Cum se creează o cooperativă nonprofit

O cooperativă este o afacere deținută și condusă în beneficiul persoanelor care utilizează serviciile sale. Un tip comun de cooperare este o uniune de credit. Unele cooperative sunt, de asemenea, conduse ca non-profit, deși acest lucru este destul de rar. Un non-profit utilizează toate veniturile pentru a plăti operațiunile sale. Când există un exces, banii sunt de obicei puse în scop caritabil. Cu toate acestea, o cooperativă se desfășoară în beneficiul membrilor săi, nu publicul, astfel încât excesul va trebui să fie cheltuit pentru cooperativul în sine. Deoarece cooperativele non-profit sunt rare, trebuie să colaborați îndeaproape cu un avocat pentru ao stabili. Dacă nu configurați și executați corect nonprofit, vă puteți pierde statutul non-profit.

Pași

Partea 1 din 3:
Planificarea cooperativelor
  1. Imaginea intitulată Configurarea unei afaceri de cooperare Pasul 16
1. Găsiți membrii potențiali de cooperare. Trebuie să formați un comitet de organizare. Acest comitet va efectua întâlniri de explorare inițială și va efectua analize pentru a decide dacă un coop este fezabil. În mod ideal, veți dori să formați un comitet de organizare cu indivizi asemănători care sunt pasionați de problema care conduce nevoia de coop.
  • Ajungeți la prieteni sau membri ai familiei care ar putea fi interesați să formeze un coop.
  • De asemenea, puteți contacta organizațiile de caritate. Uneori, organizațiile de caritate decid să formeze non-profit pentru a-și promova obiectivele în Comunitate. Membrii de caritate ar putea fi interesați să contribuie la formarea cooperativelor non-profit.
  • Imaginea intitulată Configurarea unei afaceri de cooperare Pasul 1
    2. Faceți cunoștință pentru a discuta obiectivele și strategia dvs. Membrii unui coop sunt implicați în mod intim în toate operațiunile de zi cu zi ale organizației. În consecință, toți membrii vor trebui să fie pe aceeași pagină când vine vorba de obiectivele și strategia Coop. Odată ce ați identificat un grup de bază de persoane interesate de formarea comitetului de organizare, ar trebui să programați mai multe întâlniri în care puteți discuta următoarele:
  • Care sunt obiectivele și strategia dvs? Pentru a forma o uniune de credit care poate aduce oportunități economice unei zone economice depresive? Pentru a vinde bunuri produse la nivel local? Pentru a crea medii independente?
  • Va crește afacerea dintr-una existentă sau va fi construită de la sol?
  • Comitetul de organizare are toată expertiza necesară pentru a rula coopul? Ce alte expertize este necesară?
  • Cum vor fi luate deciziile? Ar trebui să vă gândiți dacă deciziile vor fi făcute în unanimitate, cu majoritate sau de supermazatorie (mai mult de 50%, dar mai puțin de 100%).
  • Cum veți angaja oameni noi? Deoarece structura de cooperare este atât de diferită de mediile de lucru tradiționale, ați putea dori să oferiți oamenilor o perioadă de încercare pentru a vedea dacă ei le place. Dacă angajatul este o potrivire săracă, atunci puteți încheia relația de lucru.
  • Imagine intitulată Analizați un proces de afaceri Pasul 1
    3. Identificați sursele de finanțare. Înainte de a începe procesul de creare a cooperativei nonprofit, trebuie să vă dați seama cum să plătiți pentru costurile inițiale de inițiere. Tu ar trebui Creați un buget și apoi să identifice sursele realiste de finanțare. Aveți diferite opțiuni:
  • Puteți obține banii de la membri. Fiecare membru fondator contribuie cu bani.
  • Ai putea obține un împrumut. Să identifice o bancă (sau o uniune de credit) care a acordat împrumuturi cooperativelor înainte.
  • O subvenție de la un incubator cooperativ.
  • Imaginea intitulată a stabilit o afacere de cooperare Pasul 19
    4. Găsiți un incubator de cooperare pentru a vă ajuta. De asemenea, numit "Dezvoltatori cooperativi", aceste organizații ajută noi incubatoare să coboare de la sol. Ele oferă adesea sfaturi, formare și alte resurse pentru a ajuta cooperativele să se stabilească. Unele incubatoare ajută întreprinderile să treacă de la o formă la forma de cooperare, în timp ce alte incubatoare vor ajuta noile cooperative să înceapă de la zero.
  • Pentru a găsi un incubator, căutați pe Internet. Tipul "incubator de cooperare" și starea dvs. în motorul dvs. de căutare preferat.
  • Trebuie să solicitați programul Incubator și să îndepliniți orice cerințe de program pe care le-a stabilit. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să plătiți o taxă inițială, precum și taxele lunare pentru a continua să primească ajutor.
  • Partea 2 din 3:
    Obținerea de ajutor juridic
    1. Imagine intitulată Găsiți un avocat de drept publicitar Pasul 17.jpg
    1. Faceți cunoștință cu un avocat de afaceri. Cooperativele care se desfășoară pentru beneficiul reciproc al membrilor săi pot uneori să se califice drept non-profituri. Acestea sunt destul de rare, totuși. În consecință, ar trebui să aduceți un avocat de afaceri în planificarea dvs. foarte devreme în acest proces. Dacă statul dvs. nu vă permite să formați cooperative non-profit, atunci ar trebui să aflați acest lucru înainte de a începe planificarea dvs. pentru coop.
    • Pentru a găsi un avocat de afaceri experimentat, trebuie să contactați asociația dvs. locală sau de stat și cereți o trimitere. Alternativ, ați putea cere o altă cooperativă dacă ar recomanda avocatul lor. Odată ce aveți numele avocatului, programați o consultare.
    • Va trebui să plătiți pentru consultanță juridică. Chiar dacă avocatul este de acord cu o consultare inițială gratuită, el sau este puțin probabil să dea consultanță juridică gratuită. De obicei, consultarea este pur și simplu o afacere "întâlnire și salută". Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui sfat juridic, atunci spuneți așa atunci când apelați pentru a programa consultarea. Avocatul vă poate cita un preț pentru o jumătate de oră sau o oră de consultanță juridică.
  • Imagine intitulată Găsiți un avocat în Pasul 5 din New York
    2. Întrebați dacă puteți crea o cooperativă non-profit. Nu fiecare stat vă permite să creați acest tip de afacere. Înainte de întâlnirea cu avocatul, schițați ce planurile dvs. sunt pentru non-profit și întrebați avocatul dacă credeți că acest tip de cooperare se va califica pentru statutul non-profit.
  • Cele mai frecvente cooperative non-profit sunt sindicatele de credit și coopsurile de locuințe.
  • Cooperativele nonprofit au fost create și ca răspuns la legislația națională de asistență medicală adoptată în 2010.
  • Imaginea intitulată Configurarea unei afaceri de cooperare Pasul 6
    3. Obțineți documentele necesare. Dacă avocatul crede că puteți forma în mod legal o cooperativă non-profit în statul dvs., atunci el sau ea ar trebui să vă ajute să găsiți formularele necesare pentru a completa. De exemplu, va trebui să completați articolele de încorporare și să le depuneți împreună cu Departamentul de Corporații ale statului sau secretarul de birouri de stat. Avocatul dvs. ar trebui să poată obține formularele pentru dvs.
  • Pentru a funcționa ca un nonprofit, trebuie, de asemenea, să completați cererile de scutiri de taxe federale și de stat. Acesta este modul în care aplicați pentru starea non-profit. Dacă sunteți refuzat statutul non-profit, atunci coopul dvs. va fi pentru profit.
  • Imagine intitulată Fii un bun avocat de apărare Pasul 6
    4. Reveniți la avocat cu întrebări. Ar trebui să dezvolți o relație bună cu avocatul dvs., pentru că este posibil să trebuiască să vă întoarceți de mai multe ori în viitor pentru sfaturi. De exemplu, ar trebui să aveți avocatul să se uite peste nivelul dvs., precum și alte materiale organizaționale.
  • În viitor, este posibil să aveți nevoie de sfatul unui avocat pentru a vă ajuta să angajați angajați sau să vă ardeți într-un proces sau să vă ocupați de IRS.
  • Partea 3 din 3:
    Formând cooperativele
    1. Imaginea intitulată Configurarea unei afaceri de cooperare Pasul 8
    1. Creați Bylaws. Legea dvs. de stat poate solicita să creați Bilews. Bilews servesc, în esență, ca manual de operare pentru modul în care va fi executată cooperativele. Chiar dacă statul dvs. nu necesită bylaws, este o idee bună să le creați. Asigurați-vă că includeți următoarele atunci când sunteți elaborați-vă Bylaws:
    • Cerințele de membru
    • Obligațiile membre
    • Responsabilitățile membrilor Coop
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o întâlnire Pasul 4
    2. Creați o aplicație de membru. Trebuie să oferiți oamenilor o modalitate de a vă alătura cooperativei non-profit. Ar trebui să creați un șablon pe care îl puteți copia și distribui mai multor persoane pentru a completa. Asigurați-vă că aplicația dvs. de membru conține următoarele:
  • Numele solicitantului
  • un rezumat al drepturilor și beneficiilor membre
  • Semnătura din partea consiliului de administrație
  • Imaginea intitulată Pregătiți-vă pentru o întâlnire Pasul 6
    3. Directori aleși la o întâlnire charter. Grupul inițial de membri sunt numiți "membri închiși."Va trebui să discutați și, eventual, să revizuiți orice statut la întâlnirea inițială. De asemenea, trebuie să identificați consiliul de administrație dacă nu au fost numiți în articolele dvs. de încorporare.
  • Amintiți-vă că trebuie să urmați legile statului dvs. cu privire la păstrarea înregistrărilor, care include procesul-verbal al întâlnirilor dvs. Ar trebui să discutați cu avocatul dvs. despre cerințele precise din statul dvs.
  • Imagine intitulată Fii un analist de afaceri Pasul 6
    4. Obțineți licențe și permise. Nu puteți conduce nici o afacere, nici măcar un nonprofit, dacă nu aveți licențele și permisele necesare aplicabile afacerii dvs. Ar trebui să contactați statul dvs. pentru a afla ce licențe și permise va avea nevoie.
  • Pentru a găsi ceea ce aveți nevoie, puteți vizita site-ul Small Business Administration, care oferă link-uri către birou în fiecare stat care emite permise.
  • Asigurați-vă că obțineți toate permisele și licențele necesare înainte de a începe afacerea dvs. Este ilegal să conduci o afacere fără aprobarea statului dvs.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar