Cum să devii stabilă din punct de vedere financiar în șase luni

Fiind stabil din punct de vedere financiar, înseamnă că cheltuiți mai puțini bani decât câștigați, care poate fi o sarcină descurajantă. Deși a deveni stabilă din punct de vedere financiar, necesită răbdare și diligență, dacă lucrați la salvarea banilor, plata datoriei, și controlând cheltuielile pe parcursul a șase luni, puteți fi bine pe drumul dvs. spre stabilitatea financiară.

Pași

Partea 1 din 3:
Trăind în mijloacele dvs
  1. Imagine intitulată Buget Pasul 5
1
Creați un buget.Crearea unui buget implică o privire sinceră la modul în care vă cheltuiți banii în comparație cu cât de mult câștigați. Poate fi înfricoșător să totalți toate cheltuielile dvs. lunare și să evaluați datoria dvs. totală. Dar dacă obiectivul dvs. este de a vă gestiona cheltuielile lunare, astfel încât să puteți deveni stabil din punct de vedere financiar, atunci crearea unui buget realist este un prim pas important.
  • Faceți o listă cu toate facturile dvs., inclusiv ipoteca sau chiria, transportul, alimentele, suportul pentru copii.Includeți plățile datoriilor, cum ar fi împrumuturile studenților, cardurile de credit și plata mașinilor.
  • Aflați venitul dvs. lunar total.Includeți toate veniturile pe care le puteți utiliza pentru a vă plăti facturile în fiecare lună.Aceasta ar include salariile dvs., dividendele din stocuri, plățile de sprijin pentru copii, cadouri și moșteniri și despăgubiri amânate de la un plan de decontare sau de pensionare.
  • Dacă vi se plătește orare, urmăriți salariul timp de câteva săptămâni și calculați media.Acest lucru vă va oferi o cifră medie lunară pe care o puteți utiliza atunci când vă creați bugetul.
  • Scaderea cheltuielilor dvs. din venitul dvs.Acest lucru vă va spune dacă sunteți sau nu depășiți.Dacă cheltuiți mai mult decât câștigați, atunci trebuie să vă prioritizați cheltuielile.
  • A face un plan de reducere semnificativă a cheltuielilor. Reducerea cât de mult cheltuiți vă va lăsa cu mai mulți bani la sfârșitul lunii pe care o puteți utiliza pentru a ieși din datorii sau pentru a construi un fond de urgență.
  • Imagine intitulată Bugetul dvs. Pasul 11
    2. Salvați cheltuielile de transport.Potrivit AAA, costul anual de a deține și de a opera o mașină este de peste 8.000 de dolari pe an.Gaz, întreținere, plăți auto și asigurare contribuie la această cifră.Puneți niște bani înapoi în buzunar Vânzarea mașinii și utilizarea transportului public.Dacă aveți nevoie de o mașină pentru a ajunge undeva, utilizați un serviciu de tip Rideshare ca Uber.Dacă nu doriți să vindeți vehiculul dvs., reduceți cât de des îl conduceți prin carpooling.
  • Imagine intitulată Setați un termostat pas 1
    3
    Coborâți facturile de utilitate.Gospodăria medie cheltuiește aproximativ 2.200 de dolari pe an pe utilități.Cea mai mare parte a acestui lucru este la încălzire și răcire.Găsiți modalități de îmbunătățire a eficienței energetice a locuinței dvs. pentru a reduce costurile de utilitate.Înlocuiți becurile de lumină incandescentă cu becuri fluorescente mai eficiente (CFL) sau becuri emițătoare de lumină (LED).Instalați un termostat programabil pentru a reduce utilizarea încălzirii și răcirii atunci când nimeni nu este acasă. Deconectați toate dispozitivele dvs. atunci când nu le utilizați.Aerul sigilați casa dvs. și reduceți temperatura pe încălzitorul dvs. de apă caldă.
  • Imaginea intitulată trăiește într-un buget strâns Pasul 17
    4. Reduceți cheltuielile pentru divertisment.Mulți oameni văd acest lucru ca fiind primul loc evident pentru a începe tăierea cheltuielilor.Este ușor de tăiat costurile de divertisment fără a afecta negativ stilul tău de viață.Anulați calitatea de membru al sala de gimnastică și reduceți sau eliminați factura de cablu.Înlocuiți aceste forme de divertisment cu cele mai puțin costisitoare, cum ar fi rularea sau ciclismul în parc, împrumutând cărți și filme din bibliotecă și participarea la evenimente culturale comunitare.De asemenea, puteți să anulați abonamente de ziar și reviste și să citiți acele articole la bibliotecă.Eliminați alte servicii plătite, cum ar fi Hulu, Amazon Prime sau Netflix.
  • Imaginea intitulată hrăniți o familie într-un buget strâns Pasul 26
    5. Economisiți bani pe mâncare.Faceți un plan de masă și să vă gătiți mesele la domiciliu.Acest lucru vă va împiedica să vă luați la cină.De asemenea, puteți împacheta resturile pentru prânz a doua zi în loc să cumpărați prânzul la locul de muncă.Utilizați cupoane și cumpărați generic în loc de mărci de nume.Achiziționați obiecte non-perisabile în vrac pentru un preț unitar mai mic.Începeți-vă propria grădină pentru a vă oferi o aprovizionare constantă de legume proaspete.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 14
    6. Tăiați facturile de asigurare.Dacă sunteți sănătoși și nu aveți nevoie de vizite frecvente de medic, să vă schimbați asigurarea de sănătate la un plan deductibil ridicat.Magazin în jurul valorii de rate mai bune la proprietarii de case și asigurare auto.Uneori, acești doi vă pot economisi bani.Luați în considerare asigurarea de viață a termenului de viață.Este o opțiune mai puțin costisitoare decât o viață întreagă sau o asigurare universală de viață.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 9
    7. Construiți un tampon în contul dvs. de verificare.Salvați o pernă de bani care rămâne neatinsă în contul dvs. de verificare.Suma ar trebui să fie de 500 $ la 800 $ sau egală cu una până la două săptămâni din venitul dvs.Este acolo pentru a vă acoperi în cazul unei cheltuieli neașteptate.În acest fel, nu veți primi taxe de descoperit de cont sau trebuie să utilizați cartea dvs. de credit.
  • De exemplu, să presupunem că plata dvs. de chirie devine debitată în contul dvs. cu una sau două zile înainte ca salariul dvs. să fie depus.Având acel tampon înseamnă că contul dvs. nu va termina exagerat și nu veți fi încărcat nicio sursă sau taxe de verificare returnate.
  • Ar trebui să aveți acest tampon chiar dacă vă aflați în datoria cardului de credit.Păstrați dimensiunea tamponului dvs. doar la fel de mare ca este necesar.Canalizează toate alte venituri suplimentare pentru a plăti datoria.
  • Poate fi greu să salvați acel tampon dacă sunteți salariu de locuit la PayCheck.Dar puteți face acest lucru dacă vă tăiați cheltuielile sau găsiți o modalitate de a câștiga puțin bani în plus pe partea laterală.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 12
    8. Începe un fond de urgență.Acest lucru este diferit de un tampon din contul dvs. de verificare. Un fond de urgență este un cont separat care deține oriunde de la venituri de la trei la nouă luni.Aveți nevoie de acest lucru în caz de urgență majoră, cum ar fi o boală sau o vătămare, pierderea locului de muncă sau o reparație majoră la domiciliu sau de mașini.Fondul dvs. de urgență ar trebui să fie păstrat într-un cont de economii separate, unde câștigă interes.
  • Păstrați contul de urgență separat de contul dvs. de verificare, astfel încât nu sunteți tentat să îl utilizați.
  • Comparați ratele dobânzilor la diferite bănci.Banca dvs. locală poate oferi la fel de scăzută .25% dobândă pentru un cont de economii.Conturile de economii online oferă rate mult mai mari ale dobânzii, deoarece nu trebuie să plătească cheltuielile generale de menținere a unei locații fizice.
  • Partea 2 din 3:
    A scăpa de datorii proaste
    1. Imaginea intitulată Prioritizează datoriile Pasul 5
    1. Să înțeleagă ce datorie proastă este.Datoria proastă include carduri de credit, împrumuturi personale, împrumuturi auto sau orice alt împrumut pe care plătiți o rată a dobânzii mai mare de 6 ani.5%.Acesta este un fel de datorii pe care le conduceți, cheltuind mai mult decât câștigați.Odată ce ați salvat un tampon în contul dvs. de verificare, trebuie să fiți următoarea prioritate reducerea datoriei nepotrivite.
    • Planificați să plătiți mai întâi datoriile cu cele mai mari rate ale dobânzii.
    • O altă opțiune este să plătiți mai întâi datoriile cu cele mai mici solduri.În acest fel, realizați obiective de a plăti lucrurile mai devreme.
    • Împrumuturile studenților au de obicei rate scăzute ale dobânzii sub 6%.Cu excepția cazului în care ratele dobânzilor la împrumuturile dvs. de studenți sunt mai mari de 6%, nu este nevoie să plătiți mai devreme această datorie.Continuați să efectuați plățile minime și să vă redirecționați celelalte venituri în plata datoriei de interes superior sau în investiții cu o rată mai mare de rentabilitate.
    • Să fie conștienți de faptul că există modalități de a Obțineți împrumuturile pentru studenți iertați. Anumite locuri de muncă, cum ar fi cele din educație și servicii publice și programe precum Americorps, vă pot permite să aveți unele sau toate împrumuturile dvs. iertate. Trebuie să îndepliniți criterii specifice pentru a vă califica pentru iertarea creditelor.
    • Ipoteca dvs., dacă aveți una, nu este considerată datoria rea.
  • Imaginea intitulată Scapă de datoria dvs. de card de credit Pasul 6
    2. Calculați datoria dvs. proastă.Examinați declarațiile pentru toate cardurile dvs. de credit, împrumuturile personale, împrumuturile auto.În totalitate soldurile neplătite pe tot.Aceasta este suma totală a datoriilor pe care le datorați.
  • De exemplu, să presupunem că aveți un card de credit cu un echilibru de 5.000 $, un împrumut personal cu un echilibru de 7.000 $ și un împrumut de mașină cu un echilibru de 15.000 $.Datoria ta naturală este de 27.000 de dolari.
  • Imaginea intitulată hrăni o familie într-un buget strâns Pasul 14
    3. Determinați raportul datoriei la venit.Împărțiți datoria totală prin venitul total brut brut.Acest lucru vă oferă o idee despre cât de mult în datorii ați căzut.Raportul datoriei la venituri de peste 35% înseamnă că trebuie să vă concentrați asupra plății datoriei.
  • De exemplu, să presupunem că aveți 27.000 de dolari în datorii și câștigați 48.000 de dolari pe an.Raportul datoriei la venit este de 56% (27.000 $ / 48.000 = 56.25).
  • Imaginea intitulată Scapă de datoria dvs. de card de credit Pasul 5
    4. Schimbați-vă stilul de viață.Concentrați-vă pe schimbarea comportamentelor care ți-au dat datorii în primul rând.Recunoașterea acumulării prea multor datorii înseamnă că trăiți dincolo de mijloacele dvs.Chiar dacă ați intrat în datorii din cauza unei pierderi de locuri de muncă sau a unei boli, trebuie să examinați obiceiurile dvs. de cheltuieli și să vă schimbați comportamentul.Crearea unui buget și reducerea cheltuielilor vă va ajuta să opriți mai mult decât câștigați.
  • Imaginea intitulată Scapa de datoria dvs. de card de credit Pasul 13
    5. Transferați soldurile de interes ridicat.Dacă aveți un scor de credit de 700 sau mai mult, puteți calitatea pentru un nou card de credit care oferă un transfer de sold zero la sută la noi clienți.Acest lucru vă va permite să transferați o anumită datorie de pe un card de credit de mare interes.Perioada de dobândă zero la sută durează de obicei 12 luni.Deci, în această perioadă, toți banii pe care îi plătiți pe cardul de credit în fiecare lună merge spre plata soldului.
  • Imaginea intitulată Scapă de datoria dvs. de card de credit Pasul 16
    6. Ia în considerare împrumuturile peer-to-peer.Dacă aveți prea multă datorie pentru a vă califica pentru un nou card de credit, căutați să obțineți un împrumut de consolidare a datoriilor de la o rețea de creditare peer-to-peer. Deoarece nu există nici o bancă implicată, este posibil să puteți obține o rată scăzută a dobânzii.Dacă vă calificați, ei vă pot oferi un împrumut personal cu o rată fixă ​​a dobânzii timp de trei până la cinci ani.
  • Exemple de rețele de împrumut peer-to-peer includ Prosper și Club de creditare.
  • Imaginea intitulată Scapă de datoria dvs. de card de credit Pasul 15
    7. Examinați consilierea creditelor sau gestionarea datoriei.Dacă creditul dvs. nu este suficient de bun pentru a vă califica pentru un nou card de credit sau un împrumut personal, atunci este posibil să trebuiască să cereți ajutor. Consilierea de credite lucrează cu un profesionist care vă poate ajuta să faceți un plan pentru a ieși din datorii.Gestionarea datoriei colaborează cu o terță parte care negociază cu creditorii dvs. pentru a vă obține ratele dobânzilor mai mici sau sumele de plată, astfel încât să puteți plăti datoria.
  • Contacteaza Fundația Națională pentru Consiliere Credit.Ei au consilieri de credit de reputație care vă pot ajuta să faceți un plan pentru a ieși din datorii.
  • Evitați scamurile de gestionare a datoriilor.Multe companii dezavantajabile vor încerca să vă perceapă taxe scumpe sau să facă promisiuni pe care nu le pot păstra.Nu lucrați niciodată cu o companie care acuză taxe în avans.Companiile de gestionare a datoriei de cercetare cu Biroul de afaceri mai bun (BBB).Citiți cu atenție contractul, astfel încât să înțelegeți pe deplin cum funcționează compania.
  • Partea 3 din 3:
    Câștigând mai multe venituri
    1. Imaginea intitulată hrană o familie într-un buget strâns Pasul 1
    1. Suplimentați venitul.Cheltuielile de tăiere și schimbarea stilului dvs. de viață vă poate lăsa cu suficienți bani pentru a plăti mai mult spre datoria dvs.Cu toate acestea, este posibil să aveți nevoie să vă măriți venitul pentru a câștiga suficient pentru a vă scoate din datorii.Mulți oameni rămân în datorii, deoarece plățile lor de datorie sunt atât de mari încât nu au suficienți bani pentru a-și acoperi cheltuielile de viață, astfel încât ei continuă să-și folosească cardurile de credit.Câștigați mai mulți bani vă poate ajuta să vă rupeți dependența de cardurile de credit și să vă concentrați asupra scăderii datoriilor.
  • Imagine intitulată Vindem fotografii la reviste Pasul 1
    2. Independent în timpul liber.Utilizați abilitățile pe care le-ați achiziționat în viața profesională pentru a câștiga niște bani în plus pe partea laterală.Dacă sunteți buni la scriere, aveți un fler pentru proiectare sau aveți un talent artistic, puteți câștiga bani prin furnizarea de servicii cu aceste abilități. Dacă replicați munca pe care o faceți în viața profesională, aveți grijă să nu concluziți cu angajatorul dvs.Verificați dacă ați semnat un acord de neconcurență, care vă împiedică să lucrați în aceeași industrie în concurența directă cu angajatorul dvs.
  • Lucrările de scriere independentă includ scrierea de mesaje de scriere și generarea de conținut pentru site-urile de conținut.Site-urile de conținut plătesc aproximativ $.03 pe cuvânt, care ar fi de 3 dolari pentru 100 de cuvinte.Scrierea postărilor de blog ale oaspeților ar putea câștiga până la 50 USD pe post.
  • Dacă aveți o experiență solidă ca artist grafic, ați putea câștiga până la 100 USD pe oră de proiectare a anunțurilor, pagini de domiciliu a site-ului web, cărți, broșuri sau rapoarte corporative.Creați un site web care afirmă că sunteți disponibil pentru închiriere și link-uri către eșantioane ale mărturiilor dvs. de lucru și de clienți.
  • Dacă aveți o cameră foto Digital SLR și puteți utiliza software-ul de editare a fotografiilor, puteți câștiga bani luând portrete, ca un fotograf de nuntă sau vânzând fotografii stoc.Familie și portret Fotografi Câștigați până la 100 USD pe sesiune.Fotografii de nunta pot percepe mai multe mii de dolari.Fotografia stoc plătește între $.15 și $.50 pe imagine.
  • Imagine intitulată Fotografii de titlu Pasul 11
    3. Creați și vindeți arte și meșteșuguri.Dacă sunteți artistic sau victime, puteți vinde mărfurile.Porniți propriul site web sau vinde produsele dvs. pe un site ca Etsy.Adresați-i comercianților locali să vă vândă produsele.Închiriați o masă la un târg local sau pe piața de purici.
  • Face bijuterii din materiale convenționale sau unice.Nu uitați să includeți costul materialelor și timpul petrecut pe elementele la determinarea prețului.
  • Creați meșteșuguri de vacanță pentru Paște, Crăciun, Halloween și Ziua Îndrăgostiților.
  • Imaginea intitulată Deveniți un fotograf profesionist Pasul 6
    4. Vinde-ți expertiza.Dacă sunteți foarte bun la ceva sau aveți expertiză cu o activitate sau hobby, creați un produs digital pentru a vă împărtăși cunoștințele.Scrierea cărților electronice sau crearea de cursuri online sunt surse bune de venit pasiv.Aceasta înseamnă că odată ce creați produsul și puneți-l spre vânzare, acesta continuă să genereze venituri pentru dvs., chiar și după ce ați oprit funcționarea activă la aceasta.
  • Dacă aveți deja un blog, puneți postările împreună într-o carte electronică pe care o puteți vinde pe o platformă precum Editura Kindle Direct.
  • Creați un curs online pe site-uri precum Udemy sau Pathwright.Cursurile pot fi vândute până la 50 $ sau mai mult, în funcție de subiect. Potrivit Forbes, instructorul mediu câștigă aproximativ 7.000 de dolari pe curs.
  • Imagine intitulată Teach Guitar Pasul 9
    5. Învățați sau tutore.Dacă sunteți un profesor sau aveți o abilitate în ceva de genul unei limbi străine sau un instrument muzical, luați câțiva studenți la tutore.Găsiți studenți prin cuvânt de gură sau prin publicitate în ziar sau pe Craigslist.Oferiți lecții în persoană sau conectați-vă cu studenții online prin platforme cum ar fi aceeyourcollegeclasele.COM.Tutorii privați pot câștiga cel puțin 30 de dolari pe oră sau mai mult dacă au grade avansate.Profesorii de muzică pot percepe 25 de dolari la 30 de dolari pentru o lecție de 30 de minute.Predarea într-un centru de educație pentru adulți plătește aproximativ 20 de dolari pe oră.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar