Cum să extrageți aloe vera

Extractul de aloe vera este bine cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antibacteriene și este utilizat pe scară largă pentru a trata arsurile. De asemenea, are alte utilizări mai puțin cunoscute, cum ar fi reducerea plăcii dentare, tratarea rănilor de canker și chiar reducerea constipației. Cu toate acestea, cumpărarea tuturor acelei unguente se adaugă, iar aloe însuși ar putea fi diluat sau au aditivi suplimentari care ar putea să o facă inadecvată pentru nevoile dvs. Cu toate acestea, puteți economisi bani și asigurați-vă de concentrația de aloe pe care o aveți prin prima recoltare și apoi tăiați deschiderea unor frunze de aloe vera.

Pași

Metoda 1 din 2:
Recoltarea frunzelor de aloe vera
  1. Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 1
1. Evaluați planta Aloe Vera. Înainte de a începe să recoltați orice gel Aloe Vera, veți dori să fiți sigur că lucrați cu o plantă matură. O plantă de aloe matură și sănătoasă este recunoscută de frunzele sale mari, verzi: ar trebui să fie de aproximativ 8 cm (20 cm). Aloe crește de la centru spre exterior, făcând cele mai frumoase frunze cele mai vechi, mai mari și mai bogate dintre frunzele de utilizat.
  • Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 2
    2. Întrerupeți niște frunze de aloe vera. În funcție de cât de mult aveți nevoie de Aloe Vera, probabil că nu aveți nevoie sau doriți să utilizați o întreagă plantă de aloe vera pentru acest lucru. Tăiați una dintre frunzele ultraperiferice ale unei plante de aloe vera folosind un cuțit ascuțit la baza plantei. Frunzele nu cresc înapoi, dar prin tăierea unei porțiuni a plantei, veți părăsi întregul său pentru a continua să crească și să producă mai mult Aloe Vera pentru dvs. în viitor.
  • Asigurați-vă că cuțitul dvs. este ascuțit pentru a provoca o deteriorare minimă a plantei.
  • Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 3
    3. Curățați tăierea aloe vera. Odată ce ați tăiat frunza, o substanță galbenă va începe să o înghiți de la tăiere. Pentru a menține planta să facă o mizerie, veți dori să îndreptați frunzele verticale, tăiate capătul în jos, într-un castron pentru a permite substanței să continue să iasă. Utilizați un pitcher de apă și degetele pentru a curăța frunza de sus în jos, direcționând apa în castron, de asemenea.
  • Oțelul galben produs în acest pas este un SAP numit aloe latex. Nu este gelul Aloe Vera, care va fi clar și gros în aparență și nu doriți să vă contamineze gelul pentru că are proprietăți laxative care vă pot împiedica piesa digestivă.
  • Metoda 2 din 2:
    Tăierea deschiderii frunzelor de aloe vera
    1. Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 4
    1. Întrerupeți partea de sus a frunzelor. Din cauza subțire a vârfului, a arătat o parte din frunza de aloe vera, veți pierde mai mult timp încercând să obțineți gelul din această parte decât este rentabil. În schimb, tăiați această porțiune și aruncați-o.
    • Va trebui să repetați pasul anterior de clătire pentru partea de sus, deoarece acum va produce și galben ooze.
    • În funcție de mărimea frunzelor de aloe vera, ați putea găsi mai ușor să extrageți gelul prin tăierea porțiunii groase a frunzei în bucăți suplimentare, fie de-a lungul lungimii, lățimii sau în ambele sensuri.
  • Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 5
    2. Scoateți spinii. Înainte de a putea ajunge la miezul gelului frunzei, va trebui să scoateți muchiile dure, pe ambele părți ale fiecărei frunze. Tăiați cu grijă, amintindu-vă să mutați cuțitul departe de tine și de mâini pentru a evita tăierea potențial în proces.
  • Asigurați-vă că frunzele de aloe vera sunt, de asemenea, uscate înainte de a începe această porțiune a tăierii, deoarece o frunză alunecoasă ar putea duce la accidente potențiale.
  • Faceți tăierea cât mai aproape de spini posibil, astfel încât să nu pierdeți prea mult gel în acest proces.
  • Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 6
    3. Scoateți straturile de sus și de jos. Cu frunza ta așezată pe o placă de tăiere, tăiați cu grijă pielea frunzei de aloe vera. Acesta va fi stratul verde subțire, exterior pe care îl vedeți. Rulați cuțitul între el și gelul gros, clar în centru și repetați acest proces pentru stratul superior rămas prin răsturnarea acestuia în partea de jos.
  • Dacă preferați să nu utilizați un cuțit pentru acest pas datorită potențialului de tăiere, puteți alege să utilizați în schimb un peeler de fructe.
  • Imagine intitulată Extract Aloe Vera Pasul 7
    4. Eliminați și Stocați gelul. În acest moment, ar trebui să aveți plăci de gel clar aloe vera. Dacă vedeți niște bucăți de frunze lăsate pe ele, tăiați-le și vă simțiți liberi să cubi gelul pentru o depozitare mai ușoară, tăind cu cuțitul tău. Asigurați-vă că clătiți gelul Aloe Vera în sine de 2-3 ori când ați terminat să fiți sigur că este liber de orice rest de aloe latex.
  • Utilizați o lingură pentru a răsturna orice gel în exces la stânga de-a lungul pielii.
  • Păstrați tot extrasul de gel ajungeți într-un geam nou sau castron separat de apa pe care ați folosit-o pentru spălarea frunzelor.
  • Video

    Prin utilizarea acestui serviciu, unele informații pot fi împărtășite cu YouTube.

    Avertizări

    Când este deschis, planta este foarte slabă și icky la atingere.
  • Fiți avertizați, planta Aloe Vera are un miros puternic și distinctiv pe care unii oameni nu pot să le tolereze.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar