Cum să fii fără datorii

Datoria se simte ca o greutate de plumb care atârnă în jurul gâtului și cu împrumuturi pentru studenți, plăți de mașini și facturi medicale, totul se adaugă într-una destul de grea. Învățați să vă confruntați cu împrumuturile și să formați o strategie pentru plata lor în jos vă poate ajuta să începeți să le gestionați. Ieșiți din împrumuturile dvs. și reveniți în lume, apoi învățați să rămâneți liberi datorii.

Pași

Partea 1 din 3:
Formând un plan
  1. Imagine intitulată Fiți datoria Free Pasul 1
1. Evaluați-vă problemele. Dacă sunteți în datorii, nu vă puteți permite să fiți un struț. Nu vă îngropați capul în nisip și renunțați. Imediat, chiar acum, trebuie să-ți dai seama cât de mulți bani îți datorezi, astfel încât să poți forma un plan de ieșire din gaură și să faci viața ta. Obțineți realiste și criză unele numere.
  • În general, datorii privind cardurile de credit, plățile auto, creditele ipotecare și studenților reprezintă majoritatea datoriei restante pe care majoritatea oamenilor le luptă. Adăugați aceste datorii și orice alte tipuri de datorii pe care le-ați suportat. Obțineți un număr pe masă și faceți față.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 2
    2. Prioritizați datoriile cu cel mai înalt grad de interes. Odată ce ați primit datele brute, este important să arătați puțin mai aproape. Care împrumuturi au cel mai mare procent de interes?
  • O parte din motivul datoria este atât de greu pentru a ieși din este că devine mai mare în timp. Dacă nu plătiți rapid, ajungeți să plătiți mult mai mult pe termen lung, făcând foarte greu să ieșiți din dedesubt.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 3
    3. Veniți cu un plan pentru a vă plăti datoriile. Examinați-vă bine finanțele, crunchează numerele și vedeți ce metodă de efectuare a plăților va fi cea mai eficientă pentru situația dvs.
  • Lucrați la plata datoriei cu cel mai mare interes, în timp ce efectuați plăți minime pe orice altceva. Acest lucru este numit uneori "Ladrandă" Datoria dvs. și îi ajută pe debitor să se simtă mai activ în controlul datoriei.
  • Dacă ratele dobânzilor sunt similare pentru datoriile dvs., plătiți mai întâi cel cu cel mai mic echilibru. Acest lucru este numit uneori "Scări inverse," care vă permite să vă vedeți mai repede progresul și vă va face să vă simțiți bine după ce fiecare datorie mai mică este plătită.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free Pasul 4
    4
    Discutați cu un consilier financiar despre consolidarea datoriei. Nu trebuie să mergi singur în legătură cu asta. Documentele de împrumut sunt numeroase complexe - este frustrant să încerci să treci prin IT solo, dar să găsească un consilier financiar pe care îl puteți încrede și să discutați despre consolidarea împrumuturilor într-o plată unică mai ușor de gestionat, pentru a facilita plătiți datoria.
  • De asemenea, poate fi posibilă scăderea ratei dobânzii la anumite împrumuturi sau pentru a stabili o amânare pentru o perioadă scurtă de timp. În unele situații, este posibil să aveți în măsură să amânați plata pentru o anumită perioadă de timp, în timpul căreia nu veți dobândi interesul. În acest timp, puteți plăti agresiv împrumutul în timp ce nu primește nici un avantaj serios.
  • Partea 2 din 3:
    Plata datoriilor
    1. Imagine intitulată Be Datoria Free Pasul 5
    1
    Creați un buget strict. A face matematica necesară pentru a trăi în interiorul mijloacelor dvs. nu este la fel de complicată ca și cum ar părea. Aici merge: adăugați ceea ce faceți în fiecare lună, apoi adăugați cheltuielile necesare în fiecare lună. Cheltuielile dvs. necesare includ alimente, chirii sau plăți ipotecare, facturi și plăți substanțiale privind împrumuturile cele mai esențiale.
    • Echilibrul suma de bani care intră în fiecare categorie a cheltuielilor dvs. necesare pentru a încerca să obțineți cât mai mult posibil veniturile dvs. în categoria de plată a împrumuturilor, astfel încât să puteți plăti împrumuturile mai repede. Stick la această lună bugetară și lună.
    • Dacă fondurile de ieșire sunt mai mult decât fondurile primite, aveți ceva de făcut. Evident, trebuie să tăiați niște cheltuieli, fie să faceți mai mulți bani. În unele situații puteți face ambele. Considera Obținerea unui al doilea loc de muncă, luând ore suplimentare și responsabilități suplimentare la locul de muncă, și costurile de tăiere oriunde le puteți găsi.
  • Imagine intitulată Be Datoria Free Pasul 6
    2
    Reduceți costurile oriunde puteți. Învățând să vă reduceți costurile necesare cât mai mult posibil și să întindeți fiecare dolar vă va ajuta să dedicați mai mulți bani pentru a vă plăti împrumuturile și ieșiți din datorii cât mai repede posibil.
  • Cook mese de salvare a dolarului. Nu mai merge să mănânce și să înceapă să cumperi ingrediente ieftine în vrac și să învețe să gătească mese mari care vă vor ajuta să vă hrăniți familiei la ieftine. Restaurantele fast-food truc pentru a gândi că este ieftin, dar o oală de legume, orez și fasole merge mult mai departe mult mai sănătoasă decât un cheeseburger.
  • Tăiați cheltuielile de divertisment inesentiale. Sunt abonamentele de cablu și netflix cu adevărat necesare atunci când locuiți într-un oraș cu o bibliotecă publică? Chiar trebuie să lovești restaurantul, clubul sau locul de muzică? Găsiți modalități de a vă distra pentru ieftine.
  • Imagine intitulată BE Datoria Free Pasul 7
    3. Plătiți-vă datoriile ori de câte ori sunteți spălat. A făcut un pic suplimentar pe salariul dvs. săptămâna aceasta? Ai putea sufla totul într-o noapte sau o poți pune spre împrumuturile tale. A primit un bonus pentru vacanța de iarnă? Ați putea cumpăra o grămadă de cadouri sau ați putea să o puneți spre împrumuturile dvs. Dacă doriți să fiți liberi datorii, trebuie să fii strict cu tine însuți. Nu există cheltuieli suplimentare până când nu sunteți complet datorie și puteți plăti pentru lucruri fără a reveni în datorii. Să se angajeze să ajungă acolo și să muncească din greu până când ești acolo.
  • Imagine intitulată Fiți datoria Free Pasul 8
    4. Salvați tot ce nu cheltuiți. Dacă ați bugetat în mod corespunzător și aveți niște bani rămași la sfârșitul lunii, salvați-o. Este important să aveți bani salvați pentru incidente, urgențe și alte cheltuieli care vă pot scufunda chiar înapoi în datorie. Având un fond de urgență este absolut esențial pentru evitarea datoriei și a datoriei libere.
  • Veniți cu un obiectiv de economii. Chiar dacă sunt doar câteva sute de dolari, mergând la pașii necesari pentru a economisi bani în loc să-l petreacă și să vă urmărească contul de economii, cresc poate fi o experiență extrem de satisfăcătoare pentru unii oameni. Face economisirea mai dependentă decât cheltuielile.
  • Imaginea intitulată BE Datoria Free Pasul 9
    5
    Dacă aveți dreptul la o rambursare a taxelor, cheltuiți-o cu înțelepciune. Pentru mulți oameni, sezonul de impozitare este ceva de teamă. Pentru unii, este de fapt o oportunitate de a relua puțini bani sub forma unei rambursări fiscale. Cei eligibili pentru beneficii precum creditul de impozitare a veniturilor (EITC), ar putea obține o rambursare la fel de mult ca 6.000 de dolari dacă susțin o familie de trei sau mai mulți copii. Imaginați-vă cât de multă datorie ați putea plăti cu rambursarea dvs. fiscală. Nu vă așteptați la o scădere uriașă în timpul sezonului de impozitare, dar nu fiți nepregătiți să o folosiți cu înțelepciune dacă va veni.
  • Partea 3 din 3:
    Starea datoriei gratuite
    1. Imagine intitulată BE Datoria Free Pasul 10
    1. Se angajează la o schimbare a comportamentului. Dacă doriți să fiți liberi datorii, trebuie să înghețați toate cheltuielile dvs. inesențiale și să evitați să cumpărați lucruri pe care nu vă puteți permite. Dacă nu puteți plăti pentru ceva în numerar, astăzi, nu aveți nevoie de ea. Să se angajeze în proces și călătoria rămasă fără datorii și bucurați-vă de libertatea pe care o aduce.
    • Fiind fără datorii nu înseamnă să trăiești ca un nenorocit. Dacă doriți să petreceți puțin în vacanță, sau să vă bucurați puțin de fiecare dată și apoi, vă simțiți liber să mergeți pentru el. Doar asigurați-vă că aceste cheltuieli de distracție provin din venitul lunar care este în exces, nu sunt acuzați de conturile care sunt deja umflate dincolo de capacitate.
  • Imagine intitulată Be Datoria Free Pasul 11
    2. Păstrați salvarea. Fiecare salariu, a pus deoparte niște bani pentru facturi, mâncare și alte necesități necesare de a trăi, și niște bani deoparte pentru a salva. De asemenea, puneți deoparte un pic bani pentru ne-necesități. Este important să puteți cumpăra lucruri pe care le doriți fără a intra în datorii. Continuați să economisiți bani și să plătiți facturile pentru a vă putea plăti datoriile.
  • Imagine intitulată Be Datoria Free Pasul 12
    3. Fii fericit să trăiești în mijloacele tale. Pentru mulți oameni, datoria se întâmplă deoarece credem că merităm o anumită calitate a vieții. De ce nu merităm mașinile scumpe, bijuteriile fine și vacanțele fanteziste pe care alte persoane le pot permite? Acest tip de gândire este modul în care oamenii se scufundă în datorii grele pe care le luptă pe toată viața lor să plătească. Aflați cum să fiți fericiți în mijloacele dvs. și să vă bucurați de fiecare dolar pe care îl salvați, în fiecare zi pe care le petreceți de sub boot-ul banilor altcuiva. Fii liber.
  • Imagine intitulată Fii datoria Free pas 13
    4. Fii sănătos. Datoriile medicale se scufundă rapid oamenii din punct de vedere financiar în probleme financiare. Trebuie să mâncați bine, să vă exercitați și să mențineți sănătatea dentară adecvată pentru a evita cheltuielile costisitoare și neașteptate care vin ca urmare a sperietoarelor de sănătate. O singură călătorie la spital poate falimenta oamenii care nu se pregătesc pentru asta. Nu fi unul dintre ei.
  • Dacă sunteți neasigurat, asigurați-vă că obțineți o asigurare de sănătate la prețuri accesibile cât mai repede posibil. Discutați cu angajatorul dvs. despre opțiunile de asigurare sau opțiunile naționale de cercetare pe piață. Este foarte important să aveți o asigurare de sănătate atunci când aveți nevoie de un mic ajutor.
  • Imagine intitulată BE Datoria Free Pasul 14
    5
    Construiți creditul. Când ați primit datoriile dvs., distracția poate începe. Credirea creditului și lucrul în felul într-un scor bun de credit vor avea acele carduri de credit și cheltuieli care lucrează în avantajul dvs. Când vă puteți permite să cumpărați ceva direct, plătiți-l cu credit și apoi plătiți-l imediat pentru a ajuta la construirea creditului care ar fi putut suferi sub greutatea împrumuturilor dvs. Ia măsuri pentru a vă face munca de credit pentru dvs.
  • sfaturi

    Evitați utilizarea cardurilor de credit! Serios! Cea mai ușoară modalitate de a evita datoria nu este niciodată, nu percepe nimic pe un card de credit. Dacă vă gândiți absolut că aveți nevoie de un card de credit (la "Ajutor" Obțineți un scor bun de credit) Utilizați cardul de credit numai pentru achizițiile pe care le puteți plăti în momentul în care utilizați cardul de credit. Plătiți complet factura de card de credit când se datorează. Nu lăsați nimic pentru a acumula dobânda și, cu siguranță, nu întârzieți taxele de întârziere, acestea sunt doar cheltuieli suplimentare. În acest fel veți câștiga un scor bun de credit fără a lua mai multă datorie.
  • Petreceți cât mai puțini bani posibil.
  • Utilizați cupoane și stocuri pe alimentele cu bază atunci când sunteți în vânzare (Bogo), păstrând în același timp costurile de bacanie în buget.
  • Faceți unele planificări bugetare. Planificați cum vă veți petrece salariul
  • Să ia un hobby care nu implică cheltuieli de bani.
  • Mănâncă acasă.Vă va economisi o mulțime de bani și veți fi mai sănătoși.
  • Economisiți bani, câștigați un venit suplimentar și încercați să nu cheltuiți mai mult decât câștigați. Aceste moduri vor duce la scăparea mai rapidă a datoriilor.
  • Utilizați site-urile web locale care sunt pentru orașul, comunitatea sau școala dvs., unde oamenii pot cumpăra / vinde / swap materiale școlare, echipamente sportive, bunuri de uz casnic și aproape orice altceva pentru a economisi bani pe elementele pe care le veți folosi doar pentru o vreme sau că dvs. Copiii vor depăși repede.
  • Încercați să salvați bani de gaz prin mers pe jos, ciclism, skateboarding, oriunde aveți nevoie.
  • Avertizări

    Evitați capcanele materialiste. Nimănui nu-i pasă de ceea ce dețineți și dacă o fac, sunt nesiguri. Dacă doriți să aveți lucruri frumoase, asigurați-vă că sunt pentru confort și puteți plăti bani pentru ei.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar