Cum se creează un buget de afaceri

Construirea unui buget realist este o modalitate eficientă de a vă ajuta să vă păstrați afacerea profitabilă. Pentru a vă crea bugetul, va trebui să faceți prognoza veniturilor, să estimați costurile și să lăsați suficient spațiu pentru o marjă de profit rezonabilă. S-ar putea să fie dificil la început, dar crearea unui buget bun vă va ajuta afacerea să rămână sănătoasă și de succes pe termen lung.

Pași

Partea 1 din 3:
Înțelegeți elementele de bază ale bugetării
  1. Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 1
1. Familiarizați-vă cu bugetele. Un buget este ca o foaie de parcurs pentru afacerea dvs. - oferă o imagine de ansamblu a ceea ce veți cheltui și a face o perioadă de timp viitoare. Un buget adecvat va include estimări educate cu privire la ceea ce veți face (venituri) și un plan precis pentru cheltuielile dvs. Urmând bugetul dvs. cu succes, puteți asigura afacerea dvs. este profitabilă și își atinge obiectivele.
  • De exemplu, presupuneți că afacerea dvs. este planificată pentru anul viitor. Un buget va evidenția veniturile dvs. estimate și apoi va include un plan de cheltuieli mai mici decât aceste venituri, astfel încât să puteți câștiga un profit.
  • Un buget echilibrat înseamnă că veniturile dvs. sunt egale cu cheltuielile dvs. Un excedent înseamnă că veniturile dvs. depășesc cheltuielile, iar un deficit înseamnă cheltuieli depășesc veniturile. Ca o afacere, bugetul dvs. ar trebui să se străduiască întotdeauna să fie într-un stat surplus.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 2
    2. Aflați de ce bugetarea este esențială. Un buget bine format este esențial pentru succesul afacerii dvs., deoarece vă permite să potriviți ceea ce cheltuiți la ceea ce câștigați. Fără un plan clar pentru cheltuielile dvs., este foarte ușor să vă depășiți veniturile în timp, ceea ce poate duce la pierderi, creșterea datoriilor și la închiderea potențială a afacerii dvs.
  • Un buget ar trebui să ghideze fiecare cheltuială de afaceri. De exemplu, dacă îți dai seama la jumătatea drumului, în care afacerea dvs. are nevoie disperată de computere actualizate, vă puteți consulta bugetul pentru a vedea cât de mult va genera veniturile surplus estimate pe care le veți genera pentru restul anului. Puteți apoi să explorați costurile pentru upgrade-urile pe calculator și să vedeți dacă aceasta se potrivește în figura surplusului, permițându-vă să câștigați un profit sau, alternativ, dacă aveți venituri suplimentare pentru a sprijini obținerea unui împrumut pentru computere.
  • Un buget vă poate ajuta, de asemenea, dacă cheltuiți prea mult și trebuie să faceți reduceri la jumătatea drumului.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 3
    3. Familiarizați-vă cu fiecare componentă a unui buget. Există trei componente de bază pentru un buget de afaceri, potrivit administrării de afaceri mici. Acestea sunt vânzări (cunoscute și ca venituri), costuri totale / cheltuieli și profituri.
  • Vânzări: Vânzările se referă la cât de mult bani totali afacerea dvs. aduce din toate sursele. Un buget va implica o estimare sau o prognoză a vânzărilor viitoare.
  • Costul total: Costurile totale sunt ceea ce costă afacerea dvs. pentru a genera vânzările dvs. Acestea includ costuri fixe (cum ar fi chiria), costuri variabile (cum ar fi materialele utilizate pentru a vă face produsele) și costurile semi-variabile (cum ar fi salariile).
  • Profituri: Profiturile sunt egale cu veniturile minus costurile totale. Deoarece profitul este scopul afacerii, bugetul dvs. ar trebui să includă cheltuielile care sunt suficient de scăzute pentru a vă câștiga o rentabilitate decentă a investiției dvs.
  • Partea 2 din 3:
    Prognoza veniturilor
    1. Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 4
    1. Luați în considerare poziția dvs. curentă. Dacă sunteți o afacere cu câțiva ani de operațiuni, procesul dvs. de prognoză a veniturilor va implica examinarea veniturilor anterioare anterioare și pentru a face ajustări pentru anul următor. Dacă sunteți un nou început fără experiență de afaceri, va trebui să estimați vânzările totale, prețul pe produs și să faceți cercetări de piață pentru a vedea ce se poate aștepta să câștige o afacere de dimensiune.
    • Amintiți-vă că prognozele veniturilor sunt rareori exacte. Punctul este de a oferi cea mai bună estimare posibilă folosind cunoștințele pe care le aveți.
    • Întotdeauna să fie conservator. Aceasta înseamnă că veți presupune că veți primi volume de vânzări și prețurile la sfârșitul scăzut al intervalului posibil.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 5
    2. Efectuați cercetări de piață pentru a determina stabilirea prețurilor. Acest lucru este deosebit de important pentru noile companii. Examinați întreprinderile din regiunea dvs. care oferă bunuri sau servicii similare. Ia notă de prețurile produselor sau serviciilor lor.
  • De exemplu, presupuneți că deschideți o practică de terapie. Terapeuții din regiunea dvs. pot percepe 100 de dolari la 200 de dolari pe oră. Comparați calificările, experiența și ofertele de servicii pentru competiția dvs. și estimați prețul. Puteți decide că 100 de dolari este înțelept.
  • Dacă oferiți mai multe produse și servicii, asigurați-vă că și prețurile cercetării.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 6
    3. Estimați volumele de vânzări. Volumele de vânzări sunt cât de mult din produsul dvs. pe care îl vindeți. Veniturile dvs. sunt egale cu prețul dvs. per bun / serviciu înmulțit cu numărul de bunuri sau servicii pe care le furnizați. Prin urmare, va trebui să estimați cât de mult din bunul dvs. / serviciul dvs. veți vinde pe parcursul anului.
  • Aveți clienți sau contracte aliniate? Dacă da, includeți aceste. Apoi, puteți presupune că trimiteri de la clienți și publicitate vor adăuga la aceste volume pe parcursul anului.
  • Comparați cu întreprinderile existente. Dacă aveți colegi care au înființat întreprinderi, întrebați-le care sunt volumele lor mai devreme. Pentru o practică de terapie, colegii dvs. vă pot spune în timpul primului lor an au înregistrat aproximativ 10 ore de client pe săptămână.
  • Uită-te la ceea ce conduce volumele de vânzări. Dacă deschideți o practică de terapie, de exemplu, reputația, recomandările și publicitatea dvs. vor aduce oameni. Ați putea decide că pe baza acestor resurse, un nou client la fiecare două săptămâni este rezonabil. Puteți apoi să mergeți mai departe și să o estimați că fiecare client va plăti timp de o oră pe săptămână și va dura o medie de șase luni.
  • Încă o dată, amintiți-vă că prognozele veniturilor sunt estimate.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 7
    4. Utilizați datele din trecut. Acest lucru este esențial dacă sunteți o afacere bine stabilită. O strategie eficientă de prognoză este de a lua veniturile din anul precedent și apoi examinează ce schimbări vor avea loc în anul următor.
  • Uită-te la prețuri. Aveți motive să credeți că prețurile dvs. vor crește sau vor scădea?
  • Uită-te la volum. Sunt mai mulți oameni care vor achiziționa produsul sau serviciul dvs? Dacă afacerea dvs. a crescut cu 2% anual, puteți să vă asumați același lucru pentru anul următor dacă nu s-au produs modificări semnificative. Dacă intenționați să faceți publicitate agresivă, ați putea să vă loviți de până la 3%.
  • Uită-te la piață. Este creșterea pieței dvs? De exemplu, imaginați-vă că faceți o cafenea într-un cartier din centrul orașului. S-ar putea să știți că cartierul crește rapid din cauza unor noi oameni care se mișcă. Acest lucru ar putea fi motiv pentru a adăuga la prognoza dvs. de creștere.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea bugetului
    1. Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 8
    1. Obțineți un șablon online. Cea mai bună modalitate de a începe crearea unui buget este prin obținerea unui șablon online. Un șablon va avea toate informațiile disponibile, iar slujba dvs. va fi pur și simplu pentru a completa spațiile cu estimările dvs. Acest lucru vă împiedică să vă petreceți timp de construcție a foi de calcul complexe.
    • Contactați un contabil dacă aveți dificultăți. Contabili profesioniști închiriați în Marea Britanie și certificați contabili publici (CPA) din SUA sunt instruiți să consilieze întreprinderile din zona bugetului și pentru o taxă vă pot ajuta în orice aspect al procesului de creare a bugetului.
    • O căutare online simplă a "Șablonul bugetului de afaceri" poate produce mii de rezultate. Puteți găsi chiar șabloane personalizate pentru tipul dvs. special de afaceri.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 9
    2. Decideți marja dvs. de profit țintă. Marja de profit va fi egală cu veniturile dvs. minus cheltuielile dvs. totale. De exemplu, dacă afacerea dvs. este estimată să aibă 100.000 de dolari în vânzări și cheltuieli totale de 90.000 $, veți avea un profit de 10.000 $. Acest lucru ar fi egal cu o marjă de profit de 10%.
  • Cercetare online sau adresați-vă unui consilier financiar ceea ce ar trebui să fie marjele tipice pentru afacerea dvs.
  • Dacă 10% este tipic pentru afacerea dvs., știți că, dacă prognozează 100.000 de dolari, cheltuielile dvs. ar trebui să fie egale cu cel mult 90.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 10
    3. Determinați costurile fixe. Costurile fixe sunt costurile care, în general, rămân aceleași pe tot parcursul anului și includ lucruri precum chiria, asigurarea și impozitele pe proprietate.
  • Adăugați toate aceste costuri pentru a obține o idee despre costurile dvs. fixe pentru anul următor.
  • Dacă aveți date financiare anterioare, utilizați aceste costuri fixe și ajustați-le pentru orice creștere a chiriilor, cresterea facturilor sau costurile noi.
  • Imagine intitulată Crearea unui buget de afaceri Pasul 11
    4. Estimați costurile variabile. Costul materiilor prime și inventarului pentru a vă face vânzările este costul cheie variabil. De exemplu, dacă sunteți o reprezentare de mașini, aceasta ar include inventarul pe care îl achiziționați și vindeți în fiecare an.
  • Acest lucru va varia în funcție de cât de mult vindeți, motiv pentru care este cunoscut ca un cost variabil. Puteți utiliza prognoza veniturilor pentru a determina acest lucru. De exemplu, dacă estimați că veți vinde 12 mașini în primul an, costurile dvs. de inventar vor fi costul de a achiziționa 12 mașini.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 12
    5. Estimați costurile semi-variabile. Acestea sunt cheltuieli care au de obicei o componentă fixă, dar și variază în funcție de activitate. De exemplu, pachetele de date telefonice sau internet au un cost setat, plus orice exces de utilizare. Salariile sunt, de asemenea, un exemplu. Este posibil să aveți un salariu prognozat pentru un angajat, dar orele suplimentare sau ore suplimentare din cauza muncii suplimentare ar putea ridica acest cost.
  • Adăugați toate costurile estimate semi-variabile.
  • Imagine intitulată Creați un buget de afaceri Pasul 13
    6. Adăugați împreună cele trei tipuri de costuri și efectuați ajustări. Odată ce aveți un total pentru fiecare tip de cost, adăugați-le împreună. Aceasta va fi baza totală de cost pentru anul. Vă puteți întreba câteva întrebări cheie.
  • Sunt costurile dvs. totale mai mici decât veniturile dvs?
  • Costurile totale oferă o marjă de profit mai mare sau egală cu obiectivul dvs?
  • Dacă răspunsul la oricare dintre aceste întrebări nu este, va trebui să vă uitați la reducerea tăieturilor. Pentru a face acest lucru, uitați-vă la toate costurile și examinați ceea ce puteți face fără. Costurile forței de muncă sunt una dintre cele mai flexibile zone pentru a găsi economii (deși riscă să vă supărați angajații când tăiați orele). De asemenea, puteți examina găsirea unei locații cu chiriile mai mici sau reducerea costurilor de utilități.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar