Cum să disciplineze un grup de copii

Enformarea disciplinei într-un grup de copii poate fi dificilă. Dar dacă sunteți un părinte, un muncitor de îngrijire a copiilor sau un profesor, probabil că va trebui să corectați comportamentul copiilor într-un cadru de grup la un moment dat, deci este o idee bună să învățați cum să rezolvați această situație. Începeți prin stabilirea așteptărilor clare și a obiceiurilor bune în grupul dvs., ceea ce poate împiedica comportamentul disruptiv înainte de a începe. După aceea, practicați corectarea greșelilor într-un mod ferm, dar plin de compasiune. De-a lungul tuturor, asigurați-vă că stabiliți un bun exemplu cu propriul dvs. comportament.

Pași

Metoda 1 din 3:
Stabilirea obiceiurilor bune
  1. Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 1
1. Au așteptări pozitive. Arătați copiilor din grupul dvs. pe care îl credeți în ele. Interacționați cu ei într-un mod cald, prietenos și cunoașteți fiecare dintre ele ca pe un individ. Căutați cele mai bune din ele, în loc să așteptați un motiv să le disciplinei.
  • Dacă sunteți un profesor, faceți ca fiecare copil să se simtă ca un membru valoros al grupului, salutându-le după nume când intră în clasă.
  • Pune o rotire pozitivă asupra lucrurilor. Dacă un copil este frecvent înfricoșător, spune ceva de genul "Hannah, mă bucur că ai atât de multă energie astăzi! Acum, să ne concentrăm pe foile de lucru înainte de a ieși afară."
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 2
    2. Discutați cu părinții copiilor. Asigurați-vă că dvs. și părinții copiilor din grupul dvs. se află pe aceeași pagină despre disciplină. Discutați despre standardele de comportament pe care le așteptați în grupul dvs. și discutați despre modul în care de obicei disciplină copiii în îngrijirea voastră.
  • Ar trebui să întrebi părinții cum își disciplinează copiii acasă. Acestea pot fi capabile să ofere sugestii care funcționează bine pentru copiii lor individuali.
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 3
    3. Creați rutine. Când copiii știu ce să se aștepte în fiecare zi, sunt mai puțin probabil să se rătăcească. Stabiliți un program previzibil în clasă sau în îngrijirea copiilor. Dați copiilor un heads-up câteva minute înainte de a trece de la o activitate la alta.
  • De exemplu, anunță: "Bine, încă cinci minute pe terenul de joacă, și apoi ne vom întoarce în interiorul timpului de poveste."
  • Asigurați-vă că ați echilibrat activitățile practice cu activități liniștite în programul dvs.
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 4
    4. Utilizați stimulente și sisteme de recompensă. Încurajați cooperarea și comportamentul bun prin crearea de obiective și recompense pentru întregul grup. Măsurați progresul într-un mod care este ușor pentru copii să urmeze, cum ar fi punerea autocolante pe o diagramă sau umplerea unui borcan cu marmură.
  • De exemplu, ați putea lăsa fiecare copil să pună o marmură în borcan când termină citirea unei cărți de la sine. Când borcanul este plin, ia întregul grup pe o excursie la bibliotecă.
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 5
    5. Încurajați un comportament bun. Observați când un copil din grupul dvs. are ceva grijuliu sau bun. Dați-le un înalt cinci sau câteva cuvinte de laudă, și spuneți-le de ce sunteți mândru de ei. Armarea pozitivă va face ca copiii să vrea să continue să se comporte bine.
  • De exemplu, spuneți: "Jesse, a fost frumos să vă împărtășiți bomboanele cu ceilalți copii. Sunt mândru de tine că ești atât de generos."
  • Metoda 2 din 3:
    Corectarea comportamentelor negative
    1. Imagine intitulată disciplina Un grup de copii Pasul 6
    1. Evitați utilizarea cuvântului "Nu."Dacă se pare că copiii din grupul dvs. nu vă ascultați, asigurați-vă că vă exprimați destul de clar instrucțiunile. Spune-le ce vrei să facă, nu ceea ce nu vrei să facă. În caz contrar, ei se pot confunda.
    • De exemplu, spuneți: "Savannah, puteți folosi vocea dvs. interioară, vă rog?"În loc de" Savannah, nu vorbi atât de tare."
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 7
    2. Copiii separați greșit din grup. Dacă un anumit copil este perturbativ pentru grup, cereți-i să vină și să stea sau să stea cu tine. Rămân într-un loc unde puteți să supravegheați ceilalți.
  • Dacă doi sau mai mulți copii încep să se lupte, toți vin toți cu dvs. Separați-le astfel încât să nu poată continua să lupte.
  • Dacă copilul disruptiv este supărat sau supărat, dă-i ceva timp să se răcească. Cereți-i să stea liniștit sau să le citească o carte până când sunt mai calme.
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 8
    3. Discutați cu copilul despre comportamentul lor. În ceea ce privește copilul poate înțelege, explicați de ce comportamentul lor nu a fost acceptabil. Ajutați-i să înțeleagă cum acțiunile lor afectează alți oameni.
  • De exemplu, ai putea spune ceva de genul: "Îți amintești cum te-ai simțit săptămâna trecută când Jill a luat marcatorii tăi fără să întrebe? Așa simțea Michael când ți-ai luat jucăriile astăzi."
  • Ia în considerare vârsta copilului în timp ce vorbiți cu ei. Copiii mai tineri pot avea nevoie de mai multe mementouri înainte de a înțelege de ce anumite comportamente sunt greșite.
  • Discutați cu copilul în mod privat dacă puteți și le disciplați separat de grup. Nu le predați despre greșelile în fața restului grupului.
  • Imagine intitulată disciplina Un grup de copii Pasul 9
    4. Adresa comportamentului în locul caracterului copilului. Disciplina efectivă implică predarea, nu pedeapsa. Evitați implicarea faptului că copilul este o persoană rea pentru greșeli. În schimb, spuneți-le că știți că pot face mai bine și îi ajută să se gândească la modalități mai potrivite de a acționa.
  • De exemplu, nu spuneți: "De ce sunteți un băiat atât de rău?"Sau" De ce nu vă puteți comporta?"În schimb, spuneți:" Nu este bine să loviți alte persoane, pentru că asta le doare. Să ne gândim la câteva modalități mai bune de a spune oamenilor că sunteți supărați de ei."
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 10
    5. Utilizați consecințele. Învățați copiii din grupul dvs. că acțiunile au consecințe. Pentru comportamentele perturbatoare, cum ar fi lupta, creați unele consecințe negative, cum ar fi nisipul lipsă. Pentru comportamentele pozitive, cum ar fi împărtășirea, oferiți câteva cuvinte de laudă sau un mic tratat ca un autocolant.
  • Imagine intitulată disciplină Un grup de copii Pasul 11
    6. Asigurați-vă că consecințele dvs. sunt echitabile în întregul grup. Nu lăsați câteva mere rău să strică întreaga grămadă. Este nedrept să pedepsi întregul grup de copii dacă câțiva acționează. În astfel de cazuri, poate funcționa pentru a oferi copiilor necorespunzători o sarcină suplimentară pentru a descuraja vorbirea sau jocul. Alți copii ar putea lucra în tăcere sau pot ieși afară pentru vacanță.
  • Atunci când copiii rătăciți văd că alții primesc timp liber sau tratamente speciale, sunt mai susceptibile de a-și curăța actele. Dacă ceilalți copii nu primesc nici un tratament special, nu există nicio motivație să se comporte bine.
  • Apelând în mod constant un singur copil sau, exclusiv, învinovăția lor pentru comportamente greșite, poate face ca copilul să se simtă izolat de restul copiilor. Ei pot începe să se gândească că nu se potrivesc și pot crea resentimente.
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 12
    7. Evitați criticarea sau vina pe copii. Este întotdeauna mai eficient să se utilizeze o armare pozitivă decât să folosiți pedeapsa negativă. Încercați să nu vină pe copii sau să le criticați foarte mult, deoarece pot începe să vă reziste sau să se simtă rău despre ei înșiși. În schimb, reduceți privilegiile prin utilizarea de expirare și restricționarea timpului de joc. Acest lucru le va învăța că acțiunile lor au consecințe.
  • Metoda 3 din 3:
    Stabilind un bun exemplu
    1. Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 13
    1. Fii consistent. Știți ce sunt regulile dvs. și lipiți-le. Nu modificați standardele dvs. arbitrar. Dacă nu sunteți în concordanță cu disciplina dvs., veți trimite mesajul că un comportament bun nu este important tot timpul.
    • Uneori este posibil să aveți nevoie să vă schimbați regulile sau să faceți o excepție. Când se întâmplă acest lucru, dați grupului dvs. o explicație clară a ceea ce se întâmplă și de ce. În caz contrar, copiii pot fi confuzi.
  • Imagine intitulată Disciplina Un grup de copii Pasul 14
    2. Model Interacțiuni pozitive și tipice. Copiii învață mai mult de la comportamentul tău decât de la cuvintele tale. Arătați-vă grupului dvs. Cum doriți să acționeze prin folosirea unor maniere bune, tratarea altora cu bunătate și a fi răbdători. În plus, fiți cordial și pozitiv atunci când interacționați cu alți profesori și administratori pentru a modela comportamentul adecvat.
  • De exemplu, spuneți întotdeauna vă rog și vă mulțumesc, indiferent dacă interacționați cu copiii sau adulții.
  • Imagine intitulată disciplină Un grup de copii Pasul 15
    3. Rămâi calm și colectat. Când un copil acționează, nu-ți pierde temperamentul cu ei, chiar dacă ești frustrat. Vorbiți într-o voce scăzută și utilizați mișcări calme. Prin păstrarea răcii, modeliți abilități bune de rezolvare a conflictelor în timp ce lăsați copilul să știe că în controlul situației.
  • Pierderea temperamentului tău ar putea să-i facă pe copii să se comporte temporar, dar trimite mesajul că nu ești într-adevăr responsabil.
  • Dacă aveți nevoie, întrerupeți și respirați adânc pentru a vă compune înainte de a vă ocupa de un copil greșit.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar