Cum să curăț verdele

"Verdeaţă" este doar o modalitate frumoasă și rapidă de a spune verde, cu frunze legume. Acestea sunt legume cum ar fi salată verde, Varză și spanac. Din păcate, aceste frunze sunt minunate pentru capturare pesticide și alte substanțe chimice pe care nu le doriți în corpul vostru. Și chiar dacă sunt organice, poate fi murdărie și cine știe ce altceva de la cei care au tratat-o. Deci, trebuie să le curățați. Și cea mai ușoară cale de a curăța verdele este cu o mulțime de apă în chiuvetă.

Pași

Metoda 1 din 2:
De mana
  1. Imagine intitulată verdeață curată Pasul 1
1
Curățați bine chiuveta În interiorul și în jurul marginilor, asigurându-vă că nu lăsați niciun reziduu de săpun în urmă. Nu trebuie să fie sterilă, doar spălată, astfel încât nu există resturi alimentare sau alți contaminanți. Cu cât este mai mare chiuvetă, cu atât mai bine.
  • 2
    Opriți chiuveta, dar nu o completați cu apă încă.
  • 3. Știți că cel mai simplu mod de bază și separarea unui cap de salată este ferm (dar nu stoarce) ține capul de verdeață în mâinile dvs. cu partea de tulpină în jos și loviți capătul tăiat al tijei împotriva unui contor superior. De obicei, acest lucru scade capul în una sau două lovituri. Apoi, puteți trage verdele (astfel încât nimic să rămână între frunze care sunt blocate împreună) și le pune în chiuvetă. Pentru verdele mai mici pentru copii, tulpina poate fi de obicei ciupită cu degetul mare și arătător.Pentru a îndepărta tulpinile grele de la verdeață, pliați verdele în jumătate de-a lungul liniei de tulpină cu o cârpă cu o singură mână aproape de tulpină. Cu cealaltă mână ridică tulpina de la bază spre vârful frunzei. Aruncați inima (cu excepția cazului în care intenționați să utilizați inima pentru un vas) și orice tulpini dure.
  • 4. Umpleți chiuveta cu apă rece.
  • 5. Agită verdele în jurul valorii de ușor cu mâinile pentru a circula apa prin ele. Fiecare frunză ar trebui să fie scufundată și sa mutat în jur.
  • Imagine intitulată verdeață curată Pasul 6
    6. Lăsați frunzele să stea câteva minute, pentru a permite murdăriei să se așeze pe fundul chiuvetei.
  • 7. Ridicați frunzele unul sau două la un moment dat, rugându-le în dimensiunea dorită, sau lăsându-i întregii pentru utilizare mai târziu. Dacă trageți o frunză din apă și se pare că este murdară, răsturnați-o ușor în apă sau, dacă aveți o chiuvetă dublă, executați-o sub robinet în cealaltă chiuvetă. Încercați să nu amestecați prea mult apa (și murdăria).
  • Imagine intitulată Greens curată Pasul 8
    8. Puneți frunzele într-o colander să se scurgă. Dacă plasați colanderul în chiuvetă, asigurați-vă că ați drenat pe deplin chiuveta și clătiți orice rămășițe. Pentru a îndepărta excesul de apă din verdeață, puneți verdele în centrul unei bucăți mari de muslin de bumbac (36 `x 36`). Adunați cele patru colțuri și patru margini ale mușinului și prindeți ferm. Du-te afară (sau într-un cablu de duș) și leagăn brațul într-un cerc mare. Apa se va îndepărta de această acțiune centrifugă. Apoi, în timp ce vă pregătiți restul mesei, puteți deschide muslinul și puneți verdele pe o suprafață undeva se răcească și uscați, astfel încât verdele să se usuce și mai departe. De asemenea, puteți utiliza un spinner de salată, dar Muslinul este mult mai ușor de stocat și mai puțin costisitor. Verzii uscați fac cele mai bune salate - pansamentul de salată nu este diluat de apă de clătire, iar frunzele sunt mai puțin predispuse la putregai atunci când salata este stocată.
  • Metoda 2 din 2:
    Cu o mașină de spălat
    1. Luați în considerare utilizarea unei mașini de spălat dacă aveți o cantitate mare de verdeață nisipoasă. Această metodă nu este practică pentru majoritatea situațiilor. Dar dacă ați recoltat o mulțime de verdeață din grădina dvs. care au o mulțime de murdărie sau nisip pe ele, aceasta poate fi o modalitate bună de a merge.
  • Imagine intitulată verdeață curată Pasul 9
    2
    Clătiți mașina de spălat cu atenție, astfel încât să nu rămână reziduuri.
  • Imagine intitulată verdeață curată Pasul 10
    3. Setați ciclul delicat, cu apă rece.
  • 4. Puneți verdele în mașina de spălat și lăsați-i să se alăture timp de până la 5 minute, dar nu le lăsați să se rotească (vezi sfaturi).
  • Imagine intitulată verdeață curată Pasul 12
    5. Scurgeți apa.
  • Imagine intitulată verdeață curată Pasul 13
    6. Face o singură clătire în apă rece.
  • Imagine intitulată verdeață curată Pasul 14
    7. Scoateți verdele și le scurgeți într-o colandere. Nu le puneți într-un uscător!
  • sfaturi

    Adăugând un vârf de sare poate ajuta, de asemenea, uciderea dăunătorilor și de a le face să se desprindă de verdeață.
  • Spălați în loturi dacă este necesar.
  • Dacă există dăunători pe verdele dvs., cum ar fi afidele, este posibil să aveți nevoie să lăsați verdele să se înmoaie puțin mai mult. Încălzirea apei, cu atât mai ușor va fi să slăbiți dăunătorii, mai ales dacă aveți de-a face cu un verde, ca Kale.
  • E. Coli nu este de obicei o problemă pentru produsele cultivate în mod corespunzător, dar a fost cunoscută să apară în verdeață - chiar și cei de la producătorii ecologici majori - cel mai probabil ca urmare a aplicării gunoiului de grajd (ca îngrășământ) care nu a fost tratate sau complet compostate. Acest lucru poate fi văzut în focarul din mai 2011 din Europa de Casumber E. Coli. E. Coli nu va fi ucis prin clătire singur, dar puteți adăuga o jumătate de capsulă de înălbitor la apă și lăsați-o să se înmoaie 5 minute.Apoi transferați la o altă chiuvetă cu apă rece și fără înălbitor și lăsați înmuiere încă 5 minute înainte de clătire.Clătiți bine și nu utilizați mai mult decât o cantitate foarte mică de înălbitor diluat într-o chiuvetă mare plină de apă.Folosind Bleach poate suna puțin extrem, și pentru consumatori acasă, este, în general, este.Producătorii și produc procesoare, totuși, folosesc în mod obișnuit clorul pentru a ucide bacteriile. Acest lucru poate fi văzut în focarul din mai 2011 din Europa de Casumber E. coli
  • Unii oameni folosesc ciclul de rotire a unei mașini de spălat pentru a-și usca verdele. Puneți-le într-un curat fata de perna și legați sfârșitul, mai întâi. Apoi rotiți-vă câteva minute. Acest lucru este, totuși, un pic de deșeuri din punct de vedere al energiei și poate fi abordat cu ușurință cu un spinner de salate manual.
  • Verzii pot fi, de asemenea, spălați într-un recipient mare sau într-o oală dacă accesul la o chiuvetă este limitat.
  • Avertizări

    Cu Turnip, Mustard, Collard și alte verzi de nisip, amintiți-vă că veți fierbe verdele mai târziu, astfel încât nu este necesară o șaibă dezinfectată. Dacă aveți copii mici și "accidente" sunt comune ar trebui să faceți o încărcare goală cu o atingere de înălbitor înainte de a vă curăța verdele. Nu spălați verdele în înălbire! Faceți doar o încărcătură goală (numai apă), cu o atingere de înălbitor pentru a ucide orice bacterii.
  • Folosind o mașină de spălat pentru a curăța verdele este mai potrivită pentru cantități mari de verdeață (i.E. Curățarea în pregătirea pentru a vinde). În caz contrar, este o pierdere de energie și apă.
  • Unele verzi sunt vândute pre-spălate. Ar trebui să clătiți încă aceste lucruri într-o chiuvetă de apă rece, deoarece resturile sunt încă găsite în "triple spălat" Pungi.
  • Dacă manipulați verdele de salată, fiți blând dacă nu vă deranjează LIMP, salată salată.
  • Dacă utilizați o mașină de spălat, nu utilizați una publică și amintiți-vă că hainele murdare cu toate bacteriile lor sunt spălate și acolo!
  • Pentru a evita săpunurile și bacteriile de la mașina de spălat, puteți rula aparatul prin ciclul de clătire înainte de a începe procesul de spălare sau faceți o încărcare goală cu apă fierbinte.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar