Cum să disciplineze un copil cu adhd

Îngrijirea unui copil cu tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) poate fi foarte dificilă, deoarece au nevoie de tehnici distincte de disciplină care nu sunt aceleași cu alți copii. În caz contrar, puteți să riscați în mod inutil comportamentul copilului dumneavoastră sau să deveniți prea sever în pedeapsă - trebuie să efectuați sarcina complicată de echilibrare între aceste două extreme. Experții în gestionarea copiilor cu ADHD confirmă faptul că disciplinarea acestor copii poate fi un loc de muncă provocator. Cu toate acestea, părinții, îngrijitorii, profesorii și alții își pot disciplina copiii cu ADHD pe baza răbdării și a coerenței.

Pași

Partea 1 din 4:
Stabilirea de rutine și organizații
  1. Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 1
1. Adresați-vă nevoilor critice în cadrul programului și al organizației familiei dvs. Copiii ADHD au mari dificultăți în planificare, gândire prin proceduri, gestionarea timpului și alte abilități de viață zilnică. Un sistem organizațional puternic structurat va fi esențial pentru viața de zi cu zi a familiei dvs. Cu alte cuvinte, crearea unei rutine poate împiedica nevoia de disciplină în primul rând, deoarece copilul dvs. va fi mai puțin probabil să se deplaseze.
  • Multe dintre acțiunile copilului pot fi înrădăcinate în lipsa caracteristică de organizare care nu este pe deplin în cadrul controlului copilului. Familia trebuie să intervină cu o organizație puternică și o înțelegere că copilul are nevoie de ajutor suplimentar și de răbdare în acest domeniu. În același timp, copilul nu ar trebui să fie ținut la așteptări scăzute, fie.
  • Acest lucru include de obicei lucruri cum ar fi rutinele de dimineață, timpul de lucru, orele de culcare și lucruri precum limitele pe jocurile video.
  • Asigurați-vă că așteptările sunt explicit. "Curăță-ți camera" Este vag, iar un copil ADHD poate fi confundat acolo unde chiar începe și cum să urmeze înainte de a-și pierde focalizarea. Poate fi mai bine să o întrerupeți în sarcini scurte și clare: "Ridicați jucăriile", "Vacuum covor", "Curățați cușul de hamster", "Pune hainele - în dulapul pe umerase".
  • Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 2
    2. Stabiliți rutine și reguli clare. Asigurați-vă că aveți un set de reguli și așteptări clare pentru întreaga familie și gospodărie.Copiii cu ADHD sunt puțin probabil să aleagă sugestii subtile. Comunicați clar exact ceea ce vă așteptați și ce trebuie să facă în fiecare zi.
  • Odată ce ați stabilit rutina de uz casnic pentru săptămâna de lucru, de exemplu, puneți un program în camera copilului dumneavoastră. Puteți utiliza o tablă albă și puteți să o distrați prin utilizarea culorilor, autocolante și alte aspecte decorative. Explicați și indicați totul în program, astfel încât copilul dvs. să o înțeleagă în moduri diferite.
  • Să stabilească rutine pentru toate tipurile de sarcini zilnice, inclusiv teme pentru acasă, care tinde să fie o problemă mare pentru majoritatea copiilor cu ADHD. Asigurați-vă că copilul își scrie temele în fiecare zi într-un planificator și că există un timp regulat și loc pentru ei să-și facă temele. Asigurați-vă că veți trece peste temele lor înainte de a începe și le va examina cu ei după aceea.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 3
    3. Spargeți sarcinile mari în bucăți mici. Părinții trebuie să înțeleagă că dezorganizarea care însoțește adesea copiii cu ADHD este adesea rezultatul de a fi copleșit vizual. Ca rezultat, copilul cu ADHD are nevoie de un proiecte mari, cum ar fi curățarea camerei sau plierea și punerea spălării curată, pentru a fi defalcate în mai multe sarcini mai mici, având în vedere unul câte unul.
  • În cazul rufelor, de exemplu, cereți copilului dvs. să înceapă prin găsirea tuturor șosetelor și lăsându-le departe. Puteți face un pic de joc din ea jucând un CD și provocând copilul dvs. pentru a finaliza sarcina de a găsi toate șosetele și a le pune în sertarul corespunzător până la sfârșitul primei melodii. Odată ce acest lucru este realizat și le lăudăm pentru că ați făcut-o corect, le puteți cere să le alegeți și să vă îndepărteze lenjeria de corp, PJ și așa mai departe, până când sarcina este concurată.
  • Ruperea proiectului în bucăți mai mici răspândite în timp nu numai împiedică comportamentul născut din frustrare, ci și părinți șanse multiple de a oferi feedback pozitiv în timp ce permite copiilor multe oportunități de a experimenta succesul. Cu cât mai mult succesul experimentat - și răsplătit - cu cât mai mult un copil începe să se identifice ca un succes, oferind un impuls de stima de sine prea mare și ajutându-i de fapt devenind mai mult succes în viitor. La urma urmei, succesul produce succesul!
  • Este posibil să aveți nevoie să vă ghidați rutinele copilului. ADHD face dificilă concentrarea, nu vă distrați și continuați să mergeți la sarcini plictisitoare. Care nu înseamnă că au renunțat la treburi. Cu toate acestea, așteptările pe care le pot face în mod independent pot sau nu pot fi realiste...Acest lucru depinde foarte mult de copilul tău. Este mai bine să lucrați împreună cu privire la aceste sarcini într-un mod acceptant și să o faceți o experiență pozitivă decât să vă așteptați prea mult și să o faceți un punct de frustrare și argument.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 4
    4. Organizeaza-te. Stabilirea rutinelor dezvoltă obiceiuri care vor dura o viață, dar trebuie, de asemenea, să fie un bun sistem organizațional care să susțină aceste rutine. Ajutați copilul să-și organizeze camera. Amintiți-vă că copiii cu ADHD sunt copleșiți, deoarece observă totul imediat, așa că, cu atât mai mult își pot clasifica lucrurile, cu atât este mai ușor să se ocupe de această multitudine de stimuli.
  • Copiii cu ADHD fac bine cu cuburi de depozitare, rafturi, cârlige de perete și altele asemenea pentru a le ajuta să separe obiectele în categorii și să minimizeze aglomerarea.
  • Utilizarea etichetelor de codificare a culorilor, a imaginilor și a rafturilor ajută la minimizarea stresului vizual.
  • De-aglomerație. În plus față de organizarea generală, curățarea "chestie" care va distrage atenția asupra copilului dvs. va ajuta la modul mediu mai calmant. Acest lucru nu înseamnă neapărat eliminarea camerei goale. Cu toate acestea, eliminarea jucăriilor depășite, îmbrăcămintea nu poartă și curăță rafturile BRIC-A-BRAC, care nu deține un recurs ridicat pentru copilul poate merge mult la un mediu mai armonios.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 5
    5. Obțineți atenția copilului dumneavoastră. Ca adult, trebuie să fii sigur că copilul participă înainte de a face orice cerințe, direcții sau comenzi. Dacă nu sunt "a format in" pe tine, nimic nu se va realiza. Odată ce încep să facă sarcina, nu-și distrage atenția de la locul de muncă, oferindu-i comenzi suplimentare sau de a începe o discuție care își dorește atenția.
  • Asigurați-vă că copilul vă privește și faceți contact vizual. În timp ce aceasta nu este o asigurare deplină a atenției, este mai probabil ca mesajul dvs. să treacă prin.
  • Furios, frustrat sau altfel negativ are o modalitate de a obține "filtrat". Acesta este adesea un mecanism de apărare - Copiii ADHD tind să-i facă pe oameni frustrați cu ei și se tem că sunt criticați pentru ceva ce nu pot controla cu adevărat. Strigă, de exemplu, poate bine nu Obțineți atenția copilului.
  • ADHD Copii răspund bine la distracție, neașteptat și capricios. Aruncarea unei minge va atrage adesea atenția, mai ales dacă este aruncată înainte și înapoi înainte de a trece la o cerere. Zicală, "cioc cioc?" și a face o glumă poate funcționa. Un model de apel-și-răspuns sau un model de batere poate funcționa și. Acestea sunt toate manierele jucăușoase care de obicei vor primi "prin ceață."
  • Este dificil pentru copii cu ADHD să se concentreze, așa că atunci când se prezintă focalizare, să le ducă cea mai bună șansă de ao împiedica, fără a le întrerupe sau de a le lua departe de sarcina la îndemână.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 6
    6. Obțineți copilul implicat în activități fizice. Copiii cu funcții ADHD mult mai bine atunci când își folosesc corpurile în diferite moduri fizice - activitatea îi ajută să obțină acea stimulare a creierului pe care îi doresc.
  • Copiii cu ADHD ar trebui să facă o activitate fizică de cel puțin 3-4 zile pe săptămână. Cele mai bune alegeri sunt arte marțiale, înot, dans, gimnastică și alte sporturi care folosesc o varietate de mișcări corporale.
  • Puteți chiar să le faceți o activitate fizică în zilele lor non-sportive, ca și cum ar merge pe un leagăn, călărind o bicicletă, jucând la parc, și așa mai departe.
  • Partea 2 din 4:
    Luând o abordare pozitivă
    1. Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 7
    1. Furnizați feedback pozitiv. Puteți începe cu recompense tangibile (autocolante, popsicles, jucării mici) pentru fiecare succes. De-a lungul timpului, puteți să vă întăriți treptat până la laudă sporadică ("Mare Job!"Sau o îmbrățișare), dar continuați să furnizați feedback pozitiv după ce copilul dvs. a dezvoltat obiceiuri bune care au ca rezultat succese regulate.
    • Făcându-ți copilul să se simtă bine despre ceea ce fac este o strategie cheie pentru a evita nevoia de a le disciplina în primul rând.
    • Nu fiți zgârcit la recompense. Copiii ADHD au nevoie de o mulțime de feedback pozitiv. O mulțime de recompense mici, frecvente pe parcursul zilei de lucru mai bine decât o recompensă mare la sfârșitul zilei.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 8
    2. Acționează rațional. Utilizați un ton mic și ferm al vocii atunci când trebuie să disciplinei. Folosind o fermă, dar chiar vocală, spuneți cât mai puține cuvinte posibil atunci când dau instrucțiuni. Cu cât spui mai mult, cu atât mai puțin își vor aminti.
  • Un expert amintește părinților să "acționeze, să nu fie yak!"Lecturarea unui copil cu ADHD este inutilă, în timp ce consecințele puternice spun totul.
  • Evitați să răspundeți emoțional la comportamentul copilului. Dacă vă înfuriați sau vă strigați, poate crește anxietățile copilului, alimentându-și convingerea că sunt un copil rău care nu face niciodată nimic. În plus, poate, de asemenea, să invite copilul să aibă sentimentul că sunt în control de când ți-ai pierdut calmul.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 9
    3. Adresați-vă direct comportamentului. Copiii cu ADHD au nevoie de mai multă disciplină decât copiii obișnuiți, nu mai puțin. În timp ce ar putea fi tentant să vă dați copilului dvs. un pas pe disciplinarea comportamentului lor din cauza ADHD, acest fapt mărește doar probabilitatea ca comportamentul să continue.
  • Ca și în cele mai multe lucruri din viață, dacă o ignorați, va escalada și se va înrăutăți. Cel mai bun pariu este să se ocupe de comportamentul problemei prima dată când apare și imediat. ENACT disciplina imediat după comportament, astfel încât copilul dumneavoastră să-și conecteze comportamentul cu disciplina și răspunsul dvs. În acest fel, ei vor învăța în timp că acest comportament vine cu consecințe și, sperăm, opriți angajarea în comportamentul specific.
  • Copiii cu ADHD pot fi impulsivi și adesea nu iau în considerare consecințele asupra acțiunilor lor. Adesea nu reușesc să-și dea seama că au făcut ceva greșit. Ciclul este astfel încât, dacă nu există consecințe, această problemă se va înrăutăți. Astfel, ei au nevoie de adulți pentru ai ajuta să vadă acest lucru și să învețe necazul comportamentului lor și consecințele potențiale ale continuării comportamentului respectiv.
  • Acceptați că copiii adhd vor avea nevoie doar de mai multă răbdare, îndrumare și practică. Dacă comparați un copil adhd cu "tipic" copil, probabil că veți obține extrem de frustrat. Va trebui să petreceți mai mult timp, energie și gândiți-vă să lucrați cu acest tip de copil. Opriți compararea lor la alții "Mai ușor" copii. Acest lucru este esențial în a avea mai multe interacțiuni și rezultate mai pozitive și, prin urmare.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 10
    4. Oferă o armare pozitivă. Părinții au succes cu copiii lor adhd prin recompensarea unui comportament bun mai des decât pedepsesc rău. Optați să laude ceea ce au dreptate, mai degrabă decât să critice ceea ce fac greșit.
  • Mulți părinți au găsit mai mult succes în schimbarea comportamentelor rele, cum ar fi manierele de masă sărace la mese, prin urmare, concentrându-se pe acordarea unei încurajări și laude pozitive atunci când copiii lor fac ceva corect. În loc să critică modul în care copilul dvs. stă la masă sau discuții cu alimente în gură, încercați să le lăudați când își folosesc ustensilele în mod corespunzător și când sunt un bun ascultător. Acest lucru vă va ajuta copilul să acorde mai multă atenție ceea ce fac pentru a primi laudă.
  • Urmăriți-vă raportul. Asigurați-vă că copilul dvs. primește mai multe intrări pozitive decât cele negative. S-ar putea să fi trebuit să ieșiți din calea dvs. de a le "prinde să fie bine" uneori, dar beneficiile de a lăuda mai mult decât pedepsirea vor fi incalculabile.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 11
    5. Dezvoltați un sistem de armare pozitivă. Există multe trucuri pentru a inspira un comportament mai bun - acei morcovi lucrează adesea mai bine decât amenințarea bastoanelor. De exemplu, dacă copilul dvs. este îmbrăcat și în bucătărie pentru micul dejun cu o anumită perioadă de timp, pot alege Waffles în loc de cereale pentru micul dejun. Oferirea de opțiuni este o modalitate de a vă întări în mod pozitiv copilul atunci când se comportă bine.
  • Luați în considerare înființarea unui sistem de comportament pozitiv care permite copilului dvs. să câștige privilegii, cum ar fi un bonus de alocație, o zi specială sau ceva similar. Prin același jeton, comportamentul slab are ca rezultat pierderea punctelor, dar punctele pot fi câștigate înapoi cu treburi suplimentare sau alte astfel de activități.
  • Un sistem punct poate ajuta copiii motivația de care trebuie să se conformeze. Dacă copilul dvs. nu este motivat să-și ridice jucăriile înainte de culcare, știind că vor câștiga puncte spre un privilegiu poate fi tot stimulentul de care trebuie să se conformeze. Cea mai bună parte a unui astfel de plan este că părinții nu mai sunt băieții răi când copiii nu primesc privilegii - destinele lor sunt în propriile lor mâini și trebuie să-și asume responsabilitatea pentru alegerile lor.
  • Rețineți că copiii au mai mult succes cu un sistem de puncte atunci când este clar specificat cu o listă de verificare, program și termene limită.
  • Fiți conștienți de listele și programele au limitări. ADHD face ca copiii motivați să aibă dificultăți în a rămâne în sarcină. Dacă așteptările sunt pur și simplu prea mari sau nu sunt altfel potrivite, ele nu pot avea succes, iar sistemul este inutil.
  • De exemplu: un copil care se luptă cu un eseu pentru temele și pur și simplu petrece atât de mult timp pe care a ratat termenul limită pentru practicarea vioara poate fi într-o legătură teribilă.
  • Un alt exemplu: Un copil are probleme grozave cu o listă de verificare a comportamentului și nu primește niciodată suficiente stele de aur pentru a câștiga o recompensă. Fără armătură pozitivă, el acționează mai degrabă decât "cumpără în" sistemul.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 12
    6. Încercați să includeți totul în termeni pozitivi, mai degrabă decât negativi. Mai degrabă decât să-i spuneți copilului cu ADHD pentru a opri un comportament rău, spuneți-le ce au ar trebui să facă. În general, copiii cu ADHD adesea nu pot fi instantaneu să se gândească la un comportament bun pentru a înlocui cel rău, deci va fi greu de oprit. Slujba ta, ca ghid, este să le reamintesc ce comportament potrivit este. De asemenea, copilul dvs. adhd nu poate auzi pe deplin "nu" În sentința dvs., astfel încât mintea nu poate procesa ceea ce spuneți corect. De exemplu:
  • În loc să spui, "Opriți sărituri pe canapea", Spune, "Stăm pe canapea."
  • "Mâini blânde cu pisica" in loc de, "Opriți tragerea pe coada pisicii."
  • "CRISS CROSSEAUCE!" in loc de "Nu te mai ridica."
  • Concentrându-se pe pozitive funcționează bine la craftarea regulilor familiei. În loc de "nici o minge de joc în casă," încercați "bilele sunt în afara jucăriilor."Puteți găsi mai mult succes cu" plimbare încet în camera de zi "decât cu" fără alergare!"
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 13
    7. Evitați să acordați prea multă atenție comportamentului rău. Atenție - bun sau rău - este o recompensă pentru copiii cu ADHD. Astfel, ar trebui să vă acordați multă atenție copilului atunci când apare un comportament bun, dar limitați atenția pe care o dați un comportament rău, deoarece poate fi văzut de copilul dvs. ca o recompensă.
  • De exemplu, dacă copilul tău iese din pat pentru a juca noaptea, în tăcere, dar le-a pus înapoi în cazul în care aparțin fără îmbrățișări și atenție. Simțiți-vă liber să confiscați jucăriile, dar nu discutați-o la acea dată sau că se vor simți răsplătiți de atenția dvs. sau că regulile sunt în dezbatere. Dacă nu reușiți în mod consecvent să recompenseze comportamentul rău, ar trebui să dispară în timp.
  • Dacă copilul îți taie cartea de colorat, pur și simplu scoateți foarfecele și cartea. Un calm "Am tăiat hârtia, nu cărți" este tot ceea ce este necesar.
  • Partea 3 din 4:
    Stabilirea consecințelor și coerenței
    1. Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 14
    1. Fii autoritatea - tu ești adultul. Părintele trebuie să fie cel în control, dar prea des, persistența copilului se descompune voința părintelui.
    • Luați în considerare fetița care cere o cocs de cinci sau șase ori în trei minute, tot în timp ce părintele este la telefon sau se ocupă de celălalt copil sau încercând să fixeze cina. Uneori este tentant - și într-adevăr, mai ușor - pentru a afla: "Fină - mergeți mai departe, dar lăsați-mă în pace!"Cu toate acestea, mesajul trimis este că persistența va câștiga ziua și că ea, și nu părintele, este în control.
    • Copiii ADHD nu fac foarte bine cu disciplina permisivă. Acești copii au nevoie de îndrumare și granițe ferme și iubitoare. Discuții lungi despre reguli și de ce le avem nu funcționează. Unii părinți sunt incomod cu această abordare la început. Cu toate acestea, păstrarea firmei de reguli, consecvente și iubitoare nu sunt dure sau crude.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 15
    2. Asigurați-vă că există consecințe pentru comportamente greșite. Regula cardinală este că disciplina trebuie să fie consecventă, imediată și puternică. Orice pedeapsă ar trebui să reflecte greșit.
  • Nu trimiteți copilul în camera lor ca pedeapsă. Majoritatea copiilor cu ADHD vor fi ușor distrași de jucăriile și bunurile lor și au un timp minunat...si "pedeapsă" sfârșește să fie o recompensă. În plus, trimiterea copilului dumneavoastră în camera lor este în general eliminată de la și fără legătură cu infracțiunea specifică și vor avea un timp greu de conectat comportamentul cu pedeapsa pentru a învăța să nu repete acest comportament.
  • Consecințele ar trebui să fie, de asemenea, imediate. De exemplu, dacă un copil i se spune că este de a-și pune bicicleta departe și să intre în interior, dar ei continuă să călătorească, nu-i spune că nu pot călători mâine. Consecințele întârziate au sens puțin sau deloc unui copil cu ADHD, deoarece au tendința de a trăi în "aici și acum" și ce sa întâmplat ieri nu are nici un sens real pentru astăzi. Ca rezultat, această abordare va duce la o lovitură în ziua următoare atunci când consecința este aplicată și copilul nu a făcut legătura. În schimb, să confiscați imediat bicicleta și să explicați că veți discuta despre termeni de câștigat înapoi la un moment mai târziu.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 16
    3. Fii consistent. Părinții vor avea rezultate comportamentale mai bune dacă sunt consecvente în răspunsurile lor. De exemplu, dacă utilizați sistemul punct, fiți rezonabil și în concordanță cu acordarea și eliminarea punctelor. Evitați acțiunile arbitrare, în special atunci când sunteți supărat sau supărat. Copilul dvs. va învăța doar cum să se comporte corect în timp și cu învățare și întărire susținută.
  • Urmați întotdeauna ceea ce spuneți sau amenințați. Nu dați prea multe avertismente sau nu puneți amenințări goale. Dacă le dați mai multe șanse sau avertismente, faceți ca fiecare să vină cu un nivel de consecință cu finala, a doua sau a treia, însoțită de pedeapsa sau disciplina promisă. În caz contrar, vă vor testa de fiecare dată pentru a vedea câte șanse va fi de data aceasta.
  • Asigurați-vă că ambii părinți sunt la bord cu acest plan disciplinar. Pentru a schimba comportamentul, copilul dvs. trebuie să aibă același răspuns de la ambii părinți.
  • Consistența înseamnă, de asemenea, că copilul știe ce să se aștepte atunci când nu este greșit, indiferent de locul de desfășurare. Uneori părinții se tem să-și pedepsească copiii în public, înfricoșătoare de modul în care alții vor percepe situația, dar este important să arătăm că comportamentul specialist are consecințe oriunde este copilul tău.
  • Asigurați-vă că ați coordonat cu școala de școală, îngrijirea copiilor sau de duminică pentru a vă asigura că toți folosesc și consecințe consecvente, imediate și puternice. Nu vrei ca copilul tău să primească mesaje mixte.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 17
    4. Evitați invitarea dezbaterii cu copilul dvs. Încercați să nu intrați într-un argument cu copilul dvs. sau să fiți dorit cu privire la cursul acțiunii. Copilul tău trebuie să știe că ești șeful și asta e asta, oprire.
  • Dacă vă angajați într-un argument sau par să vă deplasați, mesajul poate fi trimis în mod neintenționat este că tratați copilul ca peer care are șansa de a câștiga argumentul. Există astfel un motiv, pentru mintea copilului, pentru a continua să împingă și să continue să se certe și să te lupte. Acest lucru nu înseamnă neapărat că ați terminat ca părinte dacă ați argumentat vreodată sau vă faceți griji într-o discuție - înțelegeți doar că este ferm și consecvent va da cele mai bune rezultate.
  • Să fii întotdeauna specific în instrucțiunile tale și să fii ferm pe care trebuie să fie urmat.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 18
    5. Stabiliți un sistem de timp. Un timp-out poate oferi copilului o șansă să se calmeze în timpul lor. În loc să se confrunte unul cu altul și de a vedea cine poate deveni mai învins, desemnați un loc pentru ca copilul să stea sau să stea până când sunt calm și gata să discute problema. Nu le conferiți în timp ce stau acolo - dă-i timp și spațiu pentru a se controla. Subliniați că timpul de expirare nu este o pedeapsă, ci mai degrabă o oportunitate de a începe.
  • Timpul este o pedeapsă eficientă pentru un copil cu ADHD. Se poate aplica imediat pentru a ajuta copilul să vadă legătura cu acțiunile lor. Copiii cu ADHD urăsc să fie liniștiți și liniștiți, astfel că este un răspuns foarte eficient la un comportament rău.
  • Luați în considerare obiectele calme în timp. Solicitarea unui copil ADHD să stea într-un scaun liniștit, poate fi complet backfire - este posibil să nu poată face acest lucru. Cu toate acestea, având obiecte disponibile care îi ajută să păstreze calmul și re-focalizarea pot realiza scopul "resetare". Acest lucru poate include lucruri precum o minge de yoga pentru a sta pe, folosind un cub Fidget, făcând un puzzle sau îmbrățișând un animal umplute.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 19
    6. Să învețe să anticipeze problemele și să planificați înainte. Discutați despre preocupările dvs. cu copilul dvs. și depanați împreună pentru a planifica succesul. Acest lucru este deosebit de util pentru a vă gestiona copilul în public. Lucrați împreună pentru a decide pe morcovi (recompense) și bastoane (consecințe) care se vor aplica situației, apoi să repete copilul cu voce tare.
  • Dacă familia dvs. se duce la cină, de exemplu, recompensa pentru un comportament bun ar putea fi privilegiul de a comanda desertul, în timp ce consecința ar putea fi nevoie să mergeți direct la culcare la întoarcerea acasă. Dacă comportamentul începe să se deterioreze la restaurant, un memento blând ("Ce câștigă comportamentul bun în seara asta?"), A urmat dacă este necesar de un al doilea comentariu mai pustnic (" Trebuie să mergeți la culcare devreme în seara asta?") Ar trebui să vă puneți copilul înapoi pe drumul cel bun.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 20
    7. Uita repede. Întotdeauna reamintiți copilul dumneavoastră că le iubiți indiferent de ce și că sunt un copil bun, dar că există consecințe asupra acțiunilor.
  • Partea 4 din 4:
    Înțelegerea și tratarea cu ADHD
    1. Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 21
    1. Înțelegeți modul în care copiii cu ADHD sunt diferiți. Copiii cu ADHD pot fi sfidători, agresivi, rezistenți la disciplină, fără lege, prea emoțională, pasionată și lipsa de inhibiții. Deși de mult timp, medicii au presupus că astfel de copii au fost victimele părinților săraci, la începutul secolului al XX-lea, cercetătorii au început să se uite la creier ca fiind cauza ADHD.
    • Oamenii de știință care studiază structura creierului a copiilor din ADHD raportează că unele părți ale creierului lor sunt mai mici decât normale.Unul dintre acestea este ganglionul bazal, care reglementează mișcarea musculară, spunând mușchii atunci când sunt necesari pentru o anumită activitate și când ar trebui să se odihnească. Pentru majoritatea dintre noi, când suntem așezați, mâinile și picioarele nu trebuie să fie în mișcare, dar ganglionii bazali mai puțin eficienți la un copil cu ADHD nu reușește să inhibe activitatea excesivă, așa că ședința este mai greu pentru acel copil.
    • Cu alte cuvinte, copiii cu ADHD nu au o stimulare în interiorul creierului lor și au un control impuls slab, astfel încât ei vor lucra mai greu sau "a se preface" pentru a obține stimularea necesară.
    • Odată ce părinții își dau seama că copilul lor nu este pur și simplu intenționat sau fără griji și că creierul copilului lor procesează doar lucrurile diferit datorită ADHD, adesea consideră că este mai ușor să se ocupe de comportamente. Noua înțelegere a compasiunii oferă mai multă răbdare și dorință de a restructura modul în care se ocupă de copilul lor.
  • Imagine intitulată disciplina Un copil cu ADHD Pasul 22
    2. Înțelegeți celelalte motive pe care copiii cu ADHD le pot comporta prost.Alte probleme pot compune problemele cu care se confruntă părinții copiilor diagnosticați ADHD, deoarece alte tulburări însoțesc adesea ADHD.
  • De exemplu, aproximativ 20% dintre cei cu ADHD au și tulburări bipolare sau depresive, în timp ce peste 33% au tulburări comportamentale, cum ar fi tulburarea de comportament sau tulburarea de sfidare a opoziției. Mulți copii cu ADHD au, de asemenea, dizabilități de învățare sau probleme cu anxietatea.
  • Tulburări suplimentare sau probleme în plus față de ADHD pot face munca de a disciplina copilul dvs. mai dificil. Acest lucru este valabil mai ales dacă există mai multe medicamente cu diferite efecte secundare potențiale pentru a ține cont de atunci când încercați să gestionați comportamentele copilului dumneavoastră.
  • Imagine intitulată Disciplina Un copil cu ADHD Pasul 23
    3. Evitați să vă frustrați că copilul dvs. nu se comportă "în mod normal." Nu există o măsură reală a ceea ce este normal și chiar conceptul de "comportament normal" este relativă și subiectivă. ADHD este un handicap și copilul dvs. va avea nevoie de mementouri suplimentare și diverse de cazare.. Cu toate acestea, acest lucru nu este diferit de faptul că cineva cu vedere mai puțin decât perfect are nevoie de ochelari și cei cu auzul mai puțin decât perfect au nevoie de auz.
  • ADHD-ul copilului dvs. este versiunea lor de "normal." Este o condiție care poate fi afectată în mod eficient, iar copilul dumneavoastră poate merge pe o viață fericită și sănătoasă!
  • Ce vă puteți aștepta în mod realist?

    • Dacă încercați unele dintre aceste strategii, atunci ar trebui să vedeți unele îmbunătățiri ale comportamentului copilului dvs., cum ar fi mai puține tantrumuri sau să completați sarcini mici atunci când întrebați.
    • Rețineți că aceste strategii nu vor elimina comportamentele care sunt legate de diagnosticul copilului dvs., cum ar fi persoanele inadecvate sau au o mulțime de energie.
    • Este posibil să aveți nevoie să experimentați un timp pentru a vedea ce strategii de disciplină funcționează cel mai bine pentru copilul dvs. De exemplu, unii copii vor răspunde bine la time-outs, în timp ce alții nu vor.

    Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Cheia pentru o viață de succes în relațiile cu un copil cu ADHD este înființarea unor infrastructuri puternice din viața copilului dvs. a programelor organizaționale care susțin modul în care funcționează creierul copilului dumneavoastră - și dând consecințe consecvente, imediate și puternice atunci când apar greșeli.
  • Dacă vă pedepsiți continuu copilul pentru un singur lucru și ceea ce faceți nu funcționează, încercați altceva. S-ar putea ajuta să discutați cu copilul dvs. despre cum să le ajutați. Ei pot fi capabili să vină cu propria soluție sau să vă ajute să veniți cu unul mai bun.
  • Dă-ți spațiul copilului să vorbească cu tine când se simt copleșiți. Ascultați fără să încercați să fixați-o sau ei. Fii răbdător. Uneori este greu pentru un copil adhd să explice ceea ce simt.
  • Adesea, neascultarea vine mai mult de la senzație de anxietate și copleșită, nu pentru că copilul tău încearcă să fie încăpățânat sau rebel. Asigurați-vă că ați lăsat copilul să știe că încercați să le înțelegeți și să îi ajutați, nu doar să le controlați.
  • Faceți-vă calm copilul și luați mâna. Cere, "La ce te lupți la școală?"
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar