sau refuzați să arătați oameni în ochi.
  • Gândiți-vă pozitiv sau neutru despre dumneavoastră. Dacă un gând ca "sunt un pierzator" sau "sunt prost" vine în capul tău, recunoaște gândul și gândește "Mă gândesc că sunt un ratat, dar doar săptămâna trecută am primit premiul luptător al anului, sau am o treabă foarte bună."
  • Nu vă comparați cu alți oameni. De exemplu: nu intrați într-o competiție de inteligență cu alți oameni și începeți să vă compariți inteligența cu inteligența lor. Inteligența nu este o competiție și transformându-l într-una, vă veți simți mai rău despre voi în timp ce iritați și îndepărtați alți oameni cu nevoia dvs. de a fi "cel mai bun."
  • Partea 2 din 3:
    Construirea abilităților tale
    1. Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 7
    1. Nu mergeți întotdeauna în cartea. Este bine să știți cum să faceți lucrurile în moduri tipice, mai ales că atunci puteți submina că gândirea. Făcând lucruri într-un fel, alți oameni nu vă așteaptă să demonstrați că vă puteți gândi la picioarele voastre. Că este un fel oamenii par să judece inteligența.
    • De exemplu: dacă profesorul dvs. vă oferă o misiune de eseu, întrebați-i dacă ați putea face o opțiune creativă. Demonstrați modul în care opțiunea dvs. îndeplinește cerințele în timp ce merge mai sus și dincolo de. (Dacă luați o clasă pe povestiri scurte, întrebați dacă ați putea încerca să scrieți o scurtă poveste despre propria dvs. folosind ceea ce ați învățat în clasă și scrieți o piesă de urmărire care examinează propria muncă.)
    • Acest lucru este și despre a face neașteptate. Dacă întotdeauna mergeți cu regulile sau faceți lucruri exact așa cum le-ați învățat, nu înseamnă că nu sunteți inteligenți, înseamnă pur și simplu că oamenii nu vă vor vedea ca fiind inteligenți. Deci, nu vă bazați pe inteligența voastră specială și pe modalitățile tipice de a face lucrurile.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 8
    2. Gandeste in afara cutiei. Acest pas legați nu merge întotdeauna în carte, pentru că multe ori va trebui să vă gândiți în afara casetei pentru a face acest lucru. Pentru a fi inteligenți, va trebui să veniți cu soluții creative la probleme.
  • Re-conceptualizați problema. Un lucru pe care oamenii care folosesc soluții creative fac eficient, este de a-mi imagina o problemă. Pentru a practica această abilitate, luați o alegere evidentă (cum ar fi scrierea unui eseu vechi vechi) și re-imaginați cum altfel ați putea aborda eseul, astfel încât să obțineți în continuare aceleași informații, dar într-un mod diferit, mai angajat (spunând o poveste pe cale orală, creând un colaj sau un pictură).
  • Daydream. Se pare că daydreamingul este de fapt incredibil de benefică pentru a stimula rezolvarea problemelor creative. Procesul de visare vă ajută să formați conexiuni și să reamintiți informații. Acesta este motivul pentru care o mulțime de idei cele mai bune pot ieși în timpul dușului sau chiar înainte de a vă culca. Dacă întâmpinați dificultăți cu ceva, luați puțin timp la visul de vis. Șansele sunt, prin relaxare și lăsându-vă creierul să se liber, veți veni cu ceva creativ care funcționează.
  • Brainstorming-ul este o altă modalitate excelentă de a stimula creativitatea, în special într-un grup. Să prezinte problema și să ofere oamenilor indirea de idei în capul lor fără a trece judecata asupra acestor idei. Au oamenii să adauge la idei așa cum vin. Puteți face acest lucru și pe cont propriu, atâta timp cât vă asigurați că păstrați judecata din proces.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 9
    3. Ia în considerare cel mai rău lucru care s-ar putea întâmpla. Frica este unul dintre cele mai mari obstacole din calea gândirii creative, care este un mare aspect al inteligenței. Cu cât soluțiile și ideile și ideile dvs. vor crede mai mulți oameni, cu atât mai mulți oameni vor crede în abilitățile dvs.
  • Întrebați-vă lucrurile cum ar fi: Ce se întâmplă dacă vă pierdeți slujba? Dacă pierzi cel mai bun client? Dacă nu reușiți clasa? Ce se întâmplă dacă editorul nu cumpără cartea dvs? Răspunsul la oricare dintre aceste întrebări vă poate elibera de frică, fie poate arăta unde trebuie să lucrați la soluțiile dvs., ceea ce, la rândul său, vor deschide oportunități și idei suplimentare.
  • Când veniți cu idei și soluții potențiale, nu le deschideți pentru critici până când nu sunt mai formate. Critica și frica de critici pot fi un criminal mare de creativitate, care vă poate ucide și inteligența. Când sunteți în afara fazei de brainstorming și mai bine să evaluați ideile, atunci când obțineți feedback și luați critici.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 10
    4. Setați parametrii. Având probleme și oportunități care sunt prost definite și super-vagi pot face incredibil de dificil de a veni cu soluții și idei creative. Chiar dacă problemele și lucrurile de care aveți nevoie pentru a vă ocupa de dvs. fără parametri, puneți-vă pe cineva pentru dvs.
  • Setare "imaginar" sau "pretinde" Parametrii pot favoriza ideile dvs. De exemplu, dacă lucrați la un proiect de lucru, pretindeți că sunteți în afara banilor, cum vă îndepliniți sarcina fără ea? Pretindeți că nu puteți urma regulile, scrise sau nescrise, cum ați face lucrurile diferite? Pretindeți că există o limită de timp rapidă la venirea soluției dvs. (spuneți o limită de timp de 5 minute)? Ce puteți veni în această perioadă scurtă de timp?
  • De exemplu, dr. Suss a scris Ouă verde și șuncă Din cauza unei provocări de la editorul său să vină cu o carte completă în sub 50 de cuvinte diferite. Această restricție la ajutat să vină cu unul dintre cele mai cunoscute dr. Cărți de seuse.
  • Partea 3 din 3:
    Continuând să învețe
    1. Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 11
    1. Studiați oamenii inteligenți. Nu presupuneți că ați ajuns la un vârf de inteligență. Nu există așa ceva. Va trebui să învățați în mod constant și o modalitate bună de a face acest lucru este de a studia persoanele pe care le consideră că sunteți sau alții.
    • Întrebați-vă ce le face să pară inteligenți: au un comentariu ciudat despre tot? Sunt capabili să vină cu fapte și cifre la fața locului? Prezintă soluții creative?
    • Alegeți unele dintre cele mai mari trăsături ale celor inteligenți pe care îi cunoașteți sau să le observați și să le includeți în munca și viața voastră.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 12
    2. Păstrați la curent cu evenimentele mondiale. O mulțime de oameni care sunt considerați inteligenți, sunt buni la respectarea celor mai recente evoluții din lume. Ei acordă atenție la ceea ce se întâmplă și pot vorbi în cunoștință de cauză (sau pot vorbi în mod științific) despre știri și afacerile actuale.
  • Încercați să obțineți mai multe puncte de vedere, astfel încât să nu primiți doar informații de la o singură sursă. De exemplu: în loc de a obține doar știri de la Fox News, verificați și alte posturi de știri, de asemenea. Cercetarea informațiilor, statisticilor și "fapte" că fiecare stație de știri (pe Internet, la radio, pe T.v., în imprimare) prezintă. Acest lucru va oferi o viziune mai bună, mai echilibrată și vă va ajuta să discutați despre știri într-un mod mai informat.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 13
    3. Se îmbarcă pe WordPlay. Cuvintele și modul în care acționează împreună vă pot face să sune mai inteligenți, deoarece cuvintele sunt atât de importante pentru comunicare. WordPlay include lucruri precum ele, criptograme și pur și simplu folosind limbajul într-un mod care deschide detalii senzoriale pe care alte persoane le-ar fi putut observa.
  • Practică descrierea lucrurilor în moduri neobișnuite și să se concentreze asupra aspectelor pe care oamenii le pot ignora în mod normal. De exemplu: descrierea focului ca mătase, sau venind cu o modalitate de a descrie sunetul valurilor de pe țărm.
  • Alunecați aliterarea ocazională sau în cuvintele dvs. Practicați-i să le observăm în discursul altor oameni și îndreptându-le.
  • Imaginea intitulată Fii inteligent Pasul 14
    4
    Amintiți-vă de informații. O modalitate de a părea inteligent este de a practica memorarea faptelor și a informațiilor (cum ar fi "Fapte de buzunar"), astfel încât să le puteți aminti cu ușurință. Din fericire, există tehnici pe care le puteți învăța să faceți o amintire mai ușoară.
  • Acordați atenție la informații prima dată în jur. Asigurați-vă că primiți informațiile corecte. Niciodată nu pierdeți informații (cu excepția cazurilor de boală sau vătămare), deci doriți să vă asigurați că informațiile pe care le puneți sunt corecte.
  • Scrieți lucrurile de mai multe ori. Scrierea faptelor sau a informațiilor pe care doriți să le amintiți vă ajută să vă amintiți mai ușor și o face să rămână în creier, într-un mod de a vorbi. Cu cât practici mai mult scrieți ceva în jos, cu atât va fi mai ușor să vă amintiți.
  • Alegeți cu atenție. Sherlock Holmes a spus odată că mintea lui era ca un pod. În loc să stocheze tot ceea ce întâlniți, bine sau greșit, alegeți faptele și informațiile care vă interesează și vă vor servi bine.
  • Încercați să vă puneți mâna în clasă.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă cineva din clasă are nevoie de ajutor, încercați să le ajutați.
  • Amintiți-vă, în cele din urmă, majoritatea oamenilor sunt mai preocupați de ei înșiși decât ei sunt cu tine. Dacă aveți un interes în ele, sunt mult mai probabil să vă considere inteligente, inspirate și inteligente, precum și fel. Simplu Întrebați oamenii întrebări despre ei înșiși și nu sari imediat cu propriile dvs. opinii și povești.
  • Avertizări

    Din anumite motive, sarcasmul și apariția inteligenței merg adesea mână în mână. Dacă nu căutați cu adevărat să iritați oamenii cu dvs "inteligență", Utilizarea sarcasmului nu este, de obicei, traseul pe care doriți să îl faceți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar