Cum să decideți dacă doriți sau nu un avort

Hotărând dacă să rezilieze sau nu o sarcină dorită, nedorită sau neașteptată - poate fi o decizie foarte dificilă. Alegerea de a avea un avort este o decizie foarte personală și numai tu poți fi persoana pentru a face această decizie pentru tine. Puteți vorbi cu medicul sau cu prietenii sau familia apropiată, despre ceea ce ar trebui să faceți, dar nu ar trebui să vă simțiți în nici o opțiune. Înțelegeți legile și procedurile avortului, făcând propria dvs. cercetare și reflectând asupra propriului stil de viață și valori și veniți la decizia potrivită pentru dvs.

Pași

Partea 1 din 3:
Fă-ți cercetarea
  1. Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 1
1. Vedeți medicul dumneavoastră. Dacă bănuiți că sunteți însărcinată sau ați confirmat-o cu un test, programați o întâlnire cu medicul dumneavoastră sau OB / Gyn. Ele vă pot sfătui despre opțiunile dvs.: avort, adopție sau păstrarea copilului.
  • Medicul dvs. nu trebuie să vă preseze în nici o direcție. Acestea ar trebui să vă ofere pur și simplu informații despre ce opțiuni sunt disponibile pentru dvs.
  • Dacă aveți în vedere un avort, vă recomandăm să pregătiți o listă de întrebări pentru a vă adresa medicului dumneavoastră. S-ar putea să vă simțiți jenat sau timid de a vorbi cu cineva despre un avort, dar medicul dumneavoastră este acolo pentru a vă ajuta. Dacă vă simțiți presați de către medic pentru a nu avea un avort (pentru un motiv care nu se referă direct la sănătatea dumneavoastră), luați în considerare căutarea unui alt medic.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 2
    2. Înțelegeți drepturile dvs. de confidențialitate. Dacă sunteți un adult, nu este nevoie să spuneți nimănui despre decizia dvs. de a avea un avort. Cu toate acestea, puteți să spuneți unui prieten de încredere sau unui membru al familiei pentru a vă ajuta să vă sprijini în timpul procedurii.
  • Dacă sunteți sub 18 ani și doriți să aveți un avort, este posibil să fiți obligați să obțineți permisiunea părinților sau, dacă nu doriți să informați părinții dvs., permisiunea unui judecător, înainte de a putea avea procedura. Această politică variază în funcție de stat, iar cele mai multe state au legi privind notificarea părintească. Cunoașteți politicile de consimțământ părinți ale statului dvs.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un avort pasul 3
    3. Clarificați informații despre complicațiile avortului. Deoarece avortul este o procedură controversată, există o mulțime de dezinformare plutitoare în jurul avortului și a efectelor sale. Faceți cercetarea. Discutați cu medicul dumneavoastră. Căutați informații din publicațiile guvernamentale sau sursele de știri reputate.
  • Utilizați prudență atunci când faceți cercetări online. Feriți-vă de orice site web care pare să împingă o agendă de pro-alegere sau pro-viață.
  • Știți că avortul este sigur. Doar un procent din avorturi au complicații.
  • Știți că avorturile nu vor provoca cancer de sân. În plus, un avort necomplicat nu va provoca infertilitate sau probleme pentru sarcini viitoare.
  • Avortul nu va provoca sindromul "post-avort" sau alte probleme de sănătate mintală. Cu toate acestea, un eveniment stresant, iar unele femei se găsesc având un timp mai dificil după avort, datorită condițiilor de sănătate mintale preexistente sau lipsei unei rețele de sprijin, de exemplu.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un avort pasul 4
    4. Determinați dacă sunteți eligibil pentru un avort medical. Avorturile medicale sau non-chirurgicale, pot fi efectuate până la zece săptămâni (70 de zile) din prima zi a ultimei perioade a femeii. Furnizorul dvs. de asistență medicală va efectua un examen fizic, de obicei, inclusiv un ultrasunete, și apoi va prescrie Mifepristone (sau uneori metotrexat) și misoprostol.
  • Dacă sunteți capabili și dispuși să urmați un avort medical, veți lua mai întâi mifepristonul, care blochează producția de progesteron al corpului, un hormon necesar pentru sarcină.
  • După 24-48 de ore, veți lua misoprostolul, ceea ce determină golirea uterului. Veți avea crampe și sângerări grele, de obicei în 4-5 ore de la administrarea medicamentelor.
  • Odată ce acest lucru este complet, va trebui să vedeți medicul dumneavoastră pentru a vă asigura că corpul dvs. a expulzat tot țesutul. Urmărirea este absolut necesară, pentru a se asigura că sarcina a fost expulzată cu succes. Eșecul de a expulza sarcina complet ar putea duce la complicații și infecții grave.
  • Beneficiile unui avort medical sunt că se poate face acasă și se poate face la începutul sarcinii (de îndată ce știți că sunteți însărcinată). Cu toate acestea, există și riscuri ale avortului care este incompletă. Dacă este, atunci probabil că ai nevoie de un avort chirurgical.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 5
    5. Cercetarea unui avort chirurgical. Un avort chirurgical, cunoscut și ca avort de aspirație, poate fi efectuat dacă sunteți însărcinată în 14-16 săptămâni (aceasta poate varia în funcție de furnizor). Procedura implică dilatarea colului uterin și introducerea unui mic tub de aspirație în uter pentru a îndepărta țesutul de sarcină.
  • Procedura reală de aspirație sau avort, durează doar câteva minute. Cea mai mare parte a timpului petrecut în clinică sau la cabinetul medicului vor fi cheltuite în așteptare pentru durere / relaxare medicamente pentru a începe să lucreze, precum și dilatarea colului uterin pentru a crea o deschidere suficient de mare pentru ca tubul de aspirație să se potrivească. Cervixul dvs. poate fi dilatat cu tije metalice de creștere a grosimii, medicamente sau dilatatoare care se extind prin absorbția fluidului.
  • Veți petrece cel puțin o oră în recuperare pentru a vă asigura că nu există complicații imediate din procedura dvs. S-ar putea să vi se solicite să programați o întâlnire suplimentară de urmărire.
  • Dacă aveți peste 16 săptămâni însărcinate, veți avea o procedură cunoscută ca o dilatare și evacuare (D & E). Acest lucru este similar cu avortul de aspirație, deși necesită mai mult timp și echipament. Va avea probabil o recuperare mai lentă decât cu un avort de aspirație.
  • Partea 2 din 3:
    Având în vedere valorile și emoțiile dvs
    1. Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort Pasul 6
    1. Examinați situația dvs. actuală. Așa cum considerați ce să faceți despre sarcină, gândiți-vă la ceea ce se întâmplă în prezent în viața voastră și luați în considerare modul în care o sarcină sau copilul ar avea afecta acest lucru. Poate doriți să petreceți ceva timp gândindu-vă prin unele probleme pe cont propriu.
    • Luați în considerare situația dvs. financiară. Vă puteți permite să aveți un copil și să îl ridicați?
    • Gândiți-vă la convingerile dvs. personale despre avort. Dacă nu vă simțiți confortabil cu avortul, ați considera că puneți copilul pentru adoptare?
    • Gândește-te la sănătatea ta. Ar fi gravidă să fie dăunătoare pentru corpul sau starea mentală? Ați putea să vă ocupați de impactul emoțional și fizic al unui avort?
    • Gândiți-vă la rețeaua dvs. de asistență. Cine vă va ajuta să ridicați copilul? Tatăl copilului ar fi implicat? Dacă ai avea un avort, cine ar putea fi acolo să te susțină?
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 7
    2. Discutați-vă sentimentele cu ceilalți. Discutați cu partenerul dvs., cei dragi sau cu prietenii pe care știți că nu îl vor judeca sau nu vor influența decizia. Multe femei se simt singure atunci când se ocupă de o sarcină nedorită. Vorbind cu membrii de încredere din rețeaua dvs. de sprijin vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin izolați.
  • Dacă tatăl este prezent și implicat în viața voastră, vă recomandăm să vorbiți cu el despre ceea ce ar dori să facă. Amintiți-vă, nu aveți nevoie de permisiunea lui pentru a obține un avort. Dacă simțiți că vă poate presa într-un fel sau altul, cu toate acestea, puteți să vă evitați să-i spuneți.
  • Nu lăsați pe nimeni să-ți preseze decizia. Dacă prietenul tău spune ceva de genul: "Dacă ai un avort, nu mai pot fi prieteni cu tine, pentru că cred că avortul este greșit", ai putea spune: "Îmi pare rău că te simți așa, dar te rog Nu puneți presiune asupra mea. Trebuie să fac ceea ce este mai bun pentru mine."
  • Discutați cu cineva care a avut un avort. Dacă știți despre cineva care a avut un avort, întrebați ce a fost experiența lor și cum se uită înapoi pozitiv sau negativ. Ai putea întreba: "Te simți confortabil vorbind despre avortul tău? Aș putea să vă pun câteva întrebări despre asta? Sunt însărcinată și nu sunt sigur ce să fac."
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 8
    3. Vorbiți cu un consilier. Medicul dumneavoastră, clinica de planificare familială sau agenția de sănătate comunitară poate cunoaște serviciile de consiliere care vă pot ajuta să decideți ce să faceți. Asigurați-vă că resursele pe care le oferă sunt servicii de consiliere nejustificate, care nu încearcă să împingă femeia spre o singură opțiune sau altul.
  • Faceți cercetarea dvs. pe orice nume sau agenții pe care le primiți pentru a vă asigura că sunt imparțiale. Căutați orice afiliere care pot părea discutabili (politică sau religioasă).
  • Înțelegeți că orice agenție sau consilier de renume vă va ajuta să explorați toate opțiunile fără judecată sau coerciție. Dacă vă simțiți presați să luați o decizie deosebită, găsiți pe altcineva să vorbească.
  • Partea 3 din 3:
    Ajungând la o decizie
    1. Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 9
    1. Face o decizie în timp util. Dacă aveți în vedere avortul, trebuie să luați o decizie cât mai repede posibil. În timp ce doriți să vă asigurați decizia dvs., înțelegeți și că cu cât mai devreme în sarcină vă decideți să o întrerupeți, cu atât mai ușor va fi procedura dvs. De asemenea, veți avea mai multe opțiuni disponibile.
    • În majoritatea statelor din Statele Unite, nu puteți obține un avort după 24 de săptămâni de sarcină, cu excepția cazului în care sarcina este un risc pentru sănătatea mamei.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 10
    2. Face o listă. Dacă încă nu sunteți sigur de ce să faceți, puteți dori să scrieți o listă a argumentelor pro și contra de a vă termina sarcina. Văzând gândurile și sentimentele pe hârtie vă pot ajuta să ajungeți la o decizie mai ușor.
  • Notați pozițiile și negativele, indiferent cât de mari sau mici păreau. Comparați listele. Poate doriți să cântăriți toate cele trei opțiuni (părinți, avort sau adopție) sau doar două, dacă știți că nu sunteți gata să fiți părinte, de exemplu.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un pas de avort 11
    3. Luați pașii următori. Odată ce ați luat decizia dvs., luați următorii pași repede. Dacă alegeți să continuați cu sarcina, veți dori totuși să urmăriți cât mai curând posibil pentru îngrijirea prenatală. Dacă decideți să aveți un avort, programați-l cât mai curând posibil.
  • Rețineți că este posibil să fie nevoie să călătoriți la o clinică și să factor în perioadele de așteptare obligatorii ale unor state. Luați în considerare orice nevoi financiare pe care le aveți pentru a plăti pentru avort.
  • Dacă intenționați să continuați sarcina, asigurați-vă că nu fumați, beți sau folosiți medicamente, mâncați bine și luați o vitamină prenatală care include acidul folic - un nutrient necesar pentru un făt în curs de dezvoltare.
  • Imaginea intitulată decide dacă este sau nu un avort pasul 12
    4. Determinați nevoile viitoare de control al nașterii. Luați în considerare discutarea nevoilor viitoare de control al nașterii cu furnizorul dvs. sau la clinica dvs. de planificare familială la următoarea dvs. întâlnire. Opțiuni de cercetare online și discutați cu medicul dumneavoastră despre opțiunile care pot funcționa cel mai bine pentru dvs.
  • Dacă decideți să aveți un avort, este posibil să aveți un DIU (dispozitiv intrauterin) introdus în momentul procedurii dvs. de avort. Verificați cu medicul dumneavoastră despre această opțiune. În timp ce previne sarcina, nu protejează împotriva infecțiilor cu transmitere sexuală.
  • Dacă aveți un partener de sex obișnuit, discutați cu aceia de protecție pe care ați putea să o luați înainte.
  • sfaturi

    Luați în considerare solicitarea medicului dumneavoastră unde puteți primi un ultrasunete gratuit. Ei ar putea să vă dea unul și dacă nu ar trebui să vă poată spune unde puteți obține unul. De asemenea, puteți găsi organizații de caritate care oferă ultrasunete gratuite pe web. Cu toate acestea, rețineți că majoritatea organizațiilor de caritate care oferă acest serviciu sunt conduse de o misiune pro-viață și vor fi dornici să vă decideți să mențineți sarcina.
  • Dacă vă aflați într-o relație cu cineva care ajunge să obțină un avort, veți dori să faceți tot ce aveți mai bun Sprijiniți-vă prietena după un avort.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar