Cum să se ocupe de singurătate

Oamenii se simt singuri din mai multe motive, inclusiv o simplă incomoditate socială și izolare intenționată. Unii oameni se pot simți singuri atunci când sunt înconjurați de oameni pentru că nu au legături semnificative cu acei oameni. Toată lumea are uneori singurătate, dar nu este niciodată plăcută. Care se ocupă de singurătate poate lua mai multe forme, inclusiv întâlnirea cu oameni noi, învățând să vă aprecieze timpul singurul și reconectarea cu familia dvs. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cum să vă ocupați de singurătate.

Pași

Metoda 1 din 4:
Înțelegerea sentimentelor de singurătate
  1. Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 1
1. Identificați motivele pentru care vă simțiți singuri. Pentru a face schimbări care vă vor ajuta cu adevărat, va trebui să faceți ceva timp să vă dați seama de ce vă simțiți singuri. De exemplu, spuneți că vă presupuneți că sunteți singuri pentru că nu aveți destui prieteni și ieșiți și faceți mai mulți prieteni. S-ar putea să vă simțiți singuri după ce ați făcut noi prieteni dacă singurătatea dvs. este rezultatul de a avea prea mulți prieteni și lipsa conexiunilor semnificative. Luați în considerare câteva dintre următoarele întrebări pentru a vă ajuta să determinați de ce vă simțiți singuri:
  • Când simțiți cel mai singuratic?
  • Oare anumiți oameni vă fac să vă simțiți mai singuri când sunteți în jurul lor?
  • De cât timp ați simțit așa?
  • Ce se simte singuratic face ca vrei sa faci?
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 2
    2. Începeți un jurnal pentru a vă urmări gândurile și sentimentele. Jurnalizarea vă poate ajuta să înțelegeți mai bine sentimentele de singurătate și este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ușura stresul. Pentru a începe cu jurnalizarea, alegeți un loc confortabil și intenționați să dedicați aproximativ 20 de minute pe zi pentru a scrie. Puteți începe prin scrierea despre modul în care vă simțiți sau ce vă gândiți sau puteți utiliza un prompt. Unele solicitări pe care le puteți utiliza includ:
  • "Mă simt singură când ..."
  • "Mă simt singură pentru că ..."
  • Când ați început să vă simțiți singuri? De cât timp ați simțit așa?
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 3
    3. Practicați meditația. Unele cercetări au sugerat că meditația poate ușura sentimentele asociate cu singurătatea și depresia. Meditația este, de asemenea, o modalitate excelentă de a obține mai multe legături cu sentimentele de singurătate și de a începe să înțelegeți de unde provin de la. Învățarea de a medita necesită timp, practică și îndrumare, astfel încât cel mai bun pariu este să găsești o clasă de meditație în zona dvs. Dacă în zona dvs. nu sunt disponibile clase, puteți cumpăra și CD-uri care vă vor ajuta să învățați cum să meditați.
  • Pentru a începe cu meditația, găsiți un loc liniștit și obțineți confortabil. Puteți sta fie pe un scaun, fie pe o pernă de pe podea cu picioarele încrucișate. Închideți ochii și concentrați-vă asupra respirației. Pe măsură ce vă concentrați asupra respirației dvs., încercați să nu vă distrați de gândurile voastre. Lăsați-i să se întâmple și să treacă.
  • Fără deschiderea ochilor, observați lumea din jurul vostru. Fiți atenți la modul în care vă simțiți și vă simțiți. Ce auzi? Ce mirosi? Cum te simti? Fizic? Emoțional?
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 4
    4. Luați în considerare vorbirea cu un terapeut despre cum ați simțit. Poate fi greu să vă dați seama de ce vă simțiți singuri și cum să treceți peste aceste sentimente. Un profesionist de sănătate mintală licențiat vă poate ajuta să înțelegeți și să lucrați prin singurătatea voastră. Sentimentul singuratic poate indica faptul că sunteți deprimat sau că aveți o altă stare de sănătate mintală subiacentă. Vorbind cu un terapeut vă poate ajuta să înțelegeți ce se întâmplă și să decideți asupra celui mai bun mod de acțiune.
  • Metoda 2 din 4:
    Configurați-vă
    1. Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 5
    1. Realizați că nu sunteți singuri. Singurătatea este o parte normală a ființei umane, dar vă poate face să vă simțiți că sunteți anormali. Ajungeți la un prieten sau un membru al familiei și să discutați cu acea persoană despre cum vă simțiți. Pe măsură ce îi spui cuiva despre sentimentele tale, poți întreba și dacă au avut și aceste sentimente. Acest proces de a ajunge și de a împărtăși cu cineva vă va ajuta să vedeți că nu sunteți singuri.
    • Încercați să spuneți ceva de genul: "În ultimul timp m-am simțit singură și m-am întrebat dacă ați simțit vreodată așa."
    • Dacă nu aveți un prieten sau un membru al familiei pentru a vorbi, ajungeți la un profesor, consilier sau pastor.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 6
    2. Mergi inainte. În loc să locuiți persistent asupra modului în care vă simțiți, faceți lucruri pentru a vă face mintea de pe singurătate. Faceți o plimbare, plimbați-vă bicicleta sau citiți o carte. Explorați activitățile și hobby-urile și nu vă fie frică să încercați lucruri noi. Având experiența vă oferă o bază pe care o puteți comenta în mai multe situații sociale (astfel vorbind cu mai mulți oameni) și să greșească conversații care vor interesa alți oameni.
  • Păstrați-vă ocupat. Având timpul în jos este ceea ce provoacă sentimente de singurătate pentru a se strecura înăuntru. Aruncați-vă în activități de lucru sau extracurriculare.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 7
    3. Activități sociale de unul singur. Dacă nu aveți pe cineva să ieșiți cu tot timpul, nu vă lăsați să vă opriți să ieșiți și să vă bucurați de voi înșivă. De exemplu, dacă doriți să ieșiți la cină sau la un film la o întâlnire, apoi luați-vă la un film sau la un restaurant frumos. Deși, la început, poate părea ciudat să faci lucruri de unul singur, pe care le poți face în mod normal cu altcineva, nu te ține înapoi. Nu este ciudat să fii singur și să faci lucruri! Odată ce vă amintiți de ce ați făcut aceste lucruri înainte, vă puteți bucura din nou de activitate.
  • Luați o carte, o revistă sau un jurnal cu dvs. dacă ieșiți să mâncați sau să aveți cafea pe cont propriu, astfel încât veți fi ocupați atunci când ați discuta de obicei. Țineți cont de faptul că oamenii pleacă pe cont propriu, doar pentru a avea "pe mine" timp singuri - nu este ca și cum oamenii se vor uita la tine stând singuri și să presupună că nu ai prieteni.
  • Poate dura ceva timp pentru a vă obișnui cu sentimentul de a fi în afara dvs. Nu renunțați dacă primele dvs. încercări sunt puțin ciudate.
  • Încercați să sunați la un vechi prieten să vă prindă dacă sunteți afară și începeți să vă simțiți singuri!
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 8
    4. Luați în considerare obținerea unui animal de companie.Dacă vă luptați cu adevărat fără însoțitor, luați în considerare adoptarea unui câine sau a unei pisici din adăpostul local de animale.Animalele de companie au fost tovarășii interni de secole pentru un motiv, și câștigând încrederea și afecțiunea unui animal poate fi o experiență profund plină de satisfacții.
  • Fi un proprietar responsabil de animale de companie.Asigurați-vă că animalul dvs. de companie este spayed sau sterilizat și se angajează să aducă un animal de companie în viața voastră dacă sunteți pregătit să vă ocupați de sarcinile zilnice de îngrijire.
  • Metoda 3 din 4:
    Obținerea din nou socială
    1. Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 9
    1. Implicați în activități. Pentru a face noi prieteni, va trebui să ieșiți și să vă implicați în lucruri. Luați în considerare aderarea la o ligă sportivă, luând o clasă sau o voluntariat în comunitatea dvs. Dacă sunteți foarte timid, găsiți un grup de anxietate socială, chiar dacă trebuie să fie online. Uită-te la locuri precum Craigslist, întâlniri sau site-uri de știri locale pentru activități din zona dvs.
    • Nu participați la funcții cu ideea singura de a face prieteni sau întâlniri cu oamenii. Încercați să mergeți fără așteptări și să vă bucurați de voi, indiferent de ceea ce se întâmplă. Căutați activități care vă interesează și care implică, de asemenea, grupuri de oameni cum ar fi cluburi de carte, grupuri de biserici, campanii politice, concerte și expoziții de artă
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 10
    2. Provocați-vă să luați inițiativa în relațiile sociale. Efectuarea de noi prieteni necesită adesea să faceți primul pas și să vă invitați pe alții să facă lucruri. Nu așteptați ca oamenii să vă apropie: ar trebui să vă apropiați de ele. Întrebați persoana dacă doresc să vorbească sau să obțină o cafea. Trebuie să vă prezentați întotdeauna interesul pentru alte persoane înainte de a vă arăta interesul față de dvs.
  • Fii tu însuți în timp ce încerci să faci prieteni noi.Nu încercați să impresionați o nouă persoană prin deprimarea greșită. Care poate duce la sfârșitul noii prietenii înainte de a începe chiar și începe.
  • Fii un bun ascultator.Să acorde o atenție deosebită atunci când oamenii vorbesc. Este important să fiți capabili să răspundem la ceea ce tocmai a spus că a demonstrat că ați ascultat sau că poate simți că nu vă pasă.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 11
    3. Petreceți timp cu familia. Pentru a aprofunda relațiile cu familia dvs. vă poate ajuta, de asemenea, să vă opriți să vă simțiți așa de singuratic. Chiar dacă nu aveți o mare istorie cu un membru al familiei, puteți încerca în continuare să reparați relațiile începând cu o invitație. De exemplu, ați putea cere unui membru al familiei pe care nu l-ați văzut într-un timp să ieșiți la prânz sau să vă întâlniți pentru cafea.
  • Când încercați să vă reconstruiți sau să vă aprofundeți relațiile cu membrii familiei, puteți utiliza unele dintre aceleași strategii pe care le-ați folosi pentru a obține noi prieteni. Ia inițiativa de a cere persoanei afară, fii tu însuți și fii un bun ascultător.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 12
    4. Fi o prezență plăcută. Atrage oamenii spre tine prin furnizarea unei companii plăcute. Să fie mai degrabă gratuit decât critică. Pentru un comentariu ocazional, nu-i pe hainele, obiceiurile sau părul altora. Ei nu trebuie să li se amintească că au o pată mică pe cămașa lor când nu pot face nimic despre asta. Ei trebuie să audă că credeți că puloverul lor este rece sau vă place personalitatea lor. Nu faceți o mare afacere, ci doar o menționați ocazional când vă place ceva. Acesta este unul dintre cei mai buni de gheață în jurul valorii și construiește încrederea în timp ce oamenii vin să înțeleagă că nu le veți critica.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 13
    5. Alăturați-vă unei comunități online. Uneori, conectarea la oameni online poate fi mai ușor decât conectarea cu ei în persoană, dar ține minte că interacțiunea online nu este o substituție egală pentru conexiunile față-în-față. Cu toate acestea, uneori, comunitățile online pot fi modalități valoroase pentru a vă împărtăși gândurile și experiențele dvs. sau pentru a pune întrebări celor care trec prin situații similare. Forumurile online vă permit adesea să îi ajutați pe alții în timp ce sunteți ajutați.
  • Nu uitați să fiți în siguranță când este online. Nu toată lumea este cine spun ei că sunt și prădătorii hrănesc singurătatea.
  • Metoda 4 din 4:
    Bucurați-vă de singurătate
    1. Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 14
    1. Diferențiază între singurătate și singurătate. Singuratatea este atunci când sunteți nemulțumiți să fiți singuri. Solitudinea este când sunteți fericit să fiți singuri. Nu este nimic în neregulă cu singurătatea, dorindu-se sau bucurându-se singur. Doar timpul poate fi util și plăcut.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 15
    2. Lucrați la îmbunătățirea dvs. și faceți-vă fericit. De obicei, când dedicăm cea mai mare parte a timpului nostru către alte persoane, avem tendința de a ne neglija. Dacă treceți printr-o perioadă de singurătate, profitați de ea făcând lucrurile pe care doriți să le faceți pentru dvs. Aceasta este o oportunitate minunată și meritați să fiți fericiți!
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 16
    3. Luați în considerare aderarea la o sală de gimnastică. Lucrul și îngrijirea corpului nostru este, de obicei, primul lucru care este aruncat deoparte atunci când suntem ocupați. Dacă cheltuiți mai puțin timp cu alte persoane decât normal, încercați să utilizați acel moment pentru a vă exercita. Dacă vă exercitați la o sală de gimnastică, ați putea chiar să vă întâlniți cu niște prieteni noi sau o nouă persoană specială!
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 17
    4. Aflați o nouă abilitate. Luând timp pentru a vă răsfăța într-un nou hobby vă poate ajuta să depășiți sentimentele de singurătate, chiar dacă faceți hobby-ul singur. Ai putea învăța să joci un instrument, să înveți să desenezi sau să înveți să dansezi. Mergând și învățând aceste subiecte cu alții vă pot ajuta să întâlniți oameni noi, dar vă va oferi și o priză creativă pentru sentimentele dvs. Întoarceți singurătatea în ceva frumos!
  • Gatiti-va o masa frumoasa sau faceti bunuri de panificat pentru prieteni sau vecini. Gătit o masă este recompensarea, puteți canaliza focalizarea în ceva hrănit.
  • Luați în considerare aderarea la un club pentru a întâlni alți oameni care se bucură și de acest hobby.
  • Imagine intitulată Deal cu singurătatea Pasul 18
    5. Faceți ceva mare. Oamenii de multe ori au ceva cu adevărat mare încât vor să facă și o mie de scuze să nu o facă. Ați vrut vreodată să scrieți o carte? Faceți un film? Utilizați singurătatea ca o scuză pentru a face ceva grozav. Cine știe, poate că se va transforma în ceva care îi ajută pe alții să se ocupe de singurătatea lor...
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Înțelegeți că nu trebuie să fiți într-o relație ca să fiți fericiți. Poate fi dificil să vă vedeți prietenii care pleacă și să se întâlnească cu oamenii. Dar nu trebuie să vă simțiți ca să faceți parte dintr-un grup sau înconjurat de oameni care vă pasă de dvs. Data numai când sunteți gata.
  • Realizați că singurătatea poate fi un moment potrivit pentru a încerca ceva nou, relaxați-vă sau hrăniți creativitatea.
  • Învață să fii fericit cu tine însuți. Când vă place / iubiți cine sunteți, arată. Oamenii preferă să fie în jurul celor care sunt optimi și încrezători.
  • Restul vă ajută să vă amintiți lucrurile și vă calmează.
  • Dacă vă simțiți singuri, luați în considerare obținerea unui coleg de cameră sau trăiți cu părinții dvs. pentru o vreme. Chiar a obține un animal de companie ca o pisică sau un câine poate ajuta.
  • Ascultați muzică sau citiți o carte în a doua persoană (voi, dvs.) pentru că se simte ca cineva să vorbească cu dvs.
  • Nu luați cunoștințe ocazionale pentru a fi prieteni adevărați în care puteți avea încredere în tot. Să construiască că încrederea treptat și să le accepți așa cum sunt. Nu este nimic în neregulă cu faptul că au o mulțime de cunoștințe, un număr echitabil de prieteni pe care ai fi o întâlnire confortabilă în persoană pentru a împărtăși activități și un grup de prieteni mult mai mic de prieteni pe care ai avea încredere cu informații personale. Gândiți-vă la contactele dvs. ca o serie de cercuri concentrice.
  • Realizați că poate fi "singuratic într-o mulțime." Este posibil să aveți prieteni, familie și cunoștințe, dar totuși să vă simțiți singuri.Pentru unii oameni, este dificil să se conecteze cu cei din jurul lor. În acest caz, consilierea exterioară poate ajuta.
  • Gândiți-vă la un loc fericit sau un loc care vă bucurați.
  • Pentru cei cu credințe religioase, luați în considerare părtășia cu cele ale credinței voastre. Cele mai multe biserici ar trebui să aibă un fel de părtășie regulată. Dacă biserica dvs. nu este, atunci luați în considerare pornirea unuia.
  • Dacă simțiți că prietenii tăi nu vă dau suficientă importanță sau vă pot lăsa decât voi construiți o atitudine pozitivă pe care oamenii trebuie să fie eliberați liberi. Lăsați-i să se plimbe. Dacă este important în viața lor, ei vor veni cu siguranță la tine acum sau apoi. Dacă nu, atunci știi unde stai.
  • Au o imaginație care vă ocupă din lumea reală și singurătatea voastră va dispărea.
  • Luați timp pentru a vă îmbunătăți talentele cum ar fi un club de dans, cor, clasa de muzică etc. Veți întâlni oameni noi cu același interes!
  • Avertizări

    Dacă aveți un sentiment persistent de singurătate, căutați ajutor medical. Ar putea fi un semn al depresiei.
  • Singuratatea este o stare în care cultele, bandele și alte grupuri profită de cei vulnerabili și vă vor influența negativ. Fii atent și ascultă ce trebuie să spună ceilalți despre orice grup care te gândești la aderare.
  • Devenind excesiv de comunitățile online ca o priză socială poate duce la dependență și mai multe complicații. Utilizați-l ca instrument pentru a întâlni oameni din zona dvs. locală care vă împărtășesc interesele și pentru a face efortul de a vă întâlni cu prietenii dvs. online. Acesta poate fi un filtru bun pentru a rezolva interesele reciproce, dar nu vă așteptați ca oamenii să fie aceleași offline ca și ei.
  • Dacă vă simțiți singuri, luați în considerare luarea unei pauze de pe site-urile media sociale, cum ar fi Facebook și Twitter - nu vă ajută relațiile sociale. Nu numai că oamenii pot fi uneori crud pe aceste site-uri, văzând pe alții "actualizați starea lor" cu activități distractive vă pot face să vă simțiți și mai rău. În schimb, încercați să faceți ceva în afara. Poate să ia o plimbare lungă, să te joci cu câinele tău sau să stea cu frate.
  • Puteți găsi oameni răi în grupuri rele. Încercați să găsiți oameni buni în grupuri bune.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar