Cum de a usca o masina

Majoritatea proprietarilor de mașini știu că o spălare amănunțită poate spori într-adevăr aspectul unei mașini, dar modul în care vă uscați mașina după aceea joacă un rol important în cât de nefericite arată. Uscarea necorespunzătoare poate provoca pete de apă și chiar zgârieturi în vopsea, deci este important să utilizați materialele potrivite și să vă luați timpul. Indiferent de metoda de uscare pe care o utilizați, întotdeauna clătiți și foiați în afara mașinii cu apă mai întâi pentru a îndepărta orice resturi și spălați excesul de apă, astfel încât este mai ușor să se usuce.

Pași

Metoda 1 din 4:
Folosind un prosop nerabrazivObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
  1. Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 1
1. Obțineți un prosop absorbant, non-abraziv pentru a vă usca mașina cu. Nu utilizați niciodată o baie obișnuită sau un prosop de bucătărie pentru a vă usca autovehiculul, deoarece fibrele abrazive pot zgâria vopseaua. Chiar dacă nu observați daunele imediat, zgârieturile mici se pot acumula în timp și diminuează aspectul mașinii. Unele opțiuni non-abrazive bune includ prosoape de uscător de microfibră și Chamois, care este din piele nerabrazivă.
  • Puteți găsi prosoape microfibră și chamois online sau la centrul local de îmbunătățire a casei sau la magazinul departament.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 2
    2. Pliați prosopul într-un pătrat pentru a evita dungiile. Dacă vă ștergeți mașina cu prosopul atunci când este înmormântat și încrețit, acesta nu va usca în mod uniform suprafața, ducând la dungi. Prin plierea prosopului într-un pătrat, veți avea o suprafață plană și consistentă să se usuce cu.

    Bacsis: Odată ce o parte a prosopului pliat este saturată, flip-o peste și folosiți cealaltă parte sau reintroduceți-o astfel încât o porțiune uscată este în exterior.

  • Imagine intitulată uscată o mașină pas 3
    3. Lucrați din partea de sus a mașinii în partea de jos. În acest fel, nu împingeți accidental apă din partea de sus a vehiculului în jos în zonele pe care le-ați uscat deja. Începeți cu acoperișul și ferestrele. Apoi, odată ce acestea sunt uscate, faceți-vă drumul până la panourile ușii, trunchiul, capota și barele de protecție.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 4
    4. Dab la apă în loc să ștergă ori de câte ori este posibil. Vrei să eviți tragerea lucrurilor pe suprafața vehiculului dvs. cât mai mult posibil, deoarece poate zgâria vopseaua. Chiar dacă utilizați un material non-abraziv, există întotdeauna o șansă ca murdăria sau alte mici particule să intre în țesătură sau pe suprafața mașinii dvs., deci este mai bine să fii în siguranță.
  • Pentru secțiunile mari ale mașinii dvs., care sunt umede, se vor descărca probabil că nu va fi eficientă sau eficientă. Când ștergeți secțiuni mai mari, utilizați întotdeauna presiunea luminii.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 5
    5. Utilizați un prosop terry pentru a vă usca pe roți. Roțile dvs. sunt mai susceptibile de a avea unsoare și reziduuri pe ele care vor sol de microfibră sau prosopul de la Chamois. Pentru a vă menține prosopul frumos curat și în stare bună pentru următoarea dată când vă uscați autovehiculul, nu îl utilizați pe roți. Un prosop absorbant Terry ar trebui să facă trucul.
  • Puteți găsi un prosop Terry online sau la magazinul dvs. local.
  • Metoda 2 din 4:
    Uscarea mașinii cu aer presurizatObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 6
    1. Găsiți o sursă de aer presurizat. Puteți folosi un suflantă de frunze, un compresor de aer, un magazin VAC sau orice altceva care suflă aerul sub presiune. Doar asigurați-vă că duza pe care aerul iese este curată și liberă de resturi, astfel încât să nu murdări accidental suprafața vehiculului.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 7
    2. Suflați aerul sub presiune peste suprafața mașinii pentru ao usca. Lucrați din partea de sus a mașinii până la partea de jos, folosind aerul presurizat pentru a sufla orice picături de apă. Lucrați în jurul mașinii până când ați suflat toată apa vizibilă.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 8
    3. Utilizați aerul presurizat pentru a usca suprafețele greu accesibile pe vehiculul dvs. Capacele de gaz, jamburile de ușă, oglinzile și grătarele pot fi greu de uscat din cauza canelurilor mici și a cranii greu accesibile. Cu toate acestea, cu aer sub presiune, nu aveți nevoie să lăsați aceste părți ale mașinii dvs. să se usuce. Doar îndreptați duza de pe dispozitivul dvs. de aer sub presiune la ele pentru a sufla orice picături de apă persistente.

    Bacsis: Dacă aveți probleme cu obținerea complet a mașinii cu aer sub presiune, utilizați un prosop nerabraziv la dab sau ștergeți orice apă rămasă, astfel încât să nu terminați cu pete de apă.

  • Metoda 3 din 4:
    Folosind o racletăObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 9
    1. Obțineți o racletă de vopsea. Este important să utilizați o racletă proiectată pentru utilizarea pe vopsea de automobile. În caz contrar, ați putea deteriora finisajul pe vehiculul dvs. atunci când îl uscați. Există o varietate de branduri care vând raclee în mod special pentru uscarea autoturismelor.
    • Puteți găsi o squeegee sigură de vopsea online sau la centrul local de îmbunătățire a casei sau la magazinul departament.
    • Specii de vopsea sunt minunate dacă sunteți în căutarea unei modalități rapide și ușoare de a vă usca de pe mașină și de a preveni petele de apă.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 10
    2. Asigurați-vă că racletele și suprafața mașinii dvs. sunt libere de resturi. Chiar și o bucată mică de murdărie pe lama racletei sau pe vehiculul dvs. poate duce la zgârieturi dacă nu sunteți atent. Întotdeauna inspectați lama pe racletă înainte de ao folosi, precum și suprafața mașinii dvs. și clătiți de pe orice resturi, dacă este necesar.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 11
    3. Glisați lama de racletă de-a lungul suprafeței vehiculului dvs. pentru ao usca. Utilizați o mișcare constantă, fluidă pe măsură ce trageți lama peste mașină. Pe măsură ce glisați lama, va duce orice picături de apă în calea sa, lăsând mașina frumoasă și uscată.
  • Dacă vă uscați o suprafață orizontală pe mașina dvs., ca capota, glisați lama de la o parte la alta, astfel încât să împingeți apa de pe vehiculul dvs. Pentru suprafețele verticale, ca și panourile ușii, glisați de sus în jos.
  • Bacsis: Începeți în partea de sus a vehiculului dvs. și lucrați în jos, astfel încât să nu împingeți apă pe porțiuni din mașina dvs. pe care ați uscat-o deja.

  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 12
    4. Du-te peste masina cu un prosop nerabraziv atunci când ai terminat pentru a evita dungi. Uneori, o racletă poate lăsa în urmă dungi de apă. Pentru a evita acest lucru, ștergeți ușor suprafața autovehiculului cu un prosop nerabraziv, ca un prosop de uscare microfibră sau chamois, pentru a îndepărta orice marcaj rămasă de apă.
  • Puteți găsi un prosop de uscare microfibră sau chamois online sau la centrul local de îmbunătățire a casei sau la magazinul departament.
  • Metoda 4 din 4:
    Clătiți și vădați mașinaObosit de anunțuri? Upgrade la Pro
    1. Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 13
    1. Clătiți mașina dvs., așa că este liberă de spumă și murdărie. Înainte de a începe procesul de uscare, este important ca să nu existe resturi sau reziduuri de curățare pe vehiculul dvs. În caz contrar, mașina dvs. ar putea ajunge mai târziu cu pete sau zgârieturi. Pulverizați-l cu atenție cu un furtun după ce ați terminat curățați-l.
    • Asigurați-vă că obțineți întreaga suprafață a mașinii dvs., inclusiv partea superioară și roților.
  • Imagine intitulată uscată o mașină Pasul 14
    2. Spălați excesul de apă de pe suprafață folosind un furtun pe presiune medie. Cunoscut sub numele de foi, acest proces se îndepărtează cea mai mare parte a apei de pe suprafața autovehiculului, astfel încât este mai ușor și mai rapid să se usuce mai târziu. Doar luați duza de pe furtunul dvs., așezați apa la presiune medie și țineți duza paralelă cu partea superioară a mașinii, astfel încât apa curge pe laturi. Faceți-vă drumul în jurul vehiculului până când ați spălat întreaga suprafață cu apă.
  • Nu pulverizați mașina direct cu apa sau veți face mai umed. Vrei ca apa să curgă ușor pe suprafața mașinii, astfel încât să îndepărteze apa existentă.
  • Imagine intitulată uscată o mașină pas 15
    3. Deschideți și închideți toate ușile pentru a scăpa de orice apă din sigilii. După spălare, clătire și foi de mașină, ar putea exista o apă prinsă în jurul garniturilor de ușă. Deschiderea și închiderea ușilor trebuie să fie suficientă pentru a scutura orice apă prinsă în ele.
  • Deschideți și închideți ușile spre trunchiul și capota vehiculului dvs., de asemenea.
  • Lucrurile de care veți avea nevoie

    Folosind un prosop nerabraziv

    • Prosop neabraziv
    • Terry prosop

    Uscarea mașinii cu aer presurizat

    • Suflantă de frunze, compresor de aer, magazin Vac sau o altă sursă de aer presurizat

    Folosind o racletă

    • Vopsea de squeegee
    • Prosop neabraziv

    Clătiți și vădați mașina

    • Furtun
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar