Cum să devii un consultant de sănătate și wellness

Pe tot globul, oamenii devin din ce în ce mai conștienți de modul în care o dietă sănătoasă, o exercițiu regulată și tehnici de reducere a stresului își pot spori sănătatea personală. Un consultant de sănătate și wellness este un profesionist care îi ajută pe indivizi să realizeze și să mențină o bunătate optimă prin consilierea lor despre dietele și exerciții sănătoase, precum și metodele de a face față stresului. A deveni un consultant de sănătate și wellness ar putea oferi o oportunitate de afaceri plină de satisfacții.

Pași

Metoda 1 din 3:
Educat
  1. Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness pas 1
1. Aflați despre carieră. Înainte de a merge în jos calea de carieră spre a deveni un consultant de wellness, ar trebui să aveți un sentiment de ceea ce implică cariera. Un consultant de sănătate și wellness este o carieră diversă cu o varietate de specializări și focalizează.
  • Pe scurt, un consultant de sănătate și wellness ajută oamenii să trăiască din punct de vedere fizic. Ca consultant de sănătate și wellness, ați sfătui pe oameni pe nutriție, fiziologie, anatomie și fitness.
  • Ați lucra unu-la-unu cu clienții care caută să îmbunătățească anumite aspecte ale sănătății și bunăstării lor. Va trebui să vă gândiți la soluții pentru clienții dvs., în funcție de stilul lor de viață, fizic și dorințele individuale. Ca consultant de sănătate și wellness, trebuie să aveți o diversitate de tactici și planuri la dispoziția dumneavoastră pentru a se potrivi nevoilor unui număr de clienți diferiți. De exemplu, planul de fitness pe care l-ați scrie pentru o singură mamă de trei ar fi foarte diferit de cel pe care l-ați scrie pentru un om de afaceri de 33 de ani.
  • Comunicarea este o abilitate importantă de a avea dacă căutați o carieră ca consultant wellness. Trebuie să înțelegeți stilul de viață al clientului, zonele de confort și dorințe personale și nevoile pentru a-și evalua cel mai bine situația și de a le sfătui cu privire la modul de îmbunătățire. De asemenea, trebuie să comunicați într-un mod care este încurajator și non-judecător.
  • Există o varietate de specializări în domeniul consultanței pentru sănătate și wellness. Unii oameni se concentrează asupra schimbărilor homeopatice, a stilului de viață natural. Alții se concentrează pe fitness și exerciții fizice. Alții se concentrează în principal pe nutriție. Specializările pe care le alegeți mai târziu în cariera dvs. vor depinde de interesele și expertiza dvs. individuală.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 2
    2. Începeți în liceu. Dacă sunteți interesat să deveniți un consultant de sănătate și wellness, calea dvs. ar trebui să înceapă în liceu. Să dezvolte un interes puternic pentru fitness și sănătate devreme.
  • Înscrieți-vă în clasele de sănătate din liceu. În plus față de cerințele PE obișnuite, a se vedea dacă liceul dvs. oferă electives pe nutriție sau fitness.
  • Puteți obține anumite certificări, ca o certificare CPR, cât mai curând ca liceul. Examinați în ce programe sunt disponibile în zona dvs. Multe spitale și centre comunitare oferă clase CPR.
  • Discutați cu profesorii dvs. despre faptul că sunteți un consultant de sănătate și wellness, în special profesori din cursurile de sănătate sau de fitness. Acestea pot fi capabile să sugereze programe de colegiu.
  • Luați vară și după locuri de muncă școlare care se concentrează pe fitness, nutriție și bunăstare generală. Lucrați la un studio de yoga sau la o clinică de hrană pentru sănătate. Salvamar. Coach Little Liga. Lucrați într-o tabără de vară.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 3
    3. Alegeți programul corect de licență pentru obiectivele dvs. Nu există o cale educațională standard pentru a deveni un consultant de sănătate și wellness. Nivelul de educație de care aveți nevoie va depinde de obiectivele dvs. specifice, dar ar trebui să începeți să vă adaptați educația spre sănătate și wellness în timpul anilor dvs. de licență.
  • Unele școli oferă programe de dezvoltare sau de certificare care se concentrează pe un aspect specific al consultanței pentru sănătate și wellness. Aceștia pot oferi o cale de a deveni consultant de fitness, consultant nutrițional, sănătate holistică și alte zone care se încadrează sub umbrela de sănătate și wellness. Aceste programe pot fi mai scurte și mai ieftine, dar au tendința de a vă limita concentrarea la o zonă. Dacă nu sunteți sigur de calea pe care doriți să o coborâți mai devreme, este mai bine să obțineți o diplomă de patru ani și să vă păstrați opțiunile deschise.
  • Biologia, științele sănătății, kinesiologia și nutriția sunt majore pe care le doriți să le luați în considerare dacă doriți să fiți un consultant de sănătate și wellness. Pe măsură ce cariera însăși este adesea multilaterală, ar putea fi o idee bună să dubleze major. De asemenea, sănătatea și wellness necesită abilități de comunicare și se concentrează asupra bunăstării emoționale a clientului, precum și asupra bunăstării lor fizice. Un minor în psihologie sau comunicații poate ajuta.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 4
    4. Luați în considerare promovarea educației dvs. Încă din nou, nu există nici o cale educațională stabilită de a deveni un consultant de sănătate și wellness. Nu aveți neapărat mai mult decât o diplomă de licență, dar și mai departe de educația dvs. dincolo de o diplomă de licență vă poate ajuta pe piața muncii. Acest lucru este valabil mai ales dacă doriți să lucrați într-un anumit domeniu de consultanță pentru sănătate și wellness, cum ar fi plasarea accentului principal în fitness sau wellness holistic.
  • Dacă sunteți interesat în mod deosebit de un aspect al consultanței pentru sănătate și wellness, cum ar fi nutriția sau fitness, un maestru axat în acea zonă poate ajuta. Puteți chiar să luați în considerare un doctorat dacă sunteți deosebit de ambițioși, dar plătiți-vă poate să nu merită. În timp ce consultanții de sănătate și wellness sunt, în general, câștigători mari, câștigând în jur de 70.000 de dolari pe an, împrumuturile pentru studenți pot adăuga rapid. Luați în considerare datoria potențială înainte de a merge la doctorat.
  • Unele școli oferă diplomelor de masterat de la 2 la 3 ani, concentrându-vă în sănătate care vă pot pregăti pentru o carieră în domeniul sănătății și al consultării wellness. Universitatea din Michigan, de exemplu, oferă un program în domeniul informaticii în domeniul sănătății care vă învață cum să lucrați și să informați publicul larg despre importanța fitness, nutriție și bunăstare generală. Acest grad, sau un program similar, vă poate oferi o bază bună pentru o carieră în domeniul sănătății și al consultării wellness.
  • Metoda 2 din 3:
    Demararea
    1. Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 5
    1. Luați în considerare licențiarea și certificarea. Spre deosebire de a deveni un agent imobiliar sau contabil, nu există nicio licență cuprinzătoare de examen pentru consultanții de sănătate și wellness. Cerințele pentru cariera variază de stat, domeniu și specializare.
    • Aflați ce oraș sau stat ați dori în mod ideal să fiți angajat și să vă dați seama ce calificările lor specifice sunt de a deveni un consultant de sănătate și wellness. Dacă nu sunteți sigură de unde să găsiți aceste informații, găsiți informațiile de contact ale unui consultant de sănătate și wellness în zonă și întrebați. Unele state pot solicita formare suplimentară prin intermediul unui program de certificare, iar un examen ulterior de licențiere, în timp ce alte state vă pot permite să începeți să practicați atâta timp cât aveți un grad de colegiu relevant.
    • Programele de certificare sunt disponibile în majoritatea statelor, defalcate de specialitate. De asemenea, puteți găsi programe online, dar mulți oameni preferă să învețe abilități practice. Programul de certificare pe care îl alegeți trebuie să fie adaptat intereselor dvs. Dacă, de exemplu, sunteți interesat de abordări mai holistice pentru Wellness și Sănătate Găsiți un program de certificare în medicina și exercițiul holistic.
    • Faceți cercetarea înainte de a vă angaja în orice program unic. Vedeți ce fel de instruire este oferită. Un program cu o mulțime de mâini pe muncă poate reflecta mai mult pe dvs. pe piața muncii, spre deosebire de un program online, de exemplu. Cu toate acestea, un program online poate fi, de asemenea, mai ieftin și mai scurt. Cântărește avantajele și dezavantajele fiecărui program pe care îl cercetați.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 6
    2. Câștiga abilitățile necesare. Pe măsură ce începeți programele de instruire și certificare, începeți să lucrați la dezvoltarea tijei corespunzătoare. Doriți să introduceți piața de muncă cu o diversitate de competențe specifice domeniului dvs.
  • Abilitățile de comunicare sunt vitale, deci orice loc de muncă cu jumătate de normă pe care îl luați în timpul formării ar trebui să implicați lucrul cu oamenii. Poziții de vânzări, lucrările de servicii pentru clienți și voluntariatul la autocarul Liga Liga sunt toate lucrurile care vă pot ajuta să vă sprijiniți abilitățile de comunicare.
  • Abilitățile de afaceri sunt, de asemenea, importante. S-ar putea să nu fie o idee proastă de a lua un curs de colegiu în afaceri sau audit online în timpul instruirii dvs. De asemenea, puteți întreba universități despre posibilitatea de a audita un curs.
  • O cunoaștere solidă a nutriției și a sănătății este vitală pentru a deveni un consultant de sănătate și wellness. Asigurați-vă că rămâneți la curent cu cele mai recente tendințe de sănătate și fitness și știți cum să cercetați validitatea acestora. S-ar putea să doriți să vă abonați la o varietate de reviste de sănătate și fitness pentru a obține un sentiment de ceea ce se întâmplă în prezent în domeniu.
  • Empatia este, de asemenea, importantă pentru calea carierei. Acesta este un lucru greu de învățat direct, dar a face o muncă voluntară care implică lucrul unu-on-one cu cei care au nevoie poate ajuta.
  • Image denumită deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 7
    3. Aflați cum să mențineți orice certificare și licențe. Certificările și licențele vin, în general, cu o dată de expirare stabilită. Asigurați-vă că înțelegeți când expiră licența dvs. și ce puteți face pentru ao reînnoi. Pentru majoritatea programelor, va trebui să luați cursuri suplimentare și seminarii o dată pe an pentru a vă menține licența.
  • Metoda 3 din 3:
    Găsirea muncii
    1. Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 8
    1. Căutați locuri de muncă în locurile potrivite. Un consultant de sănătate și wellness poate lucra independent, dar ar putea fi dificil să vă înființezi propria practică imediat. O varietate de instituții angajează în mod regulat consultanți. Încercați să căutați lucrări la unele dintre următoarele locuri:
    • Centrul de fitness și wellness
    • Centru medical
    • Practica privata
    • Yoga Studio
    • Ziua Spa
    • Magazin alimentar natural
    • Restaurant
    • corporație
    • Şcoală
    • Este, de asemenea, o idee bună de a reveni la orice instituții pe care le-ați lucrat anterior, internați sau voluntar la și văd dacă angajează. Dacă nu, ei vă pot recomanda o instituție care angajează și pune un cuvânt bun pentru dvs. Networkingul este unul dintre principalele moduri pe care oamenii găsesc o muncă de calitate.
  • Imaginea intitulată deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 9
    2. Lucrați la CV-ul dvs. Pentru a ateriza o treabă bună, trebuie să lucrați la CV-ul dvs. Începeți să redactați CV-ul pe măsură ce vă pregătiți pentru căutarea dvs. de locuri de muncă.
  • Un CV ar trebui să aibă un format consistent pe tot parcursul. Nu există reguli dure și rapide despre punctuație și utilizarea punctelor de bullet față de paragrafe mici pentru descrierile de posturi, dar știu că orice alegeri pe care le faceți ar trebui să fie consecvente.
  • De asemenea, ar trebui să utilizați CV-ul "Buzzwords." Acestea sunt cuvinte impresionante pentru a vă face experiența de muncă să sune cât mai impresionantă posibil. De exemplu, în loc să spunem, "A ajutat clienții să facă alegeri bune în timpul cumpărăturilor pentru alimentele ecologice" Ai putea spune ceva, "Experiențele de cumpărături ale clienților îmbunătățiți prin educarea acestora pe o varietate de produse ecologice." Multe site-uri web includ liste de buzzwords.
  • Doar lista de experiență relevantă la locul de muncă pe care îl căutați. Pentru un consultant de sănătate și wellness, lipiți experiența legată de sănătate, fitness, nutriție și alte aspecte ale sănătății și bunăstării. Faptul că sunteți un instructor de yoga certificați, de exemplu, este mai important decât să vorbim despre mesele de așteptare din colegiu.
  • Ar trebui să aveți întotdeauna un prieten sau membru de familie care vă corectează CV-ul pentru dvs. Mulți oameni devin Typo orb atunci când citesc propria lor activitate și ar putea pierde erori de ortografie și gramatică evidentă.
  • Image denumită deveni un consultant de sănătate și wellness Pasul 10
    3. Practicați abilități bune de interviu. Abilitățile de interviu bune sunt trebuie să aibă atunci când sunteți în vânătoarea de locuri de muncă. Asigurați-vă că practicați abilitățile de interviu în timp ce trimiteți CV-ul dvs., astfel încât să fiți pregătit când sosește o ofertă de interviu.
  • Arătați aproximativ 5 minute înainte de ora interviului. Asigurați-vă că sunteți îmbrăcați în îmbrăcăminte profesională. Dacă nu sunteți sigur de garderoba companiei, este mai bine să suprasolicitați decât să fiți.
  • Pregătiți întotdeauna pentru un interviu. Ar trebui să citiți despre compania online înainte de timp și să aveți un sentiment de filozofie, etică și obiective.
  • La sfârșitul interviului, puneți întrebări. Când intervievatorul vă întreabă dacă aveți întrebări, alegeți o întrebare care este deschisă mai degrabă decât o anchetă logistică despre momentul în care vă puteți aștepta să auziți despre locul de muncă. Ceva asemănător cu, "Care este filozofia companiei dvs?" sau "Ce arată o zi medie în compania dvs?" sunt sigur că vă impresionați intervievatorul.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar