Cum să disciplineze un vârstnic de 4 ani

Părinții și alți îngrijitori pentru copiii mici pot avea multe întrebări despre cel mai bun mod de a practica disciplina. Disciplina este diferită de pedeapsa disciplinând un copil este un set de practici care ia în considerare etapele de dezvoltare ale copiilor și sprijină copiii să se gândească singuri și să ia un rol activ în schimbarea comportamentului lor. Știm mult mai mult decât am făcut odată despre modul în care creierul copiilor și capacitățile sociale și emoționale dezvoltă. Experții recomandă ca disciplinarea copiilor în special copiilor mici să fie în cele din urmă o experiență de construcție pozitivă, de sine.

Pași

Metoda 1 din 2:
Împiedicați necesitatea de a disciplinaSuport WikiHow și Du-te gratuit
  1. Imagine intitulată disciplina un pas de 4 ani 1
1. Configurați-vă casa pentru a preveni nevoia de a disciplina. Puteți crea un mediu în casa dvs. care vă economisește și copilul dvs. de la necesitatea de a lucra la disciplină, cu excepția cazului în care este necesar. Prin stabilirea casei dvs., astfel încât să fie sigură și prietenoasă pentru copii, veți împiedica să creați prea multe reguli sau să spuneți "nu" prea des pe tot parcursul zilei.
  • Utilizați dispozitivele de izolare a copilului pentru a păstra dulapurile închise.
  • Închideți ușile în camerele în care copiii mici nu vor fi în siguranță dacă sunt pe cont propriu.
  • Utilizați bariere sau porți rezistente la copii pentru a bloca zonele nesigure ca scările.
  • Imagine intitulată disciplina un pas de 4 ani 2
    2. Au o mulțime de lucruri pentru copii să se joace. Copiii mici iubesc să joace, iar jocul este important pentru dezvoltarea lor sănătoasă. Nu este nevoie să aveți jucării scumpe - copiii pot avea un timp minunat de redare cu cutii de carton, jucării ieftine sau vase și tigăi. Uneori cele mai simple lucruri pot provoca imaginația copiilor, deci dacă nu vă puteți permite jucăriile scumpe, nu vă simțiți vinovați.
  • Imagine intitulată Disciplina Un pas de 4 ani 3
    3. Aduceți jucării și gustări cu dvs. când plecați acasă. Copiii pot debifa atunci când sunt plictisiți sau foame. Asigurați-vă că părăsiți acasă cu jucăriile pe care le place copilul dvs. și cu gustări care sunt sănătoase și atrăgătoare.
  • Imagine intitulată Disciplina Un pas vechi de 4 ani 4
    4. Lucrați cu copilul dvs. pentru a crea reguli adecvate de vârstă. Copiii care au vârsta de patru ani se vor bucura, probabil, să fie participanți activi în crearea de reguli. Să ia timp pentru a lucra cu copilul dvs. pentru a face reguli rezonabile. Acest lucru vă va ajuta copilul să aibă un sentiment clar al așteptărilor dvs. Deoarece au participat la crearea regulilor, ei vor fi mai dispuși să le urmeze și îi veți ajuta să învățați auto-controlul.
  • Imagine intitulată disciplina Un pas vechi de 4 ani 5
    5. Alegeți cu atenție regulile și nu faceți prea multe reguli. Copiii Această vârstă vor fi copleșiți dacă există prea multe reguli de reținut. Un copil de patru ani ar putea ignora regulile dacă există prea multe sau s-ar putea simți frustrați și să acționeze această frustrare încearcă să urmeze prea multe reguli.
  • Lucrați cu îngrijitori pentru a le ajuta să înțeleagă regulile pe care tu și copilul dvs. ați fost de acord.
  • Metoda 2 din 2:
    Folosind disciplina pozitivăSuport WikiHow și Du-te gratuit
    1. Imagine intitulată Disciplina Un pas de 4 ani
    1. Nu utilizați pedeapsa în special pedeapsa corporală. Era mai frecventă pentru a învăța copiii cum să acționeze prin pedepsirea unui comportament nedorit. Experții în dezvoltarea timpurie a copiilor de știință, experți în educație și psihologi sunt de acord că pedeapsa nu este cea mai bună modalitate de a ajuta copiii să învețe comportamente dorite. Copiii cresc mai sănătoși și mai fericiți atunci când sunt disciplinați folosind metode mai pozitive.
    • Știința se află în eficacitatea pedepsei corporale: spanking sau altfel lovind copiii, inclusiv copiii mici, nu funcționează și are tot felul de efecte negative. Studiile științifice fiabile au arătat că spanking-ul sau alte forme de lovire a copiilor pot modifica dezvoltarea creierului, predispun la tulburări de dispoziție mai târziu în viață și de fapt să le păstreze de învățarea modului de a-și controla propriul comportament.
  • Imagine denumită disciplina un pas vechi de 4 ani 7
    2. Să înțeleagă de ce copiii au greșit. Copiii mici ar putea fi greșit pentru că sunt foame, obosiți sau plictisiți. Sau, ei ar putea să nu înțeleagă regulile pe care le-ați stabilit pentru ei. Copiii ar putea, de asemenea, să se deplaseze deoarece sunt confuzi sau pentru că nu vor să nu mai înceții să facă ceva.
  • Dacă un copil vă pune întrebări despre regulile pe care le-ați creat, atunci acesta este un indiciu că nu înțeleg ce se așteaptă de la ei. Să ia timp pentru a ajuta copilul să înțeleagă ceea ce se așteaptă de la ei. Utilizați limbaj clar și simplu și fiți pregătit să repetați cu răbdare informațiile acum și mai târziu.
  • Imagine intitulată Disciplina Un pas de 4 ani
    3. Fii flexibil. În vârstă de patru ani trebuie să fie flexibili și răbdători. Este absolut normal pentru copii această vârstă să nu poată urma regulile tot timpul. Când copiii fac greșeli, cea mai bună tactică trebuie să fie de susținere în loc de supărat. Când se întâmplă o greșeală, transformați-vă într-o oportunitate de învățare pentru dvs. și copilul dvs. Discutați cu copilul dvs. despre ceea ce ea sau el poate învăța din experiență și de ce este important ca ei să urmeze regula în viitor.
  • Să fie de susținere și să respecte când cei de patru ani face o greșeală. Copiii Această vârstă nu sunt capabili să acționeze perfect. Ei învață ce reguli sunt și cum să le urmeze - făcând greșeli este o parte normală și importantă a procesului de învățare.
  • Dacă copilul dvs. face o greșeală, de exemplu, intră într-un dormitor și trezind un membru al familiei care dormește, chiar dacă regula este de a permite acelei persoane să doarmă după ce a lucrat târziu înțelegeți că copilul dvs. nu este cu adevărat capabil să facă lucrurile perfect. Afecțiunea pentru membrul familiei lor ar putea copleși dorința lor de a urma regulile la această vârstă. Vorbind cu răbdare cu copilul dvs. este cea mai bună abordare.
  • Imagine intitulată Disciplina Un pas de 4 ani
    4. Fi în concordanță cu regulile. Copiii au nevoie de consistență, așa că este clar pentru ei ce este și nu este bine. Dacă permiteți ceva de o zi și nu în următorul, un bătrân de patru ani poate fi ușor confundat. Această confuzie poate duce la comportament pe care îl vedeți ca fiind greșit, dar este doar răspunsul copilului dvs. la o situație pe care nu o înțeleg.
  • Dacă decideți că gustările după preșcolare ar trebui să fie numai fructe sau legume, când ați permis bomboane sau alte tratamente în trecut, atunci asigurați-vă că discutați cu copilul dvs. despre schimbare și apoi respectați planul dvs. Revenind la cookie-uri și laptele vă va confunda copilul.
  • Patru ani care sunt confuzi în legătură cu o regulă ar putea începe să ignore o regulă. Amintiți-vă că aceasta nu este vina copilului. Este important să fii consecvent pentru ca copilul tău să poată înțelege ceea ce se așteaptă de la ei.
  • Imagine intitulată disciplina Un pas de 4 ani
    5. Partajați povestiri despre reguli și rutine. Povestirile de patru ani, iar poveștile sunt o modalitate importantă pentru copiii mici să învețe despre ei înșiși, alții și lumea. Povestirile pot ajuta copiii să facă față sentimentelor pe care le au și îi ajută să știe că nu sunt singurii care au un anumit tip de experiență. Împărtășirea povestirilor cu copii mici îi pot ajuta să simtă că îngrijitorii lor înțeleg cum se simt.
  • O carte clasică a copiilor despre reguli este "în cazul în care lucrurile sălbatice sunt", prin Maurice Sendask. Caracterul principal, max, întrerupe regulile din această carte. Copiii se pot bucura de discutarea acestei povestiri și se pot aplica situația lui Max la propriile experiențe de viață.
  • Imagine intitulată disciplina un pas vechi de 4 ani 11
    6. Ghidați copiii să-și schimbe comportamentul. Când trebuie să intervină pentru a ajuta un copil să-și schimbe comportamentul, să înceapă să dai copilul timp sau el trebuie să răspundă. Vocea voastră ar trebui să fie calmă și fermă și ar trebui să mergeți la copilul dvs. și să vă îndoiți astfel încât cei doi să puteți comunica direct cu contactul cu ochii. Atunci spuneți copilului dumneavoastră ce doriți să nu mai facă acest lucru și ce ar trebui să facă în schimb.
  • Dacă copilul dvs. va trebui să înceteze să facă ceva ce se bucură, asigurați-vă că le pregătiți pentru schimbare. De exemplu, spuneți-i că timpul de culcare vine în cinci minute, astfel încât ei au timp de a se pregăti pentru schimbare.
  • Imagine intitulată Disciplina Un pas vechi de 4 ani 12
    7. Utilizați vârsta corespunzătoare "consecințe." Cea mai eficientă utilizare a consecințelor este combinată cu raționamentul sau ajutând verbal copilul să înțeleagă și să-și conecteze acțiunile la consecințele date. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient. Consecințele trebuie să fie consecvente și urmate prin aceasta pentru a fi eficiente în schimbarea comportamentului.
  • "Time-Outs" sau folosind A "time-out scaun" sunt modalități populare de a ajuta copiii să înțeleagă consecințele și să se calmeze când au greșit.
  • Alegeți patru sau cinci reguli care, dacă sunt sparte, vor duce la ca copilul să stea într-un loc de plictisitor calm pentru o "pauză" sau timp pe "președinte obraznic." Asigurați-vă că copilul înțelege în prealabil ce reguli vor duce la o perioadă de timp.
  • De fiecare dată când copilul sparge una dintre reguli, le atribuie într-o manieră calmă și neutră - la spațiul lor de timp.
  • Experții recomandă nu mai mult de un minut pe an de vârstă a unui copil pentru time-outs (i.E., un maxim de patru minute pentru o vârstă de patru ani).
  • Când timpul a fost terminat, laudă copilul pentru a-și termina cu succes timpul.
  • Altul posibil "consecinţă" Unii dintre părinți folosesc eliminarea obiectului sau oprirea activității implicate în comportamentul nedorit al copilului. Scoateți temporar obiectul sau opriți o activitate și continuați să faceți altceva.
  • Dacă alegeți să utilizați consecințele, atunci asigurați-vă că urmați imediat comportamentul nedorit al copilului cu consecința. Patru ani nu sunt capabili să "uneste punctele" in caz contrar.
  • Imagine intitulată Disciplina Un pas vechi de 4 ani 13
    8. Oferiți feedback pozitiv pentru un loc de muncă bine făcut. Când copilul dvs. cooperează, asigurați-vă întotdeauna să îl lăudați. Toți copiii, dar în special copiii mici, beneficiază de realizările lor lăudate. Acest lucru își construiește încrederea în sine, dar este, de asemenea, o modalitate pozitivă de consolidare a comportamentului corect.
  • Avertizări

    Dacă sunteți babysitting, nu loviți niciodată sau spank un copil. Cereți îngrijitorii primari ai copilului (părinți sau alți gardieni) cum ar dori să vă ajutați cu metodele lor de a-și disciplina copilul.
  • Nu loviți niciodată sau spank un copil. Există un mare număr de dovezi care sugerează că metodele de disciplină fizică au efecte negative și sunt ineficiente. Lovirea sau spanking un copil poate provoca daune fizice și psihologice grave.
  • Nu încercați niciodată să disciplinați un copil. Nu agitați niciodată sau loviți un copil. Când un copil strigă, ea sau are nevoie de atenția ta, așa că du-te la ei și vezi ce poți face pentru a le ajuta să se simtă mai bine.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar