Cum să dezghețați în siguranță aparatul de aer condiționat în 24 de ore

Când utilizați foarte mult sistemul central AC și o conduceți la temperaturi deosebit de scăzute, umiditatea care se acumulează pe ea poate îngheța și a face ca acesta să nu mai funcționeze corect. Acest lucru se poate întâmpla chiar și în cele mai fierbinți vrăji ale vremii de vară - timpul când aveți nevoie de aer răcoros cel mai mult! Luați câțiva pași simpli imediat pentru a dezgheța aparatul de aer condiționat central pentru a vă menține casa și răcoroasă.

Pași

Metoda 1 din 2:
De-înghețare unitatea
  1. Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 1
1. Rotiți complet unitatea AC de îndată ce observați semne de îngheț. Localizați comutatoarele de alimentare pe termostat și în apropierea unității de condensare exterioare și le opriți. Accesați caseta de întrerupere a casei dvs. și faceți clic pe întrerupătoarele care controlează sistemul de răcire pentru a fi extra sigur că nu pornește în timp ce îl dezghețat.
  • Semnele de îngheț includ cristale de gheață vizibile pe unitate și / sau aer cald care iese din unitate.
  • Dacă lăsați unitatea AC care rulează când este înghețată, problema se poate înrăutăți și unitatea dvs. ar putea necesita reparații costisitoare pentru a repara.
  • Dacă întrerupătorul care controlează sistemul dvs. de curent alternativ controlează și alte lucruri pe care nu doriți să le opriți, este bine să părăsiți întrerupătorul. Oprirea acestuia este doar o precauție suplimentară.
  • Între timp, folosiți fanii sau o unitate de curent alternativ pentru a vă menține casa rece dacă nu puteți suporta căldura.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 2
    2. Lăsați aparatul de aer condiționat să se dezghețe timp de cel puțin 24 de ore. Frostul minor s-ar putea să se topească cât mai puțin de câteva ore, dar înghețul mai grav durează de obicei într-o zi întreagă pentru a se dezgheța complet. Așteptați cel puțin o zi sau mai mult pentru a fi în siguranță și asigurați-vă că toată gheața a dispărut.
  • Verificați bobinele unității AC pentru a vă asigura că nu există bobine vizibile de gheață pe ele înainte de a continua.
  • Dacă doriți să accelerați procesul de topire, explozie unitatea cu aer cald dintr-un uscător de suflare numai pe setarea scăzută.
  • Nu turnați apă caldă pe o unitate de curent alternativ pentru a încerca să topializeze înghețul. Este un sistem electric și poate fi deteriorat în acest fel.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 3
    3. Ștergeți apă și condensare în sus de la unitatea AC cu un prosop. Inspectați aparatul de aer condiționat pentru apă și condensare. Înmuiați orice bătăi și picături complet cu un prosop uscat pentru a elimina excesul de umiditate.
  • Acumulările de umiditate sunt ceea ce înghețați când executați AC la temperaturi scăzute pentru perioade lungi de timp, deci de aceea este important să vă bucurați de toate excesul de umiditate înainte de a utiliza din nou sistemul.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 4
    4. Porniți sistemul de curent alternativ. Răsturnați întreruptoarele care controlează sistemul înapoi la cutia de întrerupător. Rotiți comutatorul de alimentare în apropierea unității de condensare în aer liber, apoi porniți termostatul și setați-l la temperatura dorită.
  • Dacă problema unității dvs. de curent alternativ se repetă, încercați câteva dintre tehnicile din metoda de prevenire a înghețului de mai jos pentru a vedea dacă rezolvă problema.
  • Metoda 2 din 2:
    Frost Prevenirea
    1. Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 5
    1
    Curat Filtrul aparatului de aer condiționat. Opriți aparatul de aer condiționat. Slăbiți dispozitivele de fixare care țin grila spre partea din față a unității suflantei din interiorul casei dvs. și scoateți grila. Trageți filtrul și vidați-l dacă există doar un strat luminos de praf pe ea sau clătiți-l și lăsați-l să se usuce dacă există murdăria și murdăria.
    • Filtrele murdare de aer determină bobinele sistemului să se murdărească, ceea ce poate duce la îngheț.
    • Dacă a trecut mai mult de o lună de când ați schimbat filtrul, înlocuiți-l în loc să vă deranjeze să o curățați.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 6
    2
    Curat Bobinele de aer condiționat. Opriți unitatea AC. Deșurubați panoul de acces din partea din spate a condensatorului și scoateți-l. Spray un curățător de bobină comercială pe toate tuburile bobinei de cupru, așteptați timpul specificat pe ambalaj și ștergeți-l cu o cârpă curată pentru a îndepărta murdăria și murdăria de la bobine.
  • Când bobinele se murdăresc, ei primesc prea rece și umiditate care se acumulează pe ei îngheață.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 7
    3. Verificați linia de scurgere a condensului pentru cloguri și curat Dacă este necesar. Căutați tubul din PVC alb sau cupru în apropierea unității de condensare în aer liber. Inspectați această linie de scurgere a condensului pentru orice materiale vizibile înfundându-l, cum ar fi frunzele sau alte resturi. Căutați bazine de apă și configurare de condens în sistem, care pot fi, de asemenea, semne de clogs.
  • Dacă observați că linia de scurgere este înfundată, se toarnă 1/4 cană (59 ml) de oțet albă distilată în conducta de acces în formă de T de pe linia de scurgere. Așteptați 30 de minute, apoi spălați linia de scurgere cu apă pentru a clipea.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 8
    4. Apelați un tehnician HVAC pentru a verifica agentul frigorific și a reîncărca dacă este necesar. Nivelurile scăzute de freon, lichidul de răcire utilizat în unitățile AC, poate fi o cauză a problemelor de îngheț. Refiling Freon este periculos, astfel încât întotdeauna au un profesionist face acest lucru și nu încercați niciodată să o faceți singur.
  • Un tehnician HVAC va fi, de asemenea, capabil să inspecteze sistemul dvs. pentru scurgeri de agent frigorific și le va repara dacă găsesc orice.
  • Imagine intitulată Dezghețați aparatul de aer condiționat Pasul 9
    5. Rulați unitatea AC la nr mai mică de 78 ° F (26 ° C). Aceasta este temperatura optimă pentru a vă seta termostatul. Îți păstrează casa rece când este fierbinte în afara, fără a fi atât de rece încât provoacă înghețarea unității.
  • Când adormiți, executați AC la 82 ° F (28 ° C) pentru a economisi energie. Când sunteți departe, nu o setați mai mică de 85 ° F (29 ° C).
  • sfaturi

    Dacă v-ați dezghețat aparatul de aer condiționat și ați încercat tehnicile de prevenire a înghețului, dar problema persistă, apelați un tehnician profesionist HVAC pentru a inspecta sistemul.

    Avertizări

    Nu turnați apă caldă pe o unitate AC pentru a încerca să o dezghețați. Apa poate deteriora componentele electrice.
  • Nu încercați niciodată să vă reîncărcați mai mult de aparatul de aer condiționat. Este periculos și ar trebui să fie făcut numai de către un profesionist.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar