Cum să sângerim un radiator

Are un radiator în casa ta se simte rece chiar și atunci când aveți căldura? Este contorul de temperatură al mașinii deasupra nivelului normal de funcționare? În ambele cazuri, radiatorul dvs. poate conține aerul prins care împiedică fluxul său normal. Din fericire, această problemă comună este ușor fixată. Cu câteva instrumente simple, radiatorul din mașina dvs. sau acasă va face în curând ceea ce ar trebui să facă - radiarea eficientă a căldurii.

Pași

Metoda 1 din 2:
Sângerarea unui radiator în casa dvs
  1. Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 1
1. Diagnosticați radiatorul. Un radiator care are nevoie de sângerare are aer rece prins în porțiunile sale superioare. Astfel, când porniți căldura, întregul radiator se va simți rece, fie partea de sus a radiatorului se va simți rece în timp ce fundul se simte cald. Din păcate, un radiator rece poate, de asemenea, să însemne alte probleme. Înainte de a continua, verificați aceste alte probleme de radiator comune enumerate mai jos. Dacă nimeni nu pare să se potrivească, radiatorul dvs. are nevoie probabil de o sângerare simplă. Fii atent - Radiatoarele pot fi destul de calde. Protejați-vă mâinile când simțiți un radiator pentru căldură.
  • Dacă aveți mai multe radiatoare în casa dvs. și toate sunt reci sau călduț, probabil că aveți o problemă mai mare cu sistemul dvs. de încălzire - încălzitorul dvs. de apă poate fi defectuos sau puteți avea o acumulare de nămol sau sediment undeva în sistemul dvs. de încălzire ( vedea: Cum să spălați un încălzitor de apă.)
  • Dacă problema radiatorului dvs. este însoțită de o acumulare de apă sub radiator, radiatorul dvs. are o scurgere. Încercați să opriți căldura, apoi strângeți piulițele de pe supapa de admisie a radiatorului. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, piulița poate fi corodată - înlocuiți-le sau apelați un profesionist.
  • Dacă radiatoarele de pe etajele superioare ale casei dvs. nu se încălzesc, dar radiatoarele de pe podelele inferioare sunt, sistemul de încălzire poate să nu funcționeze la o presiune suficientă pentru a obține apă caldă la podelele de sus ale casei dvs.
  • Imagine intitulată Bleeding un radiator Pasul 2
    2. Găsiți o cheie radiator. Dacă ați decis să vă sângerați radiatorul, primul pas ar trebui să fie de a găsi ceva pentru a deschide radiatorul "Supapă de sânge." Căutați o supapă mică în partea de sus a unui capăt al radiatorului. Pe această supapă, de obicei, va fi un pic mic, care poate fi rotit pentru ajustarea supapei. Cheile radiatorului, utilaje ieftine metalice destinate deschiderii și închiderii supapelor radiatorului, sunt disponibile la majoritatea magazinelor hardware. Găsiți o cheie de radiator care este dimensiunea corectă pentru supapa dvs. sau, alternativ, căutați pieptul de scule pentru o mică cheie sau alt instrument care este dimensiunea potrivită pentru a roti supapa.
  • Unele radiatoare moderne sunt echipate cu supape care sunt proiectate să fie întoarse cu o șurubelniță simplă.
  • Înainte de a continua, asigurați-vă că aveți o cheie radiator, o șurubelniță, o cheie sau o combinație de implementări, astfel încât să puteți deschide supapele Fiecare radiator din casa ta. Când sângerăm un radiator, este mai bine să sângerați fiecare într-o casă.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 3
    3
    Opriți căldura. Asigurați-vă că încălzirea centrală este oprită înainte de sângerare, deoarece un sistem de încălzire activ poate introduce mai mult aer în sistem. Doriți ca conținutul radiatorului să se stabilească complet înainte de a elibera aerul prins în interiorul. Permiteți timp pentru căldură în sistemul dvs. să disipeze, apoi simțiți peste tot radiatorul dvs. pentru căldură. Dacă o parte din radiatorul dvs. este încă fierbinte, așteptați să se răcească complet înainte de a trece la pasul următor.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 4
    4. Deschideți supapele radiatorului. Asigurați-vă că ambele supape de admisie și ieșire ale radiatorului sunt rotite la "deschis" poziţie. Apoi, introduceți cheia radiatorului (sau șurubelnița, etc.) în șurubul de sângerare din supapa de sângerare din partea superioară a radiatorului. Rotiți șurubul în sens contrar acelor de ceasornic pentru a deschide supapa. Ar trebui să auziți un sunet de șuierare pe măsură ce aerul scapă de radiator.
  • Deschiderea supapei de sângerărie permite evacuarea aerului rece prins, care este înlocuit cu lichid din sistemul dvs. de încălzire prin conductele conectate la sistemul dvs. de încălzire.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 5
    5. Captură de pe supapă. Pe măsură ce aerul scapă de radiator, apa va sparga probabil de la supapa de sângerare. Țineți un prosop de bucătărie sau o cârpă sub șurubul de sânge pentru a prinde orice picurare. Alternativ, utilizați un castron mic sau un fel de mâncare.
  • Imagine intitulată Bleeding un radiator Pasul 6
    6. Așteptați ca apa să se stingă din supapa de sângerare. Când un flux constant de apă (nu un amestec de pulverizare de picături de aer și apă) se strecoară prin supapa de sângerare, ați eliberat tot aerul prins în radiator. Reintroduceți supapa de sângerare (rotiți șurubul în sensul acelor de ceasornic) și asigurați-vă că nu există scurgeri. Utilizați o cârpă pentru a șterge orice apă răsturnată în jurul radiatorului dvs.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 7
    7. Repetați acest proces pe toate radiatoarele din casa dvs. Pentru a vă asigura că întregul aer a fost drenat din sistemul dvs. de încălzire, este mai bine să sângerați toate radiatoarele dvs., chiar dacă ați avut doar probleme cu unul. Pentru un sistem de încălzire bine întreținut, ar trebui să încercați să sângerați în mod regulat radiatoarele. O sângerare anuală plus o sângerare după orice reparații sau modificări ale sistemului dvs. de încălzire este de obicei o mulțime.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 8
    8. Verificați nivelul de presiune al cazanului. Prin eliberarea excesului de aer de la radiatoarele dvs., ați redus presiunea generală a sistemului de încălzire al casei dvs. Dacă presiunea a scăzut prea scăzută, căldura nu poate ajunge la unele dintre radiatoarele dvs. (mai ales cele de pe podelele de sus ale casei dvs.) Pentru a restabili presiunea sistemului de încălzire, poate fi necesară pentru a opri cazanul cu apă.
  • În scopuri de încălzire rezidențială, ar trebui să fie suficientă un nivel de presiune de aproximativ 12-15 psi. Cu cât este mai mare presiunea, cu atât este mai mare înălțimea înălțimii care căldura din sistemul dvs. va fi capabilă să călătorească. Mai ales că case scurte sau înalte pot necesita o presiune mai mică sau mai mare a cazanului, respectiv.
  • Dacă boilerul dvs. are un sistem de umplere automată, boilerul dvs. ar trebui să mențină o citire presiune de aproximativ 12-15 psi fără nici o lucrare din partea dvs. Dacă nu, adăugați manual apă - deschideți supapa de alimentare cu apă a cazanului până când gabaritul de presiune citește aproximativ 12-15 psi.
  • Metoda 2 din 2:
    Sângerarea radiatorului unei mașini
    1. Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 9
    1. Căutați simptome pe care radiatorul mașinii dvs. nu funcționează. Radiatorul unei mașini are nevoie de sângerare din același motiv că radiatorul unei case nu au fost prinse în sistemul de răcire a aerului. Acest lucru împiedică circularea efectivă antigel, determinând mașina să se supraîncălzească. Dacă observați unul sau mai multe dintre următoarele simptome, radiatorul mașinii dvs. poate avea nevoie de sângerare:
    • Citiri de temperatură anormal de înaltă pe metru de temperatură a tabloului de bord.
    • Lichid fierbinte din radiator.
    • Mirosuri ciudate de la motorul dvs., în special mirosuri dulci (cauzate de scurgeri antigel și / sau ardând.)
    • În plus, poate fi o idee bună să vă sângerați radiatorul după efectuarea de întreținere sau înlocuirea părții în sistemul de răcire. Aerul poate fi introdus în sistem în timpul lucrărilor de întreținere - păstrați un ochi asupra ecartamentului dvs. după modificarea sistemului de răcire în orice mod.
  • Imagine intitulată Bleeding un radiator Pasul 10
    2. Localizați și slăbiți supapa de sângerări a mașinii. Unele mașini au supape de sângerări încorporate în sistemul de răcire care funcționează prin eliberarea aerului prins, la fel ca supapele de sângerare pe un radiator de acasă. Consultați manualul proprietarului dvs. pentru a găsi locația exactă a acestei supape - de obicei se află la cel mai înalt punct al sistemului de răcire, pentru a elibera cel mai eficient aerul, care se ridică în mod natural.
  • Pentru a sângera radiatorul unei mașini printr-o supapă de sângerare, pur și simplu o slăbiți până când auziți sunetul de evadare al aerului. Utilizați o cârpă pentru a prinde orice lichid de răcire, apoi strângeți supapa atunci când supapa eliberează un flux constant de lichid de răcire.
  • Unele mașini nu au supape speciale de sângerare. Nu vă faceți griji - este posibil să sângerați radiatoarele acestor mașini prin alte procese (vezi mai jos.)
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 11
    3. Porniți mașina cu capacul radiatorului. O altă modalitate ușoară de a sângera radiatorul mașinii este pur și simplu pentru a le permite să se răcească cu capacul radiatorului eliminat (aceasta este, de asemenea, o opțiune excelentă dacă mașina dvs. nu vine echipată cu o supapă specială de sângerări.) Scoateți capacul radiatorului, apoi permiteți mașinii să ruleze timp de aproximativ cincisprezece până la douăzeci de minute. Buzunarele de aer trebuie să fie forțate prin sistemul de răcire și bulele din radiatorul mașinii.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 12
    4. Ridicați-vă mașina. Aerul se ridică în mod natural, deci prin ridicarea frontală a mașinii dvs., punerea radiatorului la un punct mai înalt decât restul sistemului de răcire, puteți accelera eliberarea aerului din sistemul dvs. Cu grija Utilizați o cric pentru a vă ridica mașina - Cele mai multe mașini vin cu unul, dar dacă dvs. nu au făcut-o, sunt disponibile la magazinele de alimentare auto. Asigurați-vă că capacul radiatorului este slăbit sau eliminat inainte de ridicarea mașinii.
  • În anumite soiuri speciale de mașini, radiatorul nu poate fi localizat în partea din față a mașinii - consultați manualul proprietarului mașinii dacă nu sunteți sigur.
  • Imagine intitulată sângerări un radiator Pasul 13
    5. Efectuați A "spălare și umplere." După ce ați sângerat un radiator al mașinii, poate fi o idee bună să adăugați lichid de răcire nou. Aerul prins poate umfla în mod artificial lectura de răcire a mașinii - puteți să rulați scăzut pe agentul de răcire fără să-l realizați. Scurgeți lichidul de răcire vechi din sistemul dvs. și adăugați lichid de răcire proaspăt, observând orice instrucțiune specială în manualul proprietarului dvs. Mai jos sunt instrucțiuni generale pentru înlocuirea lichidului de răcire al mașinii:
  • Permiteți motorului să se răcească complet.
  • Plasați o tigaie de drenaj sub supapa de scurgere a radiatorului pentru a colecta lichid de răcire vechi.
  • Adăugați apă la radiatorul mașinii până când este plin, apoi lăsați-l să se scurgă din supapa de scurgere sub mașină.
  • Închideți supapa de scurgere și adăugați lichid de răcire proaspăt, în general un amestec de 50/50 de antigel și apă distilată (nu apă de la robinet, care poate forma depozite minerale.)
  • Sângerați din nou radiatorul pentru a elimina orice aer introdus în timpul spălării și umplerii.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Purtați haine vechi în timp ce efectuați această sarcină - fluidul radiatorului poate fi destul de brut.

    Lucrurile de care veți avea nevoie

    • O cheie radiator
    • 1 prosop de bucătărie sau un castron mic
    • Manualul proprietarului mașinii dvs
    • Chei mici sau șurubelnițe
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar