Cum să mănânci alimentele nepali

În timp ce Nepal este o țară mică, are o bucătărie bogată. Cu influențe din Tibet, China și India, această țară are ceva de oferit tuturor. Indiferent dacă intenționați o excursie la Nepal sau doar căutați să vizitați unele restaurante locale Nepali, este posibil să nu știți unde să începeți cu meniul. Din fericire, este ușor să înveți ingredientele și mâncărurile de capse din bucătăria Nepal, așa că ar trebui să fiți gata să vă sapa în cel mai scurt timp!

Pași

Metoda 1 din 3:
Știind ce ingrediente să se aștepte
  1. Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 1
1. Pregătiți-vă să mâncați o mulțime de orez, linte și legume. Majoritatea oamenilor Nepali sunt hinduși, iar mulți dintre ei sunt vegetarieni din motive religioase. Aceasta înseamnă că cele mai multe feluri de mâncare Nepal sunt bazate pe plante sau cereale. Orezul, lintele și legumele încrietate sunt elementele capse din dieta Nepal și le veți vedea în aproape toate felurile de mâncare.
  • În timp ce aceste ingrediente ar putea suna plictisitor, bucătăria nepal utilizează o mulțime de arome unice și mirodenii în diferite feluri de mâncare. Nu vei fi plictisit!
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 2
    2. Snack pe platforme pe partea laterală a meselor tale. Flatbreads, numit Roti în Nepal, sunt o farfurie foarte frecventă în majoritatea meselor Nepali. Fie că sunteți în Nepal sau doar mâncați la un restaurant local Nepali, probabil veți vedea Roti servit cu masa.
  • Unii oameni Nepali mănâncă doar Roti pentru o gustare rapidă sau o masă. Uneori adaugă orez sau ouă pentru o masă inimertă.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 3
    3. Așteptați înlocuitori pentru carnea de vită în mâncăruri de carne. Hindus consideră că vaci sacre, astfel încât oamenii nepalii care nu sunt vegetarieni aproape niciodată nu mănâncă carne de vită. Cu toate acestea, există unele animale similare care ar putea apărea în mâncăruri Nepali. Buffalo, Yak, Goat și Miel sunt frecvente în zonele agricole. Veți vedea probabil mâncăruri cu fâșiile de grătar și cu spicțate ale acestor carne.
  • Carnea nu este disponibilă peste tot în Nepal, deci dacă călătoriți prin țară, așteptați să mâncați o mulțime de mese vegetariene.
  • Unele feluri de mâncare și supe conțin de asemenea pui.
  • De obicei, puteți obține carne de vită importate de la mai multe restaurante de upscale din Kathmandu, dar probabil că nu veți vedea carnea de vită servită în altă parte.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 4
    4. Garniți mâncăruri cu o murătură sau chili. Acestea sunt mâncăruri comune pentru mese nepali. S-ar putea să obțineți unul sau ambele elemente împreună cu masa dvs., deci nu ezitați să vă nibrați dacă doriți.
  • Chilisul brut sunt foarte condimentați, deci aveți grijă dacă nu vă place mâncarea picantă.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 5
    5. Pregătește-te pentru o mulțime de condimente complexe și curry. Bucătăria nepal utilizează o mulțime de mirodenii bogate și arome. Condurile comune includ turmeric, chili, chili, ghimbir, usturoi, coriandru și curry. Acestea oferă fiecărui fel de mâncare o aromă unică și delicioasă.
  • Alimentele Nepali ar putea părea foarte picante pentru dvs. dacă nu sunteți obișnuiți cu mirodenii. Acest lucru va fi probabil să se obișnuiască.
  • Imagine intitulată Mananca Nepali Food Pasul 6
    6. SIP TEA NEPALI cu mesele tale. Din moment ce apa nu este întotdeauna în siguranță în Nepal, oamenii nepalii au de obicei ceai cu mesele lor. Ceaiul Nepal este o băutură care combină frunzele de ceai cu lapte fierbinte și uneori zahăr sau alte mirodenii. Dați această încercare de a experimenta cu adevărat bucătăria nepalică.
  • Dacă sunteți în Nepal, atunci apa îmbuteliată este sigură. Evitați consumul de băuturi sau apă râului.
  • Orașele Nepali, cum ar fi Kathmandu, au, de asemenea, unele cafenele occidentale, astfel încât să puteți obține cafeaua sau ceaiul fixați acolo.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 2 din 3:
    Bucurându-se de mâncăruri principale
    1. Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 7
    1. Începeți cu Dat Bhal dacă doriți cea mai frecventă masă din Nepal. Dat Bhal este o combinație de orez, supă de lentilă și legume curbe. Deoarece aceste ingrediente sunt ușor disponibile, DAT Bhal este cea mai obișnuită masă din Nepal și mulți oameni o mănâncă cel puțin o dată pe zi. Dacă doriți o introducere la alimentele Nepali, acesta este un loc bun pentru a începe.
    • Unii oameni Nepali adaugă, de asemenea, niște carne la DAT BHAL, dar acest lucru nu este întotdeauna disponibil.
    • Este obișnuit ca oamenii din Nepali să mănânce Dat Bhal de două ori pe zi, o dată dimineața și o dată pe timp de noapte, pentru cele 2 mese zilnice principale.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 8
    2. Mănâncă Momos pentru o gustare rapidă, tradițională. Momos sunt o capcană din dieta fiecărei persoane din Nepali. Sunt găluște mici, care sunt umplute în mod obișnuit cu legume sau carne condimentate, similare cu găluștele pe care le-ați intrați în alte bucătării asiatice. Oamenii Nepali mănâncă de obicei ca o gustare pe parcursul zilei între cele două mese principale și sunt ușor de găsit la căruțele de alimente stradale. Momos pot veni, de asemenea, ca un fel de mâncare laterală cu mese mai mari.
  • Există o varietate de sosuri de scufundare condimentate care ar putea veni cu momos dacă le comandați într-un restaurant. Aceste sosuri sunt, de obicei, bazate pe tomate. Se așteaptă ca ei să fie destul de picante, așa că ați putea dori să săriți sosul dacă nu vă place Spice.
  • Unele soiuri de momo mai puțin frecvente sunt umplute cu cartofi sau brânză.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 9
    3. Au ouă și plat pentru un mic dejun de capsuri. Dacă preferați să mâncați un pic mai ușor dimineața, o masă obișnuită este ouă simple și roti sau roti sau plat. Aceasta este o masă populară cu trekkers sau călători pentru că este sinceră și rapidă. Cele mai mici restaurante Nepali ar trebui să aibă o variantă a acestui mic dejun simplu.
  • Unii oameni Nepali au, de asemenea, de terci sau muesli ca o parte sau cursul principal în timpul micul dejun.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 10
    4. Încercați kwati dacă vă place tocană condimentată. Stews sunt, de asemenea, comune în Nepal. Un tip popular este Kwati, care amestecă mai multe tipuri de fasole și legume împreună. Kwati este de obicei aromatizat cu turmeric, chimen, ghimbir și alte condimente locale. Oamenii Nepali au în mod tradițional tocană ca aceasta într-o ocazie specială și servesc flatbread pe lateral.
  • Există și alte tipuri de tocană în Nepal. Cele mai multe sunt bazate pe legume, dar unele, cum ar fi Thukpa, ar putea folosi și carne.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 11
    5. Au chow mein pentru un vas ieftin, ușor. Ca multe alte țări asiatice, oamenii Nepali mănâncă uneori Chow Mein, un fel de mâncare populară de tăiței pe care probabil ați văzut-o în restaurantele chinezești. Fidea sunt de obicei condimentate și servite cu legume, orez și benzi de carne. Dacă vă obișnuiți doar cu alimentele Nepali, atunci acest fel de mâncare familiar ar putea fi o modalitate bună de a vă înduși încet picioarele.
  • Dacă sunteți în orașele mai mici din Nepali, acest lucru ar putea fi unul dintre singurele elemente disponibile la restaurante.
  • Imagine intitulată Mananca Nepali Food Pasul 12
    6. Desert pe Yomari sau Sel Roti. Acestea sunt 2 elemente de desert comune pe care le-ați putea vedea în Nepal sau la restaurantele Nepali. Yomari este un dulap de făină de orez acoperit cu melasă dulci. Sel Roti este un tip de pâine dulce, prăjită, similară cu o gogoașă. Este de obicei scufundată în iaurt dulce, care acționează ca o îngheț. Încercați oricare dintre acestea pentru a vă satisface dintele dulci după o masă.
  • Sel Roti este ușor de găsit la cărucioarele de stradă și la restaurantele mici. Yomari este mai upscale, astfel încât să puteți vedea doar la restaurantele de ultimă oră.
  • Deserturile ca acestea sunt frecvente în special în timpul festivalurilor religioase.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie
    Metoda 3 din 3:
    După obiceiuri
    1. Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 13
    1. Mănâncă o masă dimineața și seara. În timp ce oamenii occidentali sunt obișnuiți să mănânce 3 mese mari pe zi, oamenii Nepali au de obicei doar 2. Un mic dejun mare între 7 și 10 dimineața și o cină mare în jurul orei 7:00 este obișnuită. Între aceste mese, oamenii Nepali, de obicei, gustați pe obiecte mai mici precum momos sau roti până la cină.
    • Orașele mai mari ca Kathmandu sunt mai occidentale, iar mai mulți oameni urmează programul cu 3 mese în aceste locuri.
  • Imagine intitulată Mananca Nepal Food Pasul 14
    2. Utilizați mâna dreaptă când mâncați. Folosind mâna ta dreaptă pentru a mânca este o practică care a dezvoltat înainte ca oamenii din Nepali să folosească ustensile. În timp ce ustensilele sunt mai frecvente în Nepal acum, este încă obișnuit să mănânci cu mâna dreaptă, așa că urmați această practică dacă mâncați într-un restaurant.
  • Imaginea intitulată Mananca Nepal Food Pasul 15
    3. Nu vă așteptați la aceleași alimente în toate părțile Nepal. În timp ce există câteva elemente de capse în bucătăria Nepal, țara este foarte diversă. Diferite regiuni au propriile feluri de mâncare și specialități, deci probabil că nu veți obține aceeași masă în diferite locuri. Uită-te la asta ca o oportunitate - poți încerca ceva nou pentru fiecare masă!
  • De exemplu, carnea este scumpă și rară în zonele montane, deci va trebui să lipiți cu mese vegetariene.
  • Ați făcut această rețetă?

    Lăsați o recenzie

    sfaturi

    Când mâncați Dat Bhal sau o farfurie similară de orez, este obișnuită să amestecați totul împreună. În acest fel, vă puteți bucura de toate aromele și mirodenii diferite.
  • S-ar putea să vii pe aceleași elemente de meniu din diferite părți ale Nepal, dar diferite regiuni își pun propria rotire asupra lucrurilor. Probabil că nu veți avea aceeași masă de două ori.
  • Avertizări

    Dacă călătoriți în Nepal, asigurați-vă că beți numai apă îmbuteliată. Apa de la robinet este de obicei nesanitar și te-ar putea face rău. Dacă trebuie să beți apă ne-îmbuteliată, asigurați-vă că filtrează și fierbeți-l mai întâi de cel puțin 2 minute.
  • Încercați să evitați produsele neprelucrate în Nepal. Acest lucru ar putea, de asemenea, să vă facă rău.
  • Verificați întotdeauna elementele de meniu pentru tot ce sunteți alergic, pentru că este ușor să faceți o greșeală dacă mâncați alimente nefamiliare. Dacă călătoriți, aduceți-vă epi-stiloul sau medicamentele de alergie în cazul în care aveți o reacție.
  • Partajați pe rețeaua socială:
    Similar