Cum să creați un proiect de succes (pentru școală)

Proiectele școlare pot veni într-o varietate de forme, iar procesul exact de care va trebui să creați un succes va varia de la proiect la proiect, supus subiectului și clasa la clasă. Cu toate acestea, unii pași generali și cele mai bune practici vă pot ajuta să abordați mai mult cu privire la orice proiect de pe plăcuța dvs. Va trebui să alegeți un subiect și să vă planificați proiectul. Apoi, va trebui să faceți niște cercetări. În cele din urmă, va trebui să puneți totul împreună în proiectul dvs. final.

Pași

Partea 1 din 4:
Decizia unui proiect
  1. Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 1
1. Începeți mai devreme. Este întotdeauna cel mai bine să începeți o misiune de îndată ce îl obțineți. Profesorul tău ți-a dat o lungă perioadă de timp pentru ao face pentru motiv - va lua atât de mult timp să o faci. Începeți prin a face un plan mai devreme, deci aveți timp să completați tot ce trebuie să faceți. În acest fel, nu veți lucra în noaptea înainte de a termina proiectul
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 2
    2. Citiți atribuirea. Cesiunea vă va oferi instrucțiuni detaliate despre ceea ce trebuie să faceți. Blocați distragerile și citiți cu adevărat ceea ce trebuie să faceți. Dacă profesorul nu a făcut-o deja, rupeți proiectul în jos în componente, astfel încât să înțelegeți exact ceea ce sunteți profesor vă cere să faceți.
  • De exemplu, poate că misiunea ta este "Creați o reprezentare vizuală a războiului civil. Puteți alege o bătălie, o idee, un discurs, un moment definitoriu sau să vă concentrați asupra războiului ca întreg. Asigurați-vă că includeți datele relevante și persoanele din reprezentarea dvs."
  • Puteți rupe acest lucru în jos în părți: 1) Faceți ceva vizual despre războiul civil. 2) Alegeți o atenție. 3) includ datele relevante. 4) includ persoane relevante.
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 3
    3. Brainstorm idei. Brainstorming-ul este o modalitate de a obține ideile dvs. pe hârtie. Practic, petreceți timp să scrieți ceea ce doriți să faceți și să conectați idei pentru a vă ajuta să obțineți sucurile creative care curg. Vă poate ajuta să vă concentrați asupra a ceea ce doriți să faceți, precum și veniți cu lucruri pe care nu v-ați gândit. Puteți utiliza una dintre mai multe tehnici de brainstorm.
  • Încearcă frewriting. Scoate o foaie de hârtie. În partea de sus, scrieți ceva cum ar fi "Proiectul războiului civil." Începeți să scrieți despre proiect. Nu vă opriți ideile de cenzură. Lăsați-i să vină așa cum vor. De exemplu, poate că ați putea începe prin scris "Pentru mine, unul dintre punctele definitorii ale războiului civil a fost adresa Gettysburg. A făcut cu adevărat clar că lupta a fost despre egalitatea umană. Dar acum trebuie să fac acest lucru vizual. Patru-scor și acum șapte ani... Aș putea lua linii individuale, poate? Conectați idei la definirea părților războiului..."
  • Încearcă o hartă. Începeți cu un cerc în mijlocul hârtiei cu "Proiectul războiului civil" scrise în mijlocul acesteia. Desenați o linie din cercul central într-un alt cerc și adăugați un fapt sau o idee. Doar continuați să asociați ideile împreună, nu chiar gândiți prea profund despre asta. Pe măsură ce mergeți, grupați ideile aproape unul lângă celălalt. Când ați terminat, uitați-vă unde sunt cele mai mari grupări și lăsați-o să-ți ghideze atenția.
  • Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 4
    4. Alegeți focul. În timp ce ar putea fi tentant să alegeți un subiect larg, cum ar fi întregul război civil, va fi de fapt mai ușor dacă restrângeți asta. În acest fel, nu veți fi încurcați în jos cât mai multe detalii.
  • Cea mai bună modalitate de a alege un subiect este să alegeți ceea ce ați concentrat în brainstorming. De exemplu, poate credeți că adresa Gettysburg este un punct focal bun.
  • Cu toate acestea, dacă subiectul dvs. este încă prea larg, cum ar fi "bătălii în războiul civil," Încercați să luați un aspect în acest subiect. Ați putea alege o bătălie pe care o considerați definirea sau un anumit aspect al bătăliilor, cum ar fi oboseala de luptă în soldați.
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 5
    5. Decideți cum doriți să vă reprezentați proiectul dvs. Dacă este un proiect vizual, deoarece exemplul a fost în întregul articol, gândiți-vă la cea mai bună modalitate de a vă reprezenta ideile. Dacă faci mai multe evenimente importante, poate o cronologie vizuală ar funcționa cel mai bine. Dacă lucrați la ceva care se bazează geografic, cum ar fi bătăliile, poate o hartă cu detalii adăugate ar fi mai bună. Joacă la ceea ce are nevoie de proiect.
  • Puteți chiar să vă gândiți să faceți ceva 3-dimensional în loc de 2-dimensional. Poate că ați putea face o hartă 3-D a bătăliilor, reprezentând mișcarea trupelor.
  • Alternativ, ați putea încerca sculptarea din Papier-Mâché. Poate că ați putea să-l sculptați pe Abraham Lincoln și să utilizați scripturile care vin de pe corpul său pentru a-ți spune povestea.
  • Partea 2 din 4:
    Planificați-vă proiectul
    1. Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 6
    1. Schița afară. Odată ce ați decis cu privire la modul în care doriți să faceți proiectul dvs., faceți o schiță a proiectului dvs. Decideți ce va merge unde și cum veți reprezenta fiecare parte. De asemenea, decideți ce informații aveți nevoie pentru a vă completa proiectul, deoarece acest lucru vă va ajuta cu cercetarea dvs. Faceți o schiță a informațiilor pe care trebuie să le găsiți.
    • Pentru a face o schiță, începeți cu subiectul principal pe care îl acoperiți. Poate că faci adresa gettysburgului. Scrieți asta în partea de sus.
    • Apoi, rupeți-vă proiectul în sub-titluri. Poate că subpozițiile tale ar putea fi "Fundal de vorbire," "Locația vorbirii," și "Impactul discursului."
    • Sub subpozițiile voastre, Jot în jos ideile de bază despre ceea ce veți avea nevoie. De exemplu, sub "Fundal de vorbire," S-ar putea să aveți nevoie de data, ce luptă a precedat discursul și motivul pentru care Lincoln a dat discursul.
  • Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 7
    2. Faceți o listă de materiale de care aveți nevoie. Înainte de a începe, listați toate materialele de care aveți nevoie, de la materialele de cercetare la furnizarea de artă. Grupați-le de unde le puteți găsi, cum ar fi acasă, biblioteca și magazinul.
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 8
    3. Allați-vă timpul. Faceți subgoale în cadrul proiectului dvs. Adică împărțiți-vă proiectul în bucăți gestionabile, cum ar fi "Obținerea de materiale împreună," "Cercetarea discursului," "Scrierea textului pentru proiect," "Pictura părților," și "Punerea împreună a proiectului."
  • Atribuiți timp pentru fiecare bucată, inclusiv termenele limită. Lucrați din termenul final înapoi. De exemplu, dacă aveți 4 săptămâni pentru a finaliza proiectul dvs., spuneți că veți petrece săptămâna trecută pictura și punerea împreună a proiectului. Cu o săptămână înainte de asta, scrieți textul pentru proiectul dvs. Cu o săptămână înainte de aceasta, cercetați-vă proiectul. În prima săptămână, faceți planul dvs. și obțineți materialele împreună.
  • Dacă este necesar, împărțiți-vă mai departe proiectul. De exemplu, "Cercetarea discursului" poate fi necesar să fie împărțită în mai multe zile în valoare de muncă.
  • Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 9
    4. Strângeți materialele corespunzătoare. Petreceți ceva timp pentru a obține ceea ce aveți nevoie din diferite locuri. Cereți părinților dvs. să vă ducă unde trebuie să mergeți dacă nu vă puteți conduce. Puneți-l pe tot unde veți lucra la proiectul dvs.
  • Partea 3 din 4:
    Cercetarea proiectelor dvs
    1. Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 10
    1. Decideți ce tip de materiale de cercetare aveți nevoie. Decideți ce fel de resurse ar fi cele mai potrivite pentru proiectul dvs. Pentru un proiect istoric, de exemplu, cărțile și articolele științifice sunt cele mai potrivite. S-ar putea să priviți și articole de ziare, ceea ce vă oferă un sentiment de ceea ce se întâmpla la acea vreme, precum și corespondența personală din partea celor mai cunoscute.
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 11
    2. Decideți câte surse aveți nevoie. Dacă faceți un proiect de colegiu în profunzime, veți avea nevoie de mai multe surse decât dacă faceți un proiect de bază Junior High. Pentru un proiect colegiu, este posibil să aveți nevoie de opt până la zece surse sau mai mult, în timp ce pentru un proiect înalt de juniori, este posibil să aveți nevoie doar de una sau două cărți.
  • Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 12
    3. Utilizați-vă biblioteca pentru a le găsi. Bibliotecarul dvs. vă poate ghida la cele mai bune baze de date pentru materialele dvs. De exemplu, puteți utiliza catalogul principal de carte pentru a găsi cărți. Cu toate acestea, este posibil să trebuiască să utilizați baze de date pentru a găsi articole științifice, care este un ecran diferit cu totul.
  • Când utilizați o bază de date de articole, îngustați motorul de căutare numai pentru bazele de date relevante. De exemplu, platformele cum ar fi EBSOHOST transportă o gamă largă de baze de date mai mici și puteți să vă restrângeți căutarea la unul relevant pentru subiectul dvs., cum ar fi o bază de date axată pe istorie.
  • De asemenea, puteți cerceta arhivele de ziare particulare. În timp ce unele ziare oferă acces liber la arhivele lor, alții ar putea cere să plătiți.
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 13
    4. Îngustați materialele dvs. Odată ce ați adunat o grămadă de materiale, trebuie să le sortați prin ele pentru a decide ce este relevant. Uneori, un articol sau o carte care sună relevantă nu poate fi la fel de utilă cum ați crezut.
  • Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 14
    5. Ia notele și sursele citează. Faceți note legate de subiectul dvs. Fi la fel de detaliat cum puteți, dar încercați să-l puneți în propriile cuvinte pe măsură ce îl scrieți. Pe măsură ce faceți note, asigurați-vă că includeți informațiile biografice despre carte.
  • Veți avea nevoie de numele complet al autorului, titlul de carte, ediția, ediția, data la care a fost publicată, orașul a fost publicat, titlul și autorul articolelor individuale din carte dacă le are și Numărul paginii în care ați găsit informațiile.
  • Pentru articole, veți avea nevoie de numele complet al autorului, titlul articolului și al revistei, volumul și emiterea (dacă le are), numerele de pagină ale articolului, numărul paginii pe care l-ați găsit și online digital Numărul de identificare (DOI), care este de obicei pe pagina de descriere din catalog.
  • Partea 4 din 4:
    Crearea proiectului dvs
    1. Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 15
    1. Scrieți textul. Proiectul dvs. va avea un text pe acesta pentru a vă reprezenta ideile. Pe schița dvs., identificați unde va merge textul. Utilizați-vă cercetările pentru a vă scrie textul, deși puneți-l în propriile cuvinte. În plus, asigurați-vă că vă aflați la sursele dvs., ceea ce înseamnă că spuneți unde ați primit informațiile.
    • Profesorul dvs. ar trebui să vă spună cum ar trebui să vă citeze sursele sau ce orientări ar trebui să le utilizați.
    • Dacă nu știți cum să scrieți în conformitate cu aceste linii directoare, încercați o resursă online, cum ar fi laboratorul de scris al lui Purdue. Acesta acoperă elementele de bază ale principalelor stiluri de citare.
  • Imaginea intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 16
    2. Vopsea sau trageți proiectul. Dacă faceți un proiect artistic, începeți să pictați sau să trageți piesele. Dacă utilizați ceva cum ar fi Papier-Mâché, începeți să vă construiți sculptura. Dacă îl proiectați pe computer, începeți să faceți arta dvs. sau să colectați imagini pe care să le utilizați.
  • Imagine intitulată Creați un proiect de succes (pentru școală) Pasul 17
    3. Trageți-vă împreună proiectul. Scrieți sau scrieți textul. Puneți atingerea finisajelor pe părțile vizuale. Lipiți sau bandă proiectul împreună după cum este necesar, deci face un întreg coeziv. Utilizați ceea ce ați schițat mai devreme pentru a vă trage proiectul împreună în proiectul final.
  • Înainte de ao transforma, asigurați-vă că ați acoperit tot ce vă cere profesorului.
  • Dacă ați omis ceva, vedeți dacă îl puteți adăuga, chiar dacă este ultimul minut.
  • sfaturi

    Asigurați-vă că ați construit în timp suplimentar pentru fiecare pas. Puteți intra în probleme sau părți pot dura mai mult decât credeți.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar