Cum să îmbătrâniți whisky

Companiile îmbătrânesc whisky-ul de ani de zile pentru a obține mici loturi de cel mai înalt produs de calitate. Din acest motiv, whisky-ul în vârstă poate fi scump pentru a ajunge din magazin. La domiciliu, puteți crea whisky în vârstă într-o fracțiune din timp. Ia o sticlă sau două de whisky de înaltă rezistență. Combinați whisky-ul cu benzi de stejar sau un butoi de stejar și păstrați-l din lumina directă a soarelui. Așteptați săptămâni sau luni pentru vârsta de whisky la vârsta și veți ajunge cu o băutură, puteți fi mândru de gust.

Pași

Partea 1 din 3:
Folosind un kit de îmbătrânire
  1. Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 1
1. Cumpărați kit-ul. Kiturile DIY vin cu toate instrumentele de care aveți nevoie pentru a îmbogăți propriul whisky acasă, cum ar fi lemnul cărbor. Ei lucrează mai repede decât alte opțiuni și funcționează ca o abordare mai profundă a whisky-ului îmbătrânit. Nu veți avea nevoie de lemn sau să stocați un butoi.
  • Kiturile DIY pot fi cumpărate online și pot fi găsite și în unele magazine de aprovizionare de preparare. Va trebui să cumperi propriul whisky.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 2
    2. Adăugați lemnul la whisky unificat. Găsiți garniturile de stejar din pachet. În mod tipic, instrucțiunile vor indica faptul că aveți nevoie de 1 Stave pentru fiecare 350 ml (12 oz) de whisky. Pentru o sticlă standard, veți avea nevoie de ambele bucăți de stejar în kit. Aruncați stejarul în sticlă.
  • Whisky-ul bazat pe porumb va produce whisky-ul în stil bourbon, în timp ce whisky-ul bazat pe orz va produce ceva similar cu whisky-ul scotch al canadianului irlandez sau nepermis.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 3
    3. Depozitați whisky-ul departe de lumina directă a soarelui. Lumina soarelui va afecta gustul whisky-ului. Depozitați sticla într-un dulap, dulap sau zonă similară la temperatura camerei. Modificările ușoare ale temperaturii vor determina extinderea și contractarea lemnului, infuzându-se de whisky cu aroma sa.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 4
    4. Testați whisky-ul pe măsură ce îmbătrânesc. Stejarul va schimba rapid gustul whisky-ului. Veți observa culoarea schimbării whisky într-o zi sau 2. Kitul poate veni cu un ghid de îmbătrânire, care va recomanda o perioadă foarte scurtă de îmbătrânire de aproximativ o săptămână sau 2. După acest punct, whisky-ul poate gusta prea lemnos.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 5
    5. Treceți whisky-ul înainte de a bea. Dacă kitul vine cu brânză, îl puteți folosi pentru a tensiona orice fel de lemn de lemn. Așezați cilindrul de brânză peste geam, astfel încât whisky-ul nu se varsă. Turnați whisky-ul peste el. Scoateți cilindrul de brânză împreună cu resturile colectate.
  • Partea 2 din 3:
    Îmbătrânirea whisky cu benzi de lemn carry
    1. Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 6
    1. Împărți o bucată de stejar în benzi. Aduceți-vă de-a lungul sticlei de whisky sau a borcanului de zidar pe care îl veți folosi pentru a îmbogăți whisky-ul. Trebuie să scurtați lemnul, astfel încât să se potrivească în interiorul borcanului. Împărțiți lemnul într-un baston subțire. Lemnul se va extinde în timpul procesului de îmbătrânire, așa că nu vă fie frică să tăiați lemnul foarte subțire sau chiar să rupă bastonul în câteva benzi.
    • Oakul alb este folosit de profesioniști la vârsta whisky. Dacă nu puteți obține stejar, puteți încerca un alt lemn netracinos, fără chimic, cum ar fi arțar, cireș sau mesteacan.
    • Obțineți stejar proaspăt din magazinele de aprovizionare de bere și magazinele de îmbunătățire la domiciliu. Vechile stejari pot fi, de asemenea, scoase surse, cum ar fi mobilierul vechi.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 7
    2. Char lemnul cu un blowtor sau gratar. Luați măsuri de protecție prin purtarea mănușilor și a ochelarilor de protecție. Țineți lemnul în poziție peste flacăra deschisă. Temperatura pe care o utilizați va schimba aroma, lemnul dă whisky. 250-360 ℉ (121-182 ℃) creează o combinație dulce, oky. 380-480 ℉ (193-249 ℃) duce la o vanilie, aromă prăjită. Char lemnul până când pare negru și strălucitor pe toate părțile.
  • De asemenea, puteți să coaceți lemnul înainte de dvs. Acest lucru vă poate ajuta să obțineți profilul de aromă potrivită fără a depinde de carry la temperatura potrivită. Pur și simplu lăsați lemnul să se coace într-un cuptor la temperatura dorită timp de 3 ore înainte de carry.
  • Magazinele de aprovizionare de preparare, de asemenea, vinde chipsuri de stejar pre-car.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 8
    3. Spălați lemnul. Așteptați ca lemnul să se simtă rece la atingere. Păstrați mănușile de protecție sau ridicați lemnul cu clești pentru a vă proteja. Clătiți lemnul sub apă călduță. Ștergeți lemnul cu o cârpă pentru a îndepărta cenușa și alte resturi care ar putea intra în whisky.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 9
    4. Combina lemnul și whisky-ul. Așezați ingredientele în borcanul de zidar sau pur și simplu adăugați lemnul la sticla de whisky. Un whisky mediu, un whisky unificat funcționează cel mai bine aici. Optați pentru whisky de probă 115 sau mai mare, dacă este posibil. Whisky-ul de probă mai mare tinde să îmbătrânească mai bine și este folosit de companiile de whisky în produsele lor.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 10
    5. Depozitați borcanul într-un loc întunecat. Acum trebuie să așteptați vârsta whisky-ului. În mod ideal, depozitați borcanul într-un loc în care temperatura se schimbă, cum ar fi în aer liber. Zilele calde și nopțile răcoroase determină ca lemnul să schimbe dimensiunea. Păstrați borcanul din lumina directă a soarelui. La domiciliu, îl puteți lăsa într-un dulap, un garaj sau o zonă similară.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 11
    6. Testați săptămânalul whisky. Deși dimensiunea mică a recipientului înseamnă că whisky-ul va îmbătrâni mai repede, va dura încă câteva săptămâni la un an pentru a obține aroma dorită. Configurați un program de testare pentru a vă asigura că whisky-ul nu are peste vârstă. La început, lotul tău va gusta probabil teribil și lemnos, dar stick cu el. Aromele plăcute vor ieși în cele din urmă.
  • Partea 3 din 3:
    Îmbătrânirea whisky într-un butoi
    1. Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 12
    1. Obține un butoi de stejar. Butoaiele pot fi găsite online sau în magazinele de aprovizionare de bere. Ele vin în toate dimensiunile, de la butoaie mici, de dimensiuni mici la rezervoare mari folosite de producătorii comerciali. Barili mai mici sunt mai ușor de utilizat și loturile mai mici ale vârstei de whisky este mai rapidă.
    • Căutați butoaie de stejar alb. Acesta este tipul de lemn folosit de profesioniști. Puteți, de asemenea, să caractezi în interiorul butoiului cu un blowtorch.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 13
    2. Asamblați butonul. Găsiți spigotul, care arată ca un robinet. Setați-o în gaură pe care o veți vedea pe una dintre capetele plate ale cilindrului. Apoi, luați Bungul, care arată ca o plută. Puneți-o în apropiere.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 14
    3. Umpleți cilindrul cu apă. Dacă aveți o pâlnie, îl puteți seta în bughole, care va fi pe mijlocul rotund al cilindrului. Se toarnă în suficientă apă pentru a umple butonul. Conectați bunghele cu Bungul. Porniți spigot pentru o clipă pentru a vedea dacă fluxurile de apă. După aceea, verificați restul cilindrului pentru scurgeri. Lăsați butonul numai până când se oprește scurgeri.
  • Poate dura o zi sau mai mult pentru ca barilul să se oprească.
  • Va trebui să faceți acest proces înainte de fiecare utilizare. Când butoiul nu este utilizat, păstrați apă în ea pentru a economisi timp.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 15
    4. Scurgeți apa și înlocuiți-o cu whisky. Obțineți suficientă whisky pentru a umple butonul. Pentru un butoi mic, veți avea nevoie de o sticlă sau 2. Optați pentru un whisky unificat sau mai tânăr. Whisky whiskey mai mare îmbătrânește mai bine, astfel încât să urmărească o dovadă de 90 sau mai mare.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 16
    5. Stocați cilindrul într-un mediu întunecat. Păstrați cilindrul într-un dulap, pivniță, vărsat sau altă zonă departe de lumina directă a soarelui. Schimbările de temperatură pot ajuta whisky-ul să se maturizeze mai repede, deoarece cauzează lemnul să se micșoreze și să se extindă. Pulverizați cilindrul cu apă sau treceți o cârpă umedă asupra acestuia când pare uscată. Aceasta va proteja cilindrul și va limita evaporarea ca vârste de whisky.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 17
    6. Testați whisky-ul de-a lungul timpului. Barili mai mici de whisky vor vârsta mai repede. În mod tipic, un lot de 1 sau 2 litri se va face într-o lună sau 2. Cele mai mari butoaie pot dura mai mulți ani. Butoaie pot fi folosite de mai multe ori, dar vor dura mai mult timp pentru a îmbogăți whisky-ul de fiecare dată.
  • Cu cât îmbătrâniți mai mult, cu atât mai mult veți pierde evaporarea.
  • Imagine intitulată Vârsta Whiskey Pasul 18
    7. Tulpina și sticla whisky-ul. Odată ce gustul whisky este de a vă bucura, scoateți-l din cilindru. Puteți să-l vărsați 1 sticlă la un moment dat când îl presați. Formarea este bună pentru îndepărtarea charurilor și a pieselor din lemn. Plasați o cilindru de pe un vas de zidar sau alt container de depozitare. Turnați whisky-ul peste cilindru. Scoateți cilindrul și resturile pe care le-a colectat.
  • sfaturi

    Păstrați whisky-ul din lumina directă a soarelui. În butoaie, căldura va provoca evaporarea. În borcane limpezi, va ruina whisky-ul.
  • Whisky-urile rezistente mai mari conțin mai multă alcool și mai puțină apă, deci au tendința de a îmbătrâni mai bine.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Îmbătrânirea într-un borcan

    • Piesa de stejar
    • Ferăstrău sau cuțit
    • Blowtorch sau grill
    • Mici borcan de mason
    • Whiskey de înaltă rezistență

    Îmbătrânirea într-un butoi

    • Barrel de stejar
    • Apă
    • Mai multe sticle de whisky de înaltă rezistență
    • tifon
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar