Cum se creează un buget de uz casnic

Aderarea la un buget de uz casnic este un obicei excelent de dezvoltare. Vă va ajuta să cheltuiți mai puțin, să economisiți mai mult și să evitați problemele de plată sau să plătiți plăți excesive de dobândă pe cardurile de credit. Pentru a crea un buget de uz casnic, va trebui doar să vă documentați cheltuielile și rezultatul dvs. actual și disciplina financiară pentru a vă ajusta cheltuielile, astfel încât veți fi pe o bază financiară mai bună.

Pași

Partea 1 din 3:
Configurarea foametei sau a registrei
  1. Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 1
1. Decideți cum vă veți documenta cheltuielile de uz casnic, câștigurile și bugetul.Puteți utiliza un stilou simplu și hârtie, dar este mult mai ușor să utilizați un program de calcul și un simplu program de contabilitate dacă aveți acces la unul.
  • Puteți găsi foi de lucru bugetare de la Kiplinger Aici.
  • Calculele într-un program simplu de contabilitate, cum ar fi Quicken, sunt practic automatizate, așa cum sunt făcute pentru acest tip de proiect. Acest tip de program are, de asemenea, caracteristici suplimentare care pot fi la îndemână pentru formularea bugetului, cum ar fi instrumentele de economisire. Cu toate acestea, ele nu sunt gratuite, deci va trebui să investiți un pic de bani pentru a utiliza unul dintre ele.
  • Multe programe de foaie de calcul vin cu un șablon încorporat pentru calcularea unui buget de uz casnic. Ei vor trebui să fie personalizați pentru nevoile dvs. specifice, dar vor fi mai ușor decât începând de la zero.
  • De asemenea, puteți utiliza software-ul de bugetare electronică, cum ar fi menta.com, care vă va ajuta să urmăriți cheltuielile dvs.
  • Imagine intitulată Crearea unui buget de uz casnic Pasul 2
    2. Formatați coloanele de foaie de calcul. Lucrați de la stânga la dreapta. Utilizați titluri pentru coloane, cum ar fi "Data cheltuielilor", "Cantitatea de cheltuieli", "Modalitate de plată", și "Fix / discreționar".
  • Trebuie să înregistrați într-un mod disciplinat (în fiecare zi sau în fiecare săptămână) toate cheltuielile dvs., precum și venitul dvs. Multe programe software și aplicații au aplicații mobile unde puteți adăuga cheltuielile dvs. în deplasare.
  • Coloana metodei de plată vă va ajuta să urmăriți unde pot fi găsite înregistrările cheltuielilor dvs. De exemplu, dacă plătiți facturile electrice cu un card de credit în fiecare lună pentru a câștiga mile, rețineți că ca metodă de plată din coloană.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 3
    3. Categorizați cheltuielile dvs. Fiecare intrare ar trebui să intre într-o categorie, astfel încât să puteți vedea cu ușurință cât cheltuiți în facturile lunare și anuale, esențiale regulate și costurile discreționare.Acest lucru vă va ajuta când mergeți să vă introduceți cheltuielile și când doriți să le priviți prin ele pentru o anumită cheltuială. Categoriile comune includ:
  • Închiriere / Ipoteca (asigurați-vă că includeți orice asigurare)
  • Utilități, cum ar fi energia electrică, gaz și apă
  • Operațiunile de uz casnic, cum ar fi gazonul sau serviciul de servit
  • Transport (mașină, gaz, costuri de transport public, asigurare)
  • Alimente și alte alimente (mâncare)
  • Folosind un program software pentru a face acest lucru are avantajul suplimentar de a putea clasifica cu ușurință tipul de cheltuieli (alimente, gaze, utilități, mașini, asigurare etc), precum și calcularea totalurilor în moduri diferite, care sunt utile pentru a înțelege ce, când, unde, cât de mult și cum (card de credit, numerar etc.) pe care le cheltuiți. Software-ul vă va permite, de asemenea, să vă împărțiți cheltuielile în diferite perioade și priorități.
  • Dacă utilizați un registru de hârtie, este posibil să doriți să creați o pagină separată pentru fiecare dintre aceste categorii, în funcție de numărul de cheltuieli pe care le aveți în fiecare categorie în fiecare lună. Dacă utilizați software, veți putea adăuga ușor rânduri pentru a se potrivi cu toate cheltuielile dvs. în.
  • Partea 2 din 3:
    Documentarea cheltuielilor dvs
    1. Imaginea intitulată Crearea unui buget de uz casnic Pasul 4
    1. Puneți cele mai mari cheltuieli regulate în foaia de calcul sau în registru. Unele exemple ar fi plăți de mașini, chirie sau ipotecă, utilități (cum ar fi apa, electricitatea etc.) și asigurarea (medicală, dentară etc.).Plățile de instalare, cum ar fi împrumuturile studenților și cardurile de credit, de asemenea, intră aici. Faceți un rând separat pentru fiecare cheltuială. Puneți în estimări în calitate de substituenți până când vin facturile reale.
    • Unele facturi, cum ar fi chiria sau ipoteca, de obicei rămân aceleași în fiecare lună, în timp ce altele sunt mai variabile (cum ar fi utilitare). Puneți o estimare a facturilor dvs. recurente (poate ceea ce ați plătit în anul precedent pentru acea cheltuială specifică), dar odată ce Bill vine și o plătiți, puneți suma reală în registrul dvs.
    • Încercați să vă rotunjiți în sus, fie până la cel mai apropiat $ 10 pentru o estimare medie asupra cât de mult cheltuiți pentru fiecare element.
    • Unele companii de utilități vă vor permite să plătiți sumele medii pe tot parcursul anului, în loc să funcționeze factura în fiecare lună. Poate doriți să investigăm această opțiune dacă regularitatea este importantă pentru dvs.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 5
    2. Calculați-vă esențialele obișnuite. Brainstormați ceea ce cheltuiți în mod regulat și cât de mult. Cât de mult pe săptămână cheltuiți pe gaz? Care este suma obișnuită pe care o cheltuiți pe alimente? Gândiți-vă la alte lucruri esențiale de care aveți nevoie, nu doriți. După ce ați făcut rânduri pentru fiecare dintre aceste cheltuieli, puneți o estimare a ceea ce cheltuiți pe el. Odată ce aveți sumele reale pe care le cheltuiți, introduceți-le imediat.
  • Ar trebui să cheltuiți ca normal, dar faceți o chitanță sau notați de fiecare dată când veți obține portofelul sau punga afară. La sfârșitul zilei, în sus, fie pe hârtie, pe computer, fie la telefon. Asigurați-vă că observați exact ceea ce ați cheltuit și nu utilizați un termen generic, cum ar fi alimentele sau transportul.
  • Software, cum ar fi menta.COM Ajutor prin clasificarea cheltuielilor dvs. în lucruri precum alimentele, utilitățile și cumpărăturile diverse. Acest lucru vă poate ajuta să vedeți ce cheltuiți de obicei pe lună în fiecare categorie.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 6
    3. Introduceți și cheltuielile discreționare. Acestea includ articole de bilet mari pe care le puteți tăia sau nu vă oferiți nivelul de bucurie demnă de preț. Acestea ar putea varia de la orice cum ar fi nopți scumpe de la luarea de prânzuri și cafea.
  • Amintiți-vă că fiecare cheltuială separată ar trebui să aibă un rând separat. Acest lucru vă poate face foaia de calcul sau în registru destul de lungă până la sfârșitul lunii, dar dacă l-ați separat în tipuri de cheltuieli, ar trebui să îl puteți menține ușor.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 7
    4. Introduceți un rând de cheltuieli pentru economii. Deși nu toată lumea își poate permite să economisească bani în mod regulat, toată lumea ar trebui să o aibă ca un obiectiv și să o facă dacă pot.
  • O țintă mare este de 10% din salariul dvs. Acest lucru este suficient pentru a vă face economiile să crească destul de repede, în timp ce nu atât de mult încât să crimă alte zone ale vieții voastre. Noi toți suntem prea familiarizați cu sosirea la sfârșitul lunii și de a nu mai rămâne nimic. De aceea trebuie să salvezi mai întâi. Nu așteptați ca acolo să fie lăsați bani la sfârșitul lunii.
  • Ajustați suma de economii după cum este necesar, sau, mai bine, ajustați-vă cheltuielile dacă este posibil! Banii pe care îi salvați pot fi utilizați mai târziu pentru a investi sau puteți salva cu un alt scop în minte, cum ar fi cumpărarea unei case, învățământ colegiu, vacanțe sau orice altceva.
  • Unele bănci au programe de economii gratuite pe care le puteți înscrie, cum ar fi programul "Păstrați schimbarea" Băncii Americii ". Acest program rundă fiecare tranzacție pe care o faceți cu cardul de debit și transferă diferența în contul dvs. de economii. Se va potrivi, de asemenea, unui anumit procent din aceste economii. Acest tip de program poate fi o modalitate ușoară și fără durere de a economisi un pic în fiecare lună.
  • Imagine intitulată Crearea unui buget de uz casnic Pasul 8
    5. Adăugați toate cheltuielile dvs. în fiecare lună. Adăugați fiecare secțiune de rânduri individual și apoi adăugați-le împreună. În acest fel puteți vedea ce procent din venitul dvs. pe care îl cheltuiți în fiecare categorie de cheltuieli în plus față de cheltuielile dvs. totale.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 9
    6. Înregistrați-vă toate câștigurile și apoi adăugați-le împreună. Includeți toate câștigurile, fie că sunt sfaturi, "sub masă" Locuri de muncă (bani luați acasă, fără taxe scoase), banii pe care îi găsiți pe teren și salariul dvs. (sau soldul lunar dacă sunteți plătit în fiecare altă săptămână).
  • Aceasta este suma de pe salariul dvs., nu câștigurile dvs. totale pentru perioada de timp.
  • Înregistrați toate veniturile din toate sursele cu același nivel de detaliu pe măsură ce faceți cheltuielile dvs. Însumează aceste săptămânale sau lunare, după caz.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 10
    7. Puneți totalurile venitului dvs. lunar și cheltuielile dvs. totale alături. Dacă valoarea cheltuielilor dvs. totale este mai mare decât venitul dvs., atunci trebuie să vă gândiți la returnarea cheltuielilor dvs. sau să vă gândiți la modalități de a reduce facturile.
  • Având informații detaliate despre mână cu privire la cât de mult ați cheltuit pentru ce articole specifice, precum și prioritatea pe care fiecare reprezintă pentru dvs., vă va ajuta să vizați zonele în care puteți reduce sau elimina cheltuielile.
  • Dacă venitul dvs. lunar este mai mare decât cheltuielile dvs. totale, ar trebui să puteți pune în afara economiilor. Acești bani pot fi folosiți pentru a doua ipotecă, învățarea colegiului sau orice altceva mare. Sau puteți să stați departe pentru ceva mic ca o excursie la spa.
  • Partea 3 din 3:
    Crearea unui nou buget
    1. Imagine intitulată Crearea unui buget de uz casnic Pasul 11
    1. Țintă zone specifice ale cheltuielilor dvs. pentru a scădea. Se stabilește în special limitele privind cheltuielile discreționare. Alegeți o sumă stabilită pe care nu o puteți trece în fiecare lună și rămâneți la el.
    • Este bine la buget pentru cheltuielile discreționare - nu puteți trăi o viață fără distracție.Cu toate acestea, stabilirea unui buget și lipirea la aceasta va contribui la menținerea cheltuielilor în control. De exemplu, dacă mergeți în mod obișnuit la filme, stabiliți un buget de 40 de dolari pe lună pentru biletele de film. Odată ce ați cheltuit 40 de dolari, nu puteți merge la mai multe filme până în luna următoare.
    • Chiar și secțiunea dvs. esențială ar trebui să fie privită îndeaproape. Cheltuielile regulate ar trebui, de obicei, să ia doar atât de multe venituri. De exemplu, achizițiile alimentare ar trebui să aibă doar 5 până la 15% din bugetul dvs. Dacă cheltuiți mai mult decât atât, ar trebui să luați în considerare reducerea cheltuielilor.
    • Evident, procentul pe care îl cheltuiți va varia, de exemplu, pentru alimente va varia în funcție de lucruri precum prețul alimentelor, dimensiunea familiei și orice nevoi speciale nutriționale speciale. Punctul este pur și simplu pentru a vă asigura că nu cheltuiți bani pe care nu aveți nevoie. De exemplu, cheltuiți o mulțime de bani pe alimentele pregătite care sunt mai scumpe, când ați putea găti mai mult acasă?
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 12
    2. Estimați și încorporați cheltuielile de urgență în bugetul dvs. Prin încorporarea cheltuielilor pentru posibilele contingente în bugetul dvs., costurile medicale, masice sau de întreținere a casei neașteptate vor avea un impact mai mic asupra bugetului dvs. global și asupra sănătății financiare.
  • Estimați ce ar trebui să cheltuiți pe acestea într-un an și să împărțiți cu 12 pentru bugetul dvs. lunar.
  • Tamponul dvs. va însemna că, dacă vă duceți puțin peste limita de cheltuieli săptămânale, nu vă va afecta buzunarul de șold și nu va ajunge să mergeți pe cardul de credit temut.
  • Dacă ajungeți la sfârșitul anului și nu ați fost nevoie să utilizați tamponul pentru aceste tipuri de cheltuieli, atunci minunat! Veți avea bani în plus pe care îl puteți confrunta în planurile dvs. de economii sau de investiții pentru pensionare.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 13
    3. Calculați cât de mult vor costa obiectivele pe termen scurt, mediu și pe termen lung. Acestea nu sunt costuri de urgență, ci sunt parte din planul dvs. Trebuie să înlocuiți toate articolele de uz casnic în acest an? Aveți nevoie de o nouă pereche de cizme în acest an? Doriți să cumpărați o mașină? Planificați-vă în prealabil și nu va trebui să vă atrageți pe economiile pe termen lung.
  • Un alt punct important de observat este că ar trebui să vă propuneți doar să cumpărați aceste elemente după ce ați salvat pentru ei. Întrebați-vă, aveți nevoie de ea chiar acum?
  • Odată ce trimiteți de fapt banii care au fost bugetați ca o urgență sau cheltuieli planificate, înregistrați cheltuielile reale și ștergeți cheltuielile provizorii pe care le-ați creat, altfel se vor dubla.
  • Imagine intitulată Creați un buget de uz casnic Pasul 14
    4. Întocmi un nou buget. Combinați tampoanele și obiectivele cu cheltuielile și venitul real. Acest exercițiu nu numai că vă va ajuta să faceți un buget eficient și să vă ajutați să salvați, făcându-vă viața puțin mai puțin hectică și mai relaxată, vă va motiva, de asemenea, să vă tăiați cheltuielile, astfel încât să vă puteți realiza obiectivele și să faceți achizițiile pe care le aspirați fără a fi nevoie să intri în datorii să o facă.
  • Încercați să respectați doar cheltuielile pe cheltuielile fixe. Tăiați elementele discreționare ori de câte ori este posibil.
  • Documente de probă

    Listă de exemple de cheltuieli

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de buget cu venituri mici

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Exemplu de buget cu venituri ridicate

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Nu păstrați toți banii în un cont sau în contul bancar. Utilizați un cont de verificare pentru cheltuielile dvs., un cont de economii pentru economiile dvs. pe termen scurt, un cont de investiții pentru economiile dvs. la jumătatea perioadei și un cont de pensionare (401k sau IRA) pentru economii amânate pe termen lung. Urmând această regulă vă va ajuta să aveți banii potriviți în locul potrivit atunci când aveți nevoie de ea, atât în ​​prezent, cât și în viitor.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar