Cum să renunțați la temperatura de bază

Temperatura de bază a omului adult mediu este în mod normal în jurul valorii de 98.6 ° F (37.0 ° C), dar poate varia în funcție de anumite condiții. Dacă vă participați la exercitarea fizică într-un mediu fierbinte sau, uneori, tocmai expus la un mediu fierbinte pentru o perioadă prelungită de timp, temperatura corpului ar putea crește la niveluri periculoase. Dacă temperatura corpului atinge 104 ° F (40 ° C), ați putea experimenta căldura de căldură. Scăderea temperaturii prea scăzută poate fi la fel de periculoasă, cu toate acestea, cu o reducere de trei grade a temperaturii corporale (95 ° F (35 ° C)) necesare pentru a induce hipotermia. Reducerea temperaturii de bază pentru perioade scurte de timp vă poate ajuta să evitați deșeurile de căldură, să îmbunătățiți somnul sau să reduceți o febră, dar este important să știți cum să faceți acest lucru în siguranță.

Pași

Metoda 1 din 2:
Folosind metode verificate medical
  1. Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 1
1. Beți fluide rece. Bătând o mulțime de fluide rece, până la 2 până la 3 litri (0.5 până la 0.8 US Gal) la un moment dat, este o modalitate bună de a vă reduce rapid și în siguranță temperatura de bază.
  • Consumul de cantități adecvate de apă poate preveni deshidratarea, care este importantă în medii fierbinți și în timpul activităților fizice-exigente.
  • Băuturile zaharoase și popsiculele nu sunt la fel de bune ca apa pură, deoarece băuturile zaharoase nu sunt absorbite în mod adecvat de corp și pot duce la deshidratare ulterioară.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 2
    2. Mănâncă gheață zdrobită. Studiile sugerează că ingerarea gheții zdrobite poate fi o modalitate eficientă de a răci rapid și ușor corpul. Gheața zdrobită va ajuta, de asemenea, menținerea corpului hidratat.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 3
    3. Ia un duș rece sau baie de gheață. Medicii sunt, în general, de acord că răcirea pielii este cea mai eficientă metodă de reducere a temperaturii corpului, în special atunci când persoana este expusă riscului de accident vascular cerebral termic. Luarea unui duș rece sau înmuierea într-o baie de gheață poate fi deosebit de eficientă la răcirea rapidă a pielii, în special în medii de înaltă umiditate în care organismul nu mai este capabil să transpire corespunzător.
  • Permiteți apă rece să ruleze peste scalp, deoarece acesta este locul unei confluențe a vaselor de sânge. Răcirea scalpului poate răci rapid restul corpului.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 4
    4. Puneți pachetele de gheață pe corpul vostru. Anumite zone ale corpului emit mai multă transpirație pentru a ajuta la răcirea temperaturii de bază. Aceste zone, numite pete fierbinți, includ gâtul, axile, spatele și înghițitul. Poziționarea pachetelor de gheață pe aceste zone cruciale vă poate ajuta să vă răciți și să vă reduceți temperatura de bază.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 5
    5. Relaxați-vă într-un mediu cu aer condiționat. Experții sugerează că aerul condiționat este unul dintre cei mai mari factori în prevenirea accidentului vascular cerebral și a deceselor legate de căldură.
  • Dacă nu aveți un aer condiționat în casa dvs., încercați să rămâneți cu un prieten sau o rudă în timpul vrăjitorilor fierbinți sau umede sau contactați Departamentul de Sănătate Local pentru a găsi un adăpost cu aer condiționat în apropierea dvs.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 6
    6. Stați în fața unui ventilator. Ori de câte ori un lichid, în acest caz sudoare, evaporează corpul, cele mai fierbinți molecule de lichid se evaporă cel mai rapid. Deoarece temperatura aerului este, în general, mai rece decât temperatura pielii, așezată în calea directă a aerului unui ventilator, în timp ce transpirația poate ajuta la scăderea temperaturii corpului.
  • Dacă nu transpirați suficient pentru a vă răci corpul datorită vârstei sau problemelor de sănătate, puteți încerca să vă distrugeți corpul cu apă rece în timp ce stați în fața unui ventilator. Doar umpleți o sticlă de pulverizare de la robinet și o ceață a corpului dvs. după cum este necesar, în timp ce ventilatorul suflă în fața dvs.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 7
    7. Ia medicamente de reducere a febrei. Medicamentele antipiretice (reducerea temperaturii) reprezintă o modalitate sigură și ușoară de a reduce temperatura corpului în cazul unei febră. Aceste medicamente lucrează prin inhibarea producției corpului de ciclooxigenază și scăderea nivelului corpului de prostaglandină E2. Fără ajutorul unui antipiretic, aceste substanțe determină celulele din hipotalamus (partea creierului care reglează temperatura) la foc la o rată rapidă, mărind temperatura corpului.
  • Exemple de medicamente includ acetaminofen, aspirină și medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS) cum ar fi ibuprofen și naproxen.
  • Aspirina nu este recomandată pentru copii și adolescenți care suferă de boli virale (inclusiv gripa sau varicela), deoarece poate duce la dezvoltarea sindromului Reye, o boală rară, dar potențial fatală care dăunează creierului și ficatului.
  • Dozarea acestor medicamente variază în funcție de vârsta dvs. Verificați doza recomandată de pe etichetă și nu depășiți doza zilnică recomandată. Consultați-vă cu medicul dvs. pentru doze și recomandări adecvate privind medicamentele de peste-contra.
  • Metoda 2 din 2:
    Făcând modificări ale stilului de viață
    1. Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 8
    1. Evitați activitățile extreme sau intense. Dacă vă angajați în activități obositoare și viguroase, în special în timpul vremii fierbinți sau umede, corpul dvs. se va încălzi din cauza cheltuielilor de energie și a exercitării fizice.
    • Încercați să vă exercitați în moduri mai puțin exigente fizic, cum ar fi mersul pe jos sau ciclismul. Dacă insistați să vă mențineți nivelul obișnuit de intensitate a antrenamentului, asigurați-vă că luați pauze frecvente și evitați să vă exercitați excesiv.
    • Înotul poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a reduce în mod natural temperatura corpului în timpul exercițiilor, deoarece veți fi scufundați în apă rece.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 9
    2. Purtați haine de culoare deschisă și slăbită pentru a reduce retenția de căldură. Este important ca hainele voastre să permită aerului să circule peste piele pentru a vă răci, dar doriți, de asemenea, să vă asigurați că pielea dvs. este acoperită pentru a preveni expunerea suplimentară a soarelui.
  • Îmbrăcămintea de culoare deschisă reflectă lumina soarelui, mai degrabă decât absorbția acesteia, scăzând astfel nivelul de căldură din corp. Evitați să purtați haine întunecate și groase, deoarece aceste haine sunt cunoscute pentru a atrage și prinde căldura.
  • Imagine intitulată Puneți temperatura de bază Pasul 10
    3. Evitați consumul de alimente picante și grase. Alimentele fierbinți și picante pot crește metabolismul, acționând ca stimulente pentru a ridica temperatura corpului.
  • Compusul găsit în ardeii de chili, capsaicină, ridică în mod natural temperatura corpului.
  • Alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi pot duce la o mai mare căldură prinsă în corp prin creșterea nivelului de grăsimi stocate în celule. Acest lucru se datorează faptului că grăsimea este responsabilă pentru stocarea căldurii în organism și făcând calitatea corpului.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.
    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar