Cum se distinge între tulburarea bipolară și adhd la copii

Tulburarea bipolară și ADHD pot fi dificil de spus, deoarece au simptome similare. Cu toate acestea, cei doi au diferiți factori, ceea ce face importantă să se uite îndeaproape dacă bănuiți că copilul dumneavoastră ar putea avea o tulburare ADHD sau bipolară. Având în vedere dacă copilul dvs. pare să se confrunte cu mai multe probleme cu starea lor de spirit sau de accentul lor vă poate ajuta să diferențieți condițiile și să mergeți înainte cu diagnosticarea și tratamentul.

Pași

Partea 1 din 4:
Privind la semne generale
  1. Imaginea intitulată DAD DAD și fiica râd.jpg
1. Recunoașteți trăsăturile împărtășite de ambele condiții. Ambele ADHD și tulburarea bipolară au simptome precum...
  • Modificări ale dispoziției
  • Hiperactivitate, neliniște
  • Impulsivitate, nerăbdare
  • Judecata insuficienta
  • Vorbirea și "Gânduri de curse"
  • Iritabilitate
  • Condiția de-a lungul vieții (deși tratamentele pot ajuta la gestionarea)
  • Imagine intitulată Întârzieri în legătură cu plânsul copilului.jpg
    2. Notați vârsta de debut. Copiii cu ADHD prezintă de obicei semne de hiperactivitate, neatenție sau alte provocări legate de ADHD (cum ar fi dificultățile sociale) devreme - adesea în timp ce trece prin școală preșcolară sau elementară. Acestea nu pot fi diagnosticate sau considerate o problemă până mai târziu, dar comportamentul va fi în continuare prezent și recunoscut în retrospectivă. Cu tulburare bipolară, simptomele nu încep de multe ori mai târziu - de obicei în copilăria ulterioară sau în anii adolescenți.
  • Comportamentele ADHD trebuie să fi fost prezente înainte de vârsta de 12 ani. Dacă comportamentul a început în anii adolescenți, nu este ADHD.
  • Tulburarea bipolară se poate dezvolta la orice vârstă, dar mai frecvent începe în adolescenții târzii și la începutul anilor 20. Când începe mai tânăr, de obicei începe în jurul adolescenței și este mai puțin frecventă la copii.
  • Bacsis: ADHD devine adesea mai evident cu vârsta și responsabilitățile sporite. Tulburarea bipolară tinde să înceapă brusc, când nu a fost prezentă înainte.

  • Imagine intitulată sora râde în timp ce brate autist flaps hands.jpg
    3. Să ia în considerare dacă comportamentul este consistent sau dacă vine în cicluri. ADHD este întotdeauna prezent, în timp ce oamenii cu ciclu de tulburare bipolară între mania, hipomania, starea de spirit normală, depresia și / sau stările mixte. Episoadele pot dura zile sau săptămâni și este posibil să se petreacă timp fără simptome.
  • Spre deosebire de adulții cu tulburare bipolară, copiii cu bipolar tind să petreacă mai mult timp în Statele mixte, unde au simultan atât mania cât și depresia. Aceasta înseamnă că acestea pot fi mai iritabile (mai degrabă euforice) și nu au cât mai multe episoade maniacale sau depresive definite în mod clar ca adolescenți mai în vârstă sau adulți.
  • Imagine intitulată Domnul furios și supărat Cry.jpg
    4. Observați ce cauzează schimbări de dispoziție. Ambele condiții pot implica schimbări de starea de spirit. Cu toate acestea, persoanele cu ADHD au de obicei o cauză clară și de înțeles a stărilor lor, în timp ce episoadele bipolare nu par a fi cauzate de nimic.
  • Copiii cu ADHD pot avea reacții puternice care pot părea puțin disproporționate, dar de obicei au o cauză identificabilă și se bazează adesea pe evenimente din jurul lor. De exemplu, ele pot fi extrem de supărate de respingere.
  • Copiii cu tulburare bipolară pot avea reacții puternice la lucruri, dar aceste reacții sunt, de obicei, mult mai extreme și nu pot avea o cauză identificabilă. (De exemplu, s-ar putea să meargă de la gigglare în mod constant la țipărea în furie când un prieten le oferă o jucărie.)
  • Imagine intitulată fată cu swing-uri de dispoziție.jpg
    5. Ia în considerare durata schimbării de dispoziție. Persoanele cu ADHD pot schimba rapid starea de spirit, uneori descrise ca "se blochează" sau "Snaps" Din cauza naturii abrupte. Persoanele cu tulburare bipolară pot dura ore, zile sau săptămâni pentru a intra între stările maniacale și depresive, astfel încât starea lor de spirit pot părea mai mult "în mod constant inconsistent".
  • Copiii cu tulburare bipolară se pot leagă de bucurie la depresie la iritabilitate destul de repede, dar lor "in-the-acum" Modelele se schimbă mai rapid decât episoadele lor reale. Poate dura mult mai mult pentru ca ei să se schimbe între episoadele maniacale, depresive și mixte.
  • Deoarece stările mixte sunt mai frecvente la copiii cu tulburare bipolară, ar putea sări de la o dispoziție la următoarea provocare aparent mică, dar apoi să fie blocați în această dispoziție timp de ore sau zile și să nu fiți în imposibilitatea de a "scoate din ea".
  • Copiii cu ADHD tind să aibă schimburi rapide în starea lor de spirit și ar putea sări repede de la o dispoziție la alta, uneori în câteva minute. Ar putea părea ca un incident să-și schimbe întregul comportament. Cu toate acestea, starea de spirit va sufla în mod obișnuit într-un ritm destul de obișnuit.
  • Imagine intitulată fericită fetiță autobuză.jpg
    6. Rețineți stima de sine a copilului. Un copil cu ADHD va avea în mod obișnuit stima de sine consecventă, în timp ce un copil cu tulburare bipolară poate avea o stima de sine sălbatică în funcție de starea lor de spirit.
  • Copiii cu tulburare bipolară pot avea o stima de sine ridicată în timpul unei faze maniacale sau hipomanice. Ei pot crede că sunt capabili să facă ceva deloc și, potențial, chiar cred că au puteri sau importanță pe care nu le au.
  • În timpul unei faze depresive, copiii cu tulburare bipolară au mai multe șanse de a avea o stima de sine scăzută și se pot simți fără valoare sau ca o povară pentru alții. Ei se pot fixa pe gânduri de moarte, auto-vătămare și / sau sinucidere.
  • Copiii cu ADHD pot avea o stima de sine medie, ridicată sau scăzută în funcție de mediul lor. Cu toate acestea, spre deosebire de tulburarea bipolară, stima lor de sine va rămâne relativ stabilă, indiferent de starea lor de spirit.
  • Imagine intitulată fată de dormit cu foi de flanel.jpg
    7. Luați în considerare modelele de dormit și nivelurile de energie. Pentru o persoană cu tulburare bipolară, somnul și energia depind de ciclu și astfel pot fi mai variabile. O persoană cu ADHD tinde să fie mai consistentă în cât de mult dormi și cât de activi sunt.
  • Copiii cu tulburare bipolară care trec printr-o fază maniacară pot să nu simtă că somnul este necesar și totuși să fie plin de energie după ce nu dormi sau dormi foarte puțin. Cu toate acestea, atunci când treceți printr-o fază depresivă, ei se pot lupta pentru a adormi sau a dormi excesiv și se simt încă obosiți când se trezesc.
  • Un copil cu ADHD poate avea probleme în somn uneori și nu poate fi în imposibilitatea de a "opriți creierul", Dar au nevoie de somn. Dacă nu doarme, ei pot funcționa mai încet a doua zi sau pot fi mai multe moody.
  • Imaginea intitulată fată ridică mâna în clasa.jpg
    8. Observați performanța școlară. Ambii copii cu tulburare ADHD și bipolară se pot lupta cu școala. Copiii cu tulburare bipolară tind să aibă mai multe probleme din cauza stărilor lor, în timp ce copiii cu ADHD sunt mai afectați de creșterea cererilor sociale sau academice.
  • Copiii cu ADHD pot lupta pentru a finaliza misiunile sau temele în timp util, fac greșeli pe munca lor care par a fi neglijenți, își pierd sau își uită munca sau de a obține note slabe în ciuda înțelegerii materialului. Ei ar putea încerca să mascheze aceste probleme solicitând ajutor suplimentar, refuzând să facă lucrarea sau să creeze o distragere a atenției (e.G. făcând o glumă în clasă).
  • Copiii cu bipolar pot părea incapabili să se concentreze pe școală, deoarece au atât de mult sau atât de puțină energie. Dacă nu se confruntă cu simptome, acestea nu vor avea probleme cu focalizarea.
  • Copiii cu ADHD pot sau nu pot avea dificultăți cu colegii lor. S-ar putea să fie populare și binefătate, sau să fie dispis de colegii lor pentru un comportament inadecvat social (cum ar fi întreruperea oamenilor) sau imaturitatea.
  • Copiii cu tulburare bipolară pot fi un fluture social într-o fază maniară, izolați în mod deliberat de prietenii lor într-o fază depresivă și intră în lupte în ambele faze.
  • Unii copii cu ADHD sau bipolar maschează dificultățile lor la școală, deci nu excludeți nici o condiție doar pentru că copilul dvs. se descurcă bine în clasă.
  • Ce are nevoie copilul tău în probleme? Copiii cu ADHD au mai multe șanse să se miște în mod constant în jurul valorii de, să vorbească sau să bată lucrurile în timpul clasei sau să aibă tantrums. Copiii cu bipolar sunt mai predispuși să aibă lovituri emoționale, să lupte cu alții și să se comporte necorespunzător (cum ar fi dezbrăcarea în timpul clasei).

  • Imagine intitulată Teenul autistic acoperă urechile.jpg
    9. Cauta Probleme senzoriale. Probleme de procesare senzoriale, cum ar fi să nu recunoască faptul că s-au rănit sau de a fi deranjați de textura anumitor țesături, sunt frecvente în ADHD. În timp ce copiii cu tulburare bipolară pot avea, de asemenea, probleme senzoriale, nu sunt la fel de comune.
  • Problemele senzoriale pot varia de la hipersensibilitate (e.G. fiind greață de mirosul de detergent de rufe) la hiposensibilitate (e.G. găsirea tuturor alimentelor blande, dacă nu este extrem de picantă). Unii copii pot fi extrem de sensibili la unele simțuri, sub-sensibile la alții și / sau nu au probleme cu toate sensurile.
  • Copiii cu ADHD sunt, de asemenea, mai probabil să aibă probleme de procesare auditivă. Ei ar putea avea reacții întârziate la vorbire și au nevoie de timp suplimentar pentru ao procesa, sunt extrem de copleșiți de zonele zgomotoase, preferă să citească ceva mai degrabă decât să asculte (e.G. permițând legendă atunci când vizionați televiziunea) și / sau trebuie să "mut" anumite sunete înainte de a se putea concentra.
  • Nu toți copiii cu ADHD au probleme de procesare senzoriale sau auditive, iar copiii cu bipolar pot avea, de asemenea, probleme de procesare senzoriale sau auditive, deci căutați și alți indicatori.
  • Imagine intitulată părinte și copil ședinței pe podea.jpg
    10. Gândiți-vă la istoria familiei. Atât tulburarea bipolară, cât și ADHD sunt ereditare. Dacă un copil are un membru al familiei cu bipolar sau ADHD, au o șansă mai mare de a avea sau de a dezvolta aceeași condiție.
  • ADHD este mai probabil să fie transmisă genetic. Un copil cu ADHD este mai probabil să aibă mai multe rude cu ADHD, iar o mamă cu ADHD este de până la șase ori mai probabil să aibă un copil cu ADHD.
  • Un copil are mai multe șanse de a avea o tulburare bipolară dacă un membru de familie imediat, cum ar fi un frate sau un părinte, are și bipolar.
  • Partea 2 din 4:
    Distingerea maniei de hiperactivitate
    1. Imagine intitulată Kid de dans în Blue Tutu.jpg
    1. Ia în considerare nivelurile globale de energie. Nivelul energetic al unui copil cu tulburare bipolară poate fluctua, dar par poate fi extrem de energic în timpul maniei sau hipomaniei (și letargic în timpul fazelor depresive). Un copil cu ADHD va avea în mod obișnuit niveluri mai consistente de energie.
    • Copiii cu ADHD ar putea fi foarte activi din punct de vedere fizic, se vord și se învârte în scaunele lor, să aleagă sau să se răzgândească cu mâinile, să mestece lucrurile sau să fie extrem de discutate. Dacă li se spune să stea încă și să nu vorbească, ei se pot lupta să facă acest lucru și "Simțiți-vă că vor fi implorați".
    • Copiii cu bipolar pot alerga în jurul valorii de mult, sunt foarte activi sau fidgeti, și vorbește foarte mult atunci când se confruntă cu mania sau hipomania, dar acest lucru nu apare altfel. Se pare că au brusc "izbucniri" Când energia iese din nicăieri.
    • Energia de la ADHD probabil nu va renunța la copilul dvs., în timp ce energia din mania bipolară se poate simți înfricoșătoare sau incontrolabilă pentru ei. (Energia hipomania ar putea să nu fie la fel de înfricoșătoare, deoarece nu este la fel de severă ca Mania, dar probabil că va simți încă "Off" pentru ei, deoarece nu sunt obișnuiți cu asta.)
  • Imagine intitulată Mâinile cu flaps de adolescent autistic în Delight.jpg
    2. Uită-te la Fidgeting și Stimul. Copiii cu ADHD pot avea probleme cu ședința și concentrați-vă mai bine atunci când este permis să se rătăcească și să fiți. Ar putea fi "wiggle worms" care abia se poate așeza încă în timpul clasei sau filmelor, fidente subtile care mestecă pe creioanele lor și aleg la cuticulele lor sau undeva între între. Copiii cu tulburare bipolară sunt de obicei o sumă medie.
  • Copiii cu ADHD beneficiază adesea de a avea instrumente de Fidget, cum ar fi brățări de farmec, o minge de exerciții în loc de scaun, bile de stres, jucării de tangle și alte astfel de articole.
  • Unii copii cu ADHD ar putea să-și reorienteze energia în ceva mai productiv, cum ar fi ajutarea profesorului să treacă lucrări. Dacă un copil cu bipolar are o mulțime de energie bazată pe mania, ei nu pot să-l returneze în acest fel.
  • Nu toți copiii cu ADHD sunt FIGGEDY - Un copil cu ADHD inadecvat ar putea fi mai aproape de o sumă medie.
  • Imaginea intitulată Copil vorbește cuvinte încurcate.jpg
    3. Verificați dacă vorbirea lor este afectată. În timpul unei faze maniacale de tulburare bipolară, un copil poate vorbi atât de rapid și să schimbe subiecte de atâtea ori încât este dificil pentru un ascultător să urmeze conversația sau să le înțeleagă. În timp ce copiii cu ADHD pot vorbi repede sau pot schimba subiectul adesea, ei vor fi încă de înțeles.
  • Mania poate avea ca rezultat Discurs presiune, ceea ce înseamnă că copilul vorbește atât de repede încât cuvintele lor se amestecă împreună și "a se ciocni cu" reciproc. (Acest lucru poate face dificilă ascultătorilor să-și dea seama ce spune copilul.)
  • Copiii cu ADHD pot avea probleme de vorbire (cum ar fi stuttering sau ticuri vocale) care pot fi legate de vorbit repede, dar de obicei nu influențează dacă sunt înțelese.
  • Bacsis: Ambii copii cu bipolar și ADHD pot fi destul de discuții și au probleme cu ascultarea atent. Dacă apare în mod consecvent, ar putea fi un semn al ADHD - dacă pare mai sporadic, poate fi mania.

  • Imagine intitulată îngrijorat de adulți cu copilul supărat.jpg
    4. Uită-te la comportamentul impulsiv. În timp ce atât tulburarea ADHD și bipolară, pot duce la impulsivitate, comportamentul impulsiv în tulburarea bipolară este adesea mai auto-distructivă și periculoasă. Copiii cu ADHD sunt mai puțin auto-distructivi.
  • Copiii cu ADHD au tendința de a fi mai verbal sau fizic impulsivi, cum ar fi strigând ceva în timpul clasei, sări de la mobilier înalt, având un timp greu cu turn-luarea, sau împingând pe cineva când este supărat. Impulsivitatea lor este, de obicei, adecvată vârstei (deși poate apărea ca imatur).
  • Copiii cu bipolar sunt mai susceptibili de a-și asuma riscuri, cum ar fi să tragă cascadorii periculoase, să bea, să facă droguri, angajând în comportamente sexuale neobișnuite sau de a conduce o mulțime de bani (în adolescenți). Comportamentul lor poate părea inadecvat pentru vârsta lor sau "prea adult". În afara maniei, ei de obicei nu vor să ia astfel de riscuri.
  • Copiii cu ADHD se simt de obicei vinovați și remușcări dacă se comportă impulsiv. Copiii cu tulburare bipolară se pot simți ca fiind imuni la rănire sau pedeapsă ca urmare a acțiunilor lor.
  • Imagine intitulată Persoana de vârstă mijlocie gândirea
    5. Fi alertă pentru hipersexualitate. Copiii cu tulburare bipolară pot avea o fixare inadecvată în mod obișnuit pe sex sau să se angajeze în comportamente sexuale inadecvate pentru propria lor bucurie. Această hipersexualitate nu este prezentă la copiii cu ADHD. Hypersxualitatea ar putea implica:
  • Fascinația neobișnuită cu piese private sau acte sexuale
  • Frecvent sau în mod repetat discutarea sexului (e.G. punând întrebări în ciuda unui răspuns care a fost dat)
  • Comentarii sexuale frecvente
  • Masturbare care este excesivă sau în locații inadecvate (e.G. in public)
  • Accesarea pornografiei la o vârstă inadecvată în mod obișnuit
  • Încercarea de a atinge alții sexual sau comportament voyeurist
  • Activități sexuale inadecvate sau periculoase cu alții
  • Avertizare: Hipersexualitatea nu înseamnă întotdeauna tulburarea bipolară. Poate fi, de asemenea, un semn al abuzului sexual trecut, mai ales dacă copilul pare anxios despre asta.

  • Imagine intitulată copilul
    6. Notați agresiunea și vedeți dacă pare a fi o cauză pentru el. În timpul unui episod maniacal sau mixt, un copil cu bipolar poate fi agresiv (și chiar violent) cu alții, cu aparent puțin la nici o justificare. În timp ce copiii cu ADHD pot fi agresivi, acesta va avea de obicei o cauză identificabilă.
  • Copiii cu tulburare bipolară pot "flip" de la a fi giggly și goofy pentru a fi bossy și cerând cu o cauză aparent mică, apoi aruncați în sus dacă alții nu se comportă așa cum le vor. De exemplu, ar putea arunca lucrurile și ar striga profanitate, deoarece un alt coleg nu a vrut să joace un joc cu ei.
  • Copiii cu ADHD pot acționa impulsiv agresiv, dar este de obicei pentru că sunt supărați și nu se gândesc la consecințe. Odată ce se calmează, ei se simt de obicei destul de răi despre acțiunile lor.
  • Copiii cu ADHD ar putea fi frustrați și supărați, și pot avea tantrumuri sau își iau starea de spirit pe alții, dar de obicei se vor liniști într-un ritm regulat. Copiii cu bipolar pot zbura într-o furie fără nici un motiv aparent și "exploda" la alții, aruncă sau sparge lucrurile și ia ore pentru a calma.
  • Imagine intitulată morman de cărți.jpg
    7. Uită-te la cât de multe proiecte completează copilul. În timp ce ambii copii cu ADHD și copiii cu tulburare bipolară se pot implica într-o multitudine de activități și proiecte, copiii cu ADHD sunt mai puțin probabil să le termine pe toți. Un copil cu bipolar poate avea a "Sursă" și să ia multe proiecte în timpul unei faze maniacale, dar nu face acest lucru în afara episoadelor maniacale.
  • Într-o fază maniară, copiii cu tulburare bipolară ar putea începe mai multe sarcini decât par a fi capabile să completeze, dar adesea vor completa majoritatea (dacă nu toate). Ei ar putea părea neobișnuit de creativi sau au mai multe idei decât de obicei.
  • Stările mixte în tulburarea bipolară pot frutra sau irita un copil, deoarece pot avea multe idei pentru ce să facă, dar nu au energia să facă oricare dintre ele.
  • Un copil cu ADHD poate începe multe proiecte și poate avea o mulțime de idei, dar nu termină nici unul dintre ei. Acestea pot începe proiectul și apoi vor fi distrași, își pierd interesul rapid sau se luptă cu abilitățile necesare pentru ao completa (cum ar fi prioritizarea și organizarea). Ei pot părea să se deplaseze de la sarcină la sarcină și să lase aproape toate acestea neterminate sau uitate.
  • Dacă un copil cu ADHD îi place un proiect sau un subiect, ei se pot hiperfocus pe acesta și îl pot completa mai ușor. Să ia în considerare dacă își pot dedica accentul pe ceva ce îi place, dar par a fi în stare să facă acest lucru cu alte sarcini.
  • Imaginea intitulată fată ajută la copleșiri sora.jpg
    8. Ia notă dacă copilul experimentează psihoza sau halucinațiile. În cazurile severe de manie, un copil cu tulburare bipolară poate experimenta realitatea distorsionată. Ei pot avea iluzii că alții nu le pot convinge că sunt falsi, halucinați sau par ca ei nu înțeleg lumea din jurul lor. Psihoza și halucinațiile nu sunt prezente în ADHD.
  • Halucinațiile pot afecta orice sens (inclusiv gustul, mirosul și atingerea), dar cele mai comune sunt halucinații vizuale și auditive.
  • Deluziile pot fi Persecutory (copilul se simte vizat sau în pericol- "Cineva e să mă aducă") Or grandios (copilul simte că au puteri sau superioritate că nu au- "Pot să fac lucruri pe care nimeni nu le poate").
  • Copilul poate părea că nu mai înțelege sau nu mai folosește vorbirea (sau nu are sens atunci când vorbesc), să nu se concentreze, să-și piardă sentimentul de timp și să nu aibă grijă de nevoile lor (e.G. nu mănâncă, baie sau dormi).
  • În stadiile incipiente ale psihozei, copilul poate recunoaște că se întâmplă ceva neobișnuit - ei pot simți că creierul lor nu funcționează corect, cred că mintea lor joacă trucuri pe ele tot timpul sau se retrage de la oameni și activități.
  • Bacsis: Dacă copilul dvs. se confruntă cu psihoză, nu încercați să o așteptați - să le evaluați de un medic sau de un psiholog cât mai curând posibil. Tratamentul anterior este pornit, cu atât mai puțin va influența grav viața lor.

    Partea 3 din 4:
    Distingerea depresiei din neatenție
    1. Imagine intitulată DAD vorbește la fiică.jpg
    1. Observați focalizarea generală a copilului. Ambele ADHD și tulburarea bipolară poate face ca un copil să pară inadecvate și nefocalizate. Cu toate acestea, un copil cu ADHD este adesea nefocalizat deoarece nu se pot concentra dacă sunt interesați - un copil cu bipolar este probabil neobosit din cauza stării lor de spirit.
    • Copiii cu tulburare bipolară pot sări de la lucru la lucru într-o fază maniacă sau hipomanică, dar poate, în general, să se concentreze pe obținerea a ceva făcut. Într-o fază depresivă, totuși, ei nu pot avea energia să aibă grijă să plătească atenția sau de completarea lucrurilor.
    • În timpul unei faze depresive, un copil cu bipolar poate experimenta "Cea de ceață de creier" și au probleme de concentrare. Ei pot simți că creierul lor nu funcționează la fel de repede cum ar trebui să fie.
    • Copiii cu ADHD pot avea dificultăți în a se concentra din diverse motive - de exemplu, nu se pot concentra dacă stau încă sau se ocupă de multe ori și nu mai acordă atenție. S-ar putea să nu par să plătească atenția, chiar dacă cineva vorbește direct.
    • Pe partea flip, copiii cu ADHD pot hyperfocus pe ceva interesant pentru ei. Fără întrerupere, ei pot petrece ore axate pe o anumită activitate. Este posibil să le ia câteva minute pentru a reajusta după oprirea activității.
  • Imagine intitulată Girl Autisick urmărește fluture departe de la grup.jpg
    2. Analizați cât de ușor este distras copilul. Copiii cu ADHD sunt adesea ușor de trasați de activități și frecvent au focalizarea lor ruptă de stimulii externi (cum ar fi mișcarea sau sunetul din apropiere). Copiii cu tulburare bipolară nu sunt, de obicei, la fel de ușor de nefocalizat.
  • Copiii cu ADHD pot fi distrași de factori externi, cum ar fi pisica care mergea în cameră sau feedback senzorial sau factori interni, cum ar fi pierderea în gândire sau de vis. Dacă se distrează, pot avea dificultăți de reorientare și altcineva ar putea avea nevoie să le facă înapoi pe calea.
  • Pe partea flip, dacă un copil cu ADHD intră în hiperfocus, poate părea aproape imposibil să le desenezi de ceea ce fac. S-ar putea să nu fie conștienți de lucrurile care se întâmplă în jurul lor și să fie frustrați dacă sunt forțați să oprească sarcina.
  • Un copil cu tulburare bipolară poate fi ușor distras în timpul maniei sau hipomaniei, dar de obicei se luptă să se concentreze deloc în timpul episoadelor depresive.
  • Imagine intitulată Băiat vesel și terapeut scriu idei de culcare.jpg
    3. Luați în considerare direcția după. Copiii cu ADHD pot lupta să urmeze instrucțiunile și pot face lucruri din ordine sau nu sunt complete. Aceasta nu este, în general, o problemă cu tulburarea bipolară.
  • Când au dat instrucțiuni, un copil cu ADHD poate pierde parte sau pe toți sau să uite instrucțiunile și trebuie să le cereți să le cereți. Alternativ, s-ar putea să se grăbească fără a aștepta instrucțiuni.
  • Uneori, copiii cu tulburare bipolară pot refuza în mod deliberat să urmeze instrucțiunile, dar poate fi un rezultat al unei faze maniacale, mai degrabă decât o incapacitate de a se concentra sau de a-și aminti instrucțiunile.
  • Dacă copilul sfidează în mod deliberat instrucțiunile unui adult, ia în considerare dacă ele par să recunoască adultul ca autoritate. Un copil cu ADHD va recunoaște în mod obișnuit adultul ca o autoritate și nu vrea să fie pedepsită, în timp ce un copil cu bipolar nu pare să se îngrijească.
  • Imagine intitulată cameră girly murdar.jpg
    4. Notă Dificultatea cu gestionarea organizației și a timpului. Un copil cu ADHD este probabil să aibă probleme cu păstrarea organizării și a oportunității și poate fi dezordonată, pierde lucrurile frecvent și de multe ori întârzierea. În timp ce copiii cu bipolar ar putea fi dezordonați, nu sunt la fel de probabil să depună lucrurile în mod cronic sau să fie târziu. Un copil cu ADHD ar putea:
  • Au o cameră dezordonată, rucsac, birou sau dulap
  • Lupta pentru a prioritiza pe baza importanței
  • Pierd frecvent, înșelați sau uitați lucrurile, inclusiv lucruri importante (e.G. cheile, banii sau temele)
  • Nu curățați după ei înșiși sau doar parțial
  • Pierdeți timpul de multe ori
  • Întârzie mai des decât nu
  • Estimați incorect cât timp ar putea dura ceva
  • Ia mai mult decât colegii lor pentru a completa lucrurile (și nu pare că se luptă cu abilitățile sarcinii)
  • Procrastinate sau puneți lucrurile foarte mult
  • Lupta pentru a se deplasa între activități - poate fi frustrată dacă vi se va cere să faceți acest lucru înainte de a fi gata
  • Bacsis: Unii copii cu ADHD, în special fete, pot "masca" Aceste lupte solicitând ajutor. Luați în considerare dacă copilul dvs. solicită adesea ajutor cu curățarea, găsirea unui lucru pe care l-au pierdut sau cerând să împrumute ceva.

  • Imagine intitulată Cupcakes și Cherry.jpg
    5. Luați în considerare obiceiurile alimentare ale copilului. În timpul unui episod depresiv, un copil cu bipolar poate avea schimbări rapide în apetitul lor - s-ar putea să nu se simtă foame sau pot mânca prea mult sau prea puțin. Acest lucru poate duce la pierderea sau punerea în greutate într-o perioadă scurtă de timp. Fluctuațiile dramatice ale apetitului nu fac parte din ADHD.
  • Copiii cu ADHD pot avea probleme cu mâncarea - pot să uite să mănânce (și apoi să mănânce prea mult mai târziu) sau să nu observe cât de mult mănâncă. Problemele cu controlul impulsului pot duce, de asemenea, la supraalimentare. Cu toate acestea, acest lucru nu este legat de apetitul lor.
  • Ambii copii cu ADHD și tulburare bipolară pot dezvolta tulburări de alimentație dacă starea lor nu este tratată.
  • Bacsis: Unele medicamente pot afecta apetitul unui copil. Dacă copilul dvs. este pe orice medicament, verificați dacă apetitul crescut sau redus este un efect secundar posibil.

  • Imaginea intitulată fetița îți exprimă îngrijorări.jpg
    6. Ia notă de simptomele fizice inexplicabile. Un copil cu bipolar care trece printr-o fază depresivă poate avea afecțiuni fizice frecvente, cum ar fi durerile de cap, stomacul sau alte dureri pe care un medic nu le poate găsi. Acest lucru nu apare în ADHD.
  • Dacă un copil cu ADHD se confruntă cu depresie sau anxietate, aceștia pot suferi și dureri psihosomatice, dar ADHD pe cont propriu nu va avea ca rezultat aceste tipuri de reacții.
  • Asigurați-vă că excludeți problemele medicale, cum ar fi alergiile, problemele senzoriale și alte afecțiuni medicale, în plus față de orice ar putea provoca stresul copilului (E.G. Un nou copil în familie).
  • Imagine intitulată plângând copilul.jpg
    7. Căutați semne de depresie. Mulți copii cu tulburare bipolară au episoade depresive. Ele pot fi iritabile sau agresive, izolate, dorm excesiv, plâng mai mult decât au obișnuit și au un interes mic în lucrurile pe care le-au bucurat. Aceasta nu face parte din ADHD.
  • În timpul episoadelor depresive, un copil cu bipolar se poate simți împovărătoare, fără valoare sau vinovat (e.G. "Aș putea dispărea și nici măcar nu ar contează" sau "Sunt atât de înșelător - ai fi mai bine cu a normal copil").
  • Mulți copii cu bipolar încep inițial să se confrunte cu depresia, mai degrabă decât mania.
  • Copiii mai mari cu ADHD pot dezvolta depresie dacă nu au suporturi, au probleme la școală sau simt că comportamentele legate de ADHD le fac diferite, "prost", sau "rău". Cu toate acestea, aceasta nu este parte și parcelă de ADHD pe cont propriu.
  • Imagine intitulată Confort părinte Crying Child.jpg
    8. Căutați ajutor dacă copilul este auto-rănire sau Suicidal. În timp ce auto-vătămarea și gândurile sinucidere sunt asociate mai frecvent cu tulburarea bipolară, copiii cu ADHD pot fi expuși riscului de sinucidere dacă nu dispun de sprijin. Dacă copilul dumneavoastră este auto-rănire sau afișarea semnelor de avertizare a gândurilor sinucidere, solicitați ajutor de la un medic și / sau terapeut sau să le luați în camera de urgență dacă sunt la risc imediat de sinucidere (e.G. le găsiți pastile de stocare sau arme).
  • Un copil suicid poate să se retragă, să devină neobișnuit de ostil, de moarte în mod constant de referință sau sinucidere (e.G. în scris, desene sau conversații), faceți comentarii îngrijorătoare (e.G. "Aș vrea să nu fiu născut niciodată / aș vrea să fiu mort", "Vreau doar să plec", sau "În curând nu va mai răni"), dați posesiunile apreciate, scrieți o voință sau spuneți la revedere altora. Ei pot face lucruri nesăbuite fără gândire, cum ar fi plimbarea în trafic, fără a privi în ambele sensuri, pentru că nu le pasă dacă trăiesc sau mor.
  • Ia în serios ideație sau gânduri suicidale. Ambii copii cu bipolar și ADHD, atunci când sunt suicidari, sunt la un risc crescut de sinucidere datorită stărilor intense și impulsivității asociate condițiilor.

    Partea 4 din 4:
    Căutarea diagnosticului
    1. Image denumită discuții de copil excitat cu adult.jpg
    1. Ia în considerare ceea ce pare să influențeze cel mai mult copilul. Tulburarea bipolară este în principal o tulburare de spirit, în timp ce ADHD este o atenție și tulburare comportamentală. Observați copilul de-a lungul timpului pentru a forma categoria în care acestea au scăzut probabil, împreună cu sfatul unui specialist adecvat.
    • Copiii cu tulburare bipolară vor fi de obicei mai influențați de emoțiile lor.
    • Copiii cu ADHD au tendința de a fi mai afectați de hiperactivitate și / sau neatenție și pot avea lupte suplimentare cu funcții executive (cum ar fi organizarea, obținerea lucrurilor și gestionarea timpului).

    Bacsis: Dacă copilul dvs. se luptă atât cu atâta atenție, cât și cu probleme emoționale, vedeți dacă puteți tachina care a venit primul. Tulburarea bipolară poate influența focalizarea și provoca probleme comportamentale, iar ADHD netratate poate duce la condiții secundare de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

  • Imagine intitulată adolescent gândit în Green.jpg
    2. Luați în considerare posibilitatea altor condiții. Mai degrabă decât de a încerca un diagnostic pe Internet după ce a citit un articol sau două, consultați un medic mai devreme și păstrați o minte deschisă la alte cauze și diagnostice. Unele condiții care ar putea arăta ca ADHD sau tulburarea bipolară sunt:
  • Autism (care pot fi confundate cu ADHD)
  • Dificultăți de învățare
  • Tulburare de procesare senzorială
  • Tulburare sfidătoare opoziției
  • Anxietate
  • Depresie
  • Tulburări psihotice, cum ar fi schizofrenia sau tulburarea schizoafectivă (dacă copilul se confruntă cu psihoză)
  • Tulburări de dormit
  • Mediu stresant, cum ar fi abuzul la domiciliu sau agresiv la școală
  • Imagine intitulată Cute Muslim Girl Girling.jpg
    3. Știți că este posibil să aveți ambele condiții. În timp ce este rară la copiii mici, este posibil ca cineva să aibă atât o tulburare ADHD și bipolară. Dacă copilul dvs. pare să se confrunte cu simptome atât de bipolar, cât și de ADHD, este o idee bună să discutați cu un psiholog despre preocupările dvs.
  • Deoarece tulburarea bipolară este extrem de neobișnuită înainte de pubertate, este important să păstrați un ochi pe un copil cu ADHD în timpul pubertății și să căutați ajutor dacă par să se dezvolte o stare de co-apariție (fie bipolară, depresie sau o altă tulburare).
  • Imagine intitulată părinte întreabă prietenul despre copil
    4. Verificați cu profesorii și îngrijitorii copilului. Dacă copilul dvs. este în școală sau are alți adulți care le văd frecvent, întrebați-i dacă au preocupări cu privire la comportamentul copilului dumneavoastră. Acest lucru le poate oferi o oportunitate de a vorbi despre ceva care pare neobișnuit și poate indica dacă comportamentul copilului dvs. se produce în mai multe medii.
  • Dacă un copil are probleme de atenție, ați putea auzi că se luptă să se organizeze organizate, să se întoarcă în sarcini, să rămână "tuned in" și pe sarcină sau stai liniștit - profesorul sau îngrijitorul poate să comenteze dificultățile sociale și să înflorească lucrurile în timpul clasei. Observațiile comune includ "Copilul dvs. este un copil bun, dar trebuie să depună mai mult efort" sau "Ei trebuie să încetinească și să acorde mai multă atenție detaliilor".
  • Dacă un copil are probleme emoționale, ați putea auzi despre aceștia având izbucniri incontrolabile, care se retrag de la colegi, care prezintă semne de anxietate, agățându-se cu adulții, mergând în mod constant la biroul asistentei sau evitând clasa, sfidarea, plângând excesiv, sau lupte concentrându-se.
  • Luați notă dacă profesorii (profesorii) copilului dvs. raportează o schimbare bruscă a comportamentului sau comportamentului lor, deoarece acesta ar putea fi un semn al unei probleme.
  • Bacsis: Documentele școlare vechi, cum ar fi cardurile de rapoarte și înregistrările disciplinare, vă pot oferi o idee dacă un comportament raportat este recent sau nu.

  • Imagine intitulată Boy vorbește despre doctor.jpg
    5. Vorbiți cu un medic. Un bun profesionist medical poate ajuta la distincția între cele două condiții și obține un diagnostic precis. Faceți o pregătire pentru a asigura un diagnostic corect.
  • sfaturi

    Încurajați-vă copilul să fie deschis despre sentimentele lor cu dvs. și dacă se luptă, vor vorbi cu ei și le privesc.
  • ADHD și tulburarea bipolară sunt ambele spectre, deci fiți precauți cu compararea copilului dumneavoastră la alți copii cu ADHD sau bipolar. (Acest lucru este deosebit de proeminent cu ADHD, deoarece ADHD hiperactive și ADHD inactiv pot arăta foarte diferit.)
  • Luați în considerare dacă comportamentul pare tipic în comparație cu alți copii vârsta lor, mai ales dacă copilul dvs. este unul dintre copiii mai tineri din clasă.
  • Bipolar este destul de rar la copii înainte de pubertate.
  • Check out site-uri web pentru persoanele cu tulburare ADHD și / sau bipolară, cum ar fi addude. Aceste site-uri web pot oferi o perspectivă bună în ceea ce privește trăsăturile ambelor condiții și vă pot ajuta să vă dați seama ce se luptă copilul dumneavoastră.
  • Avertizări

    Evitați să încercați să vă medicați copilul fără un diagnostic. Dacă este utilizat în mod necorespunzător, medicamentele pentru bipolare sau ADHD pot provoca efecte negative.
  • Ambii copii cu bipolar și ADHD sunt la un risc crescut de abuz de substanțe și alte comportamente riscante, în special dacă merg netratate.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar