Cum se percepe un aparat de aer condiționat de acasă

Unul dintre cele mai scumpe elemente de pe factura dvs. de utilitate electrică în zonele cu veri fierbinți este costul de operare a unui aparat de aer condiționat central.Dacă unitatea dvs. nu are cantitatea corectă de agent frigorific, acest cost poate fi chiar mai mare.Iată câțiva pași pentru a vă ajuta să încărcați aparatul de aer condiționat central.

Pași

Metoda 1 din 4:
Considerații juridice
  1. Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 1
1. Știți ce este legal pentru un proprietar fără licență pentru a face propriul lor echipament.Nu există nicio lege națională sau federală care să reglementeze ceea ce poate face un cetățean privat cu propriul lor condiționat.Există totuși legi care necesită certificare profesională de către U.S. Administrarea protecției mediului și reglementările de stat și locale privind licențele și standardele profesionale pentru persoanele care fac această lucrare.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 2
    2. Înțelegeți că o companie de aprovizionare de refrigerare nu va vinde agenți frigorifici sau alte consumabile reglementate către persoanele fără licență. Puteți găsi o sursă online, la site-uri precum Craigslist și eBay, dar achiziția reală poate fi în continuare ilegală.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 3
    3. Nu lucrați la unitățile de aer condiționat al altor persoane pentru a plăti dacă sunteți fără licență, este posibil să fiți amendat sau să faceți alte acțiuni legale pentru a face acest lucru.
  • Metoda 2 din 4:
    Verificarea sistemului
    1. Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 4
    1. Efectuați mai întâi întreținerea de rutină. Înainte de a vă reîncărca AC, este foarte important să efectuați o întreținere standard pe ea.
    • Înlocuiți filtrul de aer
    • Curățați bobinele de evaporator și condensator - dacă oricare dintre cele de mai sus sunt murdare, poate provoca simptome similare cu o unitate scăzută pe agentul frigorific. Dacă se adaugă agentul frigorific în aceste condiții, unitatea poate fi deteriorată.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 5
    2. Verificați pentru orice obstacole, inclusiv acumularea resturilor pe ventilatorul suflantei Air Handler și asigurați-vă că ventilatorul condensatorului funcționează corect.Acestea trebuie să deplaseze un aer suficient prin bobinele lor respective pentru a gestiona eficient căldura produsă (îndepărtată din interiorul casei dvs.) de operațiunea de aer condiționat.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 6
    3. Efectuați o inspecție amănunțită a restului componentelor sistemului dvs.Lipsește izolarea, scurgerile articulațiilor de lucru, conexiunile electrice slabe și alte probleme minore nu vor schimba cerințele de agent frigorific din sistemul dvs. de aer condiționat, dar pot reduce eficiența sistemului.
  • Metoda 3 din 4:
    Determinarea a ceea ce aveți nevoie
    1. Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 7
    1. Determinați tipul de agent frigorific de care aveți nevoie pentru sistemul AC. Acest lucru se poate face prin consultarea ghidului de operare al echipamentului, adesea găsit în interiorul casetei de control electric sau a unității de manipulare a aerului.Multe sisteme au, de asemenea, o etichetă pe cabinetul unității care va avea specificațiile producătorului.Frigiderele utilizate în mod obișnuit în sisteme destul de moderne sunt R-22 (HCFC-22) și R410A, vândute sub nume precum Suva410A și Puron. Acest lucru este important pentru a vă asigura că obțineți tipul potrivit de agent frigorific și distribuitorul corect de încărcare setat pentru încărcare.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 8
    2. Determinați ce tip de conexiuni de încărcare este echipat cu.Conexiunile normale inversate Schrader supapă pot fi echipate cu conectare rapidă adaptoare pentru a diminua pierderea agentului frigorific în timpul procesului de conectare și vor reduce șansele de rănire a agentului frigorific lichid care vă contactează pielea în proces.Care vreodată conexiunea pe care o utilizați, înțelegeți că chiar și cu un sistem oprit, agentul frigorific este sub presiune ridicată și este periculos.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 9
    3. Transformați aparatul de aer condiționat la termostat. Termostatul și circuitele sale asociate sunt on / off Comutați pentru sistemul dvs.Veți opri puterea la unitatea în următorul pas, dar doriți să porniți și opriți unitatea utilizând termostatul, nu deconectarea, deoarece aceasta nu este ceea ce este proiectat deconectarea pentru.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 10
    4. Opriți alimentarea pe sistemul dvs. de aer condiționat.Unitatea exterioară trebuie să fie echipată cu un întrerupător de deconectare sau circuit topit în apropierea unității.Scoateți siguranțele sau întoarceți întrerupătorul înainte de a continua.
  • Cu unitatea de curent alternativ, conectați manometrele conform instrucțiunilor. Acest lucru va fi cu partea de presiune joasă (furtunul mic / furtunul albastru) pe manometrele și partea de înaltă presiune a sistemului (furtunul roșu).Valorile mai vechi nu pot avea furtunuri colorate, de obicei, manometrul de presiune scăzută și conectorul este în partea stângă îndreptată spre ecartament, presiunea înaltă este pe partea dreaptă și furtunul de alimentare, care este conectat la rezervorul dvs. de agent frigorific, pompa de evacuare, sau alt atașament, este în mijloc.
  • Cu manometrele conectate, porniți AC și așteptați 15 minute pentru ca sistemul să se stabilizeze.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 11
    5. Ia o citire pe manometre. Gabaritul albastru ar fi trebuit să scadă dacă sistemul trebuie reîncărcat.
  • Pentru a verifica acest lucru, utilizați un ecartament de temperatură cu o sondă atașată la linia de joasă presiune - sau la linia de retur -, care este mai mare dintre cele două linii.
  • Reîncărcați dacă temperaturile de pe gabaritul albastru nu corespund numărului recomandat în specificațiile producătorului de echipamente.
  • Utilizați sticla site-ului. O altă modalitate de a determina dacă sistemul dvs. are nevoie de reîncărcare utilizează geamul site-ului de pe unitate. Multe unități rezidențiale nu sunt echipate cu ochelari de site, dar dacă unitatea dvs. are una, va fi în partea exterioară a unității de pe linia de retur între uscătorul inline și compresorul.
  • Odată ce ați găsit sticla de vedere și ați curățat portul de vizualizare, uitați-vă în ea în timp ce unitatea funcționează. Vedeți dacă există bule amestecate cu agentul frigorific lichid. O unitate AC încărcată corespunzător va fi liberă de bule. Trebuie să reîncărcați unitatea dacă există bule amestecate cu lichidul de răcire lichid.Rețineți că pe o unitate care a fost încărcată necorespunzător, bulele pot rezulta din aer sau umiditate prins în sistemul de agent frigorific etanșat ermetic.
  • Metoda 4 din 4:
    Reîncărcarea AC
    1. Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 12
    1. Luați pașii următori. Pentru a reîncărca agentul frigorific din aparatul de aer condiționat, mai întâi închideți unitatea AC, apoi urmați pașii de mai jos:
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 13
    2. Atașați furtunurile din galeria de ecartament la porturile de presiune ale sistemului.
  • Furtunul de presiune joasă este în mod normal albastru și este conectat la linia de aspirație - cu atât mai mare dintre cele două țevi.
  • Furtunul de înaltă presiune este în general roșu și este conectat la linia de lichid, care este mai mică dintre cele două țevi.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 14
    3. Porniți AC. Lăsați-o să ruleze timp de cel puțin 15 minute, astfel încât sistemul să poată ajunge la o operațiune de stare de echilibru.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 15
    4. Verificați temperaturile. Acest lucru vă va oferi o analiză comparativă a modului în care funcționează sistemul, cu următoarele măsurători:
  • Temperatura aerului exterior
  • Temperatura aerului de retur la dispozitivul de manipulare a cuptorului / aerului
  • Temperatura liniei de aspirație
  • Temperatura liniei lichide
  • Unitățile mai noi vor avea de obicei o etichetă în interiorul capacului electric cu instrucțiuni specifice pentru unitatea dvs. Acesta vă va spune în mod obișnuit să măsurați supraîncălzirea sau sub-răcirea. De asemenea, vă va oferi o diagramă care are valori pentru supraîncălzire sau sub-răcire pentru o anumită temperatură în aer liber.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 16
    5. Determinați dispozitivul de măsurare. Verificați diagrama de procedură de încărcare din unitatea dvs. pentru a determina ce tip de dispozitiv de măsurare utilizează sistemul dvs. Aceasta va fi fie o supapă de expansiune termostatică, fie o orificiu de restricționare.
  • Dacă sistemul dvs. utilizează o supapă de expansiune termostatică (TXV), utilizați următoarele valori:
  • Suprafețe de sistem: 18 ° F (-7 ° C)
  • Sistem sub-răcire: 25 ° F (-4 ° C)
  • Dacă sistemul dvs. utilizează un restrictor, puteți utiliza tabelul de mai jos ca ghid. Acesta conține valori recomandate de supraîncălzire pentru temps aerian interior și exterior:
  • Pentru a găsi valoarea supraîncălzită necesară, trageți o linie de la temperatura aerului exterior până la temperatura aerului de retur. Valoarea din acel rând / coloană este temperatura supraîncălzită necesară.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 17
    6. Verificați scurgerile. Dacă testele arată că este necesar ca agentul frigorific, verificați dovezi de scurgeri și reparați-le. Scurgerile pot fi găsite în mod obișnuit în jurul oricăror articulații sau conexiuni:
  • Articulații sudate sau brazate
  • Porturi de presiune
  • Conectori tuburi filetate
  • Orice loc în care liniile de refrigerare pot vibra sau freca pe șasiul unității sau alte componente.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 18
    7. Conectați furtunul de încărcare sau alimentare de la colector la recipientul de agent frigorific cu containerul într-o poziție verticală.Nu vârfați recipientul de agent frigorific, deoarece acest lucru va introduce agentul frigorific lichid în partea de aspirație a compresorului și poate duce la deteriorarea unității.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 19
    8. Adăugați agentul frigorific. Încet, și în cantități mici, introduceți agentul frigorific în linia de aspirație a sistemului și permiteți 5 până la 10 minute pentru ca sistemul să se stabilizeze între adăugarea de agent frigorific.La încărcarea unui nou sistem sau reîncărcarea unui sistem evacuat, agentul frigorific este adăugat în greutate, în conformitate cu specificațiile sistemului, dar TRANGMING o unitate sau adăugarea la o încărcătură de agent frigorific existent este mai puțin precisă.
  • Verificați citirile de presiune și temperatură și determinați dacă este nevoie de mai mult de refrigerare. Repetați până când totul arată normal.
  • Imagine intitulată Încărcarea unui aparat de aer condiționat de acasă Pasul 20
    9. Respectați un ciclu complet de răcire. Când AC a terminat un ciclu, opriți alimentarea la unitate și scoateți manometrele.Fh
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Superheat este adăugat la căldură la agentul frigorific, determinând creșterea temperaturii agentului frigorific de la temperatura de saturație. Pentru ao găsi, scăderea temperaturii la temperatura scăzută a manometrului de la temperatura liniei de aspirație. Adăugați lichidul de răcire pentru a reduce supraîncălzirea sau eliminarea lichidului de răcire pentru a crește supraîncălzirea.
  • Sub-răcirea este îndepărtată de căldură din agentul frigorific, determinând temperatura agentului frigorific pentru a ajunge sub temperatura de saturație. Pentru ao găsi, scădea temperatura liniei de lichid de la temperatura de manometru ridicat. Pentru a mări sub-răcirea, adăugați agent frigorific și pentru a scădea sub-răcirea, îndepărtați agentul frigorific.
  • Costul măsurătorilor de manometru și a canistrei de agent frigorific poate fi mai scump decât optarea pentru un apel de serviciu al tehnicianului HVAC.
  • Utilizați Bleach pentru a vă curăța bobina.
  • Avertizări

    Nu amestecați tipurile de agent frigorific. Acest lucru cauzează deteriorarea sistemului AC.
  • Nu încărcați unitățile AC atunci când temperatura exterioară este sub 55 ° F (12 ° C)
  • Trebuie să știți că dacă unitatea dvs. AC utilizează tipul de agent frigorific CFC, veți avea nevoie de un tehnician autor licențiat pentru a reîncărca sistemul în Statele Unite. Este împotriva legii în u.S. Pentru oricine nu este licențiat să cumpere sau să utilizeze agenți de răcire CFC sau HCFC cu epupări de ozon.
  • Reîncărcarea nu este pentru toată lumea - și, în multe cazuri, ilegal să facă dacă nu sunteți licențiat.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Cleşte
    • Gabaritul de presiune pentru agentul frigorific necesar
    • Corect agentul frigorific
    • Gauge de temperatură cu sonda
    • Echipamente de siguranță pentru a proteja ochii și mâinile în cazul în care agentul frigorific este ventilat în timpul procesului
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar