Cum să obțineți idei de cântece bune

Uneori, e greu să vii cu idei bune pentru Cântece, dar nu te descuraja! Dacă aveți probleme în necazuri, luați ceva timp pentru a-ți curge sucurile creative. Deschide-te la emoțiile tale și caută inspirație în lumea din jurul tău. Faceți exerciții și jucați cu melodii până când veniți cu versuri și melodii care vă interesează interesul. Continuați să explorați aceste idei și să le perfecționați până când ați creat un cântec coeziv, captivant.

Pași

Metoda 1 din 3:
Găsirea inspirației
  1. Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 1
1. Vizualizați mesajul, tema sau momentul în care doriți să capturați. Dacă doriți să scrieți o melodie despre un anumit subiect, stați într-un loc liniștit și ștergeți-vă mintea. Gândiți-vă la subiectul dvs. sau uitați-vă dacă este un obiect, o imagine sau un mediu. Permiteți-i să vă umple emoțiile și să încercați să vă puneți experiența în cuvinte.
  • Să presupunem că tocmai ați avut o primă dată mare și simțiți-vă că scrieți o melodie despre asta. Ștergeți-vă mintea, reluați noaptea în capul vostru și lăsați-vă gândurile și sentimentele percolate.
  • Nu vă filtrați gândurile sau încercați să vă forțați să scrieți cuvintele. Doar concentrați-vă la punerea în acest moment și lăsați-o să vă alimenteze emoțiile. Dacă vă inspirați și cuvintele vin în minte, le scrieți liber fără a face modificări.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 2
    2. Permiteți-vă minții să se rătăcească în timp ce faceți sarcini de rutină. Lăsați-vă sucurile creative să curgă când spălați felurile de mâncare, luați un duș, conducere sau mergeți la o plimbare. Gândiți-vă la o amintire, o persoană sau o emoție sau să vă curățați gândurile și să vă deschideți la orice idei care plutesc la suprafață.
  • Dacă o idee pentru o melodie, melodie sau lirică vine la dvs., scrieți-o în jos sau înregistrați-vă folosind o aplicație de telefon mobil.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 3
    3. Analizați versurile și structurile de melodii altor artiști. Citiți versurile cântecului dintr-o varietate de genuri și perioade de timp. Luați notă de modul în care artiștii structurate versuri și coruri, scheme de rime și modele ritmice. Să identifice tonul, să observați dispozitive cum ar fi similele și metaforele și întrebați-vă cine se adresează cuvintele artistului.
  • Căutați asemănări și diferențe între genuri și perioade. Utilizați-vă perspectivele pentru a vă informa propriile gusturi, pentru a vă stabili obiectivele muzicale și pentru a decide tipul de melodie pe care doriți să o scrieți.
  • De exemplu, piesele populare contemporane sunt de obicei atrăgătoare, simple și folosesc repetarea. Multe versuri alternative Hip Hop sunt complexe ritmic și tematic, în timp ce versurile țărilor urmăresc adesea să spună o poveste cu un început clar, mijloc și sfârșit.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 4
    4. Căutați inspirație în muzică, literatură, film și alte forme de artă. Scufundați-vă într-un album clasic, riving roman, pictura izbitoare sau film strălucit. Puneți-vă în cadrul istoriei sau momentului de lucru. Lăsați-o să se joace în mintea voastră și să vă declanșeze emoțiile.
  • Dacă aveți o temă specială în minte, uitați-vă la opere de artă cu tonuri similare. De exemplu, ascultarea de cântece de dragoste sau vizionarea unei drame romantice vă poate ajuta să vă inspirați dacă doriți să scrieți un cântec de dragoste pe cont propriu.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei bune de cântece Pasul 5
    5. Desenați imagini și imaginați povești despre schițele dvs. Dacă vă gândiți mai bine în imagini decât cuvintele, faceți doodle rapide sau schițați o scenă sau un sentiment. Uită-te înapoi la desenele tale și te gândești la ceea ce se întâmplă în imaginile din fața ta.
  • Chiar și doodlele nonsens pot adăuga detalii colorate la versurile Song. Să presupunem că ați tras o figură de băț care încearcă să echilibreze un elefant, un pian și o canapea de sus unul de celălalt. Ați putea folosi acea imagine ca o metaforă sau similă într-o melodie despre tratarea cu tone de presiune.
  • Metoda 2 din 3:
    Venind cu versuri
    1. Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 6
    1. Scrieți liber timp de 15 până la 30 de minute în fiecare zi. Scrierea este ca și cum ai exercita mușchii, așa că rămâneți la o rutină setată. Fără editarea sau filtrarea gândurilor, scrieți tot ceea ce vine în minte timp de 15 până la 30 de minute pe zi. Nu vă faceți griji dacă majoritatea ceea ce scrieți este inutilizabil. Acum, ați putea veni cu o linie bună pe care o puteți continua să explorați.
    • Scrie, edita versuri și brainstormt muzică într-un loc liniștit. Nu veți putea să vă concentrați la cea mai bună capacitate dacă televizorul este pornit sau există o mulțime de agitație în jurul vostru.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 7
    2. Păstrați un notepad pe dvs. și note scribble pe tot parcursul zilei. Când vă aflați și vă gândiți la o idee, faceți-o jos sau o înregistrați pe telefon. Chiar dacă doriți să vă înregistrați cântând sau să vorbiți, păstrați un tampon și stilou în cazul în care dispozitivul dvs. moare.
  • Ideile mari pot veni în mijlocul nopții când sunteți într-un stat de vis, deci păstrați un tampon pe noptiera dvs. Chiar dacă nu are prea multă sens când o citești dimineața, poate fi germenul unei mari teme, melodie sau lirici.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 8
    3. Găsiți o linie bună în notele dvs. și extindeți-o pe ea. Uită-te prin intrările zilnice sau intrările de jurnal, note gratuite și orice altceva ați scris. În funcție de cât de mult scrieți, examinați paginile dvs. zilnic, la fiecare câteva zile sau în fiecare săptămână sau cam asa ceva. Încercați să găsiți o linie bună, fraze sau un paragraf, apoi lucrați la dezvoltarea acestei idei.
  • Puteți scrie o valoare de intrări de o săptămână și găsiți 1 sau 2 linii care par să facă clic pe. Continuați să explorați această idee cu sesiuni de scriere liberă și cu scopul de scriere. Încercați să veniți cu pasaje care dezvoltă în continuare ideea.
  • Țineți cont de cântecele bune sunt adesea conversaționale. Scopul pentru simplitate, mai ales când vă apropiați de versuri. Vă puteți îngrijora de rime, ritmuri și imagini colorate mai târziu.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei bune de melodii Pasul 9
    4. Rafinați-vă pasajele în rhyming versuri. Odată ce ați pus împreună versurile dvs. crude, lucrați la răsuciți ritmul lor și înființând o schemă de rimă. Încercați să utilizați un dicționar rhyming pentru a schimba cuvintele în versetele dvs. și a crea sunete plăcute.
  • Țineți minte că nu ar trebui să sacrificați sensul sau conținutul emoțional doar pentru a face o rimă. În plus, schema rimă nu trebuie întotdeauna să fie strictă sau perfectă.
  • De exemplu, luați versurile "spune-mi ceva, fată / ești fericit în această lume modernă?"" Girl "și" Lumea "nu rimă perfect, dar ei împărtășesc suficientă vocală și consonant sună pentru a mulțumi urechii.
  • Bacsis: Versurile și melodia dvs. trebuie să lucreze împreună armonios, mai degrabă decât cu alte casete în locuri ciudate și forțate. Dacă scrieți mai întâi versuri, dezvoltați melodia pe măsură ce le perfecționați în loc să le puneți în piatră înainte de a veni cu o melodie.

    Metoda 3 din 3:
    Brainstorming melodii
    1. Imaginea intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 10
    1. Joaca-te cu melodii și coarde pe instrumentul dvs. de alegere. Începeți prin a juca coarde simple pe pian, chitara sau oricare instrument pe care îl jucați. Dacă aveți o temă sau versuri specifice, gândiți-vă la tonul pe care melodia dvs. ar trebui să o transmită. Dacă este întuneric sau trist, ați putea dori să rămâneți la acorduri minore. Dacă este fericit și up-tempo, s-ar putea să fiți mai bine coarde majore.
    • Nu vă faceți griji dacă nu jucați un instrument. Puteți să veniți în continuare cu o melodie atrăgătoare prin umilire sau fluiera. Apoi lucrați cu un prieten sau o rudă care joacă un instrument pentru a rafina melodia și a proiectului de muzică.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei bune de melodii Pasul 11
    2. Încercați să veniți cu o melodie bazată pe un liric. Dacă ați scris deja versuri, încercați să cântați prima linie a unui verset sau a unui cor într-o serie de melodii și tempo. Jucați în jurul valorii de cântând note mai mari la cuvinte diferite pentru a adăuga accentuare. Păstrați experimentarea până când găsiți o melodie memorabilă care captează tonul pe care încercați să îl atingeți.
  • Dacă ați scris versuri, întrebați un prieten muzical cum aud cuvintele voastre. Săriți ideile unul de celălalt și cântați cuvintele în diferite melodii improvizate.
  • Imaginea intitulată Obțineți idei bune de melodii Pasul 12
    3. Construiți melodii complementare în jurul melodiei de bază. Pentru versetele, ambarcațiunea unei progresii de tonuri sau notează, în modelele standard. Într-o melodie simplă, prima linie ascendentă adesea scara sau se ridică în pitch, apoi a doua linie coboară ca răspuns.
  • Cântați cântecul copiilor, "Twinkle, Twinkle, Little Star / Cum mă întreb ce ești."Observați cum notele primei linii se ridică în pitch, apoi al doilea este mai mic.
  • Melodia versurilor se repetă, dar asta nu înseamnă că ar trebui să fie previzibilă sau plictisitoare. Ritmul este cheia, atât de experimentați cu combinații de trimestru, al optulea și șaisprezece note pentru a vă oferi melodia proaspătă, accente ritmice atrăgătoare.
  • Imagine intitulată Obțineți idei de cântece bune Pasul 13
    4. Creați ritmuri contrastante și melodii pentru a vă da soiul de melodii. În timp ce versetele unei melodii repetă o melodie, corul prezintă o oportunitate de a adăuga contrastul. În multe melodii mari, corul surprinde ascultătorul cu melodii și ritmuri care au ieșit din versete.
  • Contrastul este cheia relației verset-corus. Un pasaj muzical repetat și peste nu este interesant, deci apucați atenția ascultătorilor cu secțiuni ritmice și melodice diverse.
  • Exemplu: Luați în considerare "rularea în adâncime a lui Adele", în care notele lungi ale corului și înalte par să sară din registrul inferior, versetele complexe ritmice și pre-corus.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Autenticitatea este importantă, deci fii tu, ai curaj și nu-ți fie frică să-ți iei riscuri.
  • Nu există nici o modalitate corectă de a scrie o melodie. Veniți mai întâi cu melodii dacă funcționează pentru dvs. sau construiți o melodie în jurul unui liric.
  • Lucrați la construirea vocabularului prin citirea literaturii și a versurilor cântecului, utilizând Calendarele de zi și aplicațiile Vocab Quiz.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar