Cum să găsiți o scurgere de aer condiționat

Un condiționat de aer condiționat de acasă poate face viața foarte incomod. În timp ce U.S. Departamentul de Energie recomandă ca un tehnician profesionist să efectueze reparații la unitatea dvs. A / C, puteți accelera de-a lungul procesului, găsind sursa scurgerii înainte de timp. Începeți prin localizarea liniilor de agent frigorific, apoi utilizați un amestec de apă cu săpun sau un dispozitiv electronic pentru a afla unde este scurgerea. Puteți utiliza o procedură similară Testați sistemul A / C al vehiculului pentru scurgeri.

Pași

Metoda 1 din 3:
Localizarea liniilor de agent frigorific
  1. Imaginea intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 1
1. Uită-te în spatele casei dvs. pentru a vedea dacă aveți un condensator în aer liber. Verificați în afara casei dvs. și vedeți dacă puteți observa o cutie mare, metalică. Dacă nu vedeți acest dispozitiv în afara casei dvs., atunci unitatea condensatorului este probabil atașată la cuptorul dvs.
  • În timp ce vă simțiți efectele unei scurgeri de agent frigorific în interiorul casei dvs., sursa scurgerii este probabil în afara.
  • Imagine intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 2
    2. Verificați dacă unitatea dvs. este în partea de sus a cuptorului. Găsiți cuptorul în casa dvs. și vedeți dacă există o cutie mică de metal atașată în partea de sus a acestuia. Uită-te la partea stângă a cuptorului și vezi dacă o secțiune mare, curbată de conducte este atașată la partea laterală. Dacă vedeți ambele elemente atașate la cuptorul dvs., apoi ați găsit cu succes unitatea stivuită.
  • Verificați schemele casei dvs. pentru a verifica dublu unde este cuptorul dvs.
  • Imagine intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 3
    3. Găsiți liniile de refrigerare din unitatea dvs. Dacă aveți o unitate solo, identificați linia de agent frigorific (sau linia de filtrare / uscător) prin găsirea unui tub subțire atașat la un adaptor cilindric. Pentru cei cu o unitate condensator stivuită, examinați cutia condensatorului atașată la partea superioară a cuptorului. Apoi, verificați colțul din dreapta jos al acestei casete pentru a localiza liniile de agent frigorific, care sunt o pereche de tuburi groase și subțiri.
  • Când încercați să găsiți o scurgere într-o unitate în aer liber, tubul filtru / uscător este cel mai probabil suspect.
  • Bacsis: Toate unitățile condensatorului A / C vor avea 2 linii frigorifice: o linie de aspirație și o linie lichidă. Linia de aspirație este un tub mai gros, mai larg care deține gaz. Linia lichidă este un tub îngust, subțire care transportă lichid.

    Metoda 2 din 3:
    Testarea cu apă cu săpun
    1. Imagine intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 4
    1. Umpleți o sticlă de pulverizare cu o soluție de apă cu săpun. Luați aproximativ 0.5 lingurițe (2.5 ml) săpun de mâncare și să-l adăugați într-o sticlă de pulverizare plină cu apă. Agitați complet recipientul sau amestecați-l cu un ustensil lung pentru a crea o soluție de apă cu săpun. Scopul de a utiliza apa călduță la prepararea amestecului.
    • Apa călduță este în general de aproximativ 90 până la 95 ° F (32 până la 35 ° C).
  • Imaginea intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 5
    2. Pulverizați articulațiile liniilor de agent frigorific cu apa. Găsiți locurile în care liniile sunt atașate la condensator. Odată ce ați găsit aceste articulații, spritz peste ele cu câteva squirturi de apă cu săpun. Așteptați câteva secunde pentru a vedea dacă orice bule mari încep să spună de-a lungul acestor articulații.
  • Deși este amestecat cu săpun, apa în sine nu va fi acea spumă atunci când îl pulverizați pe liniile de agent frigorific. Bubblele care formează în jurul unei scurgeri sunt mari și distinctive, ca o jucărie de suflare cu bule.
  • Imaginea intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 6
    3. Identificați scurgerile prin căutarea unor bule mari care formează pe articulații. Nu vă descurajați dacă nu puteți găsi o scurgere la început. Păstrați pulverizarea de-a lungul atașamentelor până când observați niște bule. O lipsă de bule ar putea însemna o lipsă de scurgeri de agent frigorific - ar putea însemna doar că scurgerea dvs. este prea mică pentru a fi detectată cu apă cu săpun.
  • Apa de săpun este cea mai bună pentru a găsi scurgeri mari. Dacă bănuiți că scurgerea dvs. este mai mică, încercați să utilizați un detector electronic în schimb.
  • Dacă credeți că ar putea fi o scurgere în întinderea mai lungă a tuburilor dvs. de refrigerare, pulverizați-vă de-a lungul întregii linii.
  • Metoda 3 din 3:
    Utilizarea unui detector electronic de scurgere
    1. Imagine intitulată Găsiți un aer condiționat Etapa 7
    1. Puterea pe detectorul dvs. de scurgere electronică. Utilizați butonul de alimentare pentru a porni dispozitivul și asigurați-vă că funcționează corect. În funcție de detectorul dvs. specific, ar putea fi un ecran sau o serie de lumini LED curbate de pe dispozitiv. Pentru a testa dispozitivul, apăsați și glisați sonda extinsă pe o suprafață plană, astfel încât să puteți vedea dacă este sonor și iluminarea în mod corespunzător.
    • Dacă nu aveți un detector electronic de scurgere la îndemână, nu ezitați să cumpărați unul online sau să găsiți unul la un magazin de îmbunătățire hardware / acasă.
    • Aceste dispozitive au o duză lungă, cu un vârf sensibil care detectează scurgerile și le raportează la principala componentă electronică.
  • Imagine intitulată Găsiți o scurgere de aer condiționat Pasul 8
    2. Plasați sonda dispozitivului în partea de sus a liniei de agent frigorific. Începeți la capătul liniei, unde tubul este conectat la cilindrul metalic sau cutia metalică mică (în funcție de configurarea A / C). Pentru a face procesul mai eficient, asigurați-vă că lucrați de la stânga la dreapta sau de sus în jos cu sonda detectorului electronic.
  • Unele părți ale liniei de răcire pot fi în afara atingerii. Dacă scurgerile se află în acele zone, dispozitivul nu va fi capabil să îl detecteze.
  • Imagine intitulată Găsiți o scurgere de aer condiționat Pasul 9
    3. Trageți sonda încet de-a lungul liniei până când dispozitivul emite un semnal sonor lung. Țineți apăsată încet pe baza electronică a dispozitivului și deplasați detectorul încet. Păstrați sonda dreaptă și asigurați-vă că întotdeauna atinge linia de agent frigorific. Dacă sonda se schimbă prea mult, nu veți putea obține o citire exactă.
  • Încercați să imită ritmul de broască țestoasă pe măsură ce trageți sonda de-a lungul liniei.
  • Dispozitivul va emite un semnal de scurt timp, pe măsură ce se deplasează, similar cu un detector de metale.
  • Imagine intitulată Găsiți o scurgere de aer condiționat Pasul 10
    4. Așteptați sonda să indice o scurgere prin sonorizare și iluminare în sus. Păstrați-vă ochii și urechile deschise pentru orice sunet distinctiv de pe dispozitiv. Ascultați un beep lung, puternic când ați lovit o pauză în linie. În plus, vedeți dacă ecranul LED se aprinde deloc. Verificați toate liniile de agent frigorific până când ați determinat unde este scurgerea.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Testarea cu apă cu săpun

    • Sticla cu pulverizator
    • Apă
    • Detergent de vase

    Utilizarea unui detector electronic de scurgere

    • Detector de scurgere electronică

    sfaturi

    Vopselele UV este o modalitate utilă de a detecta scurgerile A / C. Discutați cu un tehnician HVAC și vedeți dacă vor efectua acest test pe liniile de agent frigorific de acasă.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar