Cum se adaugă vopsea la un sistem de curent alternativ pentru a găsi și fixa scurgeri

Dacă aparatul de aer condiționat din vehiculul dvs. suflă aerul fierbinte când îl porniți, este posibil să aveți o scurgere de agent frigorific. Deoarece sistemul dvs. de aer condiționat este destul de mare, găsirea sursei scurgerii poate fi dificilă. Acesta este locul în care vine colorantul UV! Folosind un manometru de galerie pentru a injecta vopseaua ultravioletă în sistemul dvs. de curent alternativ, veți avea un timp mult mai ușor, spotând sursa problemei. Țineți minte, acest lucru nu este un proces de nivel începător și sunteți mai bine să luați vehiculul la un mecanic dacă nu aveți experiență care lucrează la sistemul AC al vehiculului dvs.

Pași

Întrebarea 1 din 9:
Cum stiu daca acul meu scade agentul frigorific?
  1. Imagine intitulată Adăugați vopsea la un sistem AC Pasul 1
1. Dacă AC suflă aerul fierbinte și ați slujit recent, este scurgeri. Este total normal ca agentul frigorific să se termine în timp, așa că nu presupuneți că aveți o scurgere pe mâini dacă AC începe să sufle aerul fierbinte și nu ați servit recent. Cu toate acestea, dacă ați avut sistemul dvs. de curent alternativ reîncărcat sau deservit și începe să sufli din nou aerul fierbinte după câteva săptămâni sau mai puțin, aproape că ați primit cu siguranță o scurgere pe mâini.
  • Dacă autovehiculul suflă aerul fierbinte pentru prima dată într-o lungă perioadă de timp, încercați Reumplerea agentului frigorific primul. Ați putea avea nevoie pur și simplu de un agent frigorific proaspăt.
Întrebarea 2 din 9:
Pot testa și adăuga propriul meu agent frigorific la acul meu?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 2
1. Puteți, dar este o comandă înaltă dacă nu sunteți o capitală. Sistemul AC al vehiculului dvs. este destul de complex și poate fi greu de dat seama care părți trebuie să înlocuiască sau să fixeze dacă aveți o scurgere. Dacă sunteți familiarizat cu modul în care funcționează sistemul de curent al vehiculului dvs., modul în care funcționează un manometru și ce fel de agent frigorific are nevoie de vehiculul dvs., puteți face în mod rezonabil acest lucru pe cont propriu.
  • Nu este atât de scump să obțineți o scurgere AC reparată de un pro. Este posibil să nu meritați timpul sau banii dacă aveți nevoie să cumpărați un manometru doar pentru acest lucru.
  • Dacă vehiculul dvs. a fost făcut înainte de 1994, probabil că utilizează Freon, nu agent frigorific modern. Deoarece Freonul este o substanță toxică și nu puteți cumpăra versiunea de freon, vehiculul dvs. are nevoie, fără a fi un mecanic licențiat, va trebui să o luați într-un magazin.
  • Dacă vă gândiți să lucrați la sistemul dvs. de curent alternativ, nu. Doar chemați un tehnician. Rezultatele Reparației centrale de aer DIY pot fi dezastruoase.
Întrebarea 3 din 9:
Ce folosesc pentru a adăuga colorantul?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 3
1. Conectați un manometru de curent alternativ pentru a injecta colorantul. Opriți vehiculul. Pop capota și atârnați un manometru de la cârlig în partea de sus. Luați capătul deschis al liniei de presiune joasă (care este albastru) și îl înșurubați la portul de presiune scăzută din locașul motorului. Conectați linia de presiune înaltă (care este roșie) la portul de înaltă presiune. Utilizați butoanele deasupra fiecărei linii de cuplare pentru a strânge conexiunile și fixați-le.
  • Locația porturilor dvs. de presiune va fi unică în funcție de marca și de modelul dvs. Dacă nu găsiți porturile, căutați tuburi mici cu capace marcate "H" și "L."Luați capacele dezactivate și faceți-vă liniile până la aceste porturi.
  • Linia de presiune ridicată și liniile de presiune scăzută sunt diferite dimensiuni. Dacă nu aveți etichete pe porturile dvs. de presiune și liniile variate nu sunt blocate, probabil că le aveți înapoi.
Întrebarea 4 din 9:
În cazul în care se află colorantul?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 4
1. Turnați câteva picături de vopsea în linia galbenă de pe gabaritul colectorului. Linia galbenă, care de obicei se fixează până la un compresor sau o pompă de vid și se blochează din centrul gabaritului, va alimenta colorantul în unitatea AC. Trageți linia galbenă departe de vehiculul dvs. pentru a evita vărsarea vopsea pe tot parcursul motorului. Îndreptați capătul deschis al liniei în sus și se toarnă cu atenție un pic de vopsea în deschidere.
  • Purtați mănuși pentru a păstra vopsirea mâinilor.
  • Ștergeți duza pentru a elimina orice stropi minore. Vopselele nu sunt periculoase sau altceva, dar orice vopsea în exces va face mai greu să găsească scurgeri.
Întrebarea 5 din 9:
Cum trimit colorantul prin liniile AC?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 5
1. Cârligul că linia galbenă până la o cutie de agent frigorific și începe mașina. Asigurați-vă că butoanele roșii și albastre de pe manometrul dvs. sunt închise până la capăt. Obțineți o cutie de agent frigorific și atașați duza galbenă la supapa de pe cutie. Răsuciți butonul deasupra agentului frigorific până la puncție și deschideți poate, apoi deschideți butonul în sus pentru a trimite agentul frigorific prin linii. Puneți ochelari de protecție și sângerați manometrul înainte de a deschide liniile de presiune ridicată și joasă. Porniți vehiculul pentru a trimite colorantul prin.
  • Trebuie să sângerați linia galbenă înainte de a începe vehiculul. Pentru a face acest lucru, țineți manometrul de la locul de funcționare și utilizați o șurubelniță sau o cheie pentru a împinge tija supapei în cazul în care tubul galben îndeplinește corpul ecartamentului. Țineți-vă ochii departe de ecartament și eliberați presiunea pe care o puneți pe supapa de sângerare odată ce lichidul începe să iasă.
  • Dacă liniile de presiune ridicate și joase nu sunt deschise, agentul frigorific nu va călători prin liniile AC. Doar rotiți butoanele de pe gabaritul dvs. în sens invers acelor de ceasornic pentru a le deschide.
  • Agentul frigorific nu este universal, deci consultați manualul proprietarului dvs. pentru a vedea ce fel de agent frigorific trebuie să vă reîncărcați vehiculul.
Întrebarea 6 din 9:
Cum găsesc scurgerea odată ce colorantul este în?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 6
1. Apucați o lanternă UV și lăsați vehiculul să funcționeze. Rotiți lumina și străluciți-o în baiatul motorului. Este posibil să trebuiască să faceți o mică căutare, deoarece sistemul AC rulează întreaga lungime a locului de motor. Dacă există o scurgere, ar trebui să aprindă imediat ori de câte ori strălucește lumina pe ea. Dacă nu vedeți niciun vopsea în motorul dvs., uitați sub vehicul. Dacă încă nu o puteți găsi după 10 minute, probabil că nu aveți o scurgere.
  • Dacă trebuie să vă întrebați ", este colorantul UV?"Răspunsul este aproape sigur", nu."Coloratul UV va fi extrem de luminos și evident.
  • Dacă lucrați afară, așteptați-o pentru a obține un pic mai întunecat. Dacă sunteți într-un garaj, opriți luminile. Poate fi greu să observați scurgerile dacă este super luminos.
  • Un bob de culoare albastru sau violet obișnuit va determina, de asemenea, că colorantul să se aprindă atâta timp cât becurile sunt conduse.
Întrebarea 7 din 9:
ESTE UV DYE BAD pentru un sistem AC?
  1. Imagine intitulată Adăugați vopsea la un sistem AC Pasul 7
1. Nu, atâta timp cât vopseaua UV este liberă de co-solvenți. Un colorant UV standard nu face nimic - este o substanță inertă care funcționează practic ca colorarea alimentelor. Cu toate acestea, ar trebui să utilizați un colorant care nu conține co-solvenți. Co-solvenții pot deteriora aluminiu, metale și plastic.
  • Vestea bună este că aproape nimeni nu produce coloranți UV cu co-solvenți în ele. Dacă nu aveți o sticlă de 10 ani de vopsea UV, probabil că nu există co-solvenți acolo
  • Co-solvenții obișnuiți includ Aromatic 200 și NMP (N-metilprolidonă). Dacă sticla de vopsea spune "Co-solvent liber", ești bine să pleci.
Întrebarea 8 din 9:
Ce culoare este colorantul AC?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 8
1. Coloratul UV este adesea galben fluorescent, albastru strălucitor sau portocaliu. Cu toate acestea, colorantul nu va străluci de fapt acea culoare dacă nu strălucești o lanternă UV sau LED pe ea. Poate fi, de asemenea, dificil de a observa colorantul UV dacă lucrați la soare sau aveți o tonă de lumini în garaj, așa că faceți acest lucru atunci când este mai întunecat sau opriți luminile oprite.
  • Există kituri multi-colorate de testare UV care vin cu o grămadă de culori diferite dacă există ceva specific pe care îl căutați.
Întrebarea 9 din 9:
Care sunt dezavantajele utilizării coloranților pentru a găsi scurgeri?
  1. Imagine intitulată Adăugați colorant la un sistem AC Pasul 9
1. Nu există dezavantaje grave, dar poate fi o durere de curățare. Coloratul UV este extrem de vizibil și luminos, care este minunat atunci când căutați scurgeri. Din păcate, colorantul tinde să ajungă peste locul tău de motor odată ce începe să se spargă. În cele mai multe cazuri, o cârpă umedă va curăța vopsirea, dar puteți, de asemenea, spirite minerale, lichid de curățare a frânelor sau curățător specializat de vopsea UV pentru a scoate colorantul când ați terminat.
  • Injectarea cu vopselele UV este considerată cea mai exactă modalitate de identificare a scurgerilor AC de către multe mecanici. Este în principiu neplăcut, deoarece este imposibil să nu observați colorantul dacă aveți o scurgere.

sfaturi

Vopselele sunt inerte, astfel încât să puteți adăuga de fapt la alte sisteme din vehiculul dvs. pentru a găsi și scurgeri. De exemplu, ați putea să turnați puțin în uleiul de motor, rezervorul de răcire sau în liniile de lichid de frână pentru a afla dacă aveți probleme cu aceste sisteme.

Avertizări

Dacă nu sunteți înclinat mecanic și nu aveți nicio experiență care lucrează la liniile AC sau folosiți un manometru, sunteți mai bine să luați vehiculul la un mecanic. Acest lucru nu este un proces ușor, iar diagnosticarea scurgerilor AC poate fi destul de dificilă.
  • Injectarea cu vopselele UV este, de asemenea, utilizată de tehnicienii HVAC pentru a diagnostica scurgeri în unitățile aeriene centrale. Din păcate, nu puteți face acest lucru singur. Liniile de refrigerare HVAC conțin freon, care este toxic. De asemenea, nu vă puteți confrunta cu un sistem central aerian dacă nu sunteți un tehnician calificat din motive de siguranță.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar