Cum să colectați datoria de afaceri mici

Întreprinderile mici se bazează pe un flux sănătos de venit pentru a rămâne în afaceri - mai ales că peste 50% din noile întreprinderi eșuează în primii cinci ani. Pentru întreprinderile mici, o datorie proastă poate însemna diferența dintre profitabilitate și pierderile nete. Pentru o afacere mică, colectarea datoriilor poate fi un proces dificil și, ocazional, litigios. Există o serie de lucruri pe care le puteți face pentru a vă mări șansele de a fi plătit. Citiți mai departe pentru a afla cum să evitați datoriile rele, să gestionați plăți restante și să colectați datorii.

Pași

Partea 1 din 3:
Evitând datorii proaste
  1. Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 1
1. Dezvoltați o politică de plată. Înainte de a oferi orice servicii sau bunuri, contractați cu clientul dvs., astfel încât să înțeleagă ceea ce sunt responsabili pentru plata și când. Asigurați-vă că toate limbile de documente sunt clare. Discutați contul cu clientul, astfel încât să puteți fi siguri că sunt familiarizați cu orice cantități percepute și date datorate. Termenii de plată trebuie să fie conveniți de ambele părți.
  • Luați în considerare adoptarea unei taxe de plată cu întârziere pentru a încuraja plățile la timp. Puteți alege să percepeți un procent din factura totală atunci când plățile devin delincvente-2% sunt tipice. Asigurați-vă că toate politicile de tarifare sunt incluse în contractul dvs. sau în politica de plată.
  • Este posibil să preferați să cereți cel puțin 50% din plata în avans. Acest lucru vă asigură cel puțin să primiți ceva în schimbul timpului și eforturilor dvs.
  • Faceți cercetări privind colectarea interesului. Legile federale și de stat reglementează colectarea de interes la datorii. Asigurați-vă întotdeauna că orice interes pe care îl taxați este legal și inclus în politica dvs. de plată pentru a evita confiscarea datoriilor sau amendă. Puteți verifica SUA.Gov pentru legile de utilizare ale statului dvs.
  • De asemenea, puteți verifica site-ul general al avocatului dvs. pentru informații despre ratele dobânzilor legale și practicile juridice din statul dvs.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 2
    2. Listează data scadenței la fiecare proiect de lege pe care îl trimiteți. Unele facturi stau, "Plata datorată la primire." De asemenea, puteți utiliza "Net 15 zile," "Net 30 de zile" sau orice altă perioadă de timp în care vă așteptați pe cineva să remite plata.
  • Plasarea unei date scadente pe un proiect de lege încurajează clientul dvs. să o includă într-un ciclu de facturare curent sau viitoare. Dacă nu plasați o dată scadentă la factura, afacerea sau persoana fizică pot aștepta o lună sau două înainte de a plăti, mai ales dacă facturile sunt strânse.
  • Nu așteptați 30 de zile de la data serviciului sau livrarea produsului pentru a trimite o factură. Bill la fiecare 15 până la 30 de zile. Cu cât vă trimiteți mai devreme factura, cu atât mai probabil veți fi plătit mai devreme.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 3
    3. Trimiteți facturile de reamintire. Atunci când o plată devine din trecut, trimiteți imediat un memento care notă suma datorată, precum și faptul că plata este acum în trecut. Mulți clienți sunt atât de ocupați încât pur și simplu uită un proiect de lege nu a fost plătit. Ei vor plăti adesea de îndată ce realizează că plata este din trecut.
  • Păstrați o înregistrare a tuturor contactelor cu debitorul. Veți avea nevoie de datele și orele de apeluri, scrisorile și orice altă comunicare cu privire la întârzierea plății, în cazul unei acțiuni în justiție. De asemenea, este posibil să aveți nevoie să abordați aceste informații atunci când contactați debitorul.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 4
    4. Păstrați un contact cu fiecare companie sau client. Asigurați-vă că aveți informații de contact relevante, cum ar fi adresa, numărul de telefon și numărul de extensie, dacă este disponibil.Este, de asemenea, bun să verificați în mod regulat contactele dvs. de afaceri. Relațiile de afaceri angajate promovează o dorință reciprocă de a îndeplini tranzacțiile.
  • Adresa fiecărui proiect de lege direct către persoana care ia decizii financiare într-o afacere sau persoana responsabilă de cont.
  • Dacă nu aveți un contact pentru o tranzacție de afaceri, puteți apela de obicei recepția și puteți fi conectat la conturile plătibile.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 5
    5. Creați o procedură de tratare a datoriilor. Va trebui să decideți ce se întâmplă când plățile sunt întârziate. În general, trimiteți mai întâi un memento, apoi apelați clientul sau afacerea care întârzie o plată, urmăriți, încercați să negociați și apoi să o luați în colecții sau să urmați acțiuni juridice în cazul în care datoria rămâne neplătită. Toată lumea din compania dvs. ar trebui să înțeleagă procesul, astfel încât să știe unde să direcționeze pe cei care datorează datorii când ajung la tine.
  • Partea 2 din 3:
    Colectarea de datorii
    1. Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 6
    1. Înțelegeți debitorul dvs. Încercați să vă dați seama de ce întârzierea plății. Majoritatea debitorilor se încadrează în 1 din 3 categorii - fie ei doresc să plătească, dar nu o pot face la timp din cauza dificultăților cu finanțele, întârzie în mod obișnuit plățile cât mai mult posibil din cauza priorităților pentru luna sau au decis să nu vă plătească deloc.
    • Când vorbești cu persoana sau departamentul care vă datorează bani, încercați să descoperiți ce tip de debitor sunt. Odată ce ați înțeles dacă neplata are legătură cu finanțele, prioritățile sau evitarea efectivă, puteți veni cu o soluție pentru ambele părți care, sperăm, reciproc benefică.
    • Rețineți că negocierea cu un debitor este un proces. Luați timp pentru a asculta clientul și pentru a oferi soluții pe care credeți că le va face apel la ele. Acest lucru vă va crește șansele de a realiza o situație de câștig-câștig.
    • Știți că o afacere cu probleme financiare nu ar putea să discute despre posibilele lor eșecuri. Dacă afacerea este în necazuri financiare, atunci puteți lua în considerare oferirea unei sume de decontare în loc să încerce să obțină plata integrală.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 7
    2. Sunați debitorul despre cont. Primul pas după trimiterea unei facturi și memento este să le contactați prin telefon. Identificați-vă și motivul pentru care sunați.
  • Nu hărțuiți debitorul, trebuie doar să fie simplificați. Utilizați întotdeauna un ton civil și încercați să transmiteți dorința de a păstra o relație pozitivă. Puteți aborda consecințele în continuare în jos.
  • Cereți persoanei cum sunt și dacă au primit factura dvs. Pentru a discuta întârzierea plății, încercați: "Sunt îngrijorat deoarece plata dvs. este acum (introduceți câte zile) târziu. Ce pot face pentru a vă ajuta să efectuați această plată și să minimalizați consecințele, cum ar fi (inserați consecința)?" De asemenea, puteți întreba dacă există un motiv pentru care doresc să discute despre motivul pentru care plata a întârziat.
  • Încercați să obțineți un acord verbal pe care factura îl va plăti și când.
  • Urmăriți conversația într-o săptămână prin telefon, e-mail sau poștă.
  • Nu vă cereți niciodată scuze că ați întrebat despre o datorie care vă datorată. Amintiți-vă că banii vă aparțin în mod legal.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 8
    3. Apelați înapoi în 15 până la 30 de zile. Dacă debitorul nu a plătit încă datoria, atunci veți dori să le reamintiți că datoria este încă restante. În acest moment, datoria este probabil în jur de 60 de zile târziu. Plata mai lungă este întârziată, cu atât mai puțin probabil veți fi plătit.
  • Veți dori să fiți politicos și să întrebați cum face persoana înainte de a vorbi despre datorie. În acest moment, trebuie să fiți clar că consecințele sunt viitoare. Poti spune: "Așa cum am convenit când ați semnat politica contractului / plății, atunci când plata devine (introduceți suma de zile) târziu (inserați consecințele)."
  • Amintește-le tot timpul când ați trimis anunțuri, numite etc. A se vedea dacă sunt dispuși să facă o plată către ceea ce datorează înainte de a ieși din telefon cu ei.
  • Întrebați despre motivele pentru care plata este întârziată. Fii înțelegere. Întrebați dacă debitorul dorește să plătească prin plan de plată pentru a evita interesul.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 9
    4. Întrerupeți toate serviciile sau bunurile pe care debitorul le primește. Timpul de timp care trebuie să treacă înainte de acest lucru ar trebui să fie detaliat în politicile dvs. de plată și ale companiei. Sunați-le și trimiteți-le o scrisoare scrisă de avertizare înainte de a întrerupe serviciul de neplată.
  • Image denumită colectarea datoriei de afaceri mici Pasul 10
    5. Scrieți scrisori de cerere. Aceste scrisori ar trebui să abordeze contul și să includă facturile anterioare și referințele la comunicarea anterioară. Deși nu ar trebui să poată amenința în mod direct, limba ar trebui să se refere din ce în ce mai mult acțiuni juridice dacă ignoră proiectul de lege. Asigurați-vă că includeți o dată pe care trebuie să o ia măsuri pentru a evita consecințele ulterioare.
  • Pentru o mică taxă, puteți lucra cu un avocat sau cu agenție de colectare (fără a le întoarce datoria) în acest pas pentru a vă face scrisorile mai persuasive. Uneori, un client va decide să plătească atunci când văd agenția de colectare sau informațiile despre cererea de cerere.
  • Unele companii oferă servicii, cum ar fi scrierea unei serii de scrisori, făcând apeluri de colectare telefonică în numele dvs. și mai mult.
  • Image denumită colectarea datoriei de afaceri mici Pasul 11
    6. Negociați cu debitorul. Negocierea poate fi singura dvs. șansă de a primi o plată pentru serviciile sau bunurile dvs. Întrebați ce pot plăti sau le pot oferi o reducere, în funcție de situație. Urmărirea plății după acest pas poate fi costisitoare, deci merită să acceptați dacă debitorul poate plăti.
  • Dacă știți că afacerea sau clientul evită plata, poate fi mai puțin costisitoare de a oferi o reducere și să nu se ocupe niciodată de ei decât să angajeze o agenție de colecții sau avocat.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 12
    7. Trimite o "o notificare pre-colectare" la debitor. Scrisoarea este de obicei trimisă de o agenție de colectare care lasă debitorul dvs. să știe că având în vedere serios transformarea datoriei. Acest lucru ar trebui să precizeze ce opțiuni pe care debitorul le are în acest moment și data la care trebuie să răspundă. Uneori, debitorii pot răspunde atunci când își dau seama că aceasta poate fi ultima lor șansă de a vă ocupa de dvs. înainte ca datoria să afecteze creditul lor.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 13
    8. Fiți conștienți de faliment. Dacă bănuiți că debitorul dvs. poate merge în faliment, atunci veți avea nevoie de consultanță juridică de la un avocat. De asemenea, va trebui să depuneți o dovadă a cererii de a vă ajuta cazul. Odată ce debitorul dosare faliment, nu mai puteți lua măsuri pentru a colecta datoriile, cu excepția cazului în care instanța decide altfel.
  • Semnează că cineva care vă datorează banii poate fi în considerare falimentul include: plata întârziată, fără comunicare cu dvs. și condițiile economice nefavorabile.
  • Partea 3 din 3:
    Alegerea unui traseu de colectare a datoriilor
    1. Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 14
    1. Alegeți cum să colectați datoria. Pentru a colecta o datorie, puteți da datoria unei agenții de colectare, mergeți la instanța de reclamații mici sau puteți merge la instanța civilă dacă suma este mai substanțială. O agenție de colectare este specializată în colectarea datoriilor și, de obicei, funcționează pentru un procent din plățile datoriilor pe care le primesc - de obicei 50%. Curtea de reclamații mici nu necesită taxe de avocat și poate fi o opțiune bună cu datorii mai mici. Curtea Civilă este într-adevăr fezabilă atunci când sumele datorate depășesc 40.000 de dolari.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 15
    2. Selectați un serviciu de colectare a datoriilor. Dacă vă decideți să mergeți mai departe dând datoria unei agenții de colectare, atunci trebuie să știți cum să faceți cea mai bună alegere a agenției. Întotdeauna cercetați opțiunile. Apelați agențiile de colectare și discutați cu ele despre situația dvs. și aflați dacă ei cred că pot colecta banii datorate.
  • Știți că unii indivizi și întreprinderi nu vor fi îngrijorați atunci când vă dați datoria către o agenție de colectare. Ei nu le pasă de scorurile lor de credit sau de reputația lor. În aceste cazuri, sistemul juridic poate fi o opțiune mai bună.
  • Asigurați-vă că agenția pe care o alegeți este licențiată și legată de afaceri. De asemenea, asigurați-vă că respectă legile de stat și federale pentru colectarea datoriilor, cum ar fi actul practicilor de colectare a datoriilor corecte. Poate face ca afacerea dvs. să arate rău dacă faceți afaceri cu o agenție care nu este conformă.
  • Agenția pentru Protecția Consumatorilor din statul dvs. sau Oficiul Regional Federal Comerț (FTC) păstrează înregistrări de plângeri depuse împotriva unei agenții. Verificați cu acestea înainte de a selecta o anumită agenție. Încercați să verificați site-ul general al avocatului dvs. pentru a vedea dacă au existat plângeri, investigații sau hotărâri ale consumatorilor depuse împotriva unei anumite afaceri în statul dvs.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 16
    3. Întoarcerea datoriei. Ați decis banii pe care îi datorați este suficient de mare pentru a continua. Ați stabilit că costul unei agenții este mai mic decât ignorând datoria sau scriind-o ca datorie proastă atunci când vă faceți impozitele. Ați ales o agenție și ați "vândut" datoria pentru a le gestiona.
  • Asigurați-vă că acordați copiilor tuturor corespondențelor anterioare agenției. Înțelegeți că nu veți primi datoria completă și veți primi probabil aproximativ 50% din ceea ce agenția poate obține de la debitor sau orice procent dvs. dvs. și agenția de acord.
  • Imagine intitulată Colectează datoria de afaceri mici Pasul 17
    4. Luați debitorul la instanța de reclamații mici. Dacă vă datorați o sumă modestă, cum ar fi 5.000 $ sau mai puțin, atunci aceasta este o opțiune viabilă. Curtea de reclamații mici a fost elaborată pentru a evita taxele legale excesive pentru sumele relativ mici, contestate. Acesta vă asigură că puteți primi unele dintre fondurile datorate fără a plăti taxe de înaltă instanță și avocat. Cu toate acestea, fiți conștienți de faptul că, chiar dacă vi se acordă o hotărâre în instanța de reclamații mici, inculpatul poate încă să refuze să se conformeze. Aveți câteva opțiuni pentru a pune în aplicare hotărârea, dar acestea vor prelua mai mult timp și bani. De asemenea, rețineți că, după ce un caz a fost depus în instanța de judecată mică, nu poate fi atacată.
  • Va trebui să faceți documente pentru a depune o acțiune de revendicări mici și va trebui să vă asigurați că debitorul este servit. Veți avea o dată instanță în cazul în care cazul dvs. va fi decis și probabil că veți avea mici taxe pentru a plăti pentru documente.
  • Încercați o mediere. Acest lucru se face adesea ca parte a instanței de reclamații mici. Este util în cazul unui litigiu despre sumele de plată și vă poate ajuta să ajungeți la o înțelegere. Va trebui să împărțiți costul unui mediator profesionist cu debitorul dvs.
  • Căutați arbitrajul. Un arbitru este o parte imparțială care regulă despre un caz. Dacă ambele părți sunt de acord cu arbitrajul, decizia este definitivă.
  • Raportați debitorul Biroului de Credit al statului. Puteți alege să aduceți într-un avocat pentru a vă asigura că toate documentele sunt corectate. Scopul acestui lucru este de a plasa datoria ca marcă proastă asupra înregistrării de credit a debitorului.
  • Avertizări

    Întotdeauna cercetați orientările dvs. de colectare a datoriilor țării dvs. sau ale statului înainte de a urmări o datorie.
  • Fiți conștienți că este ilegal să falsificați informațiile în căutarea colectării unei datorii.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Politica de colectare a datoriilor companiei
    • Scrisori
    • Apeluri telefonice
    • Înregistrări ale tuturor comunicării
    • Dobândă acumulată (dacă este cazul)
    • Avocat
    • Curtea de Reclamații mici
    • Mediator
    • Arbitru
    • Raportul Biroului de Credit
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar