Cum să fii mai puțin egoist

Are mai mult de o persoană a subliniat cât de egoistă sunteți? Dacă aveți tendința de a crede că sunteți centrul universului, întotdeauna insistați să vă faceți calea și să vă împărtășiți sau să faceți favoruri pentru alții, atunci da, probabil că aveți un pic de o problemă de egoism. Deși este mai puțin egoistă nu se întâmplă peste noapte, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a deveni o persoană care este cunoscută pentru a da, fără a lua.

Pași

Partea 1 din 3:
Creșterea conștiinței de sine
  1. Imaginea intitulată este mai puțin egoistă pasul 1
1. Alăturați-vă unei echipe. Doar despre orice echipă va face. Alăturați-vă unei ligă sportivă sau comitetului primitor în vecinătatea dvs. sau deveniți membru al clubului francez după școală. Indiferent de activitatea pe care o alegeți, făcând parte dintr-o echipă vă va ajuta să vedeți că lucrul cu ceilalți este important și că multe nevoi individuale trebuie să fie echilibrate pentru succes - care nu sunt egoiste este un pic parte de a fi un jucător de echipă, astfel încât să se alăture O echipă este un loc minunat pentru a-ți exercita generozitatea și corectitudinea. Lucrul în echipă de succes este, de asemenea, o abilitate critic importantă pentru multe ocupații.
  • Făcând parte dintr-o echipă va face mai greu pentru dvs. să vă puneți nevoile mai presus de nevoile altora, așa cum ați putea fi criticați în exterior pentru egoismul dvs., care vă poate aduce întreaga echipă.
  • Imaginea intitulată este mai puțin etapă egoistă 2
    2. Practicați empatia. Empatia înseamnă a înțelege sau împărtăși sentimentele unei alte persoane sau "Puneți-vă în pantofii lor." Empatia este o abilitate care poate fi lucrată și consolidată și vă poate ajuta să deveniți mai puțin egoistă. Lucrați la înțelegerea punctului de vedere al altcuiva și suspendarea dorințelor și nevoilor dvs. - în acest sens, probabil că veți deveni mai generos și mai înțelept. Unele modalități de a practica empatia includ:
  • Cereți cealaltă persoană cum face el. În loc să facă ipoteze sau să respingă pe cineva când face ceva, nu sunteți de acord, întrebați-i ce se întâmplă în viața lui. Fii curios și preocupat de această persoană și vezi dacă îți poți înțelege opinia despre ceea ce se întâmplă.
  • Imaginați motive simpatice pentru comportamentul persoanei. Dacă vă aflați în spatele unei femei mai în vârstă și vă dau mult timp pentru a verifica, încercați să renunțați la judecată și frustrare. Poate că femeia își petrece cea mai mare parte a zilelor lor și vorbesc cu grefierul puțin mai mult pentru că rareori vede pe cineva. Nu contează dacă acesta este adevăratul motiv pentru care dețin linia - ceea ce contează este că vă ajută să aveți empatie pentru cealaltă persoană.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă pasul 3
    3. Echilibrați nevoile dvs. cu nevoile altora. Dacă aveți tendința să vă puneți mai întâi, asigurați-vă că obțineți ceea ce doriți, atunci când doriți, trebuie să începeți să vă lăsați să vă duceți să vă gândiți și să vă gândiți la găsirea unui echilibru în relațiile dvs. Începeți să vă gândiți la ceea ce doresc copiii, prietenii sau alte semnificative, chiar dacă este în conflict cu nevoile dvs. Ori de câte ori sunteți într-o situație conflictuală, gândiți-vă la ceea ce ar face pe cealaltă persoană fericită în loc de ceea ce ar face tu conţinut. Încercați să găsiți un compromis sau încercați să vă puneți nevoile deoparte.
  • Amintiți-vă că nevoile, dorințele și dorințele tuturor au o greutate egală.
  • Dacă altcineva dvs. semnificativă dorește să urmărească echipa lor preferată joacă baseball în playoffs, dar vrei să mergi la filme, să primească ceea ce vor ei de data asta.
  • Imaginea intitulată este mai puțin etapă egoistă 5
    4. Afișați aprecierea pentru acțiunile tipului altora față de dvs. Dacă vă aflați, profitând sau așteptați lucruri de la alții, ca un prieten care vă oferă întotdeauna o plimbare sau cineva care a folosit rețeaua lor personală pentru a vă ajuta să vă aduceți un loc de muncă, este timpul să începeți să spuneți "Mulțumesc." Când cineva vă face o favoare sau este bună cu voi, arătați-le recunoștință mulțumindu-i, fie cu cuvintele voastre, fie chiar o notă sau un mic cadou. Lăsați-i să știe că apreciați cu adevărat că au ieșit din calea lor pentru a vă ajuta.
  • Încercați să faceți fapte bune pentru prietenii sau chiar străinii, așteptând nimic în schimb. Un act de bunătate cu adevărat altruist se face fără așteptările de recompensă sau de laudă.
  • Imaginea intitulată este mai puțin etapă egoistă 6
    5. Învață să compromite. Gândiți-vă la găsirea unui mediu fericit în care toți cei implicați în situație pot obține unele dintre ceea ce doresc. Compromisul este o abilitate care vă va ajuta să reușiți nu numai în prietenie și relații, ci și în lumea afacerilor.
  • Când încercați să rezolvați o problemă, gândiți-vă cine vrea cu adevărat mai mult. Dacă tu și ceilalți dvs. semnificativi alegeți un film pentru a urmări și au fost moarte Pentru a vedea un film, în timp ce tu ești doar călduță pe alegerea ta diferită, lăsați-i să aibă calea lor.
  • Dacă găsiți că nu vă simțiți asa de cu intenție despre poziția dvs., apoi ajungeți la un acord care favorizează ceilalți oameni. Apoi, data viitoare când vrei cu adevărat ceva, va fi rândul tău. Totul coboară pentru a-ți alege bătăliile.
  • Înainte de a ajunge la un acord, asigurați-vă că toată lumea are timp să-și exprime opiniile. Acest lucru vă poate ajuta să aveți o perspectivă mai echilibrată înainte de a ajunge la o decizie.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă Pasul 20
    6. Acțiune. Lăsați un prieten să împrumute rochia preferată. Distribuiți prânzul cu un prieten care a uitat al lor. Lăsați-vă alte semnificative să vă folosească stereo pentru o după-amiază.
  • Obțineți obiceiul de a împărtăși ceva despre care ați fost foarte posesiv. Acest lucru vă va ajuta să arătați altora că ei contează pentru dvs. și vă vor face mai ușor să vă dați. Vă va schimba perspectiva de sine de la a fi cineva care este egoist să fie cineva care este altruist.
  • Imaginea intitulată este mai puțin etapă egoistă 21
    7. Voluntar. Luați timp pentru a vă oferi voluntar în comunitatea dvs., fie că este vorba despre școală, de muncă sau o activitate independentă. Puteți lucra în biblioteca școlară, curățați un parc local, lucrați într-o bucătărie de supă sau petreceți timp în care adulții și copiii învață să citească. Voluntariatul este o extindere a perspectivei lumii, văzând cum au nevoie de alții și cum puteți face o diferență. Voluntariatul vă va face, de asemenea, mai apreciat de ceea ce aveți atunci când vedeți că nu toată lumea este suficient de norocoasă pentru a avea toate lucrurile pe care le faceți.
  • Faceți un scop de a voluntariatul cel puțin o dată pe săptămână și vedeți cât de mult mai puțin egoist vă simțiți.
  • În timpul pandemiei COVID-19, multe locuri în care ați putea fi voluntar vor fi închise pentru a promova distanțarea socială. Găsiți un mod de voluntariat pe care îl puteți face singur sau într-un grup foarte mic.
  • Partea 2 din 3:
    Fiind un prieten mai bun
    1. Imaginea intitulată este mai puțin etapă egoistă 7
    1. Fi un ascultător mai bun. Dacă doriți să vă opriți să fiți egoist, atunci trebuie să învățați să ascultați alte persoane. Și asta înseamnă că ar trebui să asculți cu adevărat, nu doar da, și spuneți "Uh huh," Până când este rândul tău să vorbești. Ascultarea înseamnă a absorbi ceea ce spun oamenii, amintindu-și ceea ce spun oamenii și înțelegerea problemelor prietenilor dvs., alții semnificativi și colegi. De asemenea, vă poate ajuta dacă întrebați întrebări deschise care dau partenerului dvs. de conversație o șansă de a se exprima.
    • Nu întrerupeți.
    • După discuțiile despre prietenul dvs., dați un răspuns grijuliu prin referire la punctele de referință făcute în conversație pentru a arăta că ați acordat cu adevărat atenție.
    • Dacă prietenul dvs. are o problemă, nu o comparați instantaneu cu propria problemă, pe care o revendicați este "mult mai rău." Luați toate problemele din propriile condiții și dați sfaturi relevante atunci când puteți fără să faceți totul despre dvs. Poți spune ceva, "Am fost într-o situație similară și asta mi-a ajutat. Crezi că ar putea funcționa pentru tine?"
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă pasul 8
    2. Lăsați-i pe prietenul tău să aleagă ceea ce vei face împreună. Acest gest mic și simplu ar putea face o mare diferență în prietenia ta. Un aspect cheie al ființei unui bun prieten este de susținere, care include sprijinirea activităților prietenului dvs. din când în când. Data viitoare când tu și prietenul tău stai, lasă-o să aleagă filmul, locul de cină, barul fericit sau activitatea pe care o vei face împreună.
  • Odată ce ați obținut obiceiul de a face acest lucru, este posibil să găsiți plăcerea de a face oamenii pe care îi pasă de fericiți.
  • De asemenea, puteți lua rotiri. Ei pot alege ceea ce veți face o săptămână și puteți alege ceea ce faceți în următorul.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă pasul 9
    3. Pregătiți o masă gătită la domiciliu pentru prietenul dvs. Mergeți la magazin, faceți cumpărături pentru lucrurile pe care le cunoașteți prietenul dvs. va iubi, apoi petreceți cel puțin o oră gătit o masă delicioasă și așezați masa. Pregătirea unei mese pentru prietenul dvs. necesită timp, bani și eforturi și veți vedea cât de bine se simte ceva frumos pentru o altă persoană.Acesta este un gest deosebit de frumos dacă prietenul tău este obosit, a rupt sau are nevoie de un confort.
  • Nu-ți face ca prietenul să aducă ceva decât ceva de băut. Veți face toată munca în noaptea aceea.
  • Dacă vă aflați că vă place foarte mult să gătiți pentru alții, puteți chiar să începeți să coaceți cookie-urile sau să faceți tociluri și apoi să le renunțați la casele prietenilor tăi seara.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă Pasul 10
    4. Dați sfaturi bune. Oprirea pentru a da sfaturi bune, sincer și semnificative unui prieten vă poate face cu adevărat să vă simțiți mai mult și mai puțin egoist. Nu toate darurile sunt fizice - uneori cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru un prieten este să-i ajutați să-și dau seama de problemele lor. Nu spuneți doar prietenului dvs. ceea ce vor să audă - în schimb, să ia timp pentru a le oferi sfaturi semnificative și acționabile care își pot schimba cu adevărat viața.
  • Oferind sfaturi bune prietenilor dvs. vă pot face, de asemenea, mai conștienți de ceea ce prietenii dvs. au nevoie într-adevăr în loc de ceea ce tu nevoie.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă Pasul 11
    5. Nu mai vorbi despre tine tot timpul. Acest lucru este mai ușor de spus decât făcut. Deși a fi egoist și de a fi auto-implicați nu sunt exact același lucru, ei merg mână în mână. Deci, faceți un punct de a vorbi despre dvs. doar o treime din momentul în care sunteți cu un prieten - petreceți restul timpului vorbind despre prietenul dvs., despre alte persoane pe care le cunoașteți sau despre alte subiecte din exterior.
  • Dacă prietenul tău aduce o problemă și ai experimentat un lucru similar, este bine să vorbim pe scurt despre tine să spui că ai trecut prin ceva similar, atâta timp cât scopul tău de a face acest lucru este să-i spui prietenului tău că poți ușor empatizați cu ei. După ce menționați acest lucru, întoarceți rapid lumina reflectoarelor, astfel încât acestea să poată continua să vorbească.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă pasul 12
    6. Adresați-vă prietenilor despre ei înșiși. Dacă nu faceți în mod normal acest lucru, ar trebui să faceți un obicei. Data viitoare când sunteți cu prietenii dvs., întrebați-i cum fac, ceea ce simt, cum au mers zilele lor sau ce au venit în acea săptămână. Nu reușiți de asemenea evident că vă schimbați traiectoria și începeți să le bombardați cu întrebări imediat, faceți-vă drumul pentru a le pune întrebări despre ei înșiși și despre ce se întâmplă.
  • Afișarea interesului față de ceilalți este o modalitate foarte bună de a fi mai puțin egoistă.
  • Nu ar trebui să se simtă superficial. Ar trebui să întrebați prietenii dvs. despre ei înșiși pentru că sunt prietenii tăi și pentru că vă pasă.
  • Imaginea intitulată este mai puțin etapa 13 egoistă
    7. Faceți prietenul dvs. o favoare doar pentru că. Nu vă faceți prietenul dvs. o favoare ca o placă calculată pentru a obține ceva pe care doriți mai târziu - faceți-o din bunătatea inimii voastre. Favoarea poate fi mare sau mică, orice de la luarea cafelei pentru prietenul dvs. atunci când sunt blocați într-o sesiune majoră de studiu pentru a lua trei ore din seara dvs. pentru a explica ecuațiile chimice pentru ei. Dacă vedeți că prietenul dvs. are nevoie de ceva, dar este frică să întrebi, ar trebui să fiți cel care să o sugerezi chiar înainte ca prietenul tău să facă.
  • Și uneori, puteți face prietenul tău o favoare chiar dacă nu au nevoie de nimic, doar pentru că te simți frumos sau a văzut ceva care te-a făcut să te gândești la ei.
  • Partea 3 din 3:
    Arătând recunoștință
    1. Imaginea intitulată este mai puțin egoistă Pasul 14
    1. Faceți o listă de recunoștință o dată pe lună. O zi pe lună, petreceți cincisprezece minute cu un notebook pentru a scrie toate lucrurile pe care le-ai recunoscător. Nu te opri până nu vei veni cu cel puțin zece lucruri. Păstrați lista și adăugați-o în fiecare lună. Utilizați această listă pentru a vă reaminti că viața voastră este plină și gândiți-vă cât de recunoscător sunteți pentru oamenii din viața voastră. Apoi, ieșiți și spune lor!
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă pasul 15
    2. Da un cadou mic. Sigur, oferind prietenului tău, membru de familie sau alt cadou semnificativ la ziua lor de naștere este un gest frumos. Dar un gest mai frumos și mai spontan va fi atunci când îi dați prietenului dvs. un cadou pentru că sunteți recunoscător că știți această persoană. A face acest lucru vă va face pe amândoi pe toți cei mai fericiți.
  • Nu trebuie să fie brand nou sau scump. Ar putea fi un suvenir, o carte folosită sau o bucată de bijuterii. Ceea ce este important este să arătați că prietenul dvs. știți că sunteți recunoscător - prețul cadoului este mult mai puțin.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă Pasul 16
    3. Dați ceva ce vă place. Aceasta este o altă modalitate excelentă de a arăta recunoștință. Oferind o cămașă veche pe care nu-ți pasă este un lucru, dar dând pulover preferat la micul tău frate sau cel mai bun prieten al tău este altul. Dacă aveți ceva ce sunteți atașat, dar că nu aveți într-adevăr o utilizare, dați-i unei persoane care o poate folosi, chiar dacă înseamnă mult pentru tine. Acest tip de dăruire poate fi contagioasă - gândiți-vă cum binele pe care îl puteți împrăștia dincolo de sursa directă!
  • Intrarea în obiceiul de a da lucruri pe care le iubiți vă va face mai puțin egoist și mai puțin atașați la toate posesiunile voastre.
  • Imaginea intitulată este mai puțin etapă egoistă 17
    4. Apreciați natura. Du-te pentru o excursie sau o alergare în parc. Luați o plimbare lungă pe plajă. Înconjurați-vă în natură, vă scufundați în frumusețea sa și concentrați-vă pe darul momentului prezent. Fiind în uimire de frumusețea naturii vă poate face mai recunoscător pentru ceea ce aveți și mai dispuși să dea altora.
  • A fi în natură vă poate ajuta, de asemenea, să puneți lucrurile în perspectivă. Veți avea mult mai greu vizionând propria perspectivă cât mai importantă atunci când stați în partea de jos a unei cascade gushing și puternice.
  • Imaginea intitulată este mai puțin egoistă Pasul 19
    5. Scrie cărți Multumesc. Ori de câte ori cineva face ceva care contează cu adevărat pentru tine, ia timp pentru a obține o carte de mulțumire. Asigurați-vă că menționați exact cât de mult a însemnat această persoană. Nu trimiteți doar cărțile profesorilor, colegilor sau profesorilor - obțineți obiceiul de a scrie cărțile în apropierea prietenilor și dragi, pentru a le arăta că observați eforturile lor și sunteți recunoscători pentru ei.
  • Cumpărați un pachet de zece carduri de mulțumire. Să facă un scop de a le folosi pe toți în acest an.
  • sfaturi

    Fii bucuros că ai mijloacele de ai ajuta pe cei mai puțin norocoși decât tine. Gândiți-vă la ei și fiți recunoscători pentru ceea ce aveți.
  • Încercați să empatizați cu foame și donarea alimentelor la banca alimentară.
  • Avertizări

    Aveți grijă să nu mergeți prea departe în cealaltă direcție sau puteți fi profita de oameni. Fiți puternici și vă protejați, dar și flexibili și dispuși să vă împărtășiți timpul, resursele și dragostea cu cei pe care îi considerați că sunt oameni buni, demn de încredere.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar