Cum se adaptează la alimentele picante

Mâncarea picantă este admirată în întreaga lume, dar asta nu înseamnă neapărat că toată lumea este obișnuită. Din fericire, și tu poți învăța să iubești căldura dacă vrei să faci efortul de a-ți provoca paleta cu niște condimente! Adaptarea la alimentele picante poate fi greu la început, dar veți deschide ușa atât de multe feluri de mâncare și bucătării, dacă puteți face schimbarea. În plus, mâncarea picantă este bună pentru dvs. Studiile au arătat că mâncărurile picante vă pot reduce colesterolul, ajută la pierderea în greutate și să începeți metabolismul.

Pași

Metoda 1 din 11:
Începeți mici cu alimente ușor picante.
  1. Imaginea intitulată Adapt la Pasul alimentar picant 1
1. Dacă sariți direct la ardei fantomă, veți avea un timp prost. Începeți prin adăugarea unei linii de tabasco la Mac și Brânză sau amestecând într-un vârf de fulgi de ardei roșu cu pastele dvs. Nu numai că vă veți bucura mai mult de mâncarea dvs. dacă vă puteți gusta, dar veți obține și limba dvs. de senzație.
  • Feluri de mâncare cum ar fi puiul de pui, curry ușoară, și gumbo sunt minunate dacă încercați să vă extindeți orizonturile culinare.
  • Muștarul picant este o modalitate excelentă de a injecta niște condimente ușoare într-un fel de mâncare. Pentru o bordură rapidă de căldură, încercați niște bomboane mexicane sau indiene picante.
  • Dacă cercetați noi sosuri fierbinți, căutați etichete cu imprimate "ușoare" pe ea. Dacă enumeră unitățile Scoville (unitatea de măsură pentru condimente), căutați ceva în jur de 450 shu.
Metoda 2 din 11:
Mănâncă ceva picant în fiecare săptămână.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 2
1. Dacă mâncați mai des alimente picante, este mai probabil să începeți să vă bucurați de ea. Pe măsură ce vă expuneți la condimente, limba dvs. se obișnuiește cu senzație, iar aromele fiecărui fel de mâncare vor începe să devină mai dinamice. Dacă păstrați la el, acele alimente ușor picante vor gusta în cele din urmă ca nimic, și alimentele moderate picante vor începe să gust ușor. Încercați să mâncați ceva picant cel puțin o dată pe săptămână. Veți începe să vă bucurați de căldură. S-ar putea să începeți chiar și să căutăm în mod activ alimentele picante în câteva luni!
  • Produsele chimice responsabile pentru căldura în alimente picante se numește capsaicină. În același mod în care corpul tău construiește o toleranță la lucruri precum alcoolul și cofeina, poate construi o toleranță la capsaicină.
Metoda 3 din 11:
Creșteți căldura în timp.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 3
1. Deplasați-vă de la căldură ușoară până la moderată pe măsură ce vă obișnuiți cu condimentul. Ditch Sosul Tabasco pentru unele Sriracha și ordonați mâncarea cu căldură "medie" când ieșiți. Dacă gătiți, începeți cu ardeii de banane și Poblanos înainte de a trece la Jalpeno și Serrano Peppers. În acest fel, vă veți construi toleranța în timp.
  • Odată ce sunteți pregătiți pentru ardeiul cu adevărat picant, căutați Habanero, capotă scotch sau ardei fantomă.
Metoda 4 din 11:
Beți lapte pentru a opri condimentul în piesele sale.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 4
1. Grăsimea și proteina din lapte vor neutraliza condimentul în alimentele dvs. Acest lucru a fost dovedit din nou în studii medicale, astfel încât să vă vărsați un pahar înalt de lapte dacă stați cu unii prieteni pentru a vă bucura de ceva super picant. La fiecare câteva mușcături sau așa, ia o gură. Acest lucru va reduce dramatic cantitatea de căldură pe care o experimentați.
  • Un dolop de smântână poate ajuta, de asemenea, dacă mâncați niște chili sau tacos picante.
  • Laptele degresat este la fel de bun ca laptele întregi când vine vorba de îmbinarea căldurii.
Metoda 5 din 11:
Du-te pentru apa de gheață sau băuturi acide dacă nu ai lapte.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 5
1. Un pahar regulat de apă nu va face nimic pentru a ajuta la căldură. De fapt, poate face ca senzația de ardere să se înrăutățească. Acest lucru se întâmplă deoarece apa răspândește capsaicina în jurul gurii. Dacă trebuie să beți apă, puneți gheața în ea la cel puțin amorțiți gura. Alternativ, savurați ceva acid poate să vă amelioreze durerea. Lemonada, sucul de portocale sau sucul de struguri vor lucra.
  • Alcoolul poate ajuta la dizolvarea o parte din capsaicină, dar oamenii raportează rezultate mixte cu această soluție.
  • Ingredientele acide vor ajuta, de asemenea, tăiați prin condimente și vă răciți. Dacă tacos-ul dvs. vin cu câteva pene de var sau pastele picante are cilantro opțional, adăugați-l în vasul dvs.
Metoda 6 din 11:
Gustați pe ceva dur în timp ce mâncați.
  1. Imaginea intitulată Adaptați la pasul alimentar picant 6
1. Textura unui alt diferit vă poate distrage gura de la condimente. Între mușcăturile de pui Vindaloo sau carne de carne picantă, luați o mușcătură de covrig, cracker sau crouton. Nu va face o tonă pentru a lupta cu capsaicina per se, dar va da limba dvs. ceva diferit de a se concentra pe. Acest lucru poate avea un impact extraordinar dacă simți căldura.
  • Ceva crocant și acid, ca o roșii de cireșe, poate ajuta și.
  • Alimentele mai dulci pot lucra pentru a reduce căldura. Un cub de zahăr poate lua marginea, deși unii spun că acest lucru nu ajută prea mult.
Metoda 7 din 11:
Obțineți ceva amidon împreună cu condimentul dvs.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 7
1. Carbii ca cartofi și pâine vor ajuta la absorbția capsaicinei. Carbohidrații de amidon vor crea, de asemenea, o barieră care face mai greu ca capsaicina să se săpare în gustul tău. Păstrați o felie de pâine lângă paharul de lapte, dacă știți că veți mânca ceva extrem de picant. Nu săriți pâinea sau orezul Naan când vă săpați într-un pui de pui Tikka Masala, și întoarceți acel castron de burrito picant într-un burrito regulat.
  • Mâncarea indiană și chineză picantă vine cu orez pentru un motiv - textura și amidonul pot tăia dramatic căldura.
Metoda 8 din 11:
Respirați prin gură în timp ce mâncați.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 8
1. Între fiecare mușcătură, expirați încet să suflați căldura. Dacă clătiți-vă strâns și încercați să vă grăbiți dinții prin durere, veți face doar mai rău. Expirați încet să vă răciți gura și să faceți tot posibilul să nu suflați aerul peste tot persoana care stătea de la dvs. Acesta este unul dintre acele lucruri mici pe care majoritatea oamenilor nu le gândesc, dar poate face într-adevăr o lume de diferență.
  • Acest lucru poate contribui, de asemenea, la un nivel psihologic. Dacă sunteți într-adevăr în durere, imaginați-vă literalmente suflarea fulgilor de piper în aer. Vizualizarea poate ajuta la scoaterea marginii.
Metoda 9 din 11:
Consumă ceva articulator sau brânză pentru a vă răci stomacul.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 9
1. Grăsimile saturate de la lactate vor combate orice căldură reziduală în tractul dvs. digestiv. După ce vă terminați vasul, gustați-vă pe câteva cuburi de brânză sau aveți un iaurt. Un castron rece de înghețată poate fi desertul perfect dacă încă vă rupeți de la condimente. Unele bastoane de popcorn sau pâine prăjită pot ajuta, de asemenea, dacă preferați amidonurile la produse lactate.
  • Ceva de genul cheesecake este o opțiune excelentă dacă încercați să loviți toate mărcile dvs. Are o mulțime de grăsimi saturate, un amidon și o doză mare de produse lactate.
Metoda 10 din 11:
Luați un antacid sau mâncați ceva înainte de timp dacă Spice vă supără stomacul.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 10
1. Capsaicina vă poate supăra cu adevărat stomacul dacă este gol și neprotejat. Dacă vă îndreptați spre oraș cu niște prieteni pentru a apuca niște alimente picante, mâncați un antacid înainte de timp pentru a vă menține stomacul de la a fi întors cu susul în jos. În mod alternativ, puteți avea o gustare mică, ca un sandwich sau o parte a cartofilor piure, pentru a vă umple stomacul și dați capsaicinei ceva de blocat când ajunge la intestinul tău.
  • Nu o exagerați cu antiacidele. Luând prea multe se pot mușca cu modul în care stomacul produce acizi. Este bine să luați un antacid ca o măsură de preemptivă din când în când, dar nu începeți să le ieșiți în fiecare zi dacă petreceți o lună în Thailanda sau ceva de genul asta.
Metoda 11 din 11:
Amintiți-vă că totul va fi în curând.
  1. Imaginea intitulată se adaptează la pasul alimentar picant 11
1. Căldura din alimentele picante durează doar 15 minute pentru a disipa. Dacă gura dvs. este pe foc, vă reamintesc că acest sentiment nu va dura pentru totdeauna. O mare parte din manipularea alimentelor picante are forța mentală de a lupta prin ea. Dacă citiți acest lucru după ce ați mâncat ceva extrem de picant și întrebându-vă cum vă puteți adapta vreodată la acest sentiment, reveniți după 15 minute pentru a vedea cum vă simțiți atunci!
  • În timp ce poate fi dur pe stomac dacă aveți o condiție preexistentă, ca IBS, nu sunteți în pericol serios dacă ați mâncat ceva picant. Dacă vă înfruntați puțin acum, faceți o respirație profundă. Te vei simți mai bine în curând.

Comunitatea Q & A

Căutare
Adăugați o nouă întrebare
  • Întrebare
    Dacă îmi doare stomacul?
    Leyla Jena
    Leyla Jena
    Răspunsul comunității
    Dacă mâncarea picantă vă doare stomacul, este cel mai probabil că ați mâncat prea repede mâncarea picantă sau că ați mâncat prea mult. Dacă se întâmplă acest lucru, beți lapte sau luați o pastilă a arsurilor.
    Mulțumiri!
    Da nu
    Nu este util 10helpful 78
  • Întrebare
    Care sunt diferitele niveluri de picante?
    Răspunsul comunității
    Răspunsul comunității
    Spicultatea este măsurată de scara Scoville - un Jalapeño este de aproximativ 3.500 Scoville în timp ce cel mai tare piper din lume - Carolina Reaper - este de aproximativ 1.500.000.
    Mulțumiri!
    Da nu
    Nu este de ajutor pe 7helpful 70
  • Întrebare
    Poate alimentele fierbinți și picante rău muguri de gust?
    Răspunsul comunității
    Răspunsul comunității
    Nu, alimentele picante nu fac nici o deteriorare a mugurilor de gust. Se simte doar dureros, deoarece un produs chimic în alimente picante se leagă de receptorii de durere și creează un sentiment de durere, în ciuda faptului că nu se întâmplă nici un rău.
    Mulțumiri!
    Da nu
    Nu este util 14helpful 84
Vedeți mai multe răspunsuri

sfaturi

Unii oameni sunt doar pre-dispuși genetic pentru a nu respinge alimentele picante. Dacă nu vă puteți construi toleranța în sus sau învățați să vă bucurați de căldură, nu o împingeți.
  • Nu poți să-ți omori mugurii de gust "mâncând mâncare picantă. Acesta este un mit comun. Că amorțeala pe limba ta este doar corpul tău care se protejează de durere.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar