Modalități dovedite de a încuraja inovația și creativitatea la locul de muncă

Inovația și creativitatea sunt markerii unei afaceri de succes. Cu toate acestea, acestea pot fi complicate pentru a debloca la locul de muncă. Ar putea părea o formulă secretă, dar într-adevăr, nu este! Creativitatea clădirilor și inovația provin din angajați satisfăcuți, experiențe diverse, lucrul în echipă și conducerea inspirată. Cu unele ajustări de management, puteți transforma afacerea dvs. într-un mediu inovator și creativ pentru toată lumea.

Pași

Metoda 1 din 3:
Motivarea angajaților
  1. Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 1
1. Angajați oameni cu diverse medii pentru noi perspective. Construirea unui loc de muncă creativ începe cu persoanele pe care le angajați. Dacă toți angajații dvs. au același context și educație, s-ar putea să nu vină cu cele mai creative soluții. Încercați să construiți o echipă mai diversă. Căutați despre persoanele cu medii educaționale, profesionale și culturale diferite pentru a aduce noi perspective în locul dvs. de muncă.
  • Fiți deschisi oamenilor cu medii profesionale neortodoxe și gândiți-vă la abilitățile pe care le vor aduce. De exemplu, un fost profesor are probabil abilități excelente de comunicare și vorbire, chiar dacă nu au experiență de afaceri, astfel încât ar putea fi o mare adăugare.
  • S-ar putea să căutați, de asemenea, persoane cu grade diferite. Unii cu o grad de psihologie sau filosofie se vor gândi probabil la probleme diferite decât cineva cu o diplomă de afaceri, iar aceste noi perspective vă pot îmbunătăți cu adevărat locul de muncă.
  • Diferitele medii culturale și rasiale ar putea oferi oamenilor diferite perspective, deci încercați să vă diversificați locul de muncă în acest fel.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 2
    2. Încurajați angajații să vină la dvs. cu idei noi. Angajații ar trebui să se simtă întotdeauna ca și cum ai fi disponibil pentru a asculta și vor fi mult mai confortabile idei în acest fel. Spuneți-i angajaților dvs. că doriți să auziți ideile lor și le mulțumim întotdeauna celor care vin la dvs. cu sugestii.
  • O "politică de ușă deschisă" în biroul dvs. ar putea ajuta, ceea ce înseamnă că, dacă ușa dvs. este deschisă, oricine este liber să intre.
  • De asemenea, ați putea configura un e-mail sau un sistem digital în care angajații pot împărtăși idei. Acest lucru ar putea fi mai puțin intimidant pentru unii care sunt timidați.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 3
    3. Lăsați angajații să-și petreacă timpul în fiecare zi pe propriile proiecte. Acesta este un truc pe care companiile inovatoare le plac Google. Oferind tuturor angajaților un slot de timp în fiecare zi pentru a face ceea ce doresc - desen, jucând un joc, care lucrează la un program sau de odihnă-le-a lăsat-o cu idei noi și să vină cu soluții creative. Mulți proprietari de afaceri au descoperit că acest lucru duce la o mai mare inovație la locul de muncă.
  • Compania 3m a numit acest bloc de timp "15% timp", deoarece a permis lucrătorilor să cheltuiască 15% din timpul lor de lucru plătit, făcând altceva. Puteți adopta o politică similară sau puteți ajusta timpul necesar.
  • Dacă adoptați această politică, asigurați-vă că nu judecați angajații pentru ceea ce fac cu timpul lor. Dacă își petrec timpul să se joace pe telefonul lor, nu-i oprește. În caz contrar, veți stabili precedentul că sunteți microunărea timpului de pauză.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 4
    4. Lăsați oamenii să lucreze pe proiecte sunt pasionate. Nimic nu motivează oamenii ca să lucreze la lucrurile pe care le sunt pasionate. Faceți tot posibilul pentru a permite angajaților să lucreze la proiecte pe care le bucură. Cu acest impuls suplimentar de motivație, angajații dvs. sunt mai predispuși să vină cu soluții creative și inovatoare.
  • De exemplu, dacă unul dintre comercianții dvs. are experiență în designul grafic, permiteți-i să vină cu grafica pentru noua dvs. campanie de anunțuri. Ei vor fi motivați suplimentari să facă o treabă minunată.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 5
    5. Atribuiți angajaților la diferite sarcini dacă trebuie să vă scuturați lucrurile. Pe de altă parte, uneori oamenii se pot bloca într-o rutină dacă lucrează mereu la același proiect. Puteți să vă agitați lucrurile prin atribuirea angajaților la diferite sarcini în afara rutinei lor normale pentru a aduce o nouă perspectivă. Acest set proaspăt de ochi ar putea veni cu soluții pe care alții nu le-au gândit.
  • Unii angajați ar putea fi ezitanți să facă ceva nou, dar îi încurajează să-l încerce. Cu toate acestea, dacă cineva este foarte insistent că nu vor să facă ceva, nu-i forța.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 6
    6. Recompensa angajații care vin cu idei noi. Nu este nimic mai bun decât un stimulent pentru a încuraja oamenii să rezolve problemele. Când unul dintre angajații dvs. vine cu o idee grozavă, oferind un fel de recompensă este cel mai bun mod de a vă arăta aprecierea. Chiar mai bine, ceilalți angajați vor vedea că vă oferiți recompense pentru idei bune și vor fi motivați să vină cu mai mult.
  • Există tot felul de moduri în care ați putea oferi recompense pentru angajații care rezolvă probleme dure. Un bonus, o zi de viață sau o zi de vacanță sunt toate excelente pentru motivație. Dacă un angajat are în mod constant idei minunate, ar putea merita chiar o promovare.
  • Dacă nu este în puterea dvs. de a da recompense ca acestea, atunci întotdeauna asigurați-vă că le mulțumiți angajaților pentru contribuțiile lor. Un e-mail frumos sau o conversație rapidă, spunându-le că apreciați eforturile lor este o modalitate foarte bună de a face ca oamenii să se simtă valoroși.
  • Imaginea intitulată Încurajează inovația și creativitatea în pasul 7
    7. Încurajați angajații să ia timpul de vacanță, astfel încât să se întoarcă în stare proaspătă. Acest lucru ar putea părea contraintuitiv, dar petrecerea timpului departe de muncă este de obicei excelent pentru creativitate. Angajații care se lucrează prea tare, de obicei, nu au suficient timp sau energie pentru a veni cu idei inovatoare. Nu preserați angajații dvs. să-și petreacă tot timpul de lucru. Dimpotrivă, încurajați-i să-și folosească zilele de vacanță, astfel încât să se întoarcă în stare proaspătă și gata să vină cu idei noi.
  • Oferind unui angajat foarte greu, o zi suplimentară pentru eforturile lor este o idee minunată de a le lăsa să se odihnească și să le răsplătească în același timp.
  • Metoda 2 din 3:
    Cooperarea în clădire
    1. Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 8
    1. Au sesiuni de brainstorming de echipă în mod regulat pentru a construi camaraderie. Creativitatea nu se întâmplă într-un balon. Locurile de muncă cooperative sunt, de obicei, mai inovatoare. Cea mai bună modalitate de a intra în acest lucru este prin a avea sesiuni regulate de brainstorming. Creați o întâlnire periodică, cum ar fi o dată pe lună și aduceți-vă echipa împreună pentru a vorbi despre ceea ce lucrează. Fie ca toți să contribuie și să comenteze pentru a găsi soluții proactive.
    • Este foarte important ca toată lumea să se simtă confortabilă exprimându-și opiniile și ideile lor în aceste întâlniri. Încurajați-i pe toți să vorbească și nu critica nici o idee.
    • De asemenea, puteți face sesiuni digitale de brainstorming cu software și programe de videoconferință. Acest lucru ar putea fi mult mai convenabil pentru toată lumea.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității în pasul 9
    2. Lăsați angajații să facă cea mai mare parte a vorbirii în întâlniri. Managerii și șefii ar putea să nu-și dea seama cât de mult monopolizează conversațiile doar petrecând mai mult timp vorbind decât oricine altcineva. Păstrați-vă în verificați în timpul întâlnirilor și asigurați-vă că toată lumea are șansa de a vorbi. Oferind o scurtă introducere și apoi lăsând angajații dvs. să preia este o modalitate excelentă de a menține colaborarea întâlnirii.
  • Nu lăsați pe nimeni să domine nici conversația. Dacă un angajat face cea mai mare parte a vorbind sau argumentând cu toată lumea, spune-le să lase pe alții să aibă o întoarcere.
  • Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a facilita conversația, ați putea aduce într-un consultant extern pentru a conduce întâlniri. Se vor asigura că toată lumea are șansa de a vorbi și de a păstra pe oricine altcineva în linie dacă domină conversația.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 10
    3. Începeți un forum de angajați în care toată lumea poate posta idei. Angajații nu ar trebui să se limiteze la exprimarea ideilor lor în întâlniri periodice. Pentru mai multă colaborare, construiți un forum de angajați online, unde toată lumea poate posta și comenta. În acest fel, întregul birou se poate implica în procesul creativ.
  • Dacă nu aveți software-ul pentru a-ți face propriul forum, ai putea face un grup Facebook sau o cameră de chat. Acest lucru este mai ușor și mai ieftin.
  • Păstrați un ochi pe acest forum pentru a vă asigura că nimeni nu este nepoliticos. Acest lucru este foarte rău pentru procesul creativ.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității în pasul 11
    4. Atribuiți angajaților să colaboreze pe proiecte. Proiectele de grup probabil nu au fost cele mai populare lucruri când ați fost în școală, dar ele pot fi minunate pentru promovarea mai multor cooperări și inovații la locul de muncă. Construi echipe pentru a aborda proiecte individuale. Acest lucru face ca oamenii să lucreze împreună și ar putea duce la unele soluții inovatoare.
  • Încercați să construiți o echipă diversă pentru fiecare proiect. Persoanele cu medii și experiențe diferite pot apărea cu soluții unice.
  • Metoda 3 din 3:
    Furnizarea conducerii
    1. Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 12
    1. Fii un lider de mână, astfel încât angajații să-și exploreze propriile soluții. Micromanagementul este foarte rău pentru creativitate. Dacă angajații dvs. simt că vă respirați întotdeauna gâtul, ei au mult mai puține oportunități de a experimenta și de a încerca idei noi. Stick cu ideile mari și lăsați angajații dvs. să completeze fisurile. În acest fel, ei pot face lucrurile cele mai bune modale pe care le consideră potrivite.
    • O modalitate bună de a evita micromanarea este oferind o direcție generală și un punct final clar pentru un proiect, dar lăsând angajații dvs. să decidă cum să o realizeze. Acest lucru le dă spațiu pentru a experimenta și a rezolva problema pe cont propriu.
    • Dacă vă simțiți că întotdeauna trebuie să cunoașteți fiecare detaliu despre ceea ce lucrează angajații dvs. și sunt frustrați atunci când angajații dvs. nu fac lucruri așa cum doriți, puteți fi un micromanager. Luați în considerare susținerea unui pic și oferirea de angajați mai multă libertate.
    • Fiind Hands-off nu înseamnă neglijarea proiectelor aflate sub supravegherea dvs.,. Consultați periodic angajații dvs. pentru a vedea cum merg lucrurile și asigurați-vă că totul este în program.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 13
    2. Ține-te deschis la idei și unghiuri noi. Deschiderea la idei noi vine din partea de sus, iar angajații dvs. se vor ridica dacă sunteți închis la inovare. Păstrați mintea deschisă cu totul și fiți dispuși să învățați. În acest fel, veți fi mai receptivi la ideile noi de la angajații dvs.
  • S-ar putea să nu aveți prea multă control asupra oamenilor deasupra dvs., deci dacă sunt închise la inovare, ar putea să vă rănească eforturile. Încercați să le convingeți că fiind mai deschisă este bună pentru afaceri.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 14
    3. Nu vă așteptați la rezultate imediate, astfel încât angajații dvs. nu sunt stresați. Experimentarea și inovația pot dura ceva timp și vă stabiliți pentru dezamăgire dacă doriți ca totul să plătească imediat. Oferiți-i angajaților dvs. timp să experimenteze și să lucreze probleme fără a le critica pentru că nu a fost lipit de un program strâns.
  • Dacă nu puteți aștepta rezultate pe termen lung, încercați să rupeți proiectele în bucăți mai mici. Lăsați angajații dvs. să furnizeze aceste rezultate pe termen scurt în timp ce lucrează la un experiment mai lung pe termen lung în același timp.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 15
    4. Acceptați că nu există un singur răspuns corect la probleme. Acest lucru poate fi greu de obișnuit, dar este important. Este greu să fii deschis la inovație dacă ai o idee de tăietor de cookie-uri despre cum să faci lucrurile. Există întotdeauna alte perspective și soluții pe care alții le-ar putea găsi. Păstrați-vă la noi soluții pe care nu v-ați gândit.
  • Dacă sunteți un inginer de software, de exemplu, puteți lucra întotdeauna cu același limbaj de codare. Cu toate acestea, unul dintre angajații dvs. ar putea folosi o altă limbă pentru a obține un rezultat mai bun. Acceptați că aceasta ar putea fi o soluție mai bună și să încurajeze pe alții să o încerce.
  • Creativitatea nu arată întotdeauna ca scrierea sau pictura - uneori înseamnă a veni cu o soluție plină de resurse la o problemă. Când încurajați angajații dvs. să fie creativi, ați putea fi surprins de problemele pe care le pot rezolva!
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 16
    5. Nu vă faceți griji cu privire la eșec dacă o idee nouă nu funcționează. Inovația și experimentarea vor duce în mod inevitabil la unele eșecuri. Acest lucru este în regulă! Eșecul face parte din procesul de învățare, iar angajații dvs. vor fi mult mai dispuși să experimenteze dacă știu că nu vor fi pedepsiți pentru asta. Pe de altă parte, dacă pedepsiți oamenii pentru că nu ați reușit, angajații dvs. vor fi prea speriați să încerce ceva nou.
  • Dacă unul dintre angajații dvs. vine cu o idee care nu funcționează, le mulțumim pentru că încercați. Lăsați-i să știe că apreciați cu adevărat efortul și doriți să continuați să vină cu idei.
  • Imaginea intitulată Încurajează inovația și creativitatea în pasul 17
    6. Implementați rapid idei rapide, astfel încât angajații să vadă contribuțiile acestora. Dacă angajații dvs. vă dau în mod constant sugestii, dar nu vă vedeți niciodată să le implementați, vor fi frustrați și se simt ca ei nu fac diferența. Precum și puteți implementa idei noi cât mai curând posibil. Când angajații dvs. văd că vă luați în serios ideile și le puneți în acțiune, vor fi mai motivați să sugereze alte idei.
  • Unele idei au nevoie de timp, deci nu grăbiți lucrurile. Dar va fi util să oferiți actualizărilor statutului angajaților pe plan, astfel încât să vadă că lucrurile se întâmplă.
  • Imaginea intitulată Încurajarea inovării și creativității la locul de muncă Pasul 18
    7. Fi pozitiv dacă trebuie să refuzi o idee. Dacă încuraja angajații dvs. să vină cu multe idei, atunci este inevitabil ca unii să nu fie foarte buni. Acest lucru este normal și este doar o parte a procesului creativ. Lucrul important este pozitiv și încurajator când respingeți o idee. În acest fel, angajatul nu se va simți lăsat jos și va continua să vină la dvs. cu idei.
  • Bună frazele ar putea fi "Apreciez cu adevărat ideea dvs. aici, dar nu cred că este posibilă acum. Să-l ținem în minte pentru viitor."
  • sfaturi

    Dacă nu gestionați direct sau supravegheați angajații, încercați să vă convingeți propriul șef că aceste principii sunt importante.
  • În timp ce întâlnirile periodice sunt bune, încercați să reduceți numărul de întâlniri pe care le faceți angajații dvs. Se vor simți ca și cum i-ai pierdut timpul dacă cheamă o mulțime de întâlniri și nimic nu se realizează.
  • Avertizări

    Amintiți-vă că încurajarea creativității nu înseamnă acceptarea fiecărei idei. Încă mai trebuie să utilizați propria judecată și să refuzați idei care nu funcționează. În caz contrar, afacerea ar putea suferi.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar