Cum se creează un buget de lucru

Bugetarea este o modalitate excelentă de a vedea unde banii dvs. merg în fiecare lună. În plus, vă permite, de asemenea, să reluați cheltuielile dvs. dacă vă depășiți venitul. Un buget bun restricționează cheltuielile la o sumă mai mică decât venitul dvs. total. Deci, indiferent dacă încercați să ieșiți din datorii, economisiți o achiziție mare sau doar pentru a avea o mai bună înțelegere a finanțelor dvs. personale, crearea unui buget de lucru este calea de plecare. Urmăriți bugetul utilizând o foaie de hârtie sau o foaie de calcul sau printr-o aplicație bugetară.

Pași

Metoda 1 din 3:
Crearea propriei foi de buget de bugetare
  1. Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 1
1. Utilizați o foaie de lucru bugetară pre-realizată pentru o opțiune ușoară. Dacă preferați să nu adăugați funcții la propriile dvs. foi de calcul, încercați să utilizați una dintre numeroasele foi de lucru bugetare pre-construite online. Lista de foi de lucru Tipuri de cheltuieli lunare fixe și variabile și mulți conțin deja funcții de adăugare și scădere pentru a vă calcula bugetul pentru dvs.
  • Foile de lucru online pre-realizate pot fi, de asemenea, personalizate pentru studenți sau profesioniști care desfășoară activități independente.
  • Puteți accesa o serie de foi de lucru gratuite de buget online la: https: // mentă.com / bugetare-3 / lunar-buget-șablon-track-your-chelnding-by-lună.
  • Verificați mai multe exemple gratuite online la: https: // Smartsheet.Com / top-Excel-buget-șabloane.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 11
    2. Urmăriți-vă bugetul cu o foaie de calcul pentru o alternativă tehnologică. O foaie de calcul are avantajul suplimentar de a fi capabili să vă atingă veniturile lunare și cheltuielile. Numele rândurilor pentru diferite tipuri de cheltuieli fixe și variabile. Cand Configurarea foametei dvs. bugetare, Utilizați funcțiile "Sum" și "Scaderea" pentru a vă adăuga cheltuielile totale și scăderea acestora din venitul dvs. net.
  • Dacă vă place, defalcați subcategorii în zonele de cheltuieli precum "alimente" sau "divertisment."De exemplu, ați putea avea" restaurante "," Bars "," Take-out "sau" Filme "," Concerte "și" Teatru."
  • Sau, ați putea folosi mai multe foi de calcul în fiecare lună. De exemplu, 1 ar putea fi doar pentru cheltuieli fixe, altul pentru cheltuieli variabile și o treime pentru diferitele surse de venit.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 10
    3. Urmăriți bugetul pe o foaie de hârtie pentru o opțiune simplă. Scrieți "venitul net total" în partea de sus, urmat de suma. Apoi, utilizați un rând separat pentru a vă urmări cheltuielile. Scrieți "fix" și "variabil" în partea stângă a paginii și completați diferitele subcategorii: "Închiriere", "Alimente", "Auto", "Divertisment", "Medical", etc. După cum trece luna, înregistrați-vă cheltuielile în fiecare categorie.
  • La sfârșitul lunii, adăugați cheltuielile și confirmați că sunt mai mici decât venitul total.
  • Metoda 2 din 3:
    Folosind o aplicație bugetară
    1. Imaginea intitulată Crearea unui buget de lucru Pasul 13
    1. Monitorizați bugetul printr-o aplicație dacă preferați să lucrați online. Dacă sunteți pe computer sau pe telefon oricum, puteți prefera să vă ocupați de bugetul online. Aplicațiile vă vor permite să introduceți cheltuielile și veniturile lunare și pot calcula dacă locuiți sau nu în ceea ce privește mijloacele dvs. Aplicațiile bugetare utile disponibile pentru iPhone și Android includ:
    • Monetărie și Acorn
    • PocketGuard
    • Prism
    • Ai nevoie de un buget
  • Imaginea intitulată Crearea unui buget de lucru Pasul 14
    2. Efectuați ajustări lunare pentru a vă menține bugetul pe drumul cel bun. Pentru a menține un buget echilibrat, venitul dvs. trebuie să fie mai mare sau egal cu cheltuielile dvs. Cu toate acestea, aceste sume pot fluctua: Puteți obține o creștere la locul de muncă, plățile lunare de chirie pot crește sau vă puteți găsi mai des la teatrul de film. Faceți stocul bugetului dvs. lunar prin calcularea cheltuielilor totale și a veniturilor prin intermediul aplicației bugetare.
  • Dacă constatați că cheltuielile dvs. lunare s-au schimbat, iar cheltuielile dvs. sunt acum mai mari decât venitul dvs., reduceți cheltuielile variabile pentru a echilibra bugetul.
  • Odată ce începeți să trăiți în mijloacele dvs., este timpul să planificați un obiectiv financiar, cum ar fi economisirea unei mașini noi. Sau, ați putea pune banii pentru a lucra Investiția în stocuri și obligațiuni.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 8
    3. Anulați încă 20% din venitul dvs. lunar pentru economii. Dacă nu lăsați deoparte bani, veți trăi întotdeauna din salariul la Paycheck. Dacă vă ajută, vă puteți gândi la economiile dvs. ca un alt tip de cheltuieli fixe. O modalitate ușoară de a vă asigura că 20% din venitul dvs. este rezervat pentru economii este de a automatiza transferul. Utilizați aplicația dvs. pentru a configura un transfer automat în fiecare lună într-un cont de economii separate.
  • De exemplu, dacă aveți un venit net total de 2.000 de dolari pe lună, alocați 400 de dolari pentru economii
  • Fondul dvs. de economii vă va ajuta să vă pregătiți pentru ceva neașteptat, care ar putea veni, ca o factură medicală sau un bilet de parcare.
  • Pentru o modalitate ușoară de a vă ajuta să crească economiile, să aveți o anumită sumă transferată în economii din fiecare salariu pe care îl obțineți. Puteți începe foarte mici, apoi măriți suma pe care o salvați treptat.
  • Imaginea intitulată Crearea unui buget de lucru Pasul 9
    4. Activați datoriile restante prin efectuarea plăților lunare. Aceasta este o parte necesară a bugetului dvs. dacă aveți împrumuturi studențești, datorie de carduri de credit sau împrumuturi de la cumpărarea unei case sau a unei mașini. Utilizați aplicația dvs. pentru a pune deoparte un procent din venitul dvs. net lunar, 10% - pentru a merge la rambursarea datoriilor. Asigurați-vă că această sumă este suficientă pentru a reduce cantitatea principală a datoriei dvs., deci nu plătiți doar interesul.
  • În timp ce unele tipuri de rambursare a datoriilor-e.G., împrumuturile auto sau o ipotecă - vor cădea sub cheltuielile fixe, alte tipuri nu pot. De exemplu, mulți oameni își amâne plățile cu cărțile de credit de luni de zile la finalul și rafturile sancțiunilor financiare.
  • Dacă nu reușiți să renunțați deoparte pentru economii și rambursarea datoriilor, concentrați-vă la plata datoriilor. Dacă este necesar, ați putea folosi întregul lunar de 20% pe care l-ați lăsa deoparte pentru economii pentru a vă plăti datoriile.
  • Metoda 3 din 3:
    Modificarea bugetului dvs. după cum este necesar
    1. Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 1
    1. Calculați cât de mulți bani câștigi după impozite într-o lună tipică. Uită-te la declarațiile bancare pentru a afla cât de mulți bani aduceți acasă în fiecare lună. Această sumă este venitul dvs. net după impozite și alte deduceri. Scopul bugetului dvs. este de a vă restrânge cheltuielile la mai puțin decât această sumă de dolar.
    • Venitul poate include mai mult decât salariul dvs. De asemenea, includeți veniturile din surse cum ar fi sfaturi, burse, drepturi juridice cum ar fi sprijinul copiilor, pensia, cadouri de numerar, subvenții guvernamentale și orice alți bani care intră în portofel sau în contul bancar.
    • Dacă sunteți angajat pe cont propriu și depuneți-vă propriile taxe trimestriale, rețineți că plata dvs. de locuință la sfârșitul lunii nu este adevăratul dvs. venit net. Va trebui să calculați venitul mediu lunar după ce taxele trimestriale au fost scăzute.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 2
    2. Calculați cheltuielile fixe pentru a vedea ce trebuie să plătiți în fiecare lună. Cheltuielile fixe sunt cheltuieli care rămân relativ stabile de la o lună la alta. Acestea vor include elemente cum ar fi chiria, alimentele, plata ipotecară, plata mașinilor, plățile de împrumut, utilitățile și asigurarea. Pentru a calcula cheltuielile, salvați toate încasările dvs. timp de o lună. La sfârșitul lunii, adăugați toate plățile efectuate pe elementele fixe și necesare.
  • Cheltuielile fixe, prin definiție, trebuie îndeplinite în fiecare lună. Cu alte cuvinte, plățile și sumele sunt negociabile.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 3
    3. Adăugați cheltuielile variabile pentru a găsi ce cheltuieli pot fi tăiate. Cheltuieli variabile sunt elemente care fluctuează de la o lună la alta, cum ar fi costurile asociate cu mese, divertisment, îmbrăcăminte, alcool, produse de îngrijire personală și vacanțe. Adăugați cheltuieli variabile prin analizarea facturii dvs. de card de credit lunar. Ei vor fi în categorii cum ar fi divertisment, haine sau restaurante.
  • Spre deosebire de cheltuielile fixe, cheltuielile variabile pot fluctua de la o lună la lună și sunt, în general, neesențiali. Acesta va fi primul loc pentru a face tăieturi dacă cheltuiți dincolo de mijloacele dvs.
  • Veți avea mai multe șanse să rămâneți la un buget dacă îl bazați în jurul valorii de ceea ce cheltuiți de fapt. De exemplu, dacă doriți să ieșiți să mâncați foarte mult, dar nu includeți bani în bugetul dvs. pentru mese, probabil că veți ajunge să trageți acele bani de undeva altundeva.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 4
    4. Calculați cheltuielile lunare totale în cadrul fiecărei subcategorii bugetului. Bugetul dvs. ar trebui să fie aranjat în cadrul cheltuielilor "fixe" și "variabile", iar fiecare dintre cele două categorii principale ar trebui să conțină mai multe subcategorii. Exprimarea bugetului în aceste categorii vă poate ajuta să vă dați seama ce ați putea cheltui prea mult de la o lună la lună.
  • De exemplu, subcategorii includ chirie, utilități, alimente, divertisment și haine. Pentru a vă afla cheltuielile lunare totale, treceți prin declarații bancare lunare sau facturi de card de credit detaliate și calculați totalul în fiecare dintre aceste categorii.
  • Să luăm "Auto" ca un exemplu și să spunem că în fiecare lună aveți o plată de mașini de 300 $ și o factură de asigurare de 100 de dolari. În plus, în fiecare lună petreceți o medie de 250 de dolari pe combustibil, 50 de dolari pe întreținere și 10 dolari pe taxe și taxe, cum ar fi înregistrarea. Deci, în categoria "Auto", bugetul dvs. total pentru luna ar trebui să fie de cel puțin 710 USD pe lună.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 5
    5. Adăugați toate cheltuielile lunare în toate categoriile. Acest lucru ar trebui să vă prezinte cheltuielile lunare totale, ceea ce reprezintă suma de bani care iese din contul dvs. bancar în fiecare lună. Comparați această figură la venitul total net. Dacă cheltuielile totale depășesc venitul total, va trebui să începeți efectuarea de tăieturi.
  • De exemplu, spuneți că faceți 2 000 de dolari lunar. Spuneți că, atunci când adăugați cheltuielile totale (fixe și variabile), acestea ajung la 2.700 $. Acest lucru vă spune că va trebui să reduceți cel puțin 700 de dolari din bugetul dvs. lunar.
  • Este foarte important să știți ce intră și scoateți din cheltuielile lunare, așa că încercați să urmăriți tot ceea ce cheltuiți pentru o lună întreagă. Apoi, încercați să determinați dacă banii cheltuiți într-adevăr reflectă valorile dvs.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 6
    6. Tăiați cheltuielile la restaurantul și achizițiile de divertisment. Cheltuielile legate de agrement vă pot ajuta să vă distrați și să socializați, dar ele pot fi, de asemenea, o scurgere mare a bugetului dvs. Încercați să tăiați suma pe care o consumați în jumătate sau tăiați suma cheltuită pe alcool în jumătate. În acest fel, veți avea bani rămași pentru a cheltui pe cheltuieli fixe, cum ar fi chirie și utilități.
  • De exemplu, spuneți că vă dați seama că cheltuiți 200 de dolari pe lună pe mâncarea în restaurante și calculați că sunteți 100 de dolari în fiecare lună. Cea mai eficientă soluție ar fi să cheltuiți 100 de dolari mai puțin pe restaurante. Deci, ar trebui să vă limitați cheltuielile totale de restaurante la 100 $ lunar.
  • Dacă aveți probleme financiare, prioritizați curentul de ședere pe facturile dvs. Încercați să ajungeți la companiile dvs. de utilități sau alți titulari de tipăriți pentru a solicita orice asistență care poate fi disponibilă.
  • Imaginea intitulată Creați un buget de lucru Pasul 7
    7. Petreceți mai puțin pe călătorie și îngrijire personală dacă bugetul dvs. este încă tensionat. Tăierea din aceste categorii - care include îmbrăcăminte - poate fi dificilă, în funcție de stilul tău de viață. Dar, puteți tăia puțin câte puțin dacă este mai ușor. Apoi, utilizați banii pe care îi salvați pentru a plăti unele dintre cheltuielile dvs. fixe, cum ar fi chiria sau ipoteca de acasă.
  • De exemplu, dacă sunteți obișnuiți să luați 2 vacanțe familiale în fiecare an, dar nu vă puteți plăti în prezent ipoteca, anulați o vacanță și să vă plătiți ipoteca.
  • Ajutor pentru bugetare

    Listă de exemple de cheltuieli

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de buget cu venituri mici

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de buget cu venituri ridicate

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de buget de familie

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de buget club

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Sfaturi și trucuri bugetare

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    sfaturi

    În primele câteva luni și când trece timpul, veți găsi că bugetul dvs. original are unele defecte. Asta e ok! Nu vă faceți griji pentru asta - adaptați doar la situație și faceți revizuiri pe măsură ce obțineți o imagine mai clară a cheltuielilor dvs. La urma urmei, practica face perfect!
  • Dacă venitul dvs. este același cu cheltuielile dvs. sau, mai bine, mai mult, mai mare decât cheltuielile dvs., ați elaborat un buget de lucru complet funcțional. Deși ar putea fi tentant să cheltuiți orice fonduri "extra" pe care le aveți, următorul pas ar trebui să fie să vă asigurați că vă puneți fondurile rămase pentru a lucra pentru dvs. Nu există nici un fel de "bani de rezervă", mai ales dacă aveți obiective de economii de datorii sau nerealizate. În loc să adăugați excedentul la bugetul "distractiv", utilizați-l pentru a adăuga suplimentar la economii sau deschideți un CD.
  • Dacă aveți probleme cu echilibrarea bugetului dvs., încercați să reduceți obiceiurile cum ar fi fumatul, băuturile și mesele frecvente, cumpărăturile sau divertismentul. Acestea sunt toate greutățile foarte grele din bugetul dvs. și veți observa o mare diferență în soldurile dvs. doar lăsându-le să meargă!
  • Nu încercați să începeți un nou buget pentru prima lună după un eveniment din viața voastră, unde banii au fost cheltuiți sau salvați în mod semnificativ, cum ar fi o vacanță, o nuntă, o mișcare sau o ședere neașteptată în spital. Așteptați până când finanțele dvs. s-au stabilit și au fost pentru cel puțin 3-6 luni înainte de a începe proaspete.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar