Cum să evitați aruncarea în sus

Dacă stomacul tău supărat este cauzat de exercițiu, supraalimentare sau chiar o afecțiune, greață vă poate face să vă simțiți îngrozitoare. Dacă vă simțiți deja greață, încercați sfaturi și trucuri pentru a scuti queasiness. Dacă grețurile și vărsăturile sunt probleme în curs de desfășurare, ajustarea dietei și modificările la rutina dvs. normală vă poate ajuta să evitați problemele stomacului în viitor. Pentru simptome persistente sau severe, discutați medicamentele anti-greață cu medicul dumneavoastră.

Pași

Metoda 1 din 4:
Obținerea imediată a ușurinței
  1. Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 1
1. Stai și încercați să Relaxați-vă Dacă vă simțiți grea. Mișcarea în jurul valorii de a face greață mai rău, deci luați câteva minute să stați liniștit. S-ar putea să se simtă din greu, dar încercați să vă gândiți la altceva decât greața voastră, ceea ce vă poate ajuta să vă face mai confortabil și mai puțin probabil să aruncați în sus.

Rămânând liniștit și relaxant

Stați în poziție verticală, într-o poziție confortabilă. Evitați întinderea, mai ales dacă tocmai ați mâncat.

Luați respirații reduse și adânci în nas și în gură. Acest lucru poate ajuta la calma anxietate și să păstreze boala de mișcare în verificare.

Ia-ți mintea de pe veasnicie. Gândiți-vă la un loc liniștit, liniștitor, ca un loc confortabil din copilăria voastră sau imaginați-vă că vă aflați într-un câmp pitoresc într-o zi perfectă de primăvară.

  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 5
    2. Beți o ceașcă de apă fierbinte de apă sau un ceai liniștitor, cum ar fi ceaiul de mușețel. Încălziți o ceașcă de apă, sau, dacă este posibil, preparați o ceașcă de ceai fierbinte și sorbiți-o încet. Chamomile a fost folosit pentru ameliorarea greaței și o varietate de alte probleme de sănătate de secole. Relaxează sistemul digestiv, scade acidul stomacului și poate ajuta la calm nervozitate sau anxietate.
  • Du-te cu un ceai de mușețel fără cafeină. Cofeina ar putea face mai rău stomacul tău supărat.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 2
    3. Deschideți o fereastră sau ieșiți afară pentru a obține aer curat. Dacă o puteți face în afara și vremea permite, încercați să stați pe verandă sau pe terasă. Ați putea, de asemenea, să stați lângă o fereastră deschisă dacă nu o puteți face afară.
  • Aerul proaspăt ar putea ajuta, dar păstrați-vă în minte vremea fierbinte, umedă sau lumina puternică, lumina directă a soarelui ar putea face lucrurile mai slabe.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 3
    4. Luați un medicament antiacid sau anti-greață. Un medicament supra-the-counter poate oferi o ușurare de greață și puteți chiar să luați una înainte de o activitate pe care credeți că ar putea provoca queasiness. Dacă greața este o problemă în curs de desfășurare, medicul dumneavoastră ar putea recomanda un medicament anti-greață de prescripție medicală. Nu uitați să luați medicamente conform instrucțiunilor medicului sau ale etichetei.

    Ce medicamente ar trebui să încerc?

    Branduri ca Pepto-bismol și kaopectat, care sunt salicilatul bismut, vă poate ajuta să vă așezați imediat stomacul.

    Utilizați Dramamine cu 30-60 de minute înainte o activitate care ar putea provoca greață sau boală de mișcare, cum ar fi merge pe un rollercoaster sau un drum răsucit.

    Evitați să luați mai multe medicamente anti-greață în același timp, și nu luați niciodată mai mult decât suma recomandată de dozare.

  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 22
    5. Încercați să utilizați ghimbir pentru a vă așeza stomacul. SIP ceai de ghimbir, sau mestecați sau suge pe bomboane de ghimbir natural pentru a vă liniști stomacul. Ghimbirul conține substanțe care pot promova digestia și pot ușura greața.
  • Ați putea coaja și tăiați un 2 în (5.1 cm) bucată de rădăcină de ghimbir, apoi fierbeți felii în 1c (240 ml) de apă pentru a face un ceai. Tensionați felii sau, dacă doriți, mestecați-vă odată ce au răcit.
  • Ginger natural de zahăr cu zahăruri reduse pot ajuta, de asemenea, să soluționeze o burtă queasy. Cu toate acestea, asigurați-vă că ați evitat băuturile răcoritoare care conțin cofeină.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 8
    6. Suge pe bomboane dure cu arome plăcute. Încercați bomboane de lămâie, ghimbir sau mentă pentru a lua marginea de pe greață. Hard bomboane este de asemenea utilă dacă aveți un gust prost în gura voastră, care vă agravează.
  • Uleiurile esențiale în aceste arome pot avea, de asemenea, unele proprietăți anti-greață.
  • Căutați opțiuni de bomboane naturale la magazinul local de produse alimentare de sănătate.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 15
    7. Distrage-te cu cartea ta preferata, podcast sau emisiuni TV. Așteptați greața dvs. folosind puterea de distragere. Puneți haine confortabile și efectuați o activitate sedentară relaxantă, vă place. Puteți găsi că după aproximativ 20 sau 30 de minute, greața dvs. a trecut.
  • Metoda 2 din 4:
    Făcând ajustări dietetice
    1. Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 5
    1. Alegeți alimente bland care sunt ușor pe stomac. S-ar putea să nu vă simțiți ca să mănânci când sunteți grea, dar înghițirea unor alimente de degustare simple poate ajuta la absorbția acizilor stomacali și vă calmează stomacul. Dacă nimic altceva, ar trebui să evitați alimentele prea dulci, picante și grase, care pot declanșa greață.

    Starea stomacului cu alimente bland, calmante cum ar fi:

    Crackers simplu (cum ar fi sarele)
    Banane
    Orez
    Mere
    Paine prajita

  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 2
    2. Beți apă cu mesele pentru a promova digestia. Ajutați-vă corpul să dilueze sucuri digestive acide și să absoarbă substanțe nutritive prin băutură de apă cu 1-2 ore înainte de a mânca. Apoi, sorbiți o apă cu fiecare masă dacă continuați să vă simțiți grea. Acest lucru ajută la crearea mișcărilor intestinale mai moi, care pot ușura constanța grețurilor legate de constipație.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 7
    3. Mâncați alimente răcoroase sau de cameră. Lăsați mâncarea să se răcească ușor sau să opteze pentru fructe și legume crude în loc de alimente fierbinți când vă simțiți bolnavi. Alimentele fierbinți pot avea mirosuri puternice, care pot agrava greața sau vărsăturile dacă aveți un stomac sensibil.
  • Alimentele cu miros minime, cum ar fi biscuiți, pot fi mai gustoși decât alimentele cu mirosuri puternice.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 4
    4. Fiți testați pentru intoleranța și alergiile alimentare. Discutați cu un medic despre testarea alergiei dacă observați că anumite alimente vă fac în mod constant să vă simțiți grea. Testarea pielii poate ajuta la identificarea oricăror alergii alimentare care pot fi oprite de boală.
  • În mod obișnuit, un alergist efectuează a testul de zgârieturi Pentru a vă determina sensibilitatea la diferite alimente. Cel mai bine este să evitați să luați antihistaminice înainte de numirea dvs. pentru cea mai concludentă de testare.
  • Medicul dumneavoastră poate încerca, de asemenea, o dietă de eliminare a alimentelor pentru a vedea dacă sunteți sensibil la anumite alimente, cum ar fi gluten, lactate, soia, arahide, ouă și porumb.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 9
    5. Treceți la o dietă cu fibră redusă înainte de orice activitate de inducere a greaței. Optați pentru alimentele cu fibre reduse, cum ar fi cerealele sau sucurile fierbinți rafinate, dacă observați că greața voastră se agravează în timpul lucrului. Aceste alimente digeră repede, mișcându-se mai repede din stomac.
  • Majoritatea oamenilor se confruntă cu mai puțină greață pe stomacul gol sau parțial complet decât unul umplut.
  • De exemplu, dacă sunteți predispus la vărsături în timpul practicii de urmărire, încercați să schimbați o shake de proteină pentru sandwich-ul dvs. regulat de curcan. Pranzul dvs. lichid va fi digerat mai repede și este mai puțin probabil să vă greață.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 6
    6. Bea aportul recomandat de fluide zilnic pentru a rămâne hidratat. Apa și alte fluide sănătoase promovează o digestie bună, care vă poate ajuta să evitați vărsăturile. Starea hidratată este deosebit de importantă dacă ați vărsat foarte mult sau întâmpinați greață. Deshidratarea poate face greață mai rău și, la rândul său, vărsăturile persistente pot face deshidratarea mai rău.

    Fluide pentru a evita vărsăturile

    Dacă ești bărbat, bea 15/2c (3.7 l) de fluide pe zi.
    Dacă ești o femeie, bea 11/2 Cupe (2.7 l) de fluide pe zi.

    Evitați consumul de energie electrolitică sau băuturi sportive frecvent. Cantitățile ridicate de zahăr pot provoca grețuri pentru unii oameni.

    Alte fluide pentru a încerca: Ginger ale, ceai de menta, limonadă sau suge pe chips-uri de gheață.

  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 11
    7. Gravitează spre alimentele atrăgătoare după cum este necesar. Stick la orice fel de mâncare sună cel mai bine pentru dvs. dacă găsiți că vă simțiți foarte grea. Uneori, alimentele reconfortante pot fi mai gustoase și agreabile pentru stomacul tău.
  • De exemplu, alegerea unei alimente slabe pe care o iubiți, spuneți cartofi piure, vă poate ușura greața mai mult decât sufocând o bucată de pâine prăjită de dragul mâncării ceva simplu.
  • Este încă o idee bună să evitați alimentele prea dulci, picante sau grase, ceea ce poate provoca tulburări de stomac.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 13
    8. Mănâncă câțiva biscuiți înainte de a ieși din pat pentru greață de dimineață. Păstrați un manșon de cracker simplu pe masa de noptieră, dacă vă simțiți adesea bolnavi de trezirea. Având ceva clar în burtă înainte de a vă va ridica zahărul din sânge și păstrați greața la Bay.
  • Aceasta este o mare tehnică pentru mamele care suferă de boală de dimineață sau de pacienți supuși chimioterapiei.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 14
    9. Stați în poziție verticală timp de o oră după ce ați mâncat o masă. Încurajați-vă mâncarea să se stabilească prin șederea și lăsarea digestiei ajutorului gravitațional după masă. Evitați să efectuați exerciții intense sau să vă culcați imediat după o masă mare, deoarece acestea pot aduce greață.
  • Dacă vă simțiți deja greață și întindeți-vă mai bine, încercați să vă culcați pe partea stângă, ceea ce crește fluxul sanguin, mai degrabă decât în ​​partea dreaptă.
  • Metoda 3 din 4:
    Stabilirea obiceiurilor de fixare a stomacului
    1. Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 11
    1. Reduceți nivelul de stres prin meditație. Meditează pentru a reduce nivelurile de adrenalină și anxietate, care pot provoca greață și vărsături. Stați sau se culcă confortabil cu ochii închiși, concentrându-vă doar respirația timp de 10 minute. Încercați să vă ștergeți capul de orice gânduri care vă determină stresul și eliberați tensiunea fizică în corpul vostru.
    • Încercați o aplicație de meditație ghidată, cum ar fi relaxați-vă de Andrew Johnson, dacă începeți doar cu meditație.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 12
    2. Evitați utilizarea AINS înainte de exercițiu. Luați medicamente AINS, cum ar fi acetaminofen și ibuprofen, după ce vă exercitați mai degrabă decât înainte. Folosind aceste medicamente înainte de exercițiu poate declanșa vărsături, deoarece sunt greu pe stomac.
  • Acest lucru este valabil mai ales dacă participați la sportul de anduranță, cum ar fi maratonii sau triatlonii.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 17
    3. Ia pauze pe unități lungi. Așezați stomacul trăgând o oprire de odihnă o dată pe oră dacă aveți tendința de a fi greață în mașină. Luând o pauză de pe peisajul neclar și punerea picioarelor pe teren ferm timp de 5 minute poate reduce greața și vă ajută să vă simțiți din nou normal.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 18
    4
    Încălzire și se răcește din antrenamente. Petreceți 15 minute efectuarea exercițiilor Gentler înainte și după antrenamentul principal pentru a vă ajuta să ajustați stomacul la mișcările dvs. Oprirea bruscă sau începerea unui exercițiu intens poate aduce greață și vărsături.
  • Plimbarea sau coarda de sărituri sunt modalități excelente de a ușura sau ieși din antrenament.
  • Metoda 4 din 4:
    Folosind medicamente și terapii alternative
    1. Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 16
    1. Discutați cu medicul dumneavoastră despre medicamentele anti-greață prescrise. Discuta Odansetron, Promethazine și alte medicamente anti-greață cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă acestea vă pot ușura boala sau vărsăturile dvs. Indiferent dacă greața dvs. este cauzată de chemo sau de boală de dimineață, multe dintre acestea pot să-ți iau marginea de ieșire și să te ajute să mergi la ziua ta.
    • Spuneți întotdeauna medicului dumneavoastră ce alte medicamente și suplimente luați astfel încât să vă poată gestiona medicamentul. Nu luați în același timp mai multe medicamente anti-greață, deoarece acest lucru poate avea efecte secundare grave.
    • Spuneți medicului dumneavoastră dacă sunteți gravidă sau asistență medicală, astfel încât să poată cântări beneficiile și riscurile de utilizare a medicamentelor anti-greață de prescripție medicală.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 17
    2. Utilizare Dramamină pentru seasicența ocazională. Luați o pastilă de medicamente anti-greață de peste-counter, cum ar fi Dramamina, aproximativ o jumătate de oră înainte de a participa la orice activitate care vă fac să vă simțiți rău. Adulții și copiii de peste 12 ani pot lua dramamină la fiecare 4-6 ore, după cum este necesar pentru a reduce boala după ce grețurile au setat-o.
  • Discutați cu pediatrul copilului dvs. pentru a determina dacă dramamina este sigură pentru copilul dvs. sub 12 ani.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea Pasul 23
    3. Purtați benzi de acupressure pe încheieturi. Stimularea punctului de acupressură P6-crezut pentru a ușura greața - purtând manșete acupresoare, cum ar fi benzile de mare. Aceste benzi nu au efecte secundare cunoscute și sunt în siguranță pentru a purta pe tot parcursul zilei, dacă vă ajută.
  • De asemenea, puteți stimula acest punct de presiune fără o bandă apăsând aproximativ 2 lățimi de deget în jos de la înălțimea din interiorul încheieturii mâinii.
  • Imagine intitulată Evitați aruncarea pasului 24
    4. Ia un probiotic. Suplimentele probiotice pot ajuta la tratamentul greaței acute și a vărsăturilor. Acestea lucrează ajutând la restabilirea ecosistemului microbian în tractul dvs. GI. Există multe tipuri de probiotice disponibile de la majoritatea farmaciilor și magazinelor de droguri, iar fiecare poate fi formulată pentru a ajuta la aspecte specifice. Luați suplimentul așa cum este indicat pe ambalaj sau așa cum este diferit de medicul dumneavoastră.
  • sfaturi

    Apelați-vă medicul dacă aveți greață care nu trece după o zi sau nu puteți păstra lichidele în jos. Medicul poate contribui la crearea unei strategii de combatere a grețurilor și pentru înlocuirea fluidelor pierdute.
  • Dacă vedeți sânge în pucii, obțineți atenția medicală imediată. Sângele în puke înseamnă adesea ceva serios!
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar