Cum să verificați o mașină folosită înainte de ao cumpăra

Achiziționarea unei mașini uzate poate părea confuză, și cu atât de multe lucruri de luat în considerare, se poate simți, de asemenea, copleșitoare. Dar nu trebuie să simtă așa! Înainte de a achiziționa o mașină folosită, luați ceva timp pentru a verifica exteriorul, interiorul și sub capota pentru a vă asigura că nu există probleme majore. Luați mașina pentru o încercare de testare pentru a vedea cum se ocupă de drum. Nu în ultimul rând, să verificați istoria vehiculului și să negociați un preț rezonabil înainte de a ajunge la o decizie finală.

Pași

Metoda 1 din 5:
Verificarea exteriorului
  1. Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 1
1. Parcați mașina la sol la nivel înainte de a le verifica. Inspectarea mașinii pe teren chiar vă permite să vedeți dacă ceva în șasiu nu este în afara liniei sau al. De asemenea, vă face mai ușor să vedeți și să verificați starea anvelopelor.
  • Angajați frâna de mână și rotiți roțile din față spre stânga, astfel încât vehiculul să fie mai puțin probabil să se miște.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 2
    2. Căutați spoturi de rugină, dents sau zgârieturi în lucrarea de vopsea. Mașina trebuie să fie curată, astfel încât condiția de vopsea este vizibilă. Uită-te la părțile laterale ale mașinii de la capăt la capăt pentru waviness care indică o slujbă de vopsea shoddy. Rulați degetul de-a lungul marginilor îmbinărilor dintre panouri și căutați rugozitatea care ar putea fi din reziduul rămas de la banda de mascare.
  • Rugina, zgârieturile și denturile din vopseaua și corpul mașinii nu afectează performanța motorului, dar pot afecta cât de mult plătiți pentru mașină.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 3
    3. Pop trunchiul mașinii pentru a vă asigura că este încă în stare bună. Nu ar trebui să demonstreze nici un semn de rugină sau deteriorarea apei. Căutați fisuri, găuri și alte semne de uzură în interiorul trunchiului care ar indica daune.
  • Verificați că trunchiul se deschide ușor și se închide în siguranță.
  • Unele daune, cum ar fi rugina sau zgârie-urile, ar putea fi doar cosmetice. Dar rugina gravă, fisurile sau găurile ar putea afecta modul în care autovehiculul funcționează și integritatea trunchiului în sine.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 16
    4. Verificați anvelopele pentru uzură. Anvelopele trebuie purtate uniform și ar trebui să se potrivească. Uită-te la suprafața anvelopei pentru purtarea sau purtarea neuniformă care ar putea indica o aliniere rea. Alinierea rea ​​poate fi cauzată de componentele de direcție / suspensie uzate sau deteriorarea cadrului și va afecta performanța vehiculului.
  • Alinierea rea ​​sau anvelopele fără mare de rulare poate fi un pericol de conducere.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină folosită înainte de a cumpăra pasul 23
    5. Inspectați sistemul de evacuare și șasiul pentru rugină și deteriorare. Căutați orice locații negre pe sistemul de evacuare, deoarece acest lucru poate indica scurgerea. Ia ceva timp pentru a inspecta cadrele sau unibodia pentru deteriorarea și rugina.
  • Dacă vedeți rugina, nu înseamnă neapărat că nu ar trebui să achiziționați mașina. Dar indică uzura și lacrimă care ar putea afecta prețul pe care îl plătiți.
  • O cantitate semnificativă de rugină care include fisuri sau găuri mici ar putea pune evacuarea la un risc mai mare de a da și de a avea nevoie de reparații scumpe.
  • Daunele cum ar fi dents sau fisuri din sistemul de evacuare sunt steaguri majore roșii. Nu cumpărați un vehicul cu daune de evacuare decât dacă sunteți pregătit să plătiți pentru reparații.
  • Bacsis: Verificați evacuarea cu degetul când motorul este rece. Grașul gras înseamnă că există o problemă importantă și posibil costisitoare.

  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 17
    6. Evitați mașinile cu daune cadru. Daune cadru, chiar dacă a fost reparat, va reduce foarte mult speranța de viață a unei mașini uzate. Verificați șasiul și unde conectează fenders frontal și ține partea superioară a radiatorului. Poate fi sudat sau înșurubat în. Controlați capetele șurubului din partea de sus a paporților din interiorul capotei. O mașină cu un cadru deteriorat sau reparat este mult mai probabil să se descompună mai devreme decât o mașină fără un cadru deteriorat.
  • Căutați semne de zgârieturi care ar putea indica faptul că fendere au fost înlocuiți sau realinați, posibil după o coliziune.
  • Metoda 2 din 5:
    Privind sub capotă
    1. Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra Pasul 4
    1. Deschideți capota mașinii și căutați semne de daune. Verificați sub capotă atunci când motorul este rece și căutați dents, fisuri, rugină și orice semne evidente de deteriorare. Acestea pot fi toate semne că mașina era fie prost menținută, este deteriorată sau nesigură să conducă. Verificați că capota mașinii se deschise ușor și se sprijinea să rămână deschisă.
    • Deschideți și închideți capota pentru a vă asigura că este ușor de accesat și închide în siguranță.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra Pasul 5
    2. Inspectați furtunurile și centurile pentru daune. Nu ar trebui să existe nici o fisură sau semne evidente de uzură cum ar fi fracting sau decolorare. Acordați o atenție deosebită stării centurii de distribuție, care poate fi înlocuită costisitoare. Furtunurile radiatorului nu trebuie să fie moi.
  • Curelele uzate sau deteriorate se pot fixa și pot fi scumpe de înlocuit.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 12
    3
    Verificați motorul Pentru scurgeri și coroziune. Pe blocul motorului, căutați orice pete de ulei maro închis. Acest lucru va indica faptul că există o scurgere într-o garnitură și ar putea duce la o reparație costisitoare în viitor. Verificați nivelurile de lichid pentru a vă asigura că nu sunt goale.
  • Dacă oricare dintre rezervoarele de exploatare a fluidului este goală, întrebați vânzătorul de ce sunt goale. Ar putea fi un semn că există o scurgere. Nu doriți să achiziționați o mașină care are o scurgere de lichide decât dacă sunteți dispus să plătiți pentru reparații.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 13
    4. Scoateți capacul de ulei prin deșurubarea acestuia. Capacul de ulei este situat pe partea superioară a motorului și are o mică imagine a unui ulei poate. Un reziduu de spumă din interior indică o garnitură de cap de scurgere. O garnitură de cap este o reparație complicată și costisitoare a motorului. Ar trebui să vă îndepărtați de orice mașină cu garnitură deteriorată.
  • Asigurați-vă că înlocuiți capacul prin înșurubarea înapoi pe tot parcursul drumului.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 14
    5. Trageți dipstick-ul de transmisie pentru a verifica fluidul. Puteți verifica lichidul de transmisie tragând inelul la capătul dipstick-ului pentru al scoate. Fluidul trebuie să fie roz sau roșu. De asemenea, ar trebui să fie plină de fluid, chiar dacă motorul funcționează.
  • Dacă fluidul nu este culoarea potrivită și mirosurile arse, ar putea indica faptul că există o scurgere sau transmisia este deteriorată. Este, de asemenea, un steag roșu dacă vânzătorul nu a dezvăluit posibile probleme de transmisie. Poate doriți să vă reconsiderați cumpărarea mașinii sau să aveți un mecanic calificat să o privească înainte de ao cumpăra.
  • O mașină mai veche poate avea lichid de transmisie mai întunecată, dar nu ar trebui să arate sau să miroasă ars.
  • Metoda 3 din 5:
    Inspectarea interiorului
    1. Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 6
    1. Stați în interiorul mașinii. Asigurați-vă că vă place să stați în interiorul vehiculului. Verificați scaunele și tapițeria pentru orice lacrimi, rupe, pete sau alte deteriorări.
    • Asigurați-vă că scaunele pot fi reglate și sunt funcționale.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 7
    2. Porniți aerul condiționat pentru a vă asigura că funcționează. Testați controlul temperaturii prin pornirea căldurii și a frigului. Rotiți viteza ventilatorului la înălțime și scăzută pentru a testa că funcționează corect.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 14
    3. Adresați-vă dealerului sau vânzătorului când Freonul a fost ultima reumplut. Freonul este un agent frigorific care face aer condiționat să răcească aerul rece. Mașinile, în general, trebuie să aibă agentul frigorific adăugat la fiecare 2-3 ani, și din moment ce verificați o mașină uzată, este posibil ca nivelurile Freon să fie scăzute. Solicitarea vânzătorului mașinii atunci când a fost ultima reumplicată vă poate oferi o indicație dacă va trebui sau nu să plătiți pentru a fi reumplut în viitorul apropiat.
  • Întreabă, de asemenea, dacă freonul scurgeri sau are probleme.
  • Dacă vânzătorul are un raport de istorie a vehiculului, ar trebui să prezinte ultima dată când mașina a fost adăugată la frigider.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra Pasul 8
    4. Verificați kilometrul mașinii pentru kilometraj. Pe tabloul de bord este un număr care urmărește milele conduse de mașină. Acest lucru este important deoarece kilometrajul indică vârsta mașinii. În medie, un driver normal va conduce între 10 000 și 15.000 de mile (16.000 la 24.000 km) pe an. Masinile de varsta nu numai de timp, ci si prin kilometrajul lor.
  • Cumpărarea unei mașini de 10 ani cu kilometraj foarte scăzută nu înseamnă neapărat că vehiculul este în stare bună.
  • Întrebați vânzătorul ce a fost folosit în primul rând pentru dacă este mai în vârstă și are un kilometru scăzut. De exemplu, dacă mașina a fost folosită de o bunică care a folosit-o doar pentru a obține alimente în fiecare săptămână, atunci mașina este probabil să aibă mai puțin uzură decât o mașină care a fost deținută anterior de un adolescent care a plăcut să conducă foarte repede.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra Pasul 20
    5. Aflați dacă mașina are un computer la bord. Puteți utiliza un cititor de coduri de calculator pentru a verifica erorile. Conectați cititorul de cod în port aflat fie pe bord, fie sub volanul.
  • Puteți achiziționa cititoare de cod la magazinele de alimentare automată.
  • Pentru o mașină care are un computer de bord, acordă atenție avertismentelor direct atunci când porniți mașina sau când rotiți cheia sau apăsați butonul Start.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 22
    6. Verificați dacă indicatorul și luminile de afișare sunt funcționale. Verificați dacă senzorii sau alertele de eroare sunt operaționale, precum și semnalele de întoarcere și luminile de avertizare a pericolelor. Dacă mașina are o cameră de vedere din spate sau un stereo cu afișaj digital, verificați dacă funcționează.
  • Cereți vânzătorului să le transforme, astfel încât să puteți vedea dacă lucrează din exteriorul vehiculului.
  • Metoda 4 din 5:
    Luând o unitate de testare
    1. Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 9
    1. Testați conduce mașina înainte de a lua decizii finale. Aceasta este probabil una dintre cele mai bune modalități de a cunoaște starea mașinii. Prin urmare, un cumpărător ar trebui să depună eforturi pentru a face mai întâi un drive de testare înainte de a ajunge la orice decizie.
    • Luați călătoria vânzătorului cu dvs., astfel încât să le puteți pune întrebări despre vehicul în timp ce o conduceți și astfel că nu sunt îngrijorați de faptul că vă deplasați cu mașina.
    Sfat de experți
    Bryan Hamby

    Bryan Hamby

    Professional Auto Brokerbryan Hamby este proprietarul Brokerului Auto Broker, o brokeraj auto de încredere în Los Angeles, California. A fondat Clubul Auto Broker în 2014 dintr-o pasiune pentru autoturisme și un talent unic pentru personalizarea procesului de distribuție a mașinii pentru a fi pe partea cumpărătorului. Cu 1.400 de oferte închise și o rată de reținere a clienților de 90%, Focusul lui Bryan este de a simplifica experiența de cumpărare a mașinilor prin transparență, prețuri corecte și servicii clienți de clasă mondială.
    Bryan Hamby
    Bryan Hamby
    Professional auto broker

    Testați conduce mașina la viteze diferite pentru a vă asigura că nu există probleme majore. În timpul unității de testare, conduceți aproximativ 15-20 mph în jos pe un drum plat, apoi mișcați-vă ușor mâinile de pe volanul. Dacă mașina trage spre stânga sau spre dreapta, poate avea nevoie doar de o aliniere sau ar putea fi un semn al unei probleme mai mari. De asemenea, ar trebui să luați vehiculul pe o autostradă sau pe autostradă și să aduceți viteza de până la aproximativ 60 mph pentru a vă asigura că mașina nu se învârte. Dacă se întâmplă, anvelopele pot fi în afara echilibrului.

  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra Pasul 11
    2. Apăsați frânele în jos pentru a verifica dacă funcționează corect. Apăsați destul de greu pe frânele pentru a decelera rapid, dar nu suficient pentru a glisa. Încercați acest lucru în jurul valorii de 30 mph (48 km / h) într-o zonă fără trafic. Nu trebuie să simțiți nici o vibrație de pe pedala de frână sau să auziți zgomotele ciudate sau ciudate.
  • Frânele care pulsate indică necesitatea ca rotoarele să fie fixate sau înlocuite și instalate noi tampoane.
  • Mașina nu trebuie să se rătăcească când apăsați frânele. Acest lucru poate fi cauzat de o etriere de frână proastă sau de componente de direcție uzate.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 18
    3. Verificați pentru mici trepidații la viteze diferite. Ușoară trepidare în timpul unui interval de viteză mică poate însemna uzură la direcția pieselor mecanice care pot fi costisitoare pentru reparații. Acest lucru poate merge împreună cu uzura inegală la anvelopa frontală (e).
  • Verificați sunetele, trepidarea sau zgomotul de clocking atunci când faceți o întoarcere de 90 de grade.
  • Bacsis: Testați mașina la viteze de 45 mph (72 km / h), 55 km / h, 65 km / h (105 km / h) și 75 km / h (121 km / h).

    Metoda 5 din 5:
    Venind la o decizie
    1. Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 10
    1. Verificați raportul istoric al serviciului auto. Care vă va oferi câteva informații cu privire la performanța, reparațiile și problemele mașinii. În mod ideal, actualul proprietar ar fi ținut o evidență a timpului când mașina avea nevoie de service și ar trebui să fie dispusă să vă arate aceste informații.
    • Există situații în care autovehiculele folosite sunt vândute din cauza accidentelor anterioare sau a experiențelor negative.
    • Unele mașini nu au înregistrări de întreținere deoarece le-au întreținut acasă, dar puteți să întrebați vânzătorul dacă au chitanțe de la părțile de schimb, astfel încât să puteți verifica orice reparații pe care le-au făcut.
    • Solicitați istoria vehiculului de la vânzător sau persoana care încearcă să vă vândă mașina.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 24
    2. Aduceți pe cineva care cunoaște mașini pentru a inspecta mașina. Este o idee bună să aduci un prieten de încredere cu un fundal bun de know-how pentru a verifica lucrurile pe care nu sunteți sigur. Dacă nu aveți un prieten de încredere în industria auto, puteți plăti un mecanic pentru a finaliza o inspecție pe ea. Asigurați-vă că acest mecanic are recenzii bune, astfel încât să nu vă scapați să vă gândiți că mașina este o lămâie.
  • Imaginea intitulată Verificați o mașină uzată înainte de a cumpăra pasul 25
    3. Negociați prețul mașinii. În funcție de calitatea vehiculului, nu ezitați să oferiți un preț. Asigurați-vă că este o ofertă rezonabilă. Amintiți-vă, indiferent cât de bine este mașina astăzi, va necesita întreținerea în viitor și se va deprecia în valoare în timp.
  • De exemplu, dacă dealerul solicită 15.000 de dolari, nu oferiți 10.000 de dolari, care este o contra-ofertă nerezonabilă. Dacă mașina este de peste 10.000 de dolari, încercați să negociați cel puțin 1.500 de dolari în afara mașinii.
  • Utilizați modelele standard de prețuri standard cum ar fi Kelley Blue Book pentru a vă baza negocierile privind prețurile.
  • Bacsis: Utilizați părți ale mașinii care nu se dezvăluie în avantajul dvs. Dacă o mașină nu este culoarea pe care o căutați, spuneți dealerului ceva asemănător, "Îmi place foarte mult mașina, dar nu-mi place că este verde, acesta este singurul lucru care mă menține înapoi de la cumpărare." Dealerul va vedea că o doriți și găsiți o modalitate de a vă aduce în mașina asta.

  • Imaginea intitulată Verificați o mașină utilizată înainte de a cumpăra pasul 26
    4. Documentați totul dacă cumpărați de la un vânzător privat. Aduceți un stilou, hârtie și telefon mobil cu dvs. Pe măsură ce faceți inspecția mașinii, asigurați-vă că înregistrați toate elementele care sunt deteriorate sau vor necesita înlocuirea.
  • Unii vânzători pot crede că este nepoliticos și pot decide să nu vândă. Dar trebuie să fii la fel de informat cât mai bine atunci când îți faci decizia.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar