Cum să stabiliți creditul

Pentru oameni fără o experiență financiară multă experiență, creditul poate părea foarte mult ca un Catch-22: Pentru a obține, trebuie să aveți deja. În timp ce este adevărat că având o istorie de credit este o condiție prealabilă pentru multe dintre tranzacțiile financiare majore ale vieții (cum ar fi, de exemplu, cumpărând o casă), cu abordarea corectă, tu poate sa Stabiliți un credit sănătos de la aproape nimic de câțiva ani. Prin începerea micului și creșterea treptată a creditului (toate, făcând decizii financiare responsabile), puteți stabili o bună istorie de credit care va putea servi drept o bază financiară puternică de ani de zile.

Pași

Partea 1 din 3:
Pornirea istoriei dvs. de credit
  1. Imaginea intitulată stabilește pasul 1
1. Înscrieți-vă pentru un card de credit securizat. Pentru cineva care caută să stabilească un credit dintr-o ardezie absolută (sau începe să repare o istorie de credit rău), a "securizat" Cardul de credit este, în general, cel mai bun pariu. Aceste carduri de credit (care sunt disponibile de la majoritatea băncilor locale și uniunile de credit) lucrează în mod esențial în același mod ca un împrumut garantat - vă oferiți emitentului de credit o anumită sumă de bani și, la rândul său, emitentul de credit vă oferă o linie de credit pe care le puteți cheltui așa cum vă rog.
  • Deoarece aceste tipuri de carduri de credit vin în esență cu a "depozit de securitate," acestea sunt adesea unele dintre cele mai ușoare carduri de credit pentru a obține - emitentul de credit nu este îngrijorat de faptul că nu va primi banii înapoi pentru că le-ați dat deja garanții.
  • Emitentul dvs. de credit poate solicita încă dovezi privind istoricul dvs. financiar atunci când aplicați pentru un card securizat. Chiar dacă nu ați avut niciodată o linie de credit înainte, puteți face totuși un caz pentru dvs. ca un candidat responsabil, prezentând dovezi că ați fost prompt despre plata cheltuielilor dvs. majore. De exemplu, dacă ați efectuat utilitate, închiriere sau plăți de mașini, arătând banca încasările sau verificările anulate utilizate pentru a face plățile să demonstreze că ați îndeplinit responsabilitățile dvs.
  • Imaginea intitulată stabilește pasul de credit 2
    2. Faceți achiziții mici și ușor de gestionat cu linia de credit. Pentru a obține o istorie bună de credit, trebuie să utilizați creditul! Odată ce aveți noua dvs. carte de credit securizată, începeți să o utilizați pentru a face achiziții mici, cum ar fi alimentele, mesele, biletele de film și așa mai departe. Urmăriți-vă cu atenție cheltuielile și nu lăsați-o să iasă din mână. O regulă bună a degetului mare nu este să cheltuiți mai mult de aproximativ jumătate din linia dvs. de credit la un moment dat - cu toate acestea, majoritatea comentatorilor financiari vor fi de acord că mai puțin de 30% este chiar mai bună.
  • Având o mulțime de datorii restante pot afecta scorul dvs. de credit, chiar dacă în cele din urmă ați putea să-l plătiți înapoi.
  • Odată ce începeți să obțineți facturile pentru cardul dvs. de credit, să plătiți fiecare pe el cât mai curând posibil. Făcând acest lucru, stabiliți o istorie de rambursare promptă. Viitori emitenți de credit iubesc acest lucru - dovedește că sunteți fiabili despre plata facturilor înapoi și că nu cheltuiți de obicei mai mult decât vă puteți permite.
  • Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 3
    3. Obțineți un card de credit negarantat. După o perioadă de timp de cheltuieli responsabili și plătiți facturile cu o linie de credit securizată, este posibil să fiți capabili să vă calificați pentru un card de credit nesecurează (obișnuit). Înscrieți-vă pentru una dintre aceste cărți la aceeași bancă care a emis cartea dvs. securizată și începe să o utilizați pentru a face achiziții mici, responsabile la fel cum ați făcut cu celălalt card.
  • Aceste carduri de credit sunt puțin mai riscante pentru bănci să împrumute, deoarece nu vă cer să puneți colateral, ceea ce înseamnă că există o șansă ca ei să nu-și recupereze banii înapoi. Astfel, este în interesul lor să dea aceste cărți numai persoanelor care au încredere să fie inteligente cu banii lor. Din moment ce aveți acum o istorie demonstrată de a vă plăti datoriile, ar trebui să vă mai ușor să obțineți un card negarantat, deși limita de credit poate fi inițial inițial.
  • Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 4
    4. Obțineți una sau două carduri de credit de la întreprinderile locale. Băncile nu sunt singurele entități care pot emite credit. O mare varietate de întreprinderi (de exemplu, magazine de departament, companii aeriene, companii de gaz / benzină și multe altele) emite propriile carduri de credit. Adesea, aceste carduri de stocare vin cu un bonus special de semnare unică (cum ar fi 10% din achiziția dvs.) sau abilitatea de a câștiga "Punctele de recompense" spre creditul în magazin.
  • Dacă o afacere pe care o folosiți frecvent probleme de credit, luați în considerare înscrierea pentru unul atunci când faceți o achiziție majoră, deoarece aceste carduri sunt luate în considerare pentru istoria dvs. de credit, la fel ca cardurile emise de bancă.
  • Veți dori, în general, să evitați să vă înscrieți pentru mai mult de câteva carduri de credit de magazin, totuși. Având multe facturi de cărți de credit diferite, ridică riscul pe care îl veți uita în cele din urmă unul. Plus deschiderea multor linii de credit poate deteriora uneori reputația dvs. de credit.
  • Imaginea intitulată Stabilirea creditului Pasul 5
    5. Plătiți toate datoriile cât mai repede posibil. Odată ce aveți mai multe linii de credit, veți dori să continuați cu obiceiul dvs. de a vă plăti datoriile cât mai repede posibil. Dacă puteți, achitați facturile de card de credit de îndată ce le obțineți sau la data scadenței. Dacă, din orice motiv, nu vă puteți permite să vă plătiți complet datoria într-o lună, plătiți cât mai mult posibil. Acest lucru vă va ajuta să evitați cheltuielile pe termen lung ale plăților de dobânzi pe datoria cardului de credit (care, comparativ cu împrumuturile personale de bază, sunt de obicei ridicate).
  • Încercați să evitați situația periculoasă de a acumula atât de multă datorie de credit pe care vă puteți permite doar să efectuați plata minimă în fiecare lună. Acest lucru vă va costa o mulțime de bani în plăți de dobândă pe termen lung (și, de obicei, vă va afecta scorul de credit). În acest caz, este posibil să aveți nevoie de servicii de consiliere de credit (a se vedea partea 2 pentru mai multe informații).
  • Imaginea intitulată Stabilirea creditului Pasul 6
    6. Faceți o achiziție mare cu finanțarea magazinului / dealerului. Fiind capabil să facă o achiziție majoră ca o mașină sau un frigider cu o singură plată în avans este foarte convenabilă, dar în a face acest lucru, vă puteți jefui de o mare oportunitate de a vă stimula scorul de credit. În schimb, încercați să optați pentru un plan de finanțare a magazinului. (Cele mai multe magazine care vând produse la prețuri mari vă vor permite opțiunea de a le plăti în timp, mai degrabă decât să plătiți întregul cost.)
  • Păstrați banii pe care îi faceți arte au folosit pentru a face achiziția de sumă forfetară separată de fondurile dvs. normale, astfel încât să aveți încă suficient pentru a face întreaga achiziție atunci când vine timpul. Când primiți prima factură lunară, remunerați întregul cost al produsului. Deoarece acest tip de plan de finanțare este din punct de vedere tehnic un împrumut, plătindu-l imediat arată minunat pentru istoricul dvs. de credit.
  • Plata de la achiziția dvs. imediat vă menține în siguranță de la taxele de interes - mulți vânzători vor avea o specială "Interes gratuit" fereastra de rambursare la începutul împrumutului (adesea 90 de zile).
  • Partea 2 din 3:
    Menținerea scorului dvs. de credit ridicat
    1. Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 7
    1. Faceți toate plățile pe cardurile dvs. de credit la timp. Poate că cel mai important lucru pe care îl puteți face pentru a stabili un credit bun este de a face un punct de a plăti înapoi toate facturile de card de credit prin datele lor datorate. Aceasta este o modalitate excelentă de a vă construi creditul pe termen lung. Pe de altă parte, plățile lipsă sau optează frecvent pentru a face doar plata minimă a datoriilor dvs., face ca acesta să vă permită să vă mențineți nivelul actual al datoriei, ceea ce va face dificilă obținerea unui credit mai mult în viitor.
  • Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 8
    2. Nu lăsați niciunul dintre alte facturi să vină delincvente. Este important să vă amintiți că nu este vorba doar de facturile cardului dvs. de credit pe care va trebui să le plătiți la timp - cheltuieli obișnuite precum chirie, utilități, plăți de mașini și așa mai departe sunt, de asemenea, importante pentru scorul dvs. de credit. Unii furnizori pe care îi plătiți pentru aceste cheltuieli nu raportează în mod regulat activitatea dvs. de credit agențiilor de credit. Cu toate acestea, dacă una dintre facturile dvs. devine delincventă, ei vor raporta de obicei acest lucru.
  • Astfel, în timp ce plătiți cheltuielile lunare la timp nu va fi, de obicei, utilă în scopuri de credit după obținerea primului dvs. card de credit securizat, care nu reușește să îndeplinească aceste cheltuieli, va avea consecințe negative pentru creditul dvs.
  • Aflați mai multe despre scorul dvs. de credit prin citirea acestui articol utile WikiHow: Cum să înțelegeți scorul dvs. de credit FICO.
  • Imaginea intitulată stabilește pasul de credit 9
    3. Cunoașteți drepturile dvs. ca consumator. Când vine vorba de creditul tău, cunoașterea este putere. Consumatorii au o gamă largă de drepturi legale și protecții atunci când vine vorba de navigarea în lumea creditului.Cunoașterea protecțiilor dvs. juridice poate face mult mai ușor să construiască un credit sănătos și să evite capcane comune, deci vizitați FederalReserve.Gov sau FDIC.GVV pentru a găsi informații complete despre acest subiect.
  • Ca doar un exemplu, consumatorii sunt protejați legal de a fi discriminați pe baza rasei, sexului, religiei și mult mai mult. În plus, consumatorii au, de asemenea, protecții juridice împotriva companiilor de carduri de credit care încearcă să le inducă în eroare sau să ascundă informații de la ei.
  • Imagine intitulată stabilește un pas de credit 10
    4. Verificați anual rapoartele dvs. de credit. Una dintre cele mai importante piese de cunoștințe pe care le aveți în arsenalul dvs. ca consumator este că puteți solicita în mod legal un raport de credit gratuit pe an de la fiecare dintre agențiile majore de raportare a creditelor. Aceste rapoarte vă pot ajuta să urmăriți tendințele pe termen lung în creditul dvs. și vă pot avertiza cu vreun factor negativ pe care îl puteți cunoaște. Vedea Cum să verificați scorul dvs. de credit Pentru mai multe informații (sau vizitați AnualCreditreport.com).
  • Cele trei agenții de raportare a creditelor sunt experian, transuniune și echifax. Dacă găsiți o eroare într-un raport, contactați emitentul de credit pentru a corecta greșeala cu agențiile de raportare.
  • Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 11
    5. Păstrați în contact cu emitentul dvs. de credit. Relația dvs. cu emitentul dvs. de credit este unul important. Dacă sunteți în termeni buni unul cu celălalt, puteți obține rate de dobândă preferabile și politici de iertare în cazul unor greșeli minore. Dacă aveți vreodată întrebări sau preocupări legate de creditul dvs., nu ezitați să contactați emitentul dvs. de credit - aproape toți vor fi mai mult decât fericiți să vă ajute. De asemenea, este posibil să doriți să contactați emitentul dvs. de credit pentru a solicita creșterile de credite sau renegocierea termenilor planului dvs. de rambursare.
  • Contrar primelor instincte ale multor oameni, emitentul dvs. de credit este de fapt unul dintre primul Oamenii pe care îi veți dori să intrați în contact dacă anticipați că veți avea un timp greu să plătiți o factură viitoare. Emitenții de credit doresc să vă păstreze ca un client plătit, deci dacă ați fost responsabil până acum, mulți vor fi dispuși să elaboreze planuri de rambursare alternative în caz de greutăți. Dacă aveți o istorie deosebit de bună, această anomalie de o singură dată nu poate influența nici măcar creditul.
  • Imagine intitulată stabilește un pas de credit 12
    6. Luați în considerare serviciile de consiliere a creditelor dacă întâmpinați probleme. Cel mai bun mod posibil de acțiune pentru creditul dvs. personal este să nu intrați niciodată într-o situație în care aveți mai multă datorie decât puteți plăti în mod rezonabil înapoi. Dacă, totuși, acest lucru se întâmplă, poate doriți să înscrieți serviciile unui consilier de credit. Agențiile de consiliere a creditelor sunt organizații care vă pot ajuta să gestionați datoria de control, să lucrați cu debitorul dvs. pentru a vă reorganiza programele de plată și obțineți finanțele înapoi în ordine.
  • În timp ce colaborați cu un consilier de credit vă poate deteriora creditul dacă ajungeți să plătiți mai puțin decât datorați, daunele ar putea fi mult mai puțin decât dacă vă raportați în facturile dvs. sau declarați faliment, deci este aproape întotdeauna preferabil acestor alternative.
  • În funcție de situația dvs., acest tip de ajutor poate fi gratuit sau poate exista o taxă mică atașată.
  • Pentru informații despre agențiile de consiliere de credit de credit în apropierea dvs., consultați site-ul Fundației Naționale pentru Consiliere Credit (NFCC), o organizație non-profit înființată pentru a oferi servicii de costuri gratuite și cu costuri reduse pentru a ajuta la problemele de credit.
  • Din păcate, unele agenții de consiliere de credit sunt cunoscute pentru a profita de deținătorii de datorii tulburi în starea lor vulnerabilă. Să lucreze numai cu consilieri de credit de reputație acreditați de organizațiile naționale majore precum NFCC. Vezi "evitând escrocheile" În partea 3 pentru mai multe informații.
  • Partea 3 din 3:
    Știind ce să evite
    1. Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 13
    1. Nu confunda cardurile de credit cu carduri de debit. Deși arată aproape identic și pot fi emise de bănci, carduri de credit și carduri de debit sunt două lucruri complet diferite. Cardurile de debit nu funcționează pe credit. Cu alte cuvinte, când faceți o achiziție cu un card de debit, banii provin direct din contul dvs. de verificare ca și cum ați scris un cec pentru cumpărare. Nici un emitent de credit nu vă împrumută banii - plătiți cu bani pe care îl aveți deja.
    • Din acest motiv, nu puteți utiliza de obicei un card de debit pentru a construi credit (cu excepția cazului în care cardul dvs. are caracteristica opțională care va fi utilizată ca card de credit.)
  • Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 14
    2. Nu luați un împrumut bancar pentru a stabili creditul. Dacă rămâneți în partea de sus a facturilor de carduri de credit, cardurile de credit sunt, de obicei, o modalitate mai ușoară și mai inteligentă de a construi credite decât împrumuturile personale. În timp ce plătiți un împrumut la timp este bun pentru creditul dvs., este de obicei o pierdere de bani pentru ao folosi numai în acest scop. Împrumuturile vă solicită să plătiți dobândă - pe de altă parte, este de obicei posibil să plătiți în întregime carduri de credit fără a vă interesa dacă utilizați cel mai devreme program de rambursare disponibil.
  • Astfel, atâta timp cât vă țineți obiceiul de a vă plăti facturile de card de credit cât mai repede posibil, nu există nici un stimulent real pentru a obține un împrumut în scopul construirii creditului.
  • Pentru achizițiile majore, cu toate acestea (cum ar fi casele și mașinile), împrumuturile sunt inevitabile, deoarece nu puteți încărca de obicei aceste tipuri de achiziții la cardurile de credit. În aceste cazuri, plătiți pur și simplu împrumutul dvs. cât mai repede posibil pentru a minimiza valoarea interesului pe care îl plătiți.
  • Imaginea intitulată stabilește un pas de credit 15
    3. Nu deschideți mai multe linii de credit decât aveți nevoie. Având câteva linii de credit gestionabile sunt un lucru bun. Având mulți Liniile de credit pot fi un lucru foarte rău. După cum sa menționat mai sus, cu atât mai multe linii de credit aveți, cu atât mai greu este să urmăriți plățile dvs. Mai rău, dacă vă aflați în spatele plăților dvs. și intrați în obișnuința de a utiliza o singură carte pentru a vă plăti alta, vă puteți găsi rapid într-un financiar "Moartea spirală" Este foarte greu să ieși.
  • Din aceste motive, multe agenții de credit consideră că deschideți multe linii de credit pentru a fi a "avertizare" semn pentru un comportament financiar riscant, astfel încât acest lucru poate provoca o baie în scorurile dvs. de credit.
  • Imagine intitulată stabilește un pas de credit 16
    4. Nu vă conectați într-o înșelătorie de reparații de credit. În timp ce există o abundență de agenții de consiliere echitabilă, de credit etică, unele "mere proaste" există pentru a profita de clienții care sunt în strâmtori financiari. Aceste agenții pot promite a "tabula rasa" sau o cale ușoară de necazuri de credit, dar, în schimb, folosesc practici exploatatoare și chiar ilegale pentru a profita de situația dvs., toate, vă împingând chiar mai adânc în datorii. Ca o regulă foarte generală, dacă pare un fel de serviciu de credit pare "miraculos" sau "prea frumos ca sa fie adevarat," este probabil cel mai bine să nu ai încredere în ea. Iată câteva comune comune "semne de pericol" Pentru a fi în căutarea - consultați site-ul web al Comisiei Federale de Comerț (FTC) pentru mai multe informații:
  • Agenții care vă fac să le plătiți înainte de a face orice lucru pentru dvs.
  • Agențiile care vă spun să contestați părțile din raportul dvs. de credit pe care îl cunoașteți că sunt corecte.
  • Agenții care vă spun să nu contactați direct creditorii.
  • Agențiile care vă spun să minți creditorilor sau creditorilor sau să vă prezentați greșit numărul dvs. de securitate socială (rețineți că acestea sunt crime federale).
  • Agenții care nu pot dovedi afilierea lor cu NFCC sau o altă organizație națională similară.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Începeți la ceva mic și lucrați în sus. Nu vă faceți griji, atâta timp cât aveți un mic credit bun, veți fi bine.
  • După șase luni, istoria dvs. de credit va începe să se acumuleze și scorul dvs. va continua să urce și.
  • Avertizări

    Nu mergeți peste bord pe cardurile de credit și împrumuturile. Ele vă pot ajuta cu istoricul dvs. de credit, dar numai dacă le plătiți la timp!
  • Dacă nu doriți să păstrați cardurile securizate, schimbați cardurile de credit care vă place și anulați cele securizate cât mai curând posibil. Cu toate acestea, anularea unui cont de lungă durată va face deteriorarea creditului. (Sau întrebați banca dacă este posibil să vă convertiți cardurile securizate curente la nesecurează.)
  • Va trebui să faceți plăți de succes pe toate conturile. În majoritatea cazurilor, acesta este doar interesul. În orice moment, vă puteți lucra înapoi pentru a închide conturile după ce ați construit creditul. Cu toate acestea, acesta vă poate îmbunătăți scorul de credit dacă le lăsați deschis și nu le folosiți.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar