Cum să disciplineze un copil eficient fără spancare

S-ar putea să fiți auzit că copiii de spanking are drept rezultat o agresiune mai mare și poate duce chiar la alte probleme, cum ar fi performanța academică slabă și stima de sine scăzută. Mai important, Spanking nu este eficient. Încercați alte forme de disciplină pentru a determina care funcționează cel mai bine pentru copilul dvs. și scopul de a fi clar și consecvent. Cu timpul, veți descoperi că există modalități mult mai bune de a vă învăța ascultarea copilului.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea consecințelor cu copilul dvs
  1. Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 1
1. Lăsați natura să-și ia cursul. Consecințele naturale sunt cele care apar ca un rezultat direct al încălcării copilului. Ar trebui să discutați cu copilul dvs. cu privire la aceste consecințe și să le ajutați să facă legătura dintre cauza și efectul. Cu ajutorul dvs., pot procesa incidentul și le pot învăța lecțiile. În aceste cazuri, nici o intervenție parentală nu este necesară pentru ca un copil să-și învețe lecția.
  • Să presupunem că ați cerut copilului dvs. să nu ia jucăria lor preferată atunci când vizitează familia. Au făcut-o și au lăsat-o accidental în urmă. Nu având jucăria este consecința - nu este necesară o altă corecție. Dacă copilul pierde ceva ce îi pasă, deoarece nu au urmat regulile, sunt mai susceptibile de a se conforma viitorului. Pentru a cimenta lecția, nu vă întoarceți să obțineți sau să faceți o călătorie specială. Așteaptă copilul până la data viitoare când le vizitezi sau îi înveți abilitățile de rezolvare a problemelor, spunându-le că vor trebui să găsească o modalitate de a obține jucăria înapoi.
  • Un alt exemplu este copilul lovind un prieten și părintele prietenului nu mai cere să vină peste. Acest rezultat învață copilul că lovirea este inadecvată și își poate împiedica prieteniile.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 2
    2. Conectați consecința cu comportamentul greșit ori de câte ori este posibil. Unele cazuri de comportament necorespunzătoare includ consecințe sau restituire ca parte a soluționării situației. Consecințele logice sunt cele care urmează în mod realist când regulile sunt rupte - acestea ar trebui să fie legate de comportamentul greșit. În aceste cazuri, disciplina ar trebui să vină ca o reflectare directă a acțiunilor lor.
  • De exemplu, un copil bountă o minge în casă și sparge un cadru de imagine. S-ar putea să spui: "Vi sa cerut să nu jucați cu mingea înăuntru. Acum, ai rupt un cadru. Va trebui să faceți treburi suplimentare pentru a plăti pentru cadru."O altă repecțiune ar putea fi:" Banii să plătească pentru cadru vor ieși din alocația dvs."
  • Asigurați-vă că explicați de ce este pusă în aplicare consecința, astfel încât copilul să conecteze necorespunzătorul cu consecința.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 3
    3. Oferiți opțiuni pentru a corecta comportamentele nedorite. Copiii au posibilitatea de a-și face propriile alegeri, deoarece îi ajută să exercite un anumit nivel de independență. Alegerile ajută, de asemenea, că copiii să învețe să-și dezvolte treptat propriile abilități de rezolvare a problemelor. Mai degrabă decât să strige la ei pentru a fi greșit, oferiți alegeri clare.
  • De exemplu, dacă un copil lovește pe alții, ați putea spune: "Dacă nu vă puteți păstra mâinile pentru tine, va trebui să părăsiți zona de joc pentru o perioadă de timp."O alegere este nedorită (părăsind zona de joacă), astfel încât copilul este mai probabil să fie compatibil și să facă alegerea dorită (păstrați-vă mâinile pentru ei înșiși).
  • O altă opțiune ar putea fi de a spune unui copil care nu vrea să se îmbrace, "Doriți să purtați cămașa albastră sau cea gri?" Acest lucru îi ajută să facă comportamentul dorit, dar în termenii lor.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 4
    4. Corectați necorespunzător prin satisfacerea nevoii de bază. Acordați atenție motivului pentru care copilul dvs. acționează. Apoi, vedeți dacă puteți crea un plan pentru a corecta comportamentul în timp ce îi ajutați să-și satisfacă nevoile.
  • De exemplu, dacă copilul dvs. vă întrerupe în mod repetat în timpul unui apel telefonic important, acestea pot fi disperate pentru atenția dvs. S-ar putea să spui: "Mami va fi de pe telefon în câteva minute, atunci tu și cu mine vom avea ceva timp, bine?"S-ar putea să permiteți și copilului să vină în cameră cu dvs., dar numai dacă se joacă liniștit.
  • Dacă copilul dvs. se execută în casă, ați putea spune: "Regula nu este rulată în casă, Jack. Ce zici de jocul de joacă în parc?"
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 5
    5. Creați un sistem punct pentru a reduce comportamentul nedorit. Puneți o diagramă în casa dvs. sau utilizați un borcan pentru a reprezenta vizual comportamentul copilului dumneavoastră. Dacă s-ar fi greșit, ei pot obține un punct pe grafic sau o marmură intră în borcan. Odată ce acestea ajung la o sumă predeterminată, este pusă în aplicare o consecință.
  • Pentru a avea consecința eliminată sau privilegii returnate, copilul va trebui să se comporte corespunzător pentru o perioadă stabilită de timp.
  • Acest tip de disciplină permite copiilor să poată tempera comportamentele pentru a obține rezultatele dorite. Acest lucru nu primește în cele din urmă mai multe puncte sau pentru a-și restabili privilegiile.
  • Același sistem poate fi folosit în sens invers pentru a recompensa comportamentele bune. Folosind acea abordare, copilul ar câștiga și pierde puncte în funcție de comportamentul lor. O acumulare de puncte poate duce la o activitate dorită sau la tratare.
  • Metoda 2 din 3:
    Crearea de oportunități pentru un comportament bun
    1. Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 6
    1. Utilizați armarea pozitivă pentru a crește un comportament bun. O altă modalitate eficientă de a vă ajuta copilul să respecte sau să le răsplătească atunci când se comportă în mod corespunzător. Când vă vedeți că fiica voastră mănâncă mâncarea ei în loc să o arunce, spuneți: "Mindy, îmi place cum mâncați și folosiți maniere bune de masă. Păstrați asta și veți câștiga desertul dvs. preferat!"
    • Experții consideră că armarea pozitivă, cum ar fi lauda și recompensele, este mult mai eficientă decât o consecință. Mai degrabă decât de predare sau de reținere a privilegiilor atunci când apare un comportament nedorit, ei sugerează ignorarea acesteia și doar acordarea atenției atunci când copilul dvs. se comportă corespunzător. Scopul este de a face copilul să facă mai multe comportamente pozitive pentru a obține mai multă atenție. Acest lucru încurajează copilul să se comporte bine, lăsând mai puțină oportunitate pentru comportamente greșite.
    • De exemplu, părintele ar putea ignora atunci când copilul lor aruncă alimente, dar se laudă pe laudă când mănâncă așa cum ar trebui.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 7
    2. Stabiliți reguli clare pentru a vă ajuta copilul să știe de la greșit. Dacă copilul dumneavoastră știe și înțelege ceea ce se așteaptă de la ei, sunt mai puțin probabil să spargă regulile. Stați cu copilul dvs. și explicați-vă regulile familiei. Păstrați regulile clare, simple și consecvente. De asemenea, faceți-le conștienți de orice consecințe, cum ar fi dacă regulile sunt sparte, câștigând puncte pe o diagramă. Când disciplinează copilul, discutați regula, consecința ei și modul în care copilul poate face mai bine.
  • De exemplu, regulile dvs. s-ar putea să sune, "Mers pe jos în interior. Nu alerga!" "Temele complete de acasă înainte de momentul de joc," sau "Îndepărtați zona dvs. după o activitate, cum ar fi temele sau artele și meșteșugurile."
  • De exemplu, este posibil să aveți o regulă pentru a trata pe alții cu respect. Dacă copilul tău aruncă un tantrum, ai putea să vorbești cu ei despre cum este lipsit de respect față de ei să se comporte așa. Apoi, dați-le un exemplu despre modul în care își puteau exprima emoțiile în mod diferit.
  • Postați regulile la vedere, astfel încât copilul dvs. este reamintit în mod constant de modul în care ar trebui să se comporte. Încercați să le fixați pe perete lângă diagrama punctelor (sau borcanul), postați-le pe frigider sau agățându-vă o înscriere pe ușa bucătăriei.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 8
    3. Învățați copilul cum să se mențină responsabil. Este important ca copilul dvs. să învețe să urmeze reguli chiar și atunci când nimeni nu se uită. Rezista nevoii de a micromane comportamentul copilului.
  • De exemplu, ați putea avea copilul să verifice comportamentele pozitive, cum ar fi facerea temelor și curățarea după ei înșiși.
  • Dacă aveți mai mulți copii, învățați-i să se ajute reciproc să urmeze regulile, mai degrabă decât să-i tame. De exemplu, dacă un copil observă că celălalt se desfășoară în casă, ea putea să spună, "Hei, ar trebui să mergem când suntem în casă. Ai putea să rănești sau să spargi ceva."
  • Imagine intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 9
    4. Să fie consecvente între îngrijitorii, situații și copii. Menținerea acelorași reguli și aceleași consecințe în gospodăria dvs. pentru a vă ajuta copilul să stabilească norme de comportament. În acest fel, știu ce să facă și ce se va întâmpla dacă nu se conformează.
  • Încercați să fiți consecvenți în contexte și îngrijitori. De exemplu, copilul nu ar trebui să poată rupe regulile doar pentru că prietenii vizitează. În mod similar, mama nu ar trebui să aibă un set de reguli în timp ce tata are alta.
  • De asemenea, ar trebui să aveți aceleași așteptări pentru copilul dvs. chiar și atunci când sunteți obosiți. Nu-i lăsa să-ți folosească epuizarea ca o trecere liberă la Misbehave.
  • În plus, regulile dvs. ar trebui să fie coerente între copii - un copil nu ar trebui să li se permită să spargă regulile și să nu aibă consecințe aplicate.
  • Când alți copii vizitează casa dvs., ar trebui să urmeze aceleași reguli ca și copiii dvs. Adresați-vă copilului să explice regulile prietenilor sau rudelor lor atunci când ajung la casa dvs., deoarece acest lucru va contribui la consolidarea înțelegerii copilului.
  • Imagine intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 10
    5. Să ofere puncte de vânzare pentru a elibera energie. Unii copii au cupă de energie și au probleme pentru că nu știu cum să-l canalizeze efectiv. Dă-ți copilul o mulțime de oportunități de a-și mișca trupurile și de a-și lucra mintea. Ei vor fi mai puțin probabil să devină greșit, ca rezultat.
  • Lăsați copilul să plece afară pentru a arde energia sau a dedica un loc special în interiorul în care pot juca. Încercați să păstrați cărți de colorat, puzzle-uri și jocuri în apropiere pentru a le păstra preocupate.
  • Fii realist când vine vorba de copilul tău. Nu vă așteptați ca un copil energetic să stea liniștit timp de ore la un moment dat. Observați cum funcționează copilul dumneavoastră și stabiliți parametrii care își sporesc șansele de a fi ascultători.
  • Metoda 3 din 3:
    Lipiți de planul dvs
    1. Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 11
    1. A stabili o intenție fermă. Faceți un angajament cu voi înșivă că veți folosi alte forme de disciplină, pe lângă spanking. Așezați un plan clar cu alternative. Concentrați-vă pe această intenție zilnic - scrieți-l și vizualizați-l.
    • De exemplu, ați putea spune, "Nu-mi voi spuna copilul. În schimb, voi oferi alegeri, folosesc consecințe naturale / logice și armătură pozitivă pentru a ajuta copilul meu să se comporte în mod corespunzător."
    • Având o intenție clară pentru modul în care doriți să vă ocupați de disciplină vă poate ajuta să alegeți o tehnică mai potrivită în căldura momentului.
    • S-ar putea, de asemenea, să vă faceți intenția publică prin împărtășirea cu familia, prietenii și alți părinți de susținere. Cereți-i să vă dețină răspunderea.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 12
    2. Obțineți partenerul sau co-părinte la bord. Dacă sunteți părinți cu altcineva, stați jos și discutați intenția dvs. de a nu folosi spanking-uri ca formă de disciplină. Împărtășiți ceea ce ați învățat despre alte tehnici disciplinare mai eficiente. Scenarii de joc și au o discuție deschisă cu privire la modul în care voi doi puteți gestiona problemele comportamentale comune fără a lovi.
  • Dacă nu spanking este o nouă practică în gospodăria dvs., ar putea dura ceva timp pentru a înlocui vechiul obicei. Doar amintiți-vă cât de dăunătoare poate fi și să faceți un angajament de a vă întoarce la alte abordări.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 13
    3. Asigurați-vă că familia și prietenii impun aceleași reguli. Copilul dvs. este probabil să-și petreacă timpul sub îngrijirea altor adulți și este important să urmeze regulile dvs. De exemplu, dacă copilul dvs. nu are voie să joace jocuri video violente, atunci veți dori să vă asigurați că alți îngrijitori nu-i lasă să joace jocurile. Dacă copilul este capabil să spargă uneori regulile, atunci va fi mai greu de realizat comportamentele pozitive pe care le doriți.
  • Dacă cineva sparge regulile pe care le-ai stabilit pentru copilul tău, vorbește cu ei despre asta. Dacă vor continua să spargă regulile, să nu mai lași copilul să meargă la casa lor.
  • Imaginea intitulată disciplina un copil eficient fără a sparge pasul 14
    4. Gestionați-vă propriul stres. Părinții este o provocare, iar chiar și cele mai bune planuri pot cădea la peisajul când sunteți frustrați sau supărați. Activ Gestionați stresul și emoții negative, astfel încât să puteți gândi obiectiv atunci când disciplinează.
  • Face exerciții de relaxare zilnic, cum ar fi respirație adâncă sau relaxarea musculară progresivă.
  • Mânca sănătos, alimente nutritive care vă susțin sănătatea și sănătatea.
  • Obțineți o mulțime de odihnă și exercițiu, Deci, puteți aborda disciplina cu un cap clar.
  • Faceți timp pentru activități distractive, cum ar fi noaptea de noapte sau întâlniri sociale cu prietenii și familia.
  • Practicând disciplina calmă

    Fraze de utilizat pentru a disciplina un copil

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Alternative la spanking

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Lista de verificare pentru a vă calma când copilul dvs. este greșit

    Suport WikiHow și Deblocați toate probele.

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar