Cum să verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela la serviciu

Puține lucruri din viață sunt la fel de iritante ca aparatul dvs. de aer condiționat acționând într-o zi fierbinte de vară. Dar, înainte de a alege acest telefon pentru a petrece bani câștigați greu pe un apel potențial inutil, există câteva lucruri de bază pe care ar trebui să le faceți pentru a vedea dacă puteți rezolva singuri problema. Țineți minte, nu veți putea rezolva fiecare problemă potențială. Nu este sigur să vă încurcați cu cablajul electric al AC și deschiderea sistemului de curent alternativ poate face ca problema să fie mai rău, deci nu ezitați să apelați pentru ajutor dacă aveți nevoie de ea.

Pași

Metoda 1 din 7:
Ce verific dacă aparatul de aer condiționat se oprește de la sine?
  1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pasul 1
1. Verificați întrerupătorul de circuit pentru a vedea dacă a fost declanșat. Dacă aveți prea multe electronice conectate și rulați, este posibil să fi supraîncărcat circuitul. Acest lucru este deosebit de probabil dacă aveți o grămadă de fani care rulează în timpul unei zile fierbinți de vară. Verificați cutia de siguranțe pentru a vedea dacă întrerupătorul de circuit este setat în poziția OFF și îl întoarce înapoi.
  • Dacă totul se închide în același timp, puteți pur și simplu să aveți de-a face cu o întrerupere a alimentării.
  • 2. Verificați setările automate de pe termostat. Dacă aparatul de aer condiționat păstrează lovirea și oprirea în intervale, uitați-vă la termostatul dvs. pentru a vedea dacă acesta este setat la "Auto" sau "Automatic."Dacă este, de aceea AC-ul dvs. păstrează oprirea. Când este setat la Auto, sistemul AC se va porni numai după ce temperatura a crescut trecutul numărului de pe termostat.
  • Este mult mai eficient să păstrați termostatul setat la "Auto" atunci când încălziți sau răciți casa. Totuși, dacă nu este suficient de cald sau rece pentru dvs., nu ezitați să ajustați termostatul!
  • Metoda 2 din 7:
    Termostatul meu nu va porni. Ce ar trebuii să fac?
    1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pentru serviciul Pasul 3
    1. Înlocuiți bateriile termostatului și vedeți dacă se întoarce. Citiți manualul de instrucțiuni pentru a vedea cum scoateți fața de față. În cele mai multe cazuri, există o buză mică pe copertă și puteți să o opriți de mână. Înlocuiți bateriile din termostat și puneți capacul înapoi pentru a vedea dacă acest lucru rezolvă problema.
    • Dacă există probleme electrice, nu veți putea să le reparați pe cele pe cont propriu. Apelați un electrician sau un tehnician HVAC pentru a le lua o privire la această problemă.
    Metoda 3 din 7:
    AC se întoarce, dar fluxul de aer este încurcat. Ce trebuie să fac?
    1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pentru serviciul Pasul 4
    1. Schimbați filtrul de aer. Filtrul dvs. trebuie înlocuit la fiecare 3 luni sau cam asa ceva. În timpul sezonului fierbinte, este posibil să fie nevoie să îl înlocuiți în fiecare lună. Dacă aveți o problemă cu unitatea AC și nu ați înlocuit filtrul într-un timp, faceți mai întâi. Dacă problema se rezolvă, nu trebuie să suni pe nimeni. Dacă problema persistă, probabil că trebuie să sunați la un tehnician HVAC.
    • Pe un sistem central AC, filtrul este situat de obicei în conducta de pe linia de întoarcere sau pe cuptor. Într-un sistem condensator, există un filtru reutilizabil pe condensator afară. Pentru o unitate de fereastră, filtrul este, de obicei, în spatele grătarului de pe față.
  • 2. Verificați ventilațiile și conductele pentru blocaje. Dacă există obstacole în fața ventilatoarelor sau a conductelor, acest lucru ar putea perturba capacitatea sistemului dvs. de a funcționa corect. Faceți o plimbare în jurul casei dvs. și asigurați-vă că toate orificiile și conductele sunt clare și deschise. Dacă este necesar, rearanjați-vă mobilierul pentru a vă asigura că totul este deschis.
  • Dacă există vreo restură în afara unității de condensator, îndepărtați-o. Acest lucru poate fi ocazional sursa problemei.
  • Metoda 4 din 7:
    Ce verific dacă acul meu se aprinde, dar nu suflă aerul rece?
    1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pentru serviciul Pasul 6
    1. Vedeți dacă filtrul de aer este murdar și îl schimbă. Schimbarea filtrului de aer poate ajuta. Un filtru murdar se poate mușca cu o capacitate de unitate AC de a arunca aerul rece, deci încercați acest lucru pentru a vedea că problema se rezolvă. Dacă aveți un filtru reutilizabil, curățați-l bine înainte de ao înlocui.
  • 2. Inspectați linia de refrigerare. Pe un sistem central sau divizat, ieșiți afară și căutați cea mai mare țeavă care duce în condensatorul dvs. AC. Dacă AC este pornit și această țeavă are gheață pe ea, închideți sistemul și dați acest timp de țeavă pentru a se dezgheța înainte de ao întoarce. Dacă această problemă apare din nou, este posibil să fiți scăzut pe agentul frigorific.
  • 3. Curățați bobina condensatorului de pe unitatea exterioară. Capul în afara și îndepărtați orice gunoi din jurul condensatorului. Dacă ceva este blocat în aripioare, scoateți-l cu mâna sau cu o mătură. Apoi, apucați un furtun și pulverizați ușor unitatea condensatorului. Păstrați clătirea până când apa rulează clar. Bobinele murdare pot perturba ocazional fluxul de aer și pot face ca ventilele dvs. să sufle aerul cald.
  • Puteți curăța bobinele de pe o unitate de fereastră, dar va trebui să o luați afară pentru a face acest lucru.
  • Metoda 5 din 7:
    Acul meu acționează ciudat. Cum resed unitatea?
    1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pentru serviciul Pasul 9
    1. Sună ciudat, dar o opriți și întoarceți-l din nou. Transformați AC la termostat și apoi utilizați manualul de instrucțiuni pentru a localiza butonul de alimentare. Apăsați acest lucru pentru a închide sistemul de curent alternativ. Apoi, accesați întrerupătorul de circuit și întoarceți întrerupătorul pentru unitatea de curent alternativ. Așteptați 1 minut și rotiți întrerupătorul înainte de a reporni unitatea AC.
    • Adesea vă ajută să faceți acest lucru dacă ați declanșat accidental o siguranță sau ați avut doar o întrerupere a alimentării și AC acționează amuzant. Cu toate acestea, dacă trebuie să faceți acest lucru frecvent, este un semn că ceva se poate întâmpla cu sistemul dvs. și ar trebui să obțineți un PRO HVAC pentru a vă arunca o privire la ea.
    Metoda 6 din 7:
    Este necesar să aveți un serviciu PRO în fiecare an?
    1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pentru serviciul Pasul 10
    1. Da, chiar dacă se pare că nu este nimic rău. Mai aveți nevoie de un tehnician HVAC pentru a ieși și de a vă servi sistemul AC cel puțin o dată pe an doar pentru a păstra problemele minore de a deveni probleme majore. Un PRO HVAC vă va curăța sistemul, verificați scurgerile și asigurați-vă că totul este în stare de funcționare. Aceasta este cea mai bună modalitate de a vă asigura că orice probleme potențiale sunt rezolvate.
    Metoda 7 din 7:
    Ce probleme sunt prea periculoase pentru a vă depana singur?
    1. Imagine intitulată Verificați aparatul de aer condiționat înainte de a apela pentru serviciul Pasul 11
    1. Orice implică scurgeri sau deschiderea unității de curent alternativ este riscant. În timp ce este perfect să aruncați o privire pentru a încerca să găsiți o problemă, într-adevăr nu ar trebui să vă încurcați prea mult cu unitatea AC prea mult. Nu veți putea să diagnosticați nimic în interiorul condensatorului sau al cuptorului și deschiderea acestora poate să vă anume garanția sau să facă lucrurile mai rău.
    • Freonul și alți agenți frigorifici pot fi toxici, deci nu vă dezactivați cu scurgeri sau fluide în sistemul dvs. de curent alternativ.
  • 2. Mesajul cu componentele electrice este deosebit de periculos. Sistemele AC sunt de obicei de înaltă tensiune, și este periculos să jucați sau să atingeți orice conexiuni vii. Există o varietate de probleme care arată ca o siguranță suflată, dar nu sunt. În plus, nu veți putea să remediați singuri aceste probleme, așa că va fi doar mai eficientă și mai sigură pentru a avea un aspect profesionist.
  • Puteți verifica teoretic siguranțele cartușului pe un sistem AC cu un multimetru, dar nu vă va spune neapărat prea mult și este periculos. Un profesionist va putea verifica siguranțele în 30 de secunde oricum, deci nu există un motiv deosebit de bun pentru a le verifica singur.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Unitatea medie de fereastră va dura aproximativ 8-10 ani. Un sistem divizat fără conținut va dura aproximativ 15-20 de ani. Sistemele centrale de aer trebuie înlocuite în mod obișnuit după 12-17 ani.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar