Cum să curățați broccoli rabe

Broccoli Rabe, cunoscută și ca Rapini (printre alte nume), este un verde cu frunze portabile cu muguri mici de broccoli. Strămoșii săi sunt un verde muștar sălbatic, iar aroma sa este similară cu broccoli chinezi, care este o plantă conexă. Pentru ao curăța, tratați-o ca orice verde cu frunze întunecate, spălați-l cu atenție pentru a îndepărta orice murdărie ascunsă. După aceea, îl puteți pregăti pentru gătit prin tăierea părților rele și blancându-l în apă clocotită.

Pași

Partea 1 din 3:
Spălarea ratei broccoli
  1. Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 1
1. Înmuiați raba broccoli în apă rece. Cea mai bună modalitate de a curăța un verde cu frunze ca și raba este de a da o baie de apă rece. Umpleți un castron mare cu apă rece. De asemenea, puteți utiliza o chiuvetă curată dacă preferați. Aruncați raba, separarea frunzelor în timp ce mergeți atât de murdărie se poate scutura.
  • Alternativ, puteți spăla verdele sub apă rece, cu apă curentă. Cu toate acestea, scufundarea lor este un pariu mai sigur pentru a ieși toată murdăria și granulația.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 2
    2. Răsturnați verdele în jur. Odată ce aveți verdele scufundată, trebuie să le agitați, la fel ca o mașină de spălat. Mișcați-le în apă, astfel încât murdăria să dispară forma frunzelor și în apă.
  • Spălați toate crăpăturile din raba, inclusiv în și în jurul micilor mici.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 3
    3. Lăsați-i să stea. Odată ce ați agitat raba pentru câteva minute, mergeți departe și lăsați-i să se înmoaie. Verzii ar trebui să plutească în partea de sus, în timp ce murdăria ar trebui să treacă la partea de jos. Cinci la zece minute este suficient timp pentru ca ei să se înmoaie.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 4
    4. Dați-le o altă clătire. Dacă verdele sunt foarte murdare, ei pot avea nevoie de o altă clătire. Scoateți-le și reumpleți apa. De fapt, regula degetului mare a fost de trei clătiri. Produsele moderne de zi nu sunt, în general, la fel de murdare ca și în trecut, dar ar trebui să mai trebuie să o clătiți de mai multe ori dacă ați primit-o de pe piața fermierului.
  • Partea 2 din 3:
    Uscarea și tăierea ratei broccoli
    1. Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 5
    1. Uscați verdele. Doar dacă nu blanc sau fierbeți raba broccoli, uscați-o înainte de gătit. Puteți plasa verdele într-un spinner de salată pentru a le usca. Faceți-o în loturi dacă aveți nevoie. Un spinner de salate suprasolicitat nu va primi verdele uscată. Puteți, de asemenea, să le așezați pe un prosop de hârtie pentru uscare și pat de sus cu mai multe prosoape de hârtie.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 6
    2. Slice de pe capetele tulpinilor. Ca și în cazul multor legume, capetele tăiate ale ratei broccoli s-ar fi putut transforma maro în momentul în care legumele era în magazin. Tăiați aproximativ un centimetru din fiecare stem înainte de a începe gătitul.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 7
    3. Tăiați orice piese rele. Dacă observați că orice părți ale ratei broccoli arata rău, nu vă fie frică să tăiați acea parte. Căutați zone maro sau decolorate, de exemplu. Este mai bine să aruncați zone pe care nu sunteți sigur, deoarece pot avea bacterii.
  • Partea 3 din 3:
    Blanching Broccoli Rabe
    1. Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 8
    1. Fierbeți o apă sărată. Turnați apa într-o oală. Utilizați o lingură de sare pentru un galon de apă. Puneți-l pe soba peste căldură mare și aduceți apa la fierbere. De asemenea, aveți un castron de apă de gheață gata după ce gătiți raba broccoli.
    • Multe rețete solicită ca raba să fie blanchetă înainte de alte metode de gătit. Scopul principal este de a reduce o parte din amărăciune.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 9
    2. Blanch Broccoli Rabe. Puneți raba broccoli în apa clocotită, lăsând-o în apă timp de aproximativ trei minute. Scoate-l afară, și o scoți în apă de gheață pentru a opri gătitul, scutându-l puțin. Scurgeți-l bine înainte de a continua să o gătiți.
  • Imagine intitulată Clean Broccoli Rabe Pasul 10
    3. Stocați orice nu gătiți. Dacă nu utilizați toate rabele broccoli în rețetă, puteți să stocați restul în frigider. Păstrați-o într-o pungă de plastic. Va rămâne bine timp de aproximativ cinci zile, deși poate dura o zi sau două mai mult. Plasați un prosop de hârtie în geantă pentru a ajuta la absorbția umidității.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Partajați pe rețeaua socială:
    Similar