Cum de a face față sarcinii adolescentului

Când un adolescent descoperă în mod neașteptat că sunt însărcinați și vor avea în curând un copil, devine o situație foarte dificilă pentru toate părțile implicate. Este important ca toată lumea să realizeze că sarcina poate fi bine, atâta timp cât deciziile luate sunt bine gândite. Cel mai bun lucru de făcut este să căutați toate opțiunile posibile și apoi să le discutați cu cineva care vă poate ajuta. Indiferent dacă sunteți pe punctul de a deveni un adolescent părinte sau aveți un adolescent care este însărcinată, există metode de coping valoroase pe care le puteți practica care vă va ajuta în acest timp.

Pași

Metoda 1 din 3:
Care se ocupă de propria sarcină
  1. Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 1
1. Vizitați un centru de resurse de sarcină. Centrele, cum ar fi părul planificat, sau centrul de femei, oferă servicii confidențiale adolescenților, cum ar fi testele de sarcină, ultrasunete, informații despre sarcina adolescentă, educația sexuală și sprijinul post-avort. Aceste centre sunt judecate gratuite și vă pot ajuta să dezvoltați un plan.
  • Puteți găsi Centrul dvs. de resurse de sarcină locală căutând online sau căutați în paginile galbene.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 2
    2. Confirmați sarcina de îndată ce credeți că sunteți gravidă. Testele de sarcină pe care le luați acasă sunt foarte precise, dar este întotdeauna cel mai bine să vă confirmați sarcina cu un medic. Programați o întâlnire cu un OB / Gyn pentru a avea un test făcut la cabinetul medicului. Doctorul vă va informa, de asemenea, cât de departe este de-a lungul sarcinii și care sunt opțiunile posibile.
  • Centrele de resurse de sarcină vă pot oferi teste gratuite de sarcină care vă vor confirma sarcina.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 3
    3. Spune-i părinților. Spunând părinților dvs. poate fi unul dintre cele mai grele lucruri despre a afla că sunteți însărcinată. Poate fi terifiant să nu știe care reacția lor va fi atunci când au auzit știrile. Nu lăsați această frică să vă oprească să le spuneți. Cu cât le-ați lăsat mai devreme, cu atât mai bine. Cel mai bun mod de a face acest lucru este de a fi direct și cinstit. Iată o modalitate prin care puteți începe conversația:
  • "Mamă, tată, trebuie să vorbesc cu tine despre ceva important. Sunt însărcinată și am nevoie de ajutor." Odată ce ați rupt știrile, răspundeți la toate întrebările pe care le pot avea pentru dvs. cu onestitate.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 4
    4. Fi pregătit pentru reacții mixte. Când spui părinților tăi știri, va trebui să experimentezi reacțiile lor proaspete de a afla doar. Dacă părinții dvs. au o reacție negativă, amintiți-vă că va fi bine. Ei se pot supăra sau emoțional la început, dar cu timpul, ei se vor îmbunătăți.
  • Amintiți-vă, ei vor auzi aceste știri pentru prima dată, în fața dvs., și nu se pregătesc pentru modul în care se ocupă de reacțiile lor inițiale.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 5
    5. Construiți un sistem de asistență. Spuneți părinților dvs., membrilor familiei sau consilierului școlii dvs. pentru sprijinul emoțional. Poate fi foarte dificil să împărtășiți acest tip de informații, dar este important să lăsați pe cineva apropiat de dvs. să știți imediat. Indiferent de decizia pe care o faceți despre viitorul sarcinii, ar trebui să permiteți cuiva să vă ajute prin aceasta.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 6
    6. Informați pe tatăl. Nu vă simțiți ca și cum trebuie să vă ocupați de responsabilitățile sarcinii singure. Este important să se implice tatăl și părinții săi. Indiferent dacă vă decideți să avansezi cu sarcina, puteți primi ajutor emoțional sau financiar de la Tatăl.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 7
    7. Cercetați-vă opțiunile. Odată ce știți că sunteți însărcinată, trebuie să decideți cum doriți să vă ocupați de sarcină. Stai jos și au o conversație matură cu tatăl și cu alte persoane care vă ajută. Discutați argumentele pro și contra ale fiecărei metode. În cele din urmă, decizia depinde de dvs. și nu trebuie să vă simțiți presați de nici o persoană.
  • Dacă decideți că nu vă puteți ridica copilul, atunci trebuie să căutați un medic sau un consilier care vă poate ajuta să vă dați seama de pașii următori, indiferent dacă se uită la adopție sau avort.
  • Avorturile trebuie efectuate într-o anumită perioadă de sarcină. Medicul dvs. vă va informa dacă avortul este o opțiune pentru dvs., dacă decideți că este ceea ce doriți. Feriți-vă, aceasta poate fi o experiență traumatică. Să meargă pe cineva cu tine pentru susținerea emoțională sau căutați consiliere pentru a vă ajuta să faceți față deciziei dvs.
  • Dacă adoptarea este o opțiune pentru dvs., amintiți-vă că trebuie să primiți permisiunea tatălui copilului. Adresați-vă medicului dumneavoastră informații despre agențiile de adopție care vă pot duce prin proces.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 8
    8. Ia sfatul. Există multe decizii care trebuie făcute cu privire la un nou copil, iar lucrul inteligent de făcut este să ascultați pe cineva care a trecut prin ea. Consultați adulții de încredere, asistente medicale și moașe și ascultați ce au de spus. Întrebați-le despre diferitele opțiuni de naștere, costuri financiare și ce să se aștepte. Acest lucru vă va ajuta să decideți despre ce este potrivit pentru dvs.
  • Metoda 2 din 3:
    Fiind un părinte de susținere al unui adolescent însărcinat
    1. Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 9
    1. Amintiți-vă că este bine să vă simțiți copleșiți. Multe emoții inundă prin corpul tău când afli că copilul tău adolescent așteaptă un copil. Mintea ta trece prin numeroasele provocări dificile înaintea familiei tale și care poate fi înfricoșător. Mergeți și lăsați-vă să vă simțiți supărați, dar încercați să nu faceți totul în fața copilului dvs.
    • Găsiți un membru al familiei sau un prieten care vă poate ajuta cu șocul inițial al știrilor. Cereți-i să vă ajute să discutați cu fiica dvs.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 10
    2. Fi de susținere. În timp ce vă puteți supăra și supărat, fiica dvs. este cel mai probabil să se simtă foarte speriată și singură. Fiica ta are nevoie de tine de partea lor în acest timp mai mult ca niciodată. Este necesar emoțional și fizic pentru ca sănătatea copilului dumneavoastră să rămână cât mai relaxată în timpul sarcinii. Încercați să evitați să vă simțiți fiica să vă simțiți rușinos pentru a rămâne însărcinată, deoarece nu va inversa ceea ce se face deja și va agrava situația. Iată câteva lucruri posibile de spus fiicei dvs. după ce ați aflat:
  • "Vreau să-mi spui când ai aflat și cine este tatăl, așa că putem să ne dăm seama ce să fac în continuare."
  • "Am nevoie de ceva timp să mă gândesc la ce urmează să fie pasul următor."
  • "Vom da seama de asta împreună. Totul o să fie bine."
  • Imagine intitulată Deal cu teen Sarcina Pasul 11
    3. Adresați-vă fiicei dvs. ce vrea vrea ei. În timp ce vă recomandăm să interveniți și să luați deciziile ca adult, trebuie să vă ascultați fiica și să îi respectați dorințele. Este foarte important ca fiica ta să fie confortabilă cu alegerile făcute. Chiar dacă nu sunteți de acord cu alegerile ei, îl puteți sprijini în continuare.
  • Adresați-vă fiicei dvs, "Ce ți-a spus inima ta să faci?" sau "Ce opțiune vă simțiți cel mai confortabil?"
  • Găsiți un consilier pentru a vă ajuta și fiica dvs. să ia o decizie împreună. Având un consilier prezent, poate contribui la menținerea conversației constructive cu perspective imparțiale.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 12
    4. Dați sfaturi și ajutați-vă fiica să exploreze opțiunile. În timp ce nu vă puteți forța părerile dvs., ar trebui să vă conduceți fiica la resurse valoroase și centre de sprijin. Este important ca tu să ajuți fiica ta să facă cea mai bună decizie pentru ea, fără a avea prea multă influență asupra a ceea ce este decis.
  • Treceți prin toate opțiunile și posibilele scenarii, arătând argumentele pro și contra pentru fiica dvs. Acest lucru va permite ca opinia dvs. să fie audiată, dar va oferi, de asemenea, fiicei dvs. șansa de a avea toate informațiile necesare pentru a-și lua propria decizie.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 13
    5. Concentrați-vă asupra viitorului. Audind știrile că fiica dvs. adolescentă este însărcinată poate fi devastatoare. S-ar putea să vă întrebați de ce sa întâmplat acest lucru sau să vă temeți despre ce înseamnă acest lucru. Este important să vă amintiți că un copil este un lucru minunat și nu există nici o rușine în timpul sarcinii. În timp ce acest lucru este neașteptat și va veni cu multe lupte, ar trebui să vă concentrați asupra viitorului și să nu locuiți în trecut.
  • Adolescenții fac greșeli și trebuie să învețe cum să crească din aceste greșeli. Acesta este un punct crucial în care adolescentul dvs. are nevoie de sprijinul și îndrumarea dvs. mai mult ca niciodată.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 14
    6. Învățați-vă copilului abilitățile de a deveni independente. În timp ce este posibil să aveți nevoie să vă ajutați fiica dvs. financiar, emoțional și să oferiți sfaturi minunate despre părinți, trebuie, de asemenea, să o învățați cum să fiți un adult auto-suficientă. Nu poți fi întotdeauna cel care să faci întâlnirile doctorului, să fixezi cina sau să faci spălătorie. Asigurați-vă că fiica dvs. este pregătită să aibă grijă de nu numai ea însăși, ci și copilul ei.
  • Permiteți-vă fiicei dvs. să facă numirile viitoare a medicului și să-i citească cărțile pentru a-i ajuta să o pregătească pentru maternitate.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 15
    7. Înțelegeți locul și rolul dvs. în viața copilului dumneavoastră. Când vine copilul, se poate simți atât de natural să acționeze ca părinte pentru noul copil. Este important să vă mențineți rolul de bunic și să vă permiteți fiicei dvs. să acționeze ca avizul de îngrijire primară. Fiica ta trebuie să învețe cum să se bazeze pe ea însăși.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 16
    8. Participați la tratamentul medical al fiicei dvs. pe parcursul sarcinii. Trebuie să vă asigurați că fiica dvs. primește o îngrijire prenatală adecvată pentru a asigura o muncă sănătoasă, livrare și copil.
  • Du-te cu fiica ta la întâlnirile ei și o susțineți în timpul acestei călătorii.
  • Asigurați-vă că ați început fiica dvs. pe o vitamină prenatală zilnică de îndată ce învățați despre sarcina ei.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 17
    9. Explorați adopția cu fiica dvs. Dacă fiica dvs. decide să nu țină copilul și ar dori să analizeze adopția, ajutați-o cu procesul. Amintiți-vă că bebelușul fiicei dvs. este responsabilitatea ei, iar cel mai important lucru pentru dvs. este de a-și susține deciziile. Fiica ta va trece în continuare printr-o sarcină și va trebui să rămână sănătos fizic și emoțional.
  • Alegerea adopției poate fi o opțiune excelentă pentru fetele adolescente care nu sunt gata să ridice un copil.
  • Găsiți sprijin pentru fiica pentru a ajuta-o prin procesul de îndurerat, care vine împreună cu adopția.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 18
    10. Sprijiniți-vă fiica în timpul unui avort. Dacă fiica decide că având un avort este cea mai bună opțiune pentru ea, este important să stați lângă ea. Aceasta poate fi o experiență traumatică, nu doar în timpul procedurii, ci după, iar fiica dvs. va avea nevoie de dragostea și sprijinul vostru.
  • Asigurați-vă că discutați cu fiica dvs. după procedură, pentru a verifica bunăstarea ei.
  • Imagine intitulată Deal cu teen Sarcina Pasul 19
    11. Căutați sprijinul pentru dvs. Nu veți putea să vă sprijiniți fiica dacă nu sunteți acceptat. Găsiți pe cineva cu care puteți vorbi și obțineți sfaturi, astfel încât să puteți fi clar îndreptată atunci când vă ajutați fiica și nepotul dvs.
  • Puteți vorbi cu un prieten, membru al familiei sau poate un terapeut. Doar găsiți pe cineva în care puteți avea încredere și deschideți-vă.
  • Metoda 3 din 3:
    Planificarea pentru viitor
    1. Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 20
    1. Aplicați pentru programele guvernamentale pentru ajutor. Programe precum Medicaid și WIC, pot contribui la acoperirea facturilor medicale, a cheltuielilor de alimente sau a oricărui altceva asociat copilului. Dacă este aprobat pentru asistență, veți obține o alocație săptămânală de a cheltui pentru necesități care vor face mai ușor sarcina.
    • De multe ori, există un sprijin suplimentar pentru adolescenți prin intermediul centrelor planificate ale părinților care îi ajută să găsească locuri de muncă, să termine liceul și să meargă la o școală sau un colegiu profesional.
  • Imagine intitulată Deal cu teen Sarcina Pasul 21
    2. Nu vă simțiți obligați să sari în căsătorie. Având un copil nu înseamnă că trebuie să te căsătorești cu tatăl. Înainte de a lua decizii cu privire la mutarea cu tatăl sau să vă căsătoriți, discutați cu familia dvs. și obțineți contribuția lor. Ei vă vor ajuta să luați cea mai bună decizie pentru dvs. și pentru copilul dumneavoastră.
  • Fiind ridicată într-o căsătorie neclintită sau resentimente, poate fi dăunătoare dezvoltării emoționale a copilului dumneavoastră.
  • Tu și tatăl poate decide să ridice copilul împreună, fără să se căsătorească. Aceasta se numește părinți articulară și vă permite să veniți cu un sistem care să răspundă atât nevoilor dvs., cât și nevoilor copilului.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 22
    3. Stabiliți obiective pentru viitorul dvs. Visele pe care le-ai ținut odată pentru viitorul tău ar trebui să fie lăsate deoparte pentru o vreme sau să se schimbe ușor, dar nu trebuie să dispară. Ar trebui să fie totuși un scop de a lucra spre. Indiferent dacă rămâne în școală, obținerea unui loc de muncă sau începerea școlii comerciale, discutați cu părinții dvs. și aflați ce planul dvs. pentru viitor arată acum.
  • Absolvent de liceu. Având o educație vă va ajuta să deveniți independenți și să vă permiteți să vă sprijiniți copilul.
  • Imagine intitulată Deal cu Sarcina Teen Pasul 23
    4. Fi gata pentru schimbare. Dacă vă decideți să vă ridicați copilul, să aflați despre toate căile voastre va fi diferită. Va trebui să vă pregătiți financiar, mental și social pentru noul dvs. copil. Vor fi multe lucruri noi pentru a afla despre îngrijirea copilului și trebuie să fiți responsabili cu privire la aceasta. Centrele de resurse de sarcină vă vor ajuta să vă planificați pentru viitorul dvs., astfel încât atunci când copilul vine, veți fi pregătiți.
  • Aceste centre vă vor vorbi despre cât timp va trebui să vă dedicați copilului și cât de mulți bani vă va costa copilul în fiecare săptămână.
  • Cu cât planuiți mai mult pentru copilul dvs., cu atât mai bine va fi ambele.
  • Imagine intitulată Deal cu teen Sarcina Pasul 24
    5. Primiți suport emoțional. Dacă decideți să nu vă ridicați copilul, luați în considerare vedeți un terapeut pentru a vă ajuta în acest timp. Indiferent dacă ați decis să aveți un avort sau ați ales adoptarea pentru copilul dvs., puteți avea o pierdere grea și emoțională. Este important ca să vă dați seama că lucrurile ar putea fi greu pentru o vreme, dar cu ajutorul și sprijinul, puteți obține această experiență.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    sfaturi

    Dacă Tatăl nu vrea să fie implicat, puteți colecta în continuare sprijinul pentru copii.
  • Luați în considerare și păstrați opțiunile deschise. Uită-te la avantajele și dezavantajele tuturor opțiunilor dvs. și alegeți cel care este potrivit pentru dvs.
  • Dacă sunteți tatăl într-o sarcină adolescentă, asigurați-vă că dacă aveți vreo îndoială că obțineți un test de paternitate înainte de a semna certificatul de naștere. Majoritatea statelor fac ca tatăl să semneze certificatul de naștere însuși dacă cuplul este necăsătorit și împreună cu faptul că ei sunt, de asemenea, obligați să semneze o declarație declarată că își asumă întreaga responsabilitate de a fi tatăl acestui copil. Acest lucru îi ajută pe tineri să fie puși pe certificatul de naștere al copilului fără consimțământul său, dar dacă aflați la o dată ulterioară că bebelușul nu este biologic, nu există nici o întoarcere înapoi. Sunteți încă responsabili până când copilul devine 18 ani, fie de către o anumită șansă, tatăl biologic urmăresc și dorește să-și urmeze drepturile părintești. Cu toate acestea, dacă tatăl nașterii se găsește, dar refuză să-și asume responsabilitatea, atunci responsabilitatea încă se află cu tine. Deci, chiar dacă sunteți destul de sigur, încă mai puteți dori să obțineți testul de paternitate doar pentru a fi sigur.
  • Check online pentru grupurile tinere de sprijin mame.
  • Având un copil nu înseamnă că nu puteți termina școala. Școala este foarte importantă. De fapt, dacă sunteți o singură mamă, ea poate face și mai importantă. Având sprijinul familiei și prietenilor pentru a vă ajuta să atingeți acest obiectiv este important.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar