Cum de a fixa o țeavă de evacuare spartă

Tubul de evacuare poate rupe din mai multe motive.Rugina, fisurile, zgârieturile și găurile se pot dezvolta pe durata de viață a vehiculului și necesită reparații.În unele cazuri, evacuarea poate fi prea deteriorată pentru a fi reparată și poate necesita înlocuirea, dar ați putea să reparați câteva tipuri de deteriorări mai puțin severe folosind unelte comune de mână.Începeți prin inspectarea daunelor și evaluarea opțiunilor de reparare, apoi decideți dacă doriți sau nu să sigilați scurgerile, să înlocuiți eșapacul sau să luați vehiculul la un mecanic.

Pași

Metoda 1 din 3:
Localizarea unei scurgeri de evacuare
  1. Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 1
1. Parcați vehiculul pe o suprafață plană.Pentru a repara o scurgere de evacuare, va trebui să jack vehiculul în sus pentru ao localiza.Vehiculele de lux, întotdeauna, pe suprafețe plane, pentru a vă asigura că mufa nu va fi răsturnată pe măsură ce ridicați vehiculul.De asemenea, este important să se asigure că suprafața este suficient de robustă pentru a susține greutatea vehiculului sub cric.
  • Black Sus sau Beton sunt cele mai bune suprafețe pentru a ridica un vehicul pe.
  • Niciodată nu ridică un vehicul pe o suprafață neuniformă sau mașina poate cădea de la cric.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 2
    2. Așteptați ca evacuarea să se răcească.Nu veți putea să lucrați la conducta de evacuare a vehiculului până când nu sa răcit pentru o vreme.Gazul de eșapament care călătorește prin conductele de evacuare este extrem de fierbinte, în timp ce motorul funcționează și ar putea dura orele pentru ca metalul să se răcească suficient pentru a atinge.
  • Așteptați câteva ore, apoi plasați-vă mâna lângă conducta de evacuare pentru a vedea dacă puteți simți orice căldură care radiază din metal.
  • Atingeți capota mașinii.Dacă este încă cald, motorul și evacuarea sunt încă extrem de fierbinți.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 3
    3. Jack vehiculul în sus.Odată ce evacuarea este suficient de rece pentru a lucra, glisați o mufa de foarfece sau troleibuză sub una din punctele din spate a vehiculului.O dată în poziție, fie ridicați și coborâți mânerul (jack-ul trolley) sau rotiți mânerul (cricul de foarfecă) la mufa mașinii.
  • Place Jack Stands sub vehicul pentru a-și susține greutatea odată ce este legat de înălțimea corespunzătoare pentru a lucra pe conducta de eșapament.
  • Nu lucrați niciodată sub un vehicul fără ca Jack să fie în poziție.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 4
    4. Inspectați conductele de evacuare.Dacă nu sunteți în stare să identificați cu ușurință scurgerea în conducta de eșapament, utilizați punctul Vantage pe care l-ați câștigat ridicând vehiculul pentru a inspecta vizual conductele și toba de eșapament.Căutați semne de daune care pot indica o scurgere atât de profundă, crăpături, zgârieturi sau găuri.
  • Fundul unui vehicul poate provoca scurgeri de evacuare prin răzuirea pe șosea sau prin perforarea conductelor.
  • Rugina poate provoca scurgeri grave de evacuare, dacă este permis să pătrundă pe tot parcursul oțelului.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 5
    5. Porniți motorul pentru a ajuta la localizarea scurgerilor.Dacă nu găsiți scurgerea în conducta de eșapament cu o inspecție vizuală, lăsați vehiculul în sus și porniți motorul.Cu motorul care rulează, ar trebui să puteți identifica rapid și ușor sursa scurgerii.
  • Păstrați-vă mâinile departe de orice piese în mișcare în timp ce lucrați sub un vehicul cu motorul care rulează.
  • Asigurați-vă că autovehiculul este în parc (pentru transmisii automate) sau este în neutru cu roțile s-au ciocnit (transmisiile standard) înainte de a începe în timp ce este legat.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 6
    6. Determină cea mai bună modalitate de a repara daunele.Dacă conducta dvs. de evacuare este grav ruptă sau a suferit daune extinse, probabil că nu poate fi reparat și, în schimb, va trebui înlocuit.Cu toate acestea, dacă problema este o scurgere mică sau un toba de eșapament deteriorat, puteți patch-ul de scurgere sau înlocuiți eșapacul folosind unelte de mână comune.
  • Scurgeri mici pot fi reparate folosind banda de evacuare sau de reparații epoxidice.
  • Este posibil ca evacuările grav deteriorate să fie întrerupte și înlocuite complet de un mecanic.
  • Metoda 2 din 3:
    Patching o țeavă de evacuare scurgeri
    1. Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 7
    1. Curățați în jurul gaurei cu o perie dințată din oțel.Nu veți putea identifica dimensiunea scurgerii sau reparați-o în mod eficient până când scoateți tot murdăria, murdăria și rugina de la țeavă din jurul găurii.Utilizați o perie dințată din oțel pentru a îndepărta murdăria, fiind atenți să nu obțineți nimic în ochii voștri.
    • Curățați țeava în jurul scurgerii, inclusiv partea superioară dacă puteți ajunge la ea.
    • Asigurați-vă că ați purtat protecția ochilor atunci când curățați conductele pentru a împiedica să ajungeți la ochi în ochi.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 8
    2. Pregătiți suprafața țevii cu șmirghel.Șmirghelul va elimina ultimii biți de murdărie și resturi blocate la țeavă, în timp ce scorați suprafața de oțel pentru a rămâne mai bine când aplicați plasturele.RUB 80 sau 100 de șmirghel de gresie înainte și înapoi de-a lungul țevii de evacuare din jurul scurgerii intenționați să sigilați.
  • Dacă utilizați banda de evacuare, asigurați-vă că și curățați partea superioară a țevii.
  • Rugarea suprafeței metalului va crea o legătură mai puternică pentru patch-uri.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 9
    3. Ștergeți acetonă pe țeavă în jurul scurgerii.Acetona va asigura că metalul este curat și liber de orice ar putea interfera cu sigiliul creat de banda de evacuare sau de epoxid.Acetonă este ingredientul primar în remodelarea poloneză de unghii, astfel încât să puteți utiliza removerul polonez de unghii pentru acest pas dacă preferați să nu cumpărați strict acetonă pentru acest proiect.
  • Aveți grijă să nu călcați acetonă în ochi sau în gură în timp ce curățați conducta cu ea.
  • Puteți achiziționa acetonă în secțiunea Chimie de curățare a multor magazine de vânzare cu amănuntul.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 10
    4. Înfășurați banda de evacuare în jurul porțiunii de scurgere a țevii.Dacă utilizați banda de reparare a gazelor de evacuare, împachetați-o tot drumul în jurul părții țevii cu scurgerea.Continuați să înfășurați banda în jurul țevii pentru câțiva centimetri față de fiecare parte a scurgerilor pentru a vă asigura că există o garnitură bună.Diferite tipuri de bandă de reparare a gazelor de eșapament vor necesita diferite metode de aplicare, deci asigurați-vă că ați citit instrucțiunile înainte de a începe.
  • Unele benzi de reparare a gazelor de eșapament trebuie să fie aplicate la țevi calde, astfel încât este posibil să fie necesar să porniți vehiculul și să lăsați să ruleze timp de câteva minute înainte de a aplica.
  • Puteți achiziționa banda de reparații de evacuare la cele mai multe magazine de piese auto.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 11
    5. Aplicați epoxidul la scurgere.Dacă utilizați un epoxid pentru a sigila scurgerea, amestecați cele două substanțe chimice împreună cu ajutorul unui diblu din lemn.Va începe să se vindece imediat, astfel încât să o aplicați direct la scurgeri de îndată ce componentele sunt bine amestecate.Dab epoxidul pe scurgeri, apoi utilizați diblul de lemn pentru ao răspândi în jurul zonei.Asigurați-vă că ați prăjit epoxidul peste scurgeri și conducta înconjurătoare, astfel încât creează un film gros pe întreaga zonă.
  • De asemenea, puteți alege să înfășurați scurgerea în banda de reparare a gazelor de eșapament după aplicarea epoxidului.
  • Diferite tipuri de epoxid au rate diferite de întărire, citiți astfel instrucțiunile de pe ambalaj pentru a ști cât timp să se usuce epoxidul.
  • Metoda 3 din 3:
    Înlocuind eșapacul
    1. Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 12
    1. Pătrundeți penetratorul de rugină pe clemele de evacuare.Dacă amortizorul dvs. nu este sudat în poziție, acesta va fi securizat folosind cleme de eșapament.Spray un penetrator de rugină ca WD40 pe hardware-ul de fixare pentru a rupe prin unele dintre rugină și murdărie care ar putea fi prins piulițele în loc.
    • Este posibil să trebuiască să pulverizați șuruburile și să le lăsați să stea de câteva ori înainte de a fi capabili să fie slăbiți.
    • Puteți achiziționa penetratorul de rugină la cele mai multe piese auto sau magazine mari de vânzare cu amănuntul.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 13
    2. Slăbiți clemele de evacuare cu o cheie.Odată ce dispozitivele de fixare au fost înmuiate bine în penetratorul de rugină, utilizați o cheie pentru a scoate piulițele care dețin clema de evacuare în poziție.Asigurați-vă că utilizați o priză sau o cheie a dimensiunii corecte, deoarece dispozitivele de fixare a gazelor de eșapament sunt predispuse la stripare sau rupere.
  • Dacă intenționați să reutilizați clema de eșapament, poate doriți să o pulverizați cu mai mult penetrator de rugină în timp ce lucrați.
  • Puteți achiziționa cleme de eșapament de înlocuire la cele mai multe magazine de piese auto dacă sunt prea ruginite pentru a fi refolosite.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 14
    3. Glisați evacuarea și eșapacul de eșapament.Deoarece amortizorul și conductele au fost ținute împreună cu clema de evacuare atât de mult, ei nu pot să se deschidă ușor odată ce clema este îndepărtată.Pulverizați un penetrator de rugină în care cele două țevi se întâlnesc și încearcă să le lucreze unul de celălalt până când slide complet.
  • Dacă țevile sunt ruginite împreună, este posibil să trebuiască să tăiați țevile în afară.
  • Dacă amortizorul dvs. a fost sudat în poziție, va trebui să tăiați țevile în afară.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă pasul 15
    4. Așezați noua toba de eșapament pe suporturi.Eșapacul de eșapament va avea vârfuri metalice care lipite din partea de sus, care glisați în ochi de cauciuc sub corpul mașinii.Este posibil să trebuiască să împingeți vârfurile prin cauciuc cu un pic de forță pentru a trece peste creasta inițială.Cauciucul va împiedica zguduitorul să se rătăcească în interiorul cabinei vehiculului, odată ce amortizorul este complet instalat.
  • Ar trebui să existe încă o redare suficientă în suporturile de cauciuc pentru a vă permite să mutați eșapacul în jurul valorii în timp ce îl conectați la conducta de eșapament.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 16
    5. Strângeți etanșantul de evacuare la capetele ambelor țevi.Pulverizant de evacuare pe conducta care vine de la evacuare și conducta se va conecta la toba de eșapament.Acest lucru va contribui la stabilirea unei etanșări între țevi și prevenirea scurgerilor la articulație.
  • Consultați instrucțiunile de pe etanșantul de evacuare pentru a ști cât timp să-l lasați.
  • Puteți achiziționa materialul de etanșare de evacuare la magazinul local de piese auto.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 17
    6. Glisați conductele de evacuare împreună.Glisați conducta de la eșapament peste conducta de eșapament existentă.Suffitorul trebuie să se odihnească direct sub cauciucul de cauciuc montat la, astfel încât ochiul ar trebui să stea drept în sus și în jos când conductele sunt îmbinate în mod corespunzător.Dacă cele două țevi se simt libere sau pot fi rătăcite, veți avea nevoie de un adaptor pentru a se potrivi cu dimensiunea corectă.
  • Majoritatea conductelor de evacuare vine în două sau două și jumătate de diametre.
  • Nu veți putea să sigilați conducta de dimensiune greșită pe o altă conductă, dar adaptoarele pentru majoritatea diametrelor pot fi achiziționate la magazinele hardware sau de piese auto.
  • Imagine intitulată Fix o țeavă de evacuare spartă Pasul 18
    7. Fixați clemele de eșapament pe țeavă.Cu tubularea așezată corect, glisați o clemă de eșapament în zona în care conducta de eșapament se suprapune pe cealaltă.Utilizați o cheie de mână sau soclu pentru a strânge clema până când nu este posibilă deplasarea țevilor înainte și înapoi.
  • Poate doriți să utilizați o cheie de unitate de jumătate de inch pentru a strânge clemele pentru a vă asigura că aveți suficientă pârghie pentru ao strânge suficient.
  • Asigurați-vă că strângeți clema în care conductele se suprapune, altfel nu puteți crea o etanșare solidă.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar