Cum să schimbați un radiator de mașină

Întreținerea corectă a radiatorului este esențială pentru păstrarea mașinii care rulează la performanțe de vârf și pentru evitarea deteriorării costisitoare a motorului datorită supraîncălzirii. Acest loc de muncă nu este, de obicei, foarte dificil, totuși orice mecanic de acasă ar trebui să aibă un manual Haynes sau Chilton pentru mașina lor la îndemână în caz de dificultăți.

Pași

Partea 1 din 4:
Drenarea și spălarea sistemului de răcire
  1. Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 1
1. Scoateți capacul radiatorului. Faceți acest lucru atunci când motorul este rece. Aceasta va elibera presiunea asupra sistemului de răcire și va împiedica blocarea vidului atunci când se scurge.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 2
    2. Strângeți furtunurile radiatorului. Dacă simțiți o senzație crunchantă atunci când strângeți furtunurile, probabil că aveți rugină în sistemul de răcire. Sistemul va trebui să fie spălat înainte de umplerea cu răcitor nou. Există kituri pentru a face acest lucru la magazinul local de autoturism, dar dacă ați prefera să o faceți singur.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 3
    3. Plasați o tigaie de picurare sub petcock. Este imperativ să continui și controlați tot răcitorul pe care îl scurgeți de pe vehiculul dvs. În afară de a fi dăunător la mediul înconjurător, lichidul de răcire este foarte toxic pentru oameni și animale. Gustul său dulce și mirosul îl fac atractiv copiilor și animalelor de companie și poate duce la vătămări grave sau la moarte.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 4
    4. Deschideți petcock. Puteți folosi mâinile sau o pereche de clești pentru a transforma cocoșul de companie. Acest lucru îl va deschide și permite lichidului de răcire să se scurgă în tigaia dvs. de picurare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 5
    5. Spălați radiatorul. Dacă ați simțit rugina sau dacă lichidul de răcire pare murdar, acum este momentul potrivit pentru a vă spăla lichidul de răcire. Dacă nu sunteți familiarizați cu procedura la care vă puteți referi Spălați un radiator.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 6
    6. Reciclați toate lichidele capturate. Lichidele de la spălare vor conține, de asemenea, lichid de răcire. Aceste lichide sunt considerate deșeuri periculoase și nu trebuie turnate în pământ. Consultați instalațiile locale de reciclare și gestionare a deșeurilor pentru opțiunile de eliminare.
  • Partea 2 din 4:
    Deconectarea radiatorului
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 7
    1. Scoateți furtunul radiatorului superior și inferior și furtunul la rezervor. Acest lucru vă va cere să slăbiți clemele de furtun. Faceți acest lucru utilizând o remoderare a clemei de furtun sau o pereche de încuietori de canale pentru a stoarce capetele clemei furtunului împreună. Odată ce capetele sunt împreună, clema trebuie să fie suficient de liberă pentru a glisa furtunul radiatorului, permițându-vă să scoateți furtunul de la radiator.
    • Unele modele mai vechi pot avea o clemă de tip șurub. Pentru aceasta veți avea nevoie de o priză sau o șurubelniță pentru a răsuci șurubul de pe clema furtunului. În sens invers acelor de ceasornic ar trebui să se slăbească și în sensul acelor de ceasornic trebuie să strângă clema.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 8
    2. Deconectați linia de transmisie. În unele mașini, poate exista un răcitor de lichid de transmisie construit în radiator. Dacă există linii metalice care rulează la radiator de la transmisie, acestea vor trebui eliminate folosind o cheie. Ar trebui să existe două linii. De asemenea, aveți grijă să prindeți lichidul de transmisie care scurgeri când deconectați aceste linii.
  • Acestea vor fi un set de două linii metalice care rulează în partea de jos a radiatorului. Nu îndoiți sau închideți aceste linii.
  • Să fie conștienți de faptul că lichidul de transmisie este, de asemenea, toxic și ar trebui eliminat în mod corespunzător.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 9
    3. Îndepărtați toate conexiunile cablajului electric. Localizați și deconectați conectorul electric al motorului ventilatorului. Aceasta este, de obicei, singura conexiune electrică, dar verificați dublu pentru a vă asigura.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 10
    4. Deconectați condensatorul de aer condiționat. Condensatorul de aer condiționat este adesea conectat la radiator. Pentru a scoate radiatorul, va trebui să scoateți șuruburile de montare a condensatorului cu o cheie. Acest lucru permite ca condensatorul să rămână în locașul motorului și să păstreze sistemul de agent frigorific închis.
  • Șuruburile de montare a condensatorului sunt de obicei în apropierea colțurilor de sus ale radiatorului. Nu veți avea nevoie să dezactivați niciun fel de linii sau furtunuri din condensator.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 11
    5. Scoateți șuruburile din parantezele de montare. Uită-te la modul în care radiatorul tău este atașat la mașina ta. De obicei, există bretele înșurubate pe cadru deasupra, iar partea de jos se sprijină pe picioarele de cauciuc într-o indentare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 12
    6. Scoateți radiatorul din mașină. Nu trebuie să existe furtunuri, conectori electrici și ar trebui să aibă suficient spațiu pentru a fi eliminate. Dacă nu, studiați aspectul și gândiți-vă înainte de a dezasambla orice altceva. Unele alte componente ar putea fi necesare pentru a fi îndepărtate ca o montare de motor superioară sau tava bateriei, dar de obicei radiatorul este ținut numai de parantezele de montare.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 13
    7. Dezasamblați radiatorul. Odată ce radiatorul este în afara, va trebui să căutați orice părți care trebuie transferate la noul radiator. Aceasta ar putea include ansamblul, paranteze sau alte părți ale ventilatorului. Îndepărtați orice astfel de piese înainte de reciclare a radiatorului.
  • Partea 3 din 4:
    Instalarea noului radiator
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 14
    1. Conectați toate părțile la radiator. Orice părți care au fost îndepărtate de la vechiul radiator, cum ar fi parantezele, giulgiul ventilatorului etc., trebuie să fie instalate pe noul radiator înainte de a intra în mașină.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 15
    2. Introduceți radiatorul în mașină. Acesta va fi pur și simplu să coboare (sau să ridice) în același spațiu pe care l-ați luat pe vechiul radiator. Această parte este destul de ușoară, dar fii prudentă. Dacă îndoiți aripioarele radiatorului, va trebui să le îndreptați cu un pieptene radiator pentru a asigura un flux de aer și răcire adecvat.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 16
    3. Conectați parantezele de montare. Coborâți sau fixați radiatorul în piesa de susținere. Aliniați radiatorul cu file de montare, inclusiv semifabricate din cauciuc între radiator și rackul de susținere. Strângeți șuruburile suportului de montare pentru a fixa radiatorul în locașul motorului.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 17
    4. Asigurați condensorul de aer condiționat. Utilizați aceleași șuruburi de montare a condensatorului pe care le scoateți de la vechiul radiator. Aliniați condensatorul astfel încât șuruburile să se fixeze în radiator și să le înșurubați cu o cheie sau cu clichet.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 18
    5. Conectați orice cablaj de cabluri. Acest lucru va restabili puterea ventilatorului dvs. electric (dacă mașina dvs. are un ventilator electric). Dacă există alte componente electrice cu radiatorul dvs., acest lucru va restabili și puterea lor.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 19
    6. Conectați liniile de răcire de transmisie. Acest lucru vă va asigura că transmisia dvs. se răcește și că lichidul de transmisie nu este scurs. Asigurați-vă că să nu traversați aceste fitinguri, deoarece acestea ar putea duce la un sigiliu slab și lichid de transmisie de scurgere. Strângeți cu o cheie.
  • Este probabil ca să existe garnituri care se potrivesc între aceste linii și radiator. Asigurați-vă că garnitura nu a rămas pe vechiul tău radiator.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 20
    7. Conectați furtunurile de radiator superioare și inferioare și furtunul la rezervor. Acest lucru vă va completa sistemul de răcire și va permite să curgă lichidul de răcire în și să iasă din radiator. Glisați furtunurile pe fitingurile respective în partea superioară și inferioară a radiatorului. Apoi utilizați o pereche de încuietori de canal pentru a deplasa clemele furtunului în poziție. Acest lucru deține furtunurile la radiator snuggly.
  • Partea 4 din 4:
    Repararea sistemului de răcire
    1. Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 21
    1. Verificați că aveți lichidul de răcire corect. Va trebui să consultați manualul sau manualul de service al proprietarului pentru specificațiile corecte a lichidului de răcire.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 22
    2. Se diluează lichidul de răcire cu apă distilată. Puteți achiziționa lichidatorul de răcire pre-diluat sau utilizați apă distilată pentru a dilua lichidul de răcire. Acest lucru permite lichidului de răcire să funcționeze corect, deci asigurați-vă că diluați la concentrațiile corecte. Aceasta este de obicei o diluție (jumătate de apă, jumătate de răcire).
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 23
    3. Se toarnă la linia de umplere. Ar trebui să se toarnă direct în radiator până când vedeți fluidul de lângă partea superioară și apoi umpleți rezervorul rezervorului la linia de umplere rece. Este posibil să fie necesar să adăugați lichid de răcire suplimentar odată ce motorul circulă ceea ce adăugați.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 24
    4. Buzunare de aer din sistemul de răcire. Unele mașini necesită o rutină specifică pentru a sângera buzunarele de aer din sistemul de răcire. Verificați manualul de service pentru detalii despre cum să faceți acest lucru corect.
  • Imagine intitulată Schimbarea unui radiator de mașină Pasul 25
    5. Reinstalați capacul radiatorului. Aceasta închide sistemul dvs. și îi permite să construiască presiune. V-ați schimbat acum radiatorul.
  • sfaturi

    O regulă bună de degetul mare este să vă înlocuiți lichidul radiator la fiecare 30.000 de mile. Cu toate acestea, acest lucru poate varia în funcție de producător, astfel încât întotdeauna verificați dublu.
  • Dacă este într-adevăr necesar, citiți cum să vă ridicați mașina Aici.
  • Unele termostate ale motorului sunt înlocuite cu carcase de plastic noi, pe măsură ce se deteriorează și pot fi ușor defectate în timpul îndepărtării termostatului. Planificați înlocuirea carcasei termostatului și a plasticului la planificarea lucrării.
  • Fiți răbdători, aprofundați și așteptați eșecuri.
  • Utilizați apă distilată. Apa de la robinet regulată conține calciu, clor și alte lucruri care pot duce la construirea scalei în motor.
  • Utilizați numai lichidul de răcire recomandat pentru vehiculul dvs. Răcirea verde nu este compatibilă cu lichidul de răcire portocaliu sau roz. Urmați recomandările producătorului pentru tipul de răcire.
  • Utilizați uleiul de penetrare pe orice tăietură greu de transformat. Acest lucru va ajuta la prevenirea ruperii și dezbrării.
  • Un manual de hayne sau chilton ar fi de ajutor.
  • Ar trebui să înlocuiți orice furtune care sunt crăpate, uzate sau perforate. De asemenea, trebuie să înlocuiți orice furtune care nu au fost înlocuite în ultimele 60.000 de mile.
  • Înlocuiți oricare dintre clemele de tip sârmă / șurub cu cleme de furtun.
  • Avertizări

    Păstrați antigelul departe de animalele de companie și de copii! Etilen glicolul este otrăvitor și miroase dulce, deci este foarte atrăgător.
  • Nu încercați această slujbă în timp ce motorul este fierbinte, spre deosebire de o schimbare de ulei, nu există niciun avantaj care să fie câștigat de la încălzirea motorului înainte și este mai periculoasă din cauza creșterii probabilității de scurgere.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    • Haynes sau Chilton Manual
    • Radiator
    • Lichid de răcire
    • Furtunuri
    • Clemele furtunului
    • Un termostat
    • Container pentru a colecta în siguranță lichid de răcire vechi
    • Unelte de siguranță (ochelari, mănuși)
    • Set de chei
    • Clește / șurubelniță pentru cleme de furtun
    • Pâlnie pentru adăugarea de lichid
    • Uleiul penetrant
    • Cuțit utilitar (pentru furtunul de tăiere dacă utilizați furtunuri universale)
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar