Cum de a construi un credit bun

Un scor bun de credit nu este doar un număr pe o bucată de hârtie - este cheia dvs. pentru noi oportunități în viitor, cum ar fi locuințe noi, rate de asigurare bune și multe altele. Nu vă puteți stimula scorul de credit peste noapte, dar există o mulțime de moduri ușoare pe care le puteți construi un credit bun în timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Gestionarea plăților și achizițiilor
  1. Imagine intitulată Construiți un bun credit 1
1. Plătiți facturile de card de credit la timp. Plătiți întotdeauna facturile de gospodărie sau de card de credit, de îndată ce le primiți, ceea ce vă face să arătați responsabili și stabili din punct de vedere financiar. Încercați să vă prindeți pe orice plăți târzii cât mai curând posibil.
  • Vedeți dacă puteți seta plăți automate cu compania dvs. de carduri de credit și / sau banca. În acest fel, nu veți risca să uitați de plățile dvs., care renunță la scorul dvs. de credit.
  • Chiar și 1 plata cu întârziere vă poate reduce scorul de credit cu 50-100 de puncte.
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit Pasul 2
    2. Plătiți mai mult decât suma minimă datorată pe facturile de card de credit. Rămâneți în partea de sus a facturilor de card de credit și încercați să le plătiți în întregime ori de câte ori puteți. Nu vă bazați pe "minime" sau pe cea mai mică plată posibilă, pentru a vă plăti datoriile. Dacă plătiți doar minime, veți construi o mulțime de interes, ceea ce vă va face datoria chiar mai greu să plătească pe termen lung.
  • Este în regulă dacă plătiți cu minime o dată într-o perioadă de timp - doar nu obțineți obiceiul de a plăti minim în fiecare lună!
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit 3
    3. Faceți achiziții în cadrul bugetului dvs., astfel încât să nu vă suprasolicitați creditul. Nu cheltuiți bani pe achiziții ridicol de mari, cum ar fi o vacanță tropicală. În schimb, faceți achiziții mici și ușoare pe care le puteți plăti într-o perioadă scurtă de timp. Odată ce aveți un credit bun, puteți începe să faceți cumpărături mai mari, cum ar fi o mașină sau o casă.
  • Dacă locuiți dincolo de mijloacele dvs., scorul dvs. de credit va reflecta acest lucru.
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit Pasul 4
    4. Petreceți mai puțin de 10% din limita dvs. totală de credit. Poate fi tentant să vă împrăștiați pe o achiziție mare, dar nu va fi la fel de distractivă să plătiți costul enorm al companiei dvs. de carduri de credit. Veți arăta mult mai fiabil și veți avea un scor de credit mult mai bun dacă vă limitați să utilizați mai mult de 10% din limita dvs. de credit totală dintr-o dată.
  • Unii oameni recomandă cheltuieli mai mici de 30% din limita dvs. de credit, dar studiile au arătat că persoanele cu scoruri de credit mai mari se utilizează în medie aproximativ 7% din limita de credit totală.
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit Pasul 5
    5. Verificați raportul dvs. de credit anual pentru orice modificări sau erori. Uită-te la raportul dvs. de credit pentru a vedea dacă conturile, balanțele și alte informații financiare sunt corecte. Dacă găsiți vreun inexactitate, trimiteți o scrisoare companiei dvs. de raportare de credit pentru a deschide o dispută oficială.
  • Un raport de credit discută informațiile dvs. de credit, dar nu scorul dvs. de credit. Poti Verificați scorul dvs. de credit cu un Birou de Credit, un consilier non-profit sau un serviciu terț.
  • Metoda 2 din 3:
    Stimularea credibilității
    1. Imagine intitulată Construiți un credit bun Pasul 6
    1. Conturi de verificare și economii deschise cu banca dvs. Cheia pentru construirea unui credit bun este în căutarea fiabilă de creditorii dvs. Aceste conturi nu vor apărea direct în scorul dvs. FICO sau în rapoartele oficiale de credit, dar unii creditori preferă să verifice informațiile bancare ale oamenilor. Cu verificarea și salvarea conturilor, puteți dovedi că sunteți stabil din punct de vedere financiar și știți cum să vă gestionați banii.
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit Pasul 7
    2. Obțineți un împrumut și plătiți-o înapoi în termen de 1-2 ani. Credeți sau nu, împrumuturile sunt o modalitate excelentă de a dovedi că sunteți responsabil financiar. Scoateți un mic împrumut și lucrați pentru ao plăti repede, ceea ce vă face să arătați fiabil. Verificați dublu cu banca dvs. pentru a vă asigura că împrumutul va apărea pe scorul dvs. de credit - unele împrumuturi nu sunt incluse în raportul dvs. de credit, care nu vă va ajuta să construiți un credit bun.
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit Pasul 8
    3. Țineți-vă pe un loc de muncă pentru o perioadă lungă de timp, astfel încât să arătați din punct de vedere financiar stabil. Stick cu munca ta de mai mulți ani, chiar dacă nu ești încântat de asta. Dacă comutați prea des Lucrări, nu veți arăta prea bine din punct de vedere financiar. Creditorii doresc să știe că veți putea să vă faceți plățile la timp și că veți plăti creditele dvs. în mod fiabil.
  • Dacă apar fiabile, aceștia pot fi dispuși să ierte un scor puțin mai puțin decât ideal.
  • Imagine intitulată Construiți un bun credit Pasul 9
    4. Mențineți o adresă de domiciliu consistentă în loc să vă deplasați în jur. Agențiile de credit utilizează adresa dvs. pentru a vă ajuta să păstrați filele pe dvs. Dacă schimbați în mod constant adresele, creditorii vor avea probleme cu verificarea identității dvs. și vă conectează informațiile despre credit. Acest lucru poate duce la discrepanțe în raportul dvs. de credit, care este o mare durere de rezolvat.
  • Dacă vă schimbați adresa, apelați la bancă sau agenția de creditare pentru a le informa despre schimbare.
  • Imagine intitulată Construiți un credit bun Pasul 10
    5. Utilizați un serviciu de raportare a chiriei pentru a vă stimula scorul de credit. Contactați un grup cum ar fi RentTrack sau închiriere Kharma, care va transfera istoricul plății facturii în raportul dvs. de credit. Acest lucru poate contribui la creșterea scorului dvs. de credit și vă poate face să arătați fiabil pentru viitorii creditori.
  • Nu toate scorurile de credit vor factura în aceste plăți suplimentare, dar unele ar putea.
  • Programe precum Experian Boost facilitează conectarea facturilor lunare la scorul dvs. de credit. Puteți chiar să vă măriți creditul plătindu-vă la contul dvs. Netflix la timp!
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea cardurilor de credit
    1. Imagine intitulată Construiți un bun de credit Pasul 11
    1. Cereți să fiți un utilizator autorizat pe cardul de credit al altcuiva. Un utilizator autorizat este un termen fantezist pentru a fi deținător de card în contul cuiva. Adresați-vă unui partener, relativ sau unui prieten apropiat cu un credit bun dacă puteți deveni un utilizator autorizat în contul lor. În acest fel, creditorii vă vor asocia cu bunul credit în cont.
    • Cel mai bine este să deveniți un utilizator autorizat pe un cont cu un credit bun sau excelent (undeva între 670 și 850).
    • De asemenea, puteți să vă înscrieți pentru un cont comun cu cineva care are un credit mai stabilit.
  • Imagine intitulată Construirea unui credit bun Pasul 12
    2. Aplicați pentru un card de credit securizat dacă nu ați utilizat niciodată un card de credit înainte. Oferiți companiei dvs. de credit o anumită sumă de numerar - acest lucru va acționa ca limită de credit pentru cartea dvs. securizată. Practicați obiceiurile de cheltuieli responsabile cu cartea dvs. securizată și platiți-vă toate împrumuturile la timp. Acest lucru vă ajută să vă construiți creditul și este o piatră mare de pasaj pentru obținerea unui card neasigurat, care de obicei vine cu avantaje mai bune.
  • Odată ce închideți contul dvs. de card de credit securizat și actualizați la un card nesecurează, veți primi depozitul original de numerar înapoi.
  • Poate fi greu să-ți faci piciorul în ușă cu companii de credit mari, cum ar fi MasterCard sau Visa. În schimb, opriți-vă de magazinul local sau de benzină de benzină și să vedeți dacă au un program de card de credit.
  • Cardurile de credit securizate sunt, de asemenea, o opțiune bună dacă aveți credit rău, dar aveți nevoie de un nou card de credit pentru a începe reconstruirea acestuia.
  • Imagine intitulată Construirea unui bun credit Pasul 13
    3. Alegeți cardurile de credit care raportează Biroului de Credit Major. Doriți informațiile dvs. raportate majorilor companii de raportare de credit, cum ar fi transuniunea, experianul și echitafaxul. Aceștia sunt cei creditori sunt cel mai probabil să verifice, deci nu este minunat dacă cardul dvs. raportează numai unei companii mici.
  • Imagine intitulată Construiți un bun de credit Pasul 14
    4. Evitați aplicarea pentru mai multe carduri de credit simultan. Acest lucru poate părea riscant pentru posibilele creditori și poate aduce scorul dvs. de credit în jos. În schimb, aplicați pentru cardurile de credit unul câte unul, astfel încât să nu vă puneți scorul la risc.
  • Aplicațiile cardului de credit tind să se stabilească în raportul dvs. de credit, chiar dacă aplicațiile dvs. sunt aprobate.
  • De exemplu, este sigur să deschideți 10 carduri de credit noi pe parcursul a 5 ani, atâta timp cât nu solicitați-le la o dată.
  • sfaturi

    Urmăriți când vin toate facturile. Dacă ajung să meargă la o agenție de colectare, creditul dvs. va avea un mare succes.
  • Orice scor de credit de peste 670 este considerat bun.
  • Avertizări

    Nu închideți cardurile de credit decât dacă trebuie absolut. Închiderea unui cont scade cantitatea de credit pe care o utilizați, care, la rândul său, va scădea scorul dvs. de credit.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar