Cum să veniți cu idei pentru scrierea creativă

Scriitorii de ficțiune, poezie, scripturi de televiziune și filme, versuri cântece și chiar reclame se bazează pe capacitatea lor de a veni cu idei și de a le pune în cuvinte. În mod constant, venirea cu idei pentru scrierea creativă poate fi o provocare, dar există modalități de a vă stimula creativitatea și de a evita blocul scriitorului. Încercați câteva dintre următoarele metode pentru a obține sucurile creative care curg!

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind experiența dvs
  1. Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 6
1. Cere "ce-ar fi dacă". Ia elemente de ceva care ți sa întâmplat sau pe cineva pe care îl cunoști și îl consideri cum ar fi jucat lucrurile dacă circumstanțele au fost diferite.
  • De exemplu, dacă ați vorbit mama dvs. să meargă la magazinul alimentar după ce observați nori amenințători pe drumul spre casă de la școală, imaginați-vă cum viața voastră ar fi fost diferită dacă mama voastră sa dus la magazin și a fost demolată de Tornado.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 7
    2. Urmăriți oamenii. Du-te undeva public unde poți observa oameni care vin și mergi, cum ar fi un mall, club de noapte sau auditoriu. Pe măsură ce le urmăriți, puneți întrebări jurnaliste despre ei despre ei. Unde merg? Ce fac ei? De unde au venit? Au o familie? Ce se bucură să facă? Ce urăsc?
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 8
    3. Înregistrați-vă experiențele. Indiferent dacă o numiți un jurnal, un jurnal sau un jurnal, înregistrarea experiențelor zilnice cu alte persoane, locuri și evenimente vă oferă o resursă scrisă pentru a trage de fiecare dată când aveți nevoie de idei de poveste. Cu cât introduceți mai detaliat în jurnalul dvs. atunci când vă scrieți experiențele, cu atât mai multe detalii vă puteți lua de la ei și să vă puneți povestea, sporindu-și credința.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 9
    4. Împreună cu alți scriitori. Petrecând timp cu alți scriitori, fie prin participarea la un grup de scriere, fie prin luarea unei clase de scriere creativă, vă oferă șansa de a sări idei de pe alți oameni și de a atrage sprijinul de la ei. Perspectiva unei alte persoane poate fi suficientă pentru a vă încuraja să acceptați ideea în jurul capului și să alergeți cu el sau puteți face idei de poveste pe care nu le puteți dezvolta pentru idei colegii dvs. scriitori nu se pot dezvolta, dar pe care îl puteți dezvolta.
  • Metoda 2 din 4:
    Inspirație de la povestirile existente
    1. Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 1
    1. Citiți foarte mult. Scriitorii buni sunt cititori buni. Nu numai că vă puteți ține la curent cu tendințele în specialitatea scrisă și să vedeți exemple de stiluri altor scriitori, dar puteți găsi și idei de poveste din ceea ce ați citit, fie în ziare, reviste, cărți sau online.
    • Alte lucrări de ficțiune pot servi ca inspirație pentru poveștile dvs., de asemenea. Cercetătorii au citat influența legendei scandinave de Amleth și a povestii romane a lui Brutus Cătun.
    • De asemenea, puteți baza o idee de scriere creativă pe un citat. Clasicul "Star Trek" episod "Conștiința regelui," Dispunând de expunerea unui fost dictator, care a încercat să ispășească trecutul său, conducând o trupă acționând, își ia titlul dintr-o linie "Cătun": "Piesa este chestia în care voi prinde conștiința regelui."
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 2
    2. Acordați atenție evenimentelor curente. Dacă cititorii recunosc legătura dintre povestea ta și ceva din viața de zi cu zi, vor fi mai probabil să empatizeze cu personajele tale și să aprecieze povestea ta mai mult.
  • Citirea unui ziar, revista de știri sau site-ul web în mod regulat vă poate oferi un flux constant de idei de poveste sub formă de evenimente de știri. Multe episoade în "Lege si ordine" Franciza sa bazat pe titluri de știri contemporane. Unii cercetători și istorici englezi susțin că Shakespeare "Cătun" a fost inspirată de viața regelui James I. Va trebui să schimbați unele dintre elementele din povestea reală pentru versiunile dvs. fictionalizate pentru a evita scandalizarea oamenilor reali.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 3
    3. Urmăriți filme sau televizoare. Dacă scrieți pentru o audiență populară, consultați Ce este popular pe ecranul mare sau pe ecranul dvs. de televiziune. Gândiți-vă la subiecte în același gen ca și alte filme sau spectacole populare.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 4
    4. Ascultă muzică. Muzicienii trag din experiența de zi cu zi sau din teme clasice. Construiți-vă cântecul preferat. Poate asculta un cântec Tupac și scrie despre violența de bandă. Poate asculta un Song Joni Mitchell Song Despre probleme de mediu. Ascultați tot felul de muzică, chiar dacă nu considerați un gen pentru tine.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 5
    5. Fa o cercetare. Dacă credeți că sunteți interesat să scrieți despre un subiect, aflați mai multe despre el. S-ar putea să învățați un detaliu interesant care va forma kernel-ul întregii piese de scriere creativă.
  • Uită-te prin dicționare, enciclopedii și chiar tezauri. Puteți întâlni un cuvânt, o idee sau un eveniment care vă va scufunda imaginația.
  • Metoda 3 din 4:
    Idei de formare gratuită
    1. Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 10
    1. Utilizați o poveste de pornire. În unele cazuri, nu este nevoie să reinventați roata. Alții au creat liste de idei de poveste minunate pentru a construi.Povestea Starters sau Story Prompts sunt scenarii sau fraze pre-scrise pe care le puteți folosi ca puncte de sărituri pentru povestiri. Puteți găsi Starters Starters ca exerciții în cursuri de scriere, în scris buletine de știri sau online.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 11
    2. Utilizați Asociația de cuvinte. Alege un cuvânt (e.G. Fermă, președinte, cretă, foame, fiică...etc.). Nu contează ce este acel cuvânt. Apoi scrieți cât mai multe cuvinte care se referă la ea.
  • Pentru o perioadă fixă ​​de timp. Setați un timer timp de 5 până la 15 minute, apoi scrieți cât mai multe idei de poveste, după cum vă puteți gândi înainte de sunetele cronometrului.
  • Provocați-vă să scrieți un număr mare de idei, cum ar fi 50 până la 100. Continuați să scrieți idei până când vă întâlniți obiectivul. De asemenea, puteți să vă provocați să scrieți aceste multe idei pentru o perioadă fixă ​​de timp, cu condiția să vă alocați o perioadă rezonabilă de timp pentru a face acest lucru.
  • Asigurați-vă că vă permiteți suficient timp și puneți suficient eforturi pentru a veni cu o cantitate rezonabilă de idei posibile. În majoritatea sesiunilor de brainstorming, majoritatea ideilor dvs. nu vor merita urmări. Continua.
  • Indiferent de metoda de brainstorming pe care o utilizați, nu opriți-vă de-a lungul modului de a evalua ideile pe care le-ați generat până când timpul dvs. este în sus sau obiectivul dvs. este îndeplinit. În acel moment, puteți examina listele pe care le-ați făcut și alegeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs. De asemenea, puteți identifica orice idei conexe și puteți vedea dacă generează idei suplimentare.
  • De exemplu, ați putea începe cu cuvântul "furtună". Apoi listați cuvintele care se referă la "furtună" cum ar fi: vânt, apă, deteriorare, nori, pericol...etc. Apoi împerecheați unul dintre aceste cuvinte cu originalul dvs. și încercați să spuneți o poveste despre asta.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 12
    3. Construiți pe un element ales aleatoriu. Ia numele unei persoane sau a unui loc din ziar, cartea telefonică, sau în altă parte și apoi imaginați-vă ce el, ea sau ar arăta.
  • Construi o backstory. Pentru o persoană, aceasta ar include informații despre linia lor de lucru, prieteni, familie, aspirații și temeri. Pentru un loc, ați putea discuta geografia zonei, istoria locală, populația și viața sălbatică. Apoi, adăugați un element de conflict, o problemă care îi plagă persoana sau se întâmplă în locul pe care l-ați creat. Construiți o poveste despre ceea ce se întâmplă ca rezultat.
  • Scrie înapoi. Alternativ, este posibil să știți rezultatul unei povestiri. Acum faceți o listă de motive posibile pentru care personajul este atât de supărat. Alegeți cele mai interesante posibilități și îmbrăcați-le afară, definind evenimentul care a declanșat furia și evenimentele anterioare care au condus la ea. Adăugați mai multe specifice pentru fiecare pas până când aveți în sfârșit elementele unei povestiri.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 13
    4. Pretindeți că spuneți povestea altcuiva. În loc să încercați să scrieți povestea imediat, acționați ca și cum ați vorbi cu altcineva, fie prin purtarea unei conversații în cap, fie prin vorbind într-un dispozitiv de înregistrare. Încercați să vă gândiți la ce întrebări ar putea avea o altă persoană despre ideea sau povestea dvs. Transcrie rezultatele conversației pe pagină.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 14
    5. Gândiți-vă la publicul dvs. Pentru cine scrii această piesă? Veți alege subiecte diferite dacă scrieți pentru adulți vs copii, americanii vs canadieni, Highbron vs Lowbrow Oameni, sau bărbați vs femei. Încercați să vă gândiți la preferințele publicului dvs. și apoi mergeți de acolo.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 15
    6. Identificați scopul dvs. de scriere. Încercați să vă distrați? Încercați să informați? Dacă puteți identifica de ce scrieți ceva, puteți construi această inspirație inițială.
  • Metoda 4 din 4:
    Luând pauze strategice
    1. Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 16
    1. Încercați să scrieți o altă piesă de lucru. Dacă aveți probleme cu a veni cu o idee pentru o anumită poveste, încercați să lucrați la o poveste diferită, o altă parte a povestirii sau un alt fel de scriere cu totul. Schimbarea a ceea ce lucrezi s-ar putea să te eliberezi pentru a veni cu idei pentru povestea ta originală.
    • Dacă lucrați la o idee scurtă de poveste, opriți și scrieți o poezie, o revizuire a unui spectacol de televiziune sau chiar o listă de cuvinte. Este important să obțineți sucurile dvs. mentale care curg și scrie ceva mai bine decât să devină frustrat cu dvs.
  • Imaginea intitulată vin cu idei pentru scrierea creativă Pasul 17
    2. Permiteți-vă timp departe de a scrie. Știi când inspirația va lovi. Scăpați de hârtie sau de la tastatură. Creierul dvs. va continua să scurgă idei sau va atrage inspirație de la ceva. Chiar dacă Isaac Asimov a scris 10 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, a găsit momentul să participe la convențiile de ficțiune științifică, să transporte corespondența cu prietenii și să flirteze cu femei.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 18
    3. Exercițiu. Dacă vă simțiți lentă în timp ce vă luptați să veniți cu idei, luați câteva minute pentru a obține un exercițiu fizic, fie prin exercitarea de dragul său, fie făcând o casă de uz casnic care necesită un efort pentru o perioadă scurtă de timp. La sfârșitul acelui timp, veți simți mai mult alertă și ideile vor veni mai ușor.
  • Imaginea intitulată vine cu idei pentru scrierea creativă Pasul 19
    4. Pui de somn. Dacă vă exercitați doar vă poartă doar în jos, ar trebui să luați un pui de somn. Un pui de somn scurt de 30 de minute sau mai puțin va fi suficient pentru a vă oferi o odihnă și poate fi suficient pentru a lăsa o idee să vină la dvs. Mai lungă NAP de până la 90 de minute vă pot permite să introduceți somnul REM și să vă oferiți posibilitatea de a visa o idee de poveste.
  • Utilizați un vis. Dacă ați avut recent un vis și amintiți-vă, scrieți câteva idei de pe o bucată de hârtie și amestecați-i pe toți până la tot ce doriți să fie sau orice vă simțiți bine, acest lucru ar trebui să vă ofere câteva idei pentru a scrie o poveste în viitor.
  • Edgar Allen Poe a intrat inspirație din coșmaruri pentru o mare parte din poezia sa.
  • Potrivit pretențiilor sale la cea de-a 25-a aniversare a publicării hârtiei sale din 1865 pe structura lui Benzen, Chimist Friedrich August, Kekule, a susținut că a văzut un șarpe să-și ia coada, ceea ce la inspirat să-și interpreteze cercetarea așa cum a făcut-o.
  • sfaturi

    Păstrați o atitudine pozitivă în timp ce întâmpinați dificultăți în a veni cu idei de poveste. Blocul scriitorului devine doar un obstacol durabil dacă lăsați-o să devină una.
  • Rămâneți diligent. Este nevoie de timp și efort pentru a veni cu idei pentru scrierea creativă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar