Cum să fixați un radiator

Dacă aveți o problemă cu sistemul de răcire în vehiculul dvs., un vinovat poate fi radiatorul.Radiatorul este proiectat să difuzeze căldura căciul de răcire absoarbe în timp ce călătorește în întregul motor, dar nivelurile scăzute de răcire cauzate de scurgeri sau lichid de răcire care au făcut rău pot compromite capacitatea radiatorului dvs. de a face acest lucru.Dacă aveți probleme cu radiatorul dvs., există câteva lucruri pe care le puteți încerca înainte de a recurge la repararea profesională profesională.Amintiți-vă, totuși, un motor de supraîncălzire poate provoca daune semnificative componentelor interne, astfel încât să doriți să luați în considerare repararea profesională dacă vehiculul continuă să aibă probleme de răcire.

Pași

Partea 1 din 3:
Identificarea unei probleme cu radiatorul dvs
  1. Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 1
1. Căutați baloane sub vehiculul dvs.Un semn sigur că există o problemă cu sistemul de răcire al vehiculului dvs. găsirea unei bătăi de răcire sub vehiculul dvs.Amintiți-vă că există o serie de fluide în motorul dvs. care ar putea fi scurs fezabil, deci verificați îndeaproape pentru a confirma dacă băltele pe care le găsiți este lichidul de răcire, uleiul sau, eventual, chiar și apă de la rularea aparatului de aer condiționat.
  • Atingeți băltle cu degetul, apoi ștergeți-l pe o foaie albă de hârtie pentru a vedea ce culoare este într-adevăr.
  • Dacă este verde sau portocaliu, este probabil o scurgere de răcire.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 2
    2. Verificați rezervorul de răcire.Dacă credeți că vehiculul dvs. poate fi scurs de răcire, verificați rezervorul de răcire din locașul motorului.Cele mai multe rezervoare de răcire au "linii de umplere" etichetate pe container care vă va informa dacă nivelurile de răcire sunt scăzute în vehiculul dvs.Verificați nivelul lichidului de răcire din vehicul și completați-l cu un amestec de apă / răcire dacă pare să fie scăzut.Verificați-l din nou după câteva zile pentru a vedea dacă nivelul sa schimbat.
  • Asigurați-vă că verificați nivelul de răcire cu vehiculul la aproximativ aceeași temperatură de fiecare dată (fie cald de la conducere, fie rece din ședință).
  • Scăderea nivelului de răcire în colaborare cu bălți înseamnă că o scurgere de răcire este foarte probabilă.
  • Verificați manualul de utilizare sau de service pentru vehiculul dvs. pentru a localiza rezervorul de răcire dacă nu sunteți sigur de locul unde să îl găsiți.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 3
    3. Fiți atenți la modificările gabaritului dvs. de temperatură.Dacă motorul dvs. este scăzut pe agentul de răcire sau lichidul de răcire trebuie schimbat, se va strădui să mențină o temperatură adecvată de funcționare.Păstrați-vă ochii pe ecartamentul de temperatură din vehiculul dvs.Dacă începe să funcționeze constant mai cald sau începe să se supraîncălzească sporadic, există o problemă cu sistemul dvs. de răcire.
  • Nu reușiți să vă răciți în mod adecvat motorul ar putea însemna că nivelurile dvs. de răcire sunt prea mici.
  • Lichidul de răcire poate fi în cele din urmă rău.Dacă nivelurile de răcire sunt încă ridicate, dar motorul supraîncălzit, o problemă poate fi aceea că lichidul de răcire trebuie înlocuit.
  • Dacă nu sunteți sigur de ceea ce înseamnă simbolurile pe manometrele dvs., consultați manualul proprietarului vehiculului dvs. pentru a determina care este ecartamentul de temperatură.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 4
    4. Inspectați vizual bayul de motor.Dacă bănuiți că sistemul dvs. de răcire poate fi scurs, pulverizați motorul cu un furtun pentru a elimina semnele existente ale unei scurgeri.Apoi porniți motorul și inspectați vizual locașul motorului, arătând îndeaproape semne de scurgere.Lichidul de răcire este de obicei sub presiune, astfel încât o scurgere ar putea să se pulverizeze sau poate să se scurgă doar.Purtați ochelari de protecție și exercițiu precauție în timp ce priviți în jurul valorii de motor cu motorul care rulează.
  • Nu puneți mâinile în interiorul golfului motorului cu motorul care rulează.
  • Căutați orice semne noi de scurgeri de răcire, apoi urmați lichidul de răcire la cel mai înalt punct pentru a localiza crack-ul sau gaura.
  • Partea 2 din 3:
    Drenarea și spălarea radiatorului
    1. Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 5
    1. Permiteți motorului să se răcească complet.Sistemul de răcire este sub presiune în timp ce este încălzit și deschideți capacul radiatorului sau petcock, în timp ce sistemul este sub presiune, poate duce la arsuri grave.Permiteți mașinii să stea câteva ore pentru a vă asigura că este complet rece înainte de a intra în contact cu toate părțile sistemului de răcire.
    • După câteva ore, atingeți ușor partea superioară a radiatorului pentru a vedea dacă este rece la atingere.Dacă este cald, lichidul de răcire din interior poate fi încă destul de fierbinte.
    • Deschiderea sistemului de răcire în timp ce fierbinte va duce la pulverizarea lichidului de răcire încălzită, ceea ce este extrem de periculos.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 6
    2. Ridica vehiculul.Pentru a accesa partea inferioară a radiatorului pentru a scurge vechiul lichid de răcire, va trebui să ridicați vehiculul la o înălțime care vă permite să lucrați și să plasați un container sub el pentru a prinde lichidul de scurgere.Localizați punctele mufe desemnate pentru vehiculul dvs., consultând manualul proprietarului dvs. pentru a evita orice deteriorare a vehiculului în timp ce îl luați în sus.
  • Odată ce vehiculul este suficient de mare pentru a glisa recipientul de sub ea, Place Jack se află sub ea pentru a susține greutatea vehiculului.
  • Nu lucrați niciodată sub un vehicul care este susținut numai de un cric.Jack Stands va împiedica coborârea de la pierderea presiunii și coborârea vehiculului în timp ce sunteți sub ea.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 7
    3. Deschideți petcockul și evacuați lichidul de răcire într-un recipient.Localizați petcock-ul pe partea inferioară a radiatorului.Petcockul arată adesea ca un gura cu o supapă pe care o puteți întoarce pentru ao deschide și ar trebui să fie pe sau în apropierea fundului radiatorului pentru a le permite să se scurgă.După ce ați găsit-o, asigurați-vă că recipientul este poziționat corect sub el și deschide supapa.
  • Lichidul de răcire ar trebui să fie răcoros care iese din radiator, dar ar trebui să aveți grijă să evitați să o lăsați să intre în contact cu pielea goală.
  • Verificați manualul proprietarului pentru capacitatea de răcire a vehiculului și asigurați-vă că aveți un container suficient de mare pentru a ține totul cel puțin de două ori.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 8
    4. Spălați radiatorul folosind un furtun.Odată ce ați terminat scurgerea radiatorului, va exista în continuare o mare parte din răcitorul rău rămase în sistem.Închideți petcockul și umpleți rezervorul de răcire cu apă.Porniți motorul și lăsați-l să ruleze timp de câteva minute înainte de a scurge radiatorul din nou.Ar trebui să repetați acest proces de două sau trei ori.
  • Dacă permiteți doar motorului să ruleze timp de câteva minute de fiecare dată, nu ar trebui să devină prea cald pentru a scurge radiatorul.
  • Apa va elimina restul lichidului de răcire rău de la motor.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 9
    5. Reumpleți radiatorul cu un amestec de apă și răcire.Majoritatea vehiculelor necesită un amestec de apă și răcire de 50/50 pentru a maximiza eficiența sistemului de răcire.Puteți achiziționa lichid de răcire mixt sau puteți alege să o amestecați singuri.Umpleți rezervorul până când acesta este un centimetru deasupra liniei "Full", apoi porniți motorul.În timp ce se încălzește, termostatul se va deschide, permițând răcitor să curgă.Pe măsură ce nivelul de răcire scade în rezervor, continuați să adăugați la acesta.Adăugați amestecul la radiator sau rezervor până când ajungeți la capacitatea maximă sugerată.
  • Dacă nu aveți manualul proprietarului, verificați site-ul producătorului vehiculului pentru capacitățile de lichid.
  • Poate dura câteva minute pentru că lichidul de răcire să se scurgă în sistem, așa că aveți răbdare ca turnați noul lichid de răcire în.
  • Dacă radiatorul autovehiculului are o supapă de sânge pe partea superioară, deschideți-o și lăsați motorul să funcționeze timp de zece minute pentru a permite evacuarea aerului în exces.
  • Partea 3 din 3:
    Etanșarea unei scurgeri în radiator
    1. Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 10
    1. Înlocuiți capacul radiatorului.Un punct comun de eșec asupra radiatoarelor este capacul în sine.Capacele radiatorului sunt proiectate pentru a permite excesul de presiune pentru a scăpa pentru a evita deteriorarea sistemului de răcire, dar în timp ele pot deveni oxidate, pline de murdărie sau pur și simplu uzate.Pentru a înlocui capacul radiatorului, așteptați pur și simplu motorul să se răcească complet și să răsucească capacul vechi.Înlocuiți înlocuirea în locul său.
    • Puteți achiziționa capace de radiator de înlocuire la magazinul local de piese auto.
    • Asigurați-vă că cereți un capac care se potrivește cu anul, marca și modelul autovehiculului dvs.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 11
    2. Utilizați un etanșant de scurgere comercială.Etansantele comerciale de scurgere sunt vândute la majoritatea magazinelor de piese auto și pot ajuta la rezolvarea unei scurgeri de radiator dacă sunteți într-o legătură.Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste etanșanți de scurgere nu sunt proiectate pentru a fi reparații permanente.Pentru a utiliza un etanșant de scurgere, deschideți pur și simplu capacul radiatorului pe un motor răcoros și se toarnă.Sus de pe radiator cu un amestec de răcire și apă dacă este scăzut ca rezultat al scurgerii
  • Va trebui încă nevoie să localizați și să reparați scurgerea sau să înlocuiți radiatorul după utilizarea unui etanșant de scurgere.
  • Scurgerul de etanșare este o opțiune excelentă dacă aveți nevoie pentru a obține acasă vehiculul sau la o instalație de reparații.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 12
    3. Sigiliul de fisuri vizibile cu epoxid.Dacă sunteți în stare să localizați o fisură în radiatorul dvs., este posibil să îl puteți repara folosind un epoxid.Mai întâi curățați zona din jurul fisurii, deoarece orice murdărie sau grăsime poate împiedica executarea epoxidului să se stabilească o etanșare.Utilizați un spray pe curățătorul de frână și o cârpă pentru a elimina orice blocare pe murdărie, apoi permiteți zonei curățate să se usuce complet.Folosește-ți mâinile pentru a frământa epoxidul până când devine destul de maleabil pentru tine să-l răspândești pe întreaga crăpătură.
  • Permiteți epoxiului să se stabilească peste noapte înainte de a începe vehiculul.
  • Epoxidul radiator poate fi achiziționat la majoritatea magazinelor de piese auto.
  • Imagine intitulată Fix un radiator Pasul 13
    4. Înlocuiți radiatorul.Dacă există o fisură în radiator, este foarte probabil că este posibil să fie nevoie să achiziționați un înlocuitor pentru aceasta.Pentru a înlocui radiatorul, scurgeți toate fluidele de la acesta și deconectați furtunurile care duc la și din radiator.Deblocați parantezele care țin radiatorul în poziție și glisați-l în sus și în afara frontului vehiculului.Diferitele vehicule vor avea hardware de montare diferit, dar este obișnuit ca radiatoarele să fie ținute în loc de patru până la șase șuruburi.Glisați noul radiator în poziție și fixați-l folosind aceleași șuruburi.
  • Este posibil să trebuiască să eliminați panourile corpului sau tăiate pentru a accesa șuruburile radiatorului sau pentru a scoate radiatorul din vehicul.
  • Puteți achiziționa un nou radiator de la producătorul vehiculului sau majoritatea magazinelor de piese auto.
  • sfaturi

    Cele mai multe tipuri de fluid radiator ar trebui să fie schimbate la fiecare 30.000 de mile, dar acest lucru poate varia.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar