Cum să mănânci de zi

Dayliliile sunt inițial din Asia și sunt acum frecvent găsite în America de Nord. Oamenii care trăiesc în culturi asiatice au încorporat de zi cu zi în bucătăria lor - totuși, nu a devenit comună în bucătăria principală din America de Nord. Puteți găti cu o varietate de componente diferite ale plantei zilnice și există o varietate de feluri de mâncare diferite care pot fi făcute din timpul zilei. De exemplu, puteți mânca lăstarii, gătiți tuberculii sau mâncați și prăjiți mugurii și florile.

Pași

Metoda 1 din 3:
Mănâncă lăstari de zi
  1. Imagine intitulată mănâncă deliere Pasul 1
1. Mânca-le crud. Puteți recolta lăstarii mici care încep să crească la începutul primăverii. Pur și simplu le tăiați la sol înainte de a ajunge la 8 inci (20 cm) înalți. Orice mai înalt decât acesta și vor deveni fibros și dur. Tăiați frunzele exterioare și mâncați porțiunea interioară delicată. Puteți mânca lăstari de zi cu zi pe cont propriu sau înoțați-le într-o baie de legume, cum ar fi ferma, pentru a da mai multă aromă.
  • Tăierea înapoi lăstari de zi nu va împiedica creșterea plantei. Rădăcinile vor continua să producă lăstari noi.
  • Imagine intitulată mănâncă deliere Pasul 2
    2. Puneți lăstari de zi într-o salată. Acest lucru vă va ajuta să vă mascați gândurile lor puternice. Tăiați lăstarii de zi și apoi amestecați împreună o varietate de legume, cum ar fi verdele mixt, roșii, castraveți și țelină. Adăugați lăstari de zi spre salată și apoi de sus cu dressing-ul preferat, cum ar fi uleiul și oțetul sau vinaigretul balsamic.
  • Imagine intitulată mănâncă de zi de zi Pasul 3
    3. Adăugați lăstari de zi la o prăjitură. Lăstarii de zi cu zi sunt foarte gustoase atunci când sunt salvate în ulei cu alte legume. Ați putea încerca să adăugați lăstari de zi la următoarea agitație. Gatiti zilele de zi in ulei de masline cu Tamari si usturoi. Apoi adăugați alte legume, cum ar fi broccoli, squash, ardei și ceapă și le servi peste un pat de orez sau fidea.
  • De asemenea, puteți încerca să adăugați o sursă de proteine, cum ar fi puiul, carnea de vită sau creveți.
  • Metoda 2 din 3:
    Gătit cu tuberculi de zi
    1. Imagine intitulată mănâncă de zi cu pasul 4
    1. Scoateți rădăcinile și rizomii. Tuburile sunt rădăcini mici de dimensiuni mari care arată similar cu un cartofi de fenă. Înainte de a începe să gătiți tuberculii, trebuie să scoateți tuberculii de la restul rădăcinilor și rizomului plantei de zi. Acest lucru se poate face prin tăierea tuberculilor de pe rădăcină.
    • Tuberculii de zi ar trebui să fie recoltați între toamna târzie și primăvara devreme.
    • Când recoltați tuberculi de zi, lăsați câteva tuberculi atașate la rădăcini. Acestea pot fi replinate și vor continua să crească.
  • Imagine intitulată mănâncă de zi de zi Pasul 5
    2. Spălați tuberculii. După ce ați scos tuberculii de la rădăcină, spălați-le și curățați-le în apă caldă. Acest lucru va curăța orice sol și murdărie care poate rămâne pe tubercul. De asemenea, puteți coaja tuberculii înainte de a le găti, dar acest lucru nu este necesar.
  • Imagine intitulată mănâncă deliere Pasul 6
    3. Gatiti tuberculii in apa clocotita. Așezați tuberculii într-o oală de dimensiuni medii peste căldură medie pe aragaz. Aduceți apa la fierbere și gătiți tuberculii timp de 15 minute sau până când sunt delicate.
  • Odată ce ați terminat să le gătiți, aruncați tuberculii cu unt și adăugați sare și piper la gust.
  • Imagine intitulată mănâncă de zi de zi Pasul 7
    4. Fry tuberculii din unt. De asemenea, este posibil să se prăjească tuberculii în unt. Gătiți-le într-o tigaie de prăjire peste căldură medie pe vârful aragazului. Probabil vor lua aproximativ 10-15 minute pentru a găti. De asemenea, puteți adăuga unele usturoi și ceapă pentru a da aromă suplimentară vasului.
  • Metoda 3 din 3:
    Bucurați-vă de flori și muguri de zi
    1. Imagine intitulată mănâncă deliere Pasul 8
    1. Alegeți muguri și flori de zi în timpul verii. În timpul lunilor de vară de zi vor floare. Florile vor înflori doar o zi numai, de aici numele. Acestea fiind spuse, planta va continua înflorirea cu noi muguri în fiecare zi. Alegeți mugurii cu o zi înainte de a înflori. Florile ar trebui să fie recoltate în timpul zilei în timp ce sunt în floare.
  • Imagine intitulată mănâncă deliere Pasul 9
    2. Fry Buds Daylily. Poți să mănânci muguri de zi cu prăjirea lor într-o tigaie cu un pic de unt, usturoi și sare. Această rețetă simplă vă va permite să obțineți cu adevărat un sentiment de gust, fără a le depăși cu prea mult condimente suplimentare.
  • Bijutele de zi au un gust ca o cruce între sparanghel și mazăre verde.
  • Descărcările prăjite pot fi servite ca un fel de mâncare laterală.
  • Imagine intitulată mănâncă de zi cu pasul 10
    3. Adânc prăjiți mugurii. Încercați să vă prăbușiți pe muguri de zi cu zi, scufundând mugurii într-un aluat simplu, prăjiți-le adânc, și apoi împrăștiați-le cu sare. Acest lucru vă va oferi un tratament delicios de vară, care este sigur că vă impresionați pe toți prietenii dvs. la următorul grătar de curte.
  • Pentru a face un aluat simplu, amestecați împreună 1 cană (236 ml) de făină, 1 lingură de pulbere de copt și 1/2 o linguriță de sare.
  • Îndepărtați mugurii în aluat și apoi prăjiți-vă în ulei timp de aproximativ un minut, sau până când mugurii sunt clare.
  • Imagine intitulată mănâncă de zi de zi Pasul 11
    4. Mâncați florile crude. Florile zilnice au o aromă dulce și pot fi de fapt plăcute brute. Când alegeți o floare de zi, asigurați-vă că includeți bulbul în apropierea bazei florii.
  • Puteți adăuga flori brut zilnice la rețeaua dvs. de salată preferată pentru a adăuga unele prospețime de culoare și de vară!
  • sfaturi

    Flori și tuberculi de zi sunt bogate în proteine, iar mugurii de flori sunt ridicate în beta caroten și vitamina C.

    Avertizări

    Daylilii pot da niște oameni stomac deranjat. Eșantionați o cantitate mică pentru a vedea modul în care corpul dvs. reacționează înainte de a se deda într-o porțiune mare.
  • Să vă asigurați întotdeauna că sunteți 100% sigur că ați identificat corect o specie de plante înainte de ao mânca.
  • Clătiți deisii cu apă înainte de gătit. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea oricăror insecte care pot fi în interiorul frunzelor sau petalelor.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar